2012 mart-nisan anneleri buraya

slm anneler ben 12+4 haftalik hamisim bebisim insallah haftaya gosterir cinsiyetini
icimden birsey gecmiyo etrafimdakiilerde kiz olucak diyo,
ruyamdada kiz gordum
kesemeselesine gelince ben doktoruma sordum,
kesenin saginda veya solunda oldumu anlasiliyomu cinsiyeti?
hayir boyle seylere kanmayib dedi
anca kendini gosterirse belli olurmus cinsiyeti

Merhaba arkadaşlar, bu hafta bendeki değişiklikleri yazmak istedim. Ara ara baş dönmelerim oluyor mide bulantım henüz yok ama
günün bazı saatlerinde midem burkuluyor gibi oluyor. Ara sıra göbeğim kaşınıyor aslında kaşıntı için erken sanırım ama bende başladı hafiften. Bir de bu sabah göbek deliğimin hemen altında yani çevresinde bir ağrı başladı ama dokununca hissediyorum ağrıyı. Bu sizlerde de oldu mu? Ayrıca kaşıntı çatlakları getiriyormuş çatlak kremi kullanmaya başlayan var mı aranızda?
Bunların dışında göğüslerim inanılmaz hassas, belim genişledi. 36 beden giyiyorum normalde şimdi 36lar rahatsız ediyor biraz da düşük bel oldukları için aslında. Kendime 2 tane hamile pantolunu aldım. LCW'den yıllardır hiçbirşey almamıştım heralde ama hamile reyonu var ve fiyatları uygun. Tavsiye ederim. 1 beden büyük sütyen alma zamanında geldi. Göğüslerim normalde kiloma göre büyükler şimdi daha da büyüdüler ve resmen sızlıyorlar. Vücudum değişiyor ama kilom henüz değişmedi hala 50- 51 arasında gidip geliyorum. Ayrıca cildim bozuldu.
Lekeler ve ara ara sivilceler oluyor.
Sizde vücudunuzdaki değişiklikleri paylaşır mısınız?

Slm kızlar bende bayramın ikinci günü dayanamadım ve acile gittim.bebişim sat a göre 6+5 ti ama kesenin ve bebişin ölçülerine göre 6 haftalık gözüküyodu amaaa allaha şükürler olsun yinede gördüm meleğimin kalbini.pıt pıt atıyodu küçücük kalbi ama yarın tekrar gidicem kontrole inşallah bi sorun yaşamam.çünkü 2 gün önce küçük oğlum 16 aylık ve sinirlendiğinde kafasını böle arkaya doğru fırlatıverir nereye geldiğine bakmadan.ve ben yatakta yatıyodum babasına kızmış kafayı bi fırlattı karnıma doğru organlarımın yer değiştirdini sandım resmen kaburgalarımın kırıldığını falan zannettim kaç saat acıdan ağladım gerçi kanamam falan olmadı ama inşallah bebişe bişey olmamıştır çok korkuyorum bakalım yarın ne diycek doktor.umarım bi sorun yaşamam.

Son düzenleme:
slm kizlar.bi kac gundur giremiyordum.okudum hem cok güzel haberler var hemde bazi sikayetler.Allah dermansiz dert vermesin diyorum.insallah hepsini sirasiyla atlaticaz.
benim bugün ayaklarim cok usuyor o yuzdenmi bilmiyorum karnim agriyor.yatinca geciyor.ayaga kaltigimda kramp seklinde,valla kendime kahvalti zar zor hazirladim.azcik peynir biraz zeytin iki dilim ekmek.bir bardakda cay.zorla yedim kalkdim.tansiyonumu ölctüm 9/15 korktum.simdi bekliyorum tekrar ölccem.doktora gitsemmi diye düsünüyorum ama bir dus almam lazim.dusda yanlizim bise olur diye korkuyorum,doktor kontrolleri olmasa ailemin yaninami gitsem diyorum.annemle babam ikiisi bana bakarlar ama uzaktalar.doktora yakin olmak en iyisi diyorum bir yandan.naapsam acaba bilmiyorum.escagizim calisiyor,yapabildigi kadar yardim ediyor.yazik sabah bulasiklari yerlestirmis ortaligi toplamis gitmis birde.
hayirlisi bakalim

slm cnm ben doktora göre 9+3 internetteki hesaplamaya göre de 9+1 deyim sonuç olarak 10. haftamın içindeyim..bendeki değişiklikler cildimde tüyler çok hızlı uzuyo :)) mide bulantılarım ve iştahsızlığım halen çok fazla her kokudan ve her yemekten tiksiniyorum..ekşi elma ve yoğurt peynir kurtarıcım..göğüslerim benimde zaten büyüktü dahada dolgun ve kabına sığmaz hale geldi :)) yeni çamaşır şart..kasık bölgem bebeğin ultrasonla bakıldığı yer pofudukkk pofudukk şişlik büyüyor meleğim artık dışardan belli oluyor( çamaşır kısmındaki şişlik)göbeğimde hep şişlik vardı o artık sertleşti ve dar badiyle belli oluyor..kilom aynı ama beden olarak kıyafetlerim belden sıkıyor giyemiyorum tayt ve eşofman kurtarıcım..yüzümde egzama ve aradabir sivilcelenmem vardı artık yok yüzüm ilk defa ilaçsız iyleşti :))) bebeğim güzellik verdi annesine eskisinden daha çabuk sinirleniyorum uyuklamam halen devam ediyor akşam 9 da 10 da uyuyorum koltukta resmen içim geçiyo ve bu aralar sürekli kabuslu rüyalar görüyorum kalbim fırlıcak gibi uyanıyorum..hamilelikte oluyomuş kabuslar onuda bugün öğrendim..
çatlak kremine başlamam gerek ama ne alıcağımı bilmiyorum evde vazelin var onunda biçok markadan daha iyi geldiğini duymuştum onunla başlim ilerleyen zamanlarda daha çok dikkat ederim..sen kaç haftalıksın 12. ve 20. haftalarda bebeğin beğin gelişimi için daha dikkatli beslenmek gerekiyomuş ceviz balık..

merhaba canim,masallah nazar degmesin arkadasima.
bu kabus konusu aynen bendede var.gece atesleniyorum galiba diyordum bende kabuslar görüyorum.hayatimdaki kötü rüyalari bu aralar gördügüm kadar görmedim.hic alaksiz kisileri bir arada sacma sapan rüyalar görüyorum,korkuyla uyaniyorum.hayirlisi artik.
karnim acikti kalkip biseler hazirliycam ama agrim basliyo.of pufffffffffffff.bulbulgur pilavi pisirim dedim domatesli,biberli. hem kolay hem besleyici olur dimi,makarna istemiyorummmmmmmmm....

afiyet olsun cnm :)) benimde cnm yoğurtlu mantı istiyo :)) ama mantı yok evde bide malum yatak istiratindeyim ya dışarı çıkmakda yasak offf anlaşılan yine makarnaya talim üstüne biberli sos alsana sahte mantı :))))))))))))))
yaa bendemi sorun var sürekli içim kazınıyo çok acıkıyorum kızlar az yiyorum midem bulanıyo diye aç kalkıyorum masadan yemekten 1 saat sonra yine açım :))) bazen de midem bulanmıyo yiyorum fırsat bu fırsat diye ama karnım hala aç gibi gurulduyo nasıl iş anlamadım

Ben doktora göre 8+1 haftalığım, son adet tarihi hesabına göre ise 7+3 . Senin bulantıların kaçıncı haftada başlamıştı.
Benim bundan sonra başlar mı diye tereddütüm var. Uyku durumu bende de var akşam saat 9-10 arası genelde sızıyorum. Ama buara daha geç yatmaya çalışıyorum yoksa sabah 5te uyandığım oluyor bazen. Sık idrara çıkıyorum bir de.
Çatlak kremi olarak lierac iyi deniyor. Tekin acarda 75 tl ye satılıyor fakat internette 45 tl. Ben onu almayı düşünüyorum ama 1-2 gün daha araştırıp karar vericem.
Evet 12. haftaya kadar beslenme çok önemli değil. 12den sonra çok dikkat etmek gerekiyor. Ama ben şimdiden dikkat ediyorumki direncim düşmesin diye. Her hafta en az 1 kere mutlaka balık yenmesi gerekiyor. Meyve ve koyu yeşil yapraklı sebzeleri bol bol tüketmek gerekiyor.
Senin bulantılarında 1-2 haftaya biter inşallah genelde 12de bitiyormuş.

ay inşallah biterde hertürlü yemek çeşidini iğrenmeden yerim.. benim yemek yediğimde içim kalkıyo yani bulantı şeklim öyle hep..sabahları bazen midem bulanıyo ağzım sulanınca anlıyorum :)) ama şükür kusmuyorum..benim 6. haftadan beri var iğrenme ve iştahsızlık aklıma ne yemek adı geliyo ne iştahım artıyo açlıktan içim geçiyo ama yemek istemiyorum..uyku sorunu bendede öyle gece 3-4 wc ye kalktığımda resmen uykumu almış gibi dinç oluyorum :)))))

canim bende cok acikiyordum.doktorlarin söyledigi dogru acikinca karbonhidratli seyler yiyince mideyi 6 dakikada terk ediyomus.e bizde geri acikmis oluyoruz.ben simdi ara ara üzüm ve elma yiyiorum .ara arada ceviz fistik olayi cözdüm.gercekten öyle ya.bu arada makarnayi kaynat üzerine sarmisakli yogurt gezdir.üstünede yagda domates salcasini cevir.dök biraz nane sumak ay ne güzel olur ben bayilirim .sahte mantiyada :89: :90:

merhaba kızlar. herkes değişimlerini yazmış, bende yazayım:
bugün kalp atışlarını duyduk çok şükür (aslında kese çapını ölçmeye gitmiştik, kalbini görmek sürpriz oldu bizim için)
kap kesenin solundaydı, %90 İHTİMALLE KIZIM OLUCAK SANIRIM
pantollarım sıkmaya başladı, çünkü 2-3 kg kadar kilo aldım
göğüs ağrılarım düne kadar çok fazlaydı, şimdi azaldı.
ilginç bir şekilde sağ göğsüm kaşınıyor.
bi de biraz büyüdler tabi.

uyuyorum sürekli.
acıkıyorum sıkça

canım tebrikler hadi gözün aydın inş. allah kucağına almayı nasip etsin

canım tansiyonun yüksek çıkmış. önceden varmıydı tansiyon problemin, yoksa ilk kez gebelikte mi çıktı?
gebelikte yüksek tansiyon riskli olabilir, hiç ihmal etmeden kadın doğum doktorunla görüşmelisin. tuzlu şeyler tüketme, bol su iç, kendini yorma.

amin canım; bende perşembe günü gidiyorum doktora kalp atışlar için. ilk bebişin mi ?

ben bugünkalp atışlarını gördüm. keseyi ölçmek için gitmiştik, kalp atışlarınıda gördük çok şükür
ama daha minnacık, 5 mm
evet canım ilk bebişim. seninde mi ilk?

Tebrikler :) :

gözünaydın hadi bakalım kalbini sorduğunda doktorun tepki vermedimi :)) benimki güldüde saçma geldi adama..daha çok erken fazla kilo almışın ben 10. haftamdayım almadım ilerleyen aylarda çok alıcam kesinde şimdilik bişey yok..

geçmiş olsun cnm ya hep geçmişi geriden takip ediyom :)))) çok tuzlumu yedin benimde tuzla fırlayan bir tansiyonum varda suya limon sıkıp içmen biraz rahatlatır aslında aklında bulunsun..dünde ben turşu yemiştim kafam tavan yaptı akşama kadar baş ağrısı kafamı kaldıramıyodum..uzakta olmak zor bendede aynı durum herşey eşime kalıyo oda çok bunaldı şimdiden en çokta yemeksonrası toplama faslından ne güzel oluyomuş yiyip yatmak :))

teşekkürler canım
bende doktor olduğum için sanırım, kadın tepki vermedi :) bende o kadını çok sevmediğim için açıklama yapmadım.
biçok doktor bilmiyor, yeni yapılan bir çalışma çünkü. çok populer olmamasının sebebide doğruluk oranları çok yüksek değil. yani %10 yanılma payı var, bu büyük bir oran!
ben çok zayıflamıştım 2 ay önce, fazlaca iştahsız, bitkin ve halsizdim. aldığım bu kilolarla kendime geldim :))
zayıf anne adaylarının 15 kilo dan fazla alması normal, hatta istenen bişeymiş. sıkıntı yapmayın kilolarınızı kızlar, veririz doğumdan sonraaa.. bebişler büyüsündee..

canım aynı şey bende de var.. zırt pırt acıkıyorum sofraya oturunca da hiç yiyesim gelmiyor.. beş dakka sonra da tekrar acıkıyorum.. doktorum da azar azar sık sık ye dedi.. ne olacak böyle bilimiyorum valla..
bir de bu göğüs hassasiyeti ne zaman geçer kızlar bi fikriniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…