teşekkürler canım
bende doktor olduğum için sanırım, kadın tepki vermedi :) bende o kadını çok sevmediğim için açıklama yapmadım.
biçok doktor bilmiyor, yeni yapılan bir çalışma çünkü. çok populer olmamasının sebebide doğruluk oranları çok yüksek değil. yani %10 yanılma payı var, bu büyük bir oran!
ben çok zayıflamıştım 2 ay önce, fazlaca iştahsız, bitkin ve halsizdim. aldığım bu kilolarla kendime geldim :))
zayıf anne adaylarının 15 kilo dan fazla alması normal, hatta istenen bişeymiş. sıkıntı yapmayın kilolarınızı kızlar, veririz doğumdan sonraaa.. bebişler büyüsündee..
canım tansiyonun yüksek çıkmış. önceden varmıydı tansiyon problemin, yoksa ilk kez gebelikte mi çıktı?
gebelikte yüksek tansiyon riskli olabilir, hiç ihmal etmeden kadın doğum doktorunla görüşmelisin. tuzlu şeyler tüketme, bol su iç, kendini yorma.
geçmiş olsun cnm ya hep geçmişi geriden takip ediyom :)))) çok tuzlumu yedin benimde tuzla fırlayan bir tansiyonum varda suya limon sıkıp içmen biraz rahatlatır aslında aklında bulunsun..dünde ben turşu yemiştim kafam tavan yaptı akşama kadar baş ağrısı kafamı kaldıramıyodum..uzakta olmak zor bendede aynı durum herşey eşime kalıyo oda çok bunaldı şimdidenen çokta yemeksonrası toplama faslından ne güzel oluyomuş yiyip yatmak :))
merhaba kızlar. herkes değişimlerini yazmış, bende yazayım:
bugün kalp atışlarını duyduk çok şükür (aslında kese çapını ölçmeye gitmiştik, kalbini görmek sürpriz oldu bizim için)
kap kesenin solundaydı, %90 İHTİMALLE KIZIM OLUCAK SANIRIM
pantollarım sıkmaya başladı, çünkü 2-3 kg kadar kilo aldım
göğüs ağrılarım düne kadar çok fazlaydı, şimdi azaldı.
ilginç bir şekilde sağ göğsüm kaşınıyor.
bi de biraz büyüdler tabi.
uyuyorum sürekli.
acıkıyorum sıkça
merhaba kızlar. herkes değişimlerini yazmış, bende yazayım:
bugün kalp atışlarını duyduk çok şükür (aslında kese çapını ölçmeye gitmiştik, kalbini görmek sürpriz oldu bizim için)
kap kesenin solundaydı, %90 İHTİMALLE KIZIM OLUCAK SANIRIM
pantollarım sıkmaya başladı, çünkü 2-3 kg kadar kilo aldım
göğüs ağrılarım düne kadar çok fazlaydı, şimdi azaldı.
ilginç bir şekilde sağ göğsüm kaşınıyor.
bi de biraz büyüdler tabi.
uyuyorum sürekli.
acıkıyorum sıkça
ben bu hafta kontrole gideceğim, kalp atışlarını dinleyeceğim bebişimin diye beklerken cumartesi sabaha karşı kanamam başladı. önce kahverengi olan akıntı kırmızıya dönünce soluğu doğumevi acilde aldık. malum bayram tatili ertesi, doktorların çoğu tatilden dönmemişti. sağolsunlar nöbetçi doktorlar çok ilgilendiler. hatta hastaneye yatırmaya kalktılar o gün. ama psikolojim çok bozuktu ve hastaneden daha kötü etkileneceğimi düşündüm. doktora söz verdim hiç kıpırdamadan yatacağım evde diye ve evime dönüp sözümü tuttum. aksi gibi bayramda tıkış tıkış olan annemin evi ve bizim evimiz tatilin sona ermesiyle bomboş kaldı o gün. teyzem istanbulda çok ağır hasta, allah bilir tabii ama son zamanlarını yaşıyor artık, yatalak ve tedavisi yok hastalığının. annem bir yandan bakıcısıyla birlikte teyzemle ilgilenmeye çalışıyor, bir yandan da babamla birlikte kardeşimin çocuğuna bakmak zorunda.
yani eşimle birlikte yapayalnız kaldık. kayınvalidemler de durup durup bu dönem şehirlerarası taşınmaya kalkıştılar. yani kimseden hayır yok. allahtan eşim son derece yardımcı. elinden geldiğince ortalığı süpürüp bana yemek yapıyor. bense progesteron alıp yatıyorum.
dün hastaneye gittim acilden. bayram ertesi randevu almak mümkün değil zaten. ben ilk kez bir muayeneden ağlayıp zırlamadan çıktım. çok makul, mantıklı açıklamalar yapan, sakin ve kendine güveni olan bir doktor.
kese hala duruyor. ama yaklaşık bir küre şeklinde olması gereken kese yayvanlaşıp elips şeklini almış. kanamam azalmakla birlikte kahverengi akıntı şeklinde çok az olmakla birlikte vardı. doktor çok uğraştı ama vajinal ultrasonla keseyi iyice inceleyip içindeki cenini gördü. yaklaşık 4 mm, son adet tarihime göre gebelik haftamla uyumluymuş. kalp atışı var ama çok az. normalde çok daha hızlı olmalı dedi. progesteronu 2 katına çıkardı 200 mg X 3 alıyorum artık. doktoruma göre büyük ihtimal sonlanacak bir gebelik. kıpırdamadan yatmaya, progesteron ve folik asiti kullanmaya devam, kalp atışı görmeyene kadar kurtarmaya çalışacağız, ama başarı şansı çok az dedi.
benim çok yıllar önce bir düşük hikayem daha var. o zaman spontan düşük, yani doğal seleksiyon, yaşayacak kadar kuvvetli değilmiş denmişti. 10 gün boyunca kullandığım ilaçlara rağmen kanamam devam edip sonunda düşük gerçekleşmişti. ama normalde 8 haftalık olması gereken kese 5. haftadan sonra gelişmemişti.
doktorum, bu gebeliğin olumsuz sonuçlanması halinde aksaklık neyse tespiti için kan testleri yapacağını, pıhtılaşma testi ve eşimle birlikte genetik testlerimizi isteyeceğini, bir de kan uyuşmazlığına bakacağını söyledi. ve "benden habersiz hamile kalmak yok" dedi.
şimdi haplarımı kullanıp evde yatıyorum. evet, progesteron uyku yapıyor. bir bakıma kolaylaştırıyor bu süreci, çünkü yatmak çok zor. uzun süre yatmak zorunda olan hastaları daha iyi anlıyorum şimdi, allah hepsine acil şifalar versin.
dün hastaneden döndükten beri kanama yok denecek kadar az. benzeri bir durum başına gelen var mı? gebelik kesesinin şekli bozulduktan sonra tekrar düzelir mi?
herşeyin hayırlısı olsun diyorum sürekli. bana hayırlısı için dua eder misiniz?
cnm ya çok geçmiş olsun daha öncedende düşük yaşamışsın inşallah bu sefer bebeğin seni bırakmaz..doktorununda dediğine göre
sen çok sorunlu dönemden geçiyosun Allah yardımcın olsun umudunu yitirme hiç ve eğer sağlıklı bir bebekse bebeğinin
seni bırakmayacağına inan..bende düşük tehlikesi yasadım ve halada yatıyorum dikkat ediyorum fazla hareket yok eve hapis gibi oldum
ama bebeklerimiz için değer..güzel haberlerini bekliyorum..
ben bu hafta kontrole gideceğim, kalp atışlarını dinleyeceğim bebişimin diye beklerken cumartesi sabaha karşı kanamam başladı. önce kahverengi olan akıntı kırmızıya dönünce soluğu doğumevi acilde aldık. malum bayram tatili ertesi, doktorların çoğu tatilden dönmemişti. sağolsunlar nöbetçi doktorlar çok ilgilendiler. hatta hastaneye yatırmaya kalktılar o gün. ama psikolojim çok bozuktu ve hastaneden daha kötü etkileneceğimi düşündüm. doktora söz verdim hiç kıpırdamadan yatacağım evde diye ve evime dönüp sözümü tuttum. aksi gibi bayramda tıkış tıkış olan annemin evi ve bizim evimiz tatilin sona ermesiyle bomboş kaldı o gün. teyzem istanbulda çok ağır hasta, allah bilir tabii ama son zamanlarını yaşıyor artık, yatalak ve tedavisi yok hastalığının. annem bir yandan bakıcısıyla birlikte teyzemle ilgilenmeye çalışıyor, bir yandan da babamla birlikte kardeşimin çocuğuna bakmak zorunda.
yani eşimle birlikte yapayalnız kaldık. kayınvalidemler de durup durup bu dönem şehirlerarası taşınmaya kalkıştılar. yani kimseden hayır yok. allahtan eşim son derece yardımcı. elinden geldiğince ortalığı süpürüp bana yemek yapıyor. bense progesteron alıp yatıyorum.
dün hastaneye gittim acilden. bayram ertesi randevu almak mümkün değil zaten. ben ilk kez bir muayeneden ağlayıp zırlamadan çıktım. çok makul, mantıklı açıklamalar yapan, sakin ve kendine güveni olan bir doktor.
kese hala duruyor. ama yaklaşık bir küre şeklinde olması gereken kese yayvanlaşıp elips şeklini almış. kanamam azalmakla birlikte kahverengi akıntı şeklinde çok az olmakla birlikte vardı. doktor çok uğraştı ama vajinal ultrasonla keseyi iyice inceleyip içindeki cenini gördü. yaklaşık 4 mm, son adet tarihime göre gebelik haftamla uyumluymuş. kalp atışı var ama çok az. normalde çok daha hızlı olmalı dedi. progesteronu 2 katına çıkardı 200 mg X 3 alıyorum artık. doktoruma göre büyük ihtimal sonlanacak bir gebelik. kıpırdamadan yatmaya, progesteron ve folik asiti kullanmaya devam, kalp atışı görmeyene kadar kurtarmaya çalışacağız, ama başarı şansı çok az dedi.
benim çok yıllar önce bir düşük hikayem daha var. o zaman spontan düşük, yani doğal seleksiyon, yaşayacak kadar kuvvetli değilmiş denmişti. 10 gün boyunca kullandığım ilaçlara rağmen kanamam devam edip sonunda düşük gerçekleşmişti. ama normalde 8 haftalık olması gereken kese 5. haftadan sonra gelişmemişti.
doktorum, bu gebeliğin olumsuz sonuçlanması halinde aksaklık neyse tespiti için kan testleri yapacağını, pıhtılaşma testi ve eşimle birlikte genetik testlerimizi isteyeceğini, bir de kan uyuşmazlığına bakacağını söyledi. ve "benden habersiz hamile kalmak yok" dedi.
şimdi haplarımı kullanıp evde yatıyorum. evet, progesteron uyku yapıyor. bir bakıma kolaylaştırıyor bu süreci, çünkü yatmak çok zor. uzun süre yatmak zorunda olan hastaları daha iyi anlıyorum şimdi, allah hepsine acil şifalar versin.
dün hastaneden döndükten beri kanama yok denecek kadar az. benzeri bir durum başına gelen var mı? gebelik kesesinin şekli bozulduktan sonra tekrar düzelir mi?
malesef daha hamileliğimden hiçbişe anlamadan geçtiğimiz hafta sonu düşük yaptım. doktor kesin hamilesin dememişti var görünüyor ama herşeye hazırlıklı olun demişti. ama ben olacağına okadar hazırlamıştım ki kendimi yani moral olarak. annelik ve bebekle ilgili bir sürü video izlemiştim kitaplar almıştım okumuştum. nasip değilmiş... 8 ay beklemiştim bebeğimi;((çok üzgünüm. inş. rabbim sizlere sağlıklı bebekler verir. ben ayrılıorum aranızdan. herşey gönlünüzce olsun..
malesef daha hamileliğimden hiçbişe anlamadan geçtiğimiz hafta sonu düşük yaptım. doktor kesin hamilesin dememişti var görünüyor ama herşeye hazırlıklı olun demişti. ama ben olacağına okadar hazırlamıştım ki kendimi yani moral olarak. annelik ve bebekle ilgili bir sürü video izlemiştim kitaplar almıştım okumuştum. nasip değilmiş... 8 ay beklemiştim bebeğimi;((çok üzgünüm. inş. rabbim sizlere sağlıklı bebekler verir. ben ayrılıorum aranızdan. herşey gönlünüzce olsun..
ilk heyecanları burda sizlerle yaşamak, paylaşmak çok mutluluk verici birşey benim için. ben bugün itibariyle 7 haftalık oldum, gerçi tickerimdan görebilirsiniz kaç hafta kaç günlük olduğunu. bende haftamı bilmeme rağmen sırf tickerda görebilmek için siteye giriyorum :) ordan okuyunca daha belgeli gibi oluyor sanırım :)günaydin...............
hadi hayirlisi,ilk heycanlari atlatiyosun.bakalim bende duyabilcekmiyim cumaya!?bu arada kac haftalik oldun?bende cin takvimine baktim kiz diyor esim kiz diyor ama benim icime oglan olcak gibi doguyor.ya benim icin ilk oldugu icin belkide farketmez diyorum.saglikli olsun yeter ama eskiden beri kiz cocuguna da bir sempatim yok degil yani.ailede bi tane kiz bebegimiz olmusdu gerisi hep oglandi galiba o yuzdende,bayiliyorum minik kizimiza.
ne güzel yaaa mucize darısı başımıza benim haftaya kaldı kalp sesini duymamızdoktorumuz izinliymiş çok sevindim canım bakalım kızın mı geliyor gerçekten..
senin şimdi kızmı çıktı hadi bakalım doğruluğunu test etmiş oluruz :)) ben mecburen beklicem kendi göstersin ye ekşiyi doğur ayşeyi tezide çürütüldüğü için emin olamıyorumiçimden kız gibi geliyo ama kısmet sağlıklı olsun bi doğsunda..doktormuşsun branşın ne aramızda bi sağlıkçının olması da iyi oldu :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?