2012 mart-nisan anneleri buraya

kıyamammm yaa daha önceden aynı duyguyu tattığım için biliyorum nedesek boş gelicekkkk ve onun üzüntüsünü yeni bebişin gelene kadar atlatamıcaksınnn..ama bende yaşadığımda veren de Allah alanda Allah dedimm biz göremiyoruz şuan ama mutlaka ondada varmış bi hayır dememiz gerekiyorr.yalnız sen 3.kez dir diosunnn..doktor patolojiye gönderip araştırma yapmalııı...ilkinde önemsemiyolar ama tekrarlarsa neden araştırıyolarrr..öğren nedeninikii ona göre önlemini al.İNŞALLAH BU YAŞADIĞIN SON HAYAL KIRIKLIĞI OLURR..

ALLAH'IM EN KISA ZAMANDAAA ACINI UNUTTURACAK SAĞLIKLI SIHHATLİ SONUNA KADAR SORUNSUZ BİR HAMİLELİK NASİP ETSİİİİNNNN YARABBİMMM......

Son düzenleme:
Kızlar günaydınnn dün doktor gittimmm kesem görünüyor 5 haftayla uyumlu dedii ama daha içinde emriyoyu göremediii 6 eylüle gün verdiii ozaman kadar görünür inşallah

sizinkiler nezaman göründü???.....

Merhaba,
Bende 6+2 hamileyim. Kalp atışlarını duyduk bugun. Daha önceki boş gebelik olduğu için baya endişelenmiştik. Neyseki kalbi pıt pıt atıyor. Allah isteyen herkese nasip etsin.

hımm yanii bende ozaman 6 haftayı geçmiş olucamm inşallah bende duyarım yarabbimmm....

allah'ım sen hepimize sorunsuzzz bi hamilelikk ve sonunda kucağımıza almayı nasip eyle yarabbimmm....9 ay ben bu korkularlaa ve acabalarlaa kafayı yemezsem iyidirrrrr.....

nezaman bebişimmm kucağıma gelicekk ozaman derin bi ohhhhhhhh çekicemmmm....

Arkadaşlar yaaa bişey sordum. Bakın hamileyim çok alınganım, ağlarım haaa bana da cevap verin yahu !!!

İçinizde doktor kesesi küçük bebeğe göre dediği kimse olmadı mı, ya ben merak ediyorum. bu durum düzelmez mi acaba

slmlar bayanlar...
bende 7 haftalık anne adayıyım pazartesi günü kalp atışlarını duydukk çok heyecan verici bir duygu :)) doktorumuz tahmini olarak 15 nisan 2012 doğumun gerçekleşebileceğini söyledi :) inş herşey yolunda gider hepimiz hayırlısı ile bebeklerimizi kucaklarımıza alırız

arkadaşlar benim şuan 8+3 günlük hamile olmam gerekiyor ama en son gittiğim doktor 7+3 günlük olması gerekırken 6+5 günlük dedi bende ama 7 haftalık olması gerekıyor dedim oda cihazlarda değişiklik olabilir dedi ben cok endişeliyim basına böyle bu durum gelen varmı birileri cevap yazsın lütfen delircem birde gitme sebebim kanamam olmuştu o yorgunluktandır dedı bebeğin yaşıyor dedi ama neden geride kalmış görünüyor ((

canım bende de aynı durum var yani 5 haftaya göre uyumlu değildi kese meauyenede ama doktor geç döllenme dedi o yüzden oldugunu söyledi artık doğrumu yanlış mı bilmiyorum

slm arkadaşlar progestan kullanan varmı aranızda. ben crinone jel kullanıyordum arada pembe olarak geri geliyo lekelenme gibi. doktor bunun yerine progestan tablet kullanmamı söyledi. ama jel dahamı etkili bilmiyorum. çok korkuyorum yanlış birşey yapmaktan. benim tüp bebek gebeliği.

merhaba bende 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim çok mutluyum. Dün doktor keseyi gördü ve tabi bende.10 gün sonra şeker ölçümü yaptırman gerekiyo dedi ve yasak olan, yapmam gerekli bir sürü şey söyledi.Peki kalp atışlarını ne zaman dinleyebilirim acaba doktor bu konuda bişey söylemedi ve ben dinlemeyi çok istiyorum...

hayırlı olsun güldem,ben de bu gün gittim dr'a 5+2 deyim ben de,sanırım 6.haftadan itibaren duyulabiliyor kalp atışları ama herkeste aynı olmuyor bazen 7. hatta 8. haftayı bile bulabiliyormuş kalp atışlarının duyulması,ben de heycanla bekliyorum..neler söyledi senin doktorun?benimki sadece neler yemem ve neler yememem konusunda birşeyler söyledi..

Hayırlı olsun sana da umarım kalp atışlarını duyabiliriz biran önce.Benim doktorumun söylediği ilk şey saç boyatmak ,çiğ köfte yemek yok.Kahve,kola yok.Fazla ayakta durma,bu dönem riskli bir dönem dedi.Hergün iç çamaşırını değiş dedi.Akıntı olurmuş ama kötü koku ve kaşıntıyla beraberse hemen gel dedi.Kasıklarda ağrıda bu dönemde olabilirmiş.Bunun dışında yemem gereken şeyleri sıraladı...Senden şeker ölçümü istedimi 10 gün sonra yapılması gerek dedi.

benden bugün bisürü kan testi istedi kan verdim yani bugün,15 gün sonra görmek istiyorum seni test sonuçlarını da o zaman değerlendiricez dedi.ama şeker ölçümünden bahsetmedi,sorarım gittigimde.hepsini anladımda niye çiğ köfte yasak??

canım çiğ et ya oda zararlı.Hastalık geçirebiliyormuş bir yerden duymuştum.

Merhabalar,

Bende nisan 2012 de anne olabilecek adaylar arasındayım. Şuan 7 haftalık hamileyim.

Baştan sona okudum yazdıklarınızı, öncelikle bebeklerini kaybetmiş arkadaşlarım için çok üzüldüm. Çok çok geçmiş olsun. Şu şekilde de düşünmek gerekli bazen, eğer bebekte herhangi bir gelişim geriliği var ise doğa kendi kendine yok ediyor yani bebek düşüyor. O yüzden biz istediğimiz anda değil, bizim ve bebeğimiz için en doğru anda sağlıklı, mutlu bebekler nasip olsun hepimize...

Şimdi biraz kendi yaşadıklarımdan bahsedeyim. Kilo verdim bende. Bulantıdan, kusmadan çok korkarım. Hatta o kadar zorlanırım ki kustuğumda yüzümdeki kılcal damarlar çatlar. Yüzüm gözüm morarır. Bulantı ve kusmalarım 5. haftada başladı. Birden bire ve çok şiddetli bir şekilde. Çok korktum. Kusarken kendimden geçtim. Ama sonra farketttim ki bulantı başladığında tutarsam kendimi çok uzun bir zaman devam ediyor. Ama gidip kusarsam rahat bir şekilde hemen kendime geliyorum. Ve belkide arkasından yine birşeyler yiyebiliyorum. (Bulantı anında hiçbirşey yiyemiyordum) Artık bulanınca korkmadan kusuyorum. Sonra kendime geliyorum öncekinden çok daha iyi hissediyorum. O yüzden korkan arkadaşlarıma korkmamalarını tavsiye ederim. Ama tabi ki nolursa olsun çok keyifsiz bir eylem...

Üçgün önce küçük bir fenalık geçirdim. Şiddetli mide bulantısı, baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü ile acile gittik. Bebeğimizi gördük ultrasonda, kalbi pıtpıtpıt atıyordu. Sesini de ilkkez duyduk sanki çok heyecanlı gibi çok hızlı.

Yemek yemek konusuna gelince, buna çözüm bulmaya çalışıyorum. Ama gerçekten çok zor yiyebildiklerimi bulmak. Koku çok şiddetli. Herşey kokuyor işin kötüsü kötü kokuyor. Ekmek, peynir, zeytin herşey... Bu yüzden kilo verdim. Çubuk krakeri normalde çok sevmeme rağmen tahammülüm yok şuan. Domates görmeye dayanamıyorum. ... Ama kuruyemişler biraz bastırıyor beni. Dut kurusu, Kuru üzüm, Ceviz yiyebildiğimi keşfettiklerim arasında. Süt içebiliyorum ve ayran. Peynir ve yoğurt çok ama çok zor... Makarna sossuz ve yağsız olursa yiyebiliyorum. Birde tavuksuyunun içine bir avuç şehriye atıp, tuzlu limonlu yiyebiliyorum. Meyvelerden kiraz, incir, karpuz, üzüm yiyebildiklerim arasında.... Biraz olsun yiyecek konusunda birilerine yardımcı olabilirim belki diye ayrıntılı yazayım dedim.

Yiyemediğimden sürekli açım aslında. Ama bulamıyorum ne yiyebilirim... çok zor sürekli yeni bir şey düşünmek... Rüyalarımda neler neler yiyorum. ah ahhh...

Tahlillere gelince 1.Hepatit B antijeni 2. Toksoplasma IGM ve IGG 3. Rubella IGM ve IGG 4. Tam idrar testi. Henüz yaptırmadım bunları. Bu hafta yaptırabilirim.

Fiziksel olarak yaşadığım değişiklikler göğüslerim büyümeye başladı ve çok hassaslar. Saç dökülmem inanılmaz arttı.Ama korkmayın normalmiş. Arada kasıklarıma sancı giriyor çok kısa sürüyor.

Şimdilik böyleeee... Hepimize güzel, sağlıklı hamilelikler dileriiimmm. Biran önce mide bulantılarımız geçsin ve iştahımız artsın inşallaaaaaaahhh...

çiğ olan, olma ihtimali olan etler yasak. (sucuk, salam, jambon vs vs)çünkü toxoplazma denilen bir virüs bulundurabiliyor içersinde. hatta hamile iken çıplak elle çiğ et ellemeyin, çiğ et kesmek için kulllandığınız bıçağı yıkamadan başka bir şey için kullanmayın salata yapmak gibi misal. Ve sadece çiğ et değil, yeşillikleri mutlaka ve mutlaka bol su ile yıkayın. Temizliğinden emin olmadığınız yeşillikleri tüketmeyin...

çiğ köfte canınız çektiyse, güvendiğiniz birinin yaptığı ve etsiz olanları tercih edebilirsiniz. :)

hayrılı olsun canım benim 5 hafta ama şuanda yemekle ilgili hiç sıkıntım yok acaba zaman geçtikçe olurmu ki çok açık iştahım ve hiç ayırt etmiyorum midemde bulanmıyor inşallah sonuna kadar böyle devam eder...Gerçi böyle devam ederse kaç kilo olurum bilmiyorum

kizlar ben 11 haftalik hamisim,
hic bir sekilde tiksinmem henuz yok sadece iki hafta mide bulantisi cektim,
4 kilo verdim fakat az yemekten zayifladim,
simdi ise turp gibiyim asermede hic yok,
bitek mide yanmasi var,
sizin yazdiklarinizi okuyunca sukrediyorum halime,
kiminiz mutfak kokusu,
kiminiz lavobo kokusu
kiminizse parfum kokusundan tiskinmissiniz
size allahtan sabir diliyorum insallah xabucak atlatirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…