2012 mart-nisan anneleri buraya

senin şimdi kızmı çıktı hadi bakalım doğruluğunu test etmiş oluruz :)) ben mecburen beklicem kendi göstersin ye ekşiyi doğur ayşeyi tezide çürütüldüğü için emin olamıyorum içimden kız gibi geliyo ama kısmet sağlıklı olsun bi doğsunda..doktormuşsun branşın ne aramızda bi sağlıkçının olması da iyi oldu :)))))

kızlaaaaaaaaaaaar bugün ilk defa yediğim her şeyi çıkardım 6+6 da başladı,çok özeniyodum bulantısı olmayan hamilelere onlardan biri olamıycam anlaşıldı:2:şimdiden 1 kilo vermiştim böyle giderse daha da vericem heralde, neyse bebeğim iyi olsunda napalım artık..(bu arada burdan sizinle başıma gelenleri paylaşmak rahatlatıyor beni)hepimize cook sağlıklı hamilelikler ve de sağlıklı sıhhatli bebişler diliyorum,sevgiyle..

canim ya msjini yeni okudum.biraz dinlenmeye gectim ogleden sonra.aslinda tansiyonum hep normaldi hatta bir kac seneye kadar düsük tansiyonluydum yeni yeni 12/8 olduydum.bugün müthis yorgun ve ayaga kalktikca agrili hissettim.öylesine ölctüm yüksek cikti.biraz dinlendim ölcü, 13/8 oldu.iki saat sonrada 12/7 di.bence hamilelige bagli.bebisimin kalp atislarini duymak icin cuma gitmeyi düsünüyordum ,gectigmiz günlerde o kadar stres yasadimki erken gitmek istemedim yeni birseyler daha kaldiramam diye.bir yandanda yarin gitsem diye dusunmuyor degilim.tansiyon problemim yarin tekrarlarsa kesin giderim.aslinda sabah kahvaltida canim birsey istemiyor diye biraz peynir ve limonlu eksili diye biraz fazla yesil zeytin yedim.acaba ona bagli olabilir mi? bu arada doktor olman cok güzel ne mutlu sana.bizim gibi insanlara caresiniz.gecen hafta o kadar seker doktorlar tanidim ki,ne güzel böyleleride var allaha cok sukur diye mutlu oldum...

.........................................
:90: :89:

ne güzel yaaa mucize darısı başımıza benim haftaya kaldı kalp sesini duymamızdoktorumuz izinliymişçok sevindim canım bakalım kızın mı geliyor gerçekten..

günaydin...............

hadi hayirlisi,ilk heycanlari atlatiyosun.bakalim bende duyabilcekmiyim cumaya!?bu arada kac haftalik oldun?bende cin takvimine baktim kiz diyor esim kiz diyor ama benim icime oglan olcak gibi doguyor.ya benim icin ilk oldugu icin belkide farketmez diyorum.saglikli olsun yeter ama eskiden beri kiz cocuguna da bir sempatim yok degil yani.ailede bi tane kiz bebegimiz olmusdu gerisi hep oglandi galiba o yuzdende,bayiliyorum minik kizimiza.

ben bu hafta kontrole gideceğim, kalp atışlarını dinleyeceğim bebişimin diye beklerken cumartesi sabaha karşı kanamam başladı. önce kahverengi olan akıntı kırmızıya dönünce soluğu doğumevi acilde aldık. malum bayram tatili ertesi, doktorların çoğu tatilden dönmemişti. sağolsunlar nöbetçi doktorlar çok ilgilendiler. hatta hastaneye yatırmaya kalktılar o gün. ama psikolojim çok bozuktu ve hastaneden daha kötü etkileneceğimi düşündüm. doktora söz verdim hiç kıpırdamadan yatacağım evde diye ve evime dönüp sözümü tuttum. aksi gibi bayramda tıkış tıkış olan annemin evi ve bizim evimiz tatilin sona ermesiyle bomboş kaldı o gün. teyzem istanbulda çok ağır hasta, allah bilir tabii ama son zamanlarını yaşıyor artık, yatalak ve tedavisi yok hastalığının. annem bir yandan bakıcısıyla birlikte teyzemle ilgilenmeye çalışıyor, bir yandan da babamla birlikte kardeşimin çocuğuna bakmak zorunda.
yani eşimle birlikte yapayalnız kaldık. kayınvalidemler de durup durup bu dönem şehirlerarası taşınmaya kalkıştılar. yani kimseden hayır yok. allahtan eşim son derece yardımcı. elinden geldiğince ortalığı süpürüp bana yemek yapıyor. bense progesteron alıp yatıyorum.
dün hastaneye gittim acilden. bayram ertesi randevu almak mümkün değil zaten. ben ilk kez bir muayeneden ağlayıp zırlamadan çıktım. çok makul, mantıklı açıklamalar yapan, sakin ve kendine güveni olan bir doktor.
kese hala duruyor. ama yaklaşık bir küre şeklinde olması gereken kese yayvanlaşıp elips şeklini almış. kanamam azalmakla birlikte kahverengi akıntı şeklinde çok az olmakla birlikte vardı. doktor çok uğraştı ama vajinal ultrasonla keseyi iyice inceleyip içindeki cenini gördü. yaklaşık 4 mm, son adet tarihime göre gebelik haftamla uyumluymuş. kalp atışı var ama çok az. normalde çok daha hızlı olmalı dedi. progesteronu 2 katına çıkardı 200 mg X 3 alıyorum artık. doktoruma göre büyük ihtimal sonlanacak bir gebelik. kıpırdamadan yatmaya, progesteron ve folik asiti kullanmaya devam, kalp atışı görmeyene kadar kurtarmaya çalışacağız, ama başarı şansı çok az dedi.
benim çok yıllar önce bir düşük hikayem daha var. o zaman spontan düşük, yani doğal seleksiyon, yaşayacak kadar kuvvetli değilmiş denmişti. 10 gün boyunca kullandığım ilaçlara rağmen kanamam devam edip sonunda düşük gerçekleşmişti. ama normalde 8 haftalık olması gereken kese 5. haftadan sonra gelişmemişti.
doktorum, bu gebeliğin olumsuz sonuçlanması halinde aksaklık neyse tespiti için kan testleri yapacağını, pıhtılaşma testi ve eşimle birlikte genetik testlerimizi isteyeceğini, bir de kan uyuşmazlığına bakacağını söyledi. ve "benden habersiz hamile kalmak yok" dedi.
şimdi haplarımı kullanıp evde yatıyorum. evet, progesteron uyku yapıyor. bir bakıma kolaylaştırıyor bu süreci, çünkü yatmak çok zor. uzun süre yatmak zorunda olan hastaları daha iyi anlıyorum şimdi, allah hepsine acil şifalar versin.
dün hastaneden döndükten beri kanama yok denecek kadar az. benzeri bir durum başına gelen var mı? gebelik kesesinin şekli bozulduktan sonra tekrar düzelir mi?
herşeyin hayırlısı olsun diyorum sürekli. bana hayırlısı için dua eder misiniz?

Selam kızlar bende nisan 2012 annesi olacağım inşşş 6+2 günlük hamişim:) ama gebeliğimi öğrenmem adetime 2gün kala oldu erken belirtilerden test yaptırdım şükür şimdi bebişimi bekliyorum.Ama midem çok bulanıo uykum çok oluyor vede mide ağrısıda oluo arada biraz ağır geçio bişey yiyemiom yemek görmek bile benim midemi kaldırıo... sizlerde duurm nedir?

cnm ya çok geçmiş olsun daha öncedende düşük yaşamışsın inşallah bu sefer bebeğin seni bırakmaz..doktorununda dediğine göre
sen çok sorunlu dönemden geçiyosun Allah yardımcın olsun umudunu yitirme hiç ve eğer sağlıklı bir bebekse bebeğinin
seni bırakmayacağına inan..bende düşük tehlikesi yasadım ve halada yatıyorum dikkat ediyorum fazla hareket yok eve hapis gibi oldum
ama bebeklerimiz için değer..güzel haberlerini bekliyorum..

sağol angel. sana da geçmiş olsun.
perşembe günü tekrar gideceğim doktora o zaman belli olacak herşey. herşeyin hayırlısı diyorum hep.

cnm öncelikle çok geçmiş olsun. ümidini kaybetme. çünkü şu an 2 aylık kadar hamiş olan bi arkadaşıma daha 10 gün önce doktoru % 90 ihtimalle bebeğinin düşeceğini söylemişti ve bu doktor bi üniversite hastanesinde profesördü. doktor bebeğin düşeceğinden o kadar emin ki hap vermemiş, yat-dinlen bile dememiş; düşün yani.... çok şükür 1 hafta kadar sonra kontrole gittiğinde hiç bi sorun çıkmadı. bebek de çok şükür düşmedi. o yüzden bunu en yakın arkadaşımda gördüğüm için sadece sana değil tüm bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarıma da söylüyorum.. içinizi ferah tutun.. inşlh bişey olmayacaktır....

bende bugun doktara gıttım bayram oncesi yaptırdıgımız sonucları gostermek için çok şükür herşey yolunda ama ultrasonda sağ overde bir kist var dedi doğumun başlarından kaynaklanabileceğini düşünüyomuş ilerleyen zamnlarda takip edeceğiz dedi hayırlı artık inş önemli bişey değildir heğimize Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin

malesef daha hamileliğimden hiçbişe anlamadan geçtiğimiz hafta sonu düşük yaptım. doktor kesin hamilesin dememişti var görünüyor ama herşeye hazırlıklı olun demişti. ama ben olacağına okadar hazırlamıştım ki kendimi yani moral olarak. annelik ve bebekle ilgili bir sürü video izlemiştim kitaplar almıştım okumuştum. nasip değilmiş... 8 ay beklemiştim bebeğimi;((çok üzgünüm. inş. rabbim sizlere sağlıklı bebekler verir. ben ayrılıorum aranızdan. herşey gönlünüzce olsun..

cnm ya çok geçmiş olsun böyle kötü haberler beni çok etkiliyo..Allah aratmadan tekrar yaşatsın en kısa zamanda tekrar hamile kalırsın inşallah..

cok gecmis olsun canim.allah sana saglik sihhat sabir versin.insallah zor günler gecer biran önce

canim gecmis olsun üzülme allah yine verir .daha basinda sayilirsin.

ilk heyecanları burda sizlerle yaşamak, paylaşmak çok mutluluk verici birşey benim için. ben bugün itibariyle 7 haftalık oldum, gerçi tickerimdan görebilirsiniz kaç hafta kaç günlük olduğunu. bende haftamı bilmeme rağmen sırf tickerda görebilmek için siteye giriyorum :) ordan okuyunca daha belgeli gibi oluyor sanırım :)

ya bende ilk başlarda oğlan gibi hissediyordum, ama eşim kız istiyordu en başından beri. erkek çocukları soğuk oluyo , kız çocukları daha sevdiriyor kendini diyordu. ama bence erkek çocuklarıda çok sempatik
hayırlısı olsun bakalım, ilk çocuk olacak zaten, ikisini de razıyız sağlıklı olsunlar yeterki.
Allah gönlünüze göre versin canım

ne güzel yaaa mucize darısı başımıza benim haftaya kaldı kalp sesini duymamızdoktorumuz izinliymişçok sevindim canım bakalım kızın mı geliyor gerçekten..

bende merakla bekliyorum, zaten çok uyuyanların kızı oluyormuş diyorlar halk arasında. bende çok uyuduğuma göre.. :)
darısı başınıza kızlar çok büyük bi mutluluk gerçekten, minicik bir canlı ve tamamen size bağımlı.. şimdiye kadar hamilelikle ilgili pekbişey hissetmiyordum, ta ki kalbini görene kadar..
seninde bulantıların başlamış, sıkma canını biçoğunda olan şey bu. 15. haftada bitiyormuş.

evet canım sağlıkcıyım ama keşke kadın doğumcu olsaydım, daha çok işinize yarardım :)
araştırma görevlisiyim henüz. ama bende obstetri ile ilgili bilgilerimi netten araştırarak arttırmaya çalışıyorum. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sizlere.

Tüm anne adaylarına merhaba

Aslında eski bir üyeyim fakat bazı sebeplerden ötürü yeniden üye olmak zorunda kaldım.
Bu site benim arkadaşım oldu 2007 yılından beri. Aynı şehirde olan ailelerimiz tarafından tam anlamıyla yapayanlız bırakıldığımız için ilk çocuğumu burada öğrendiklerim sayesinde büyüttüm. iyiki de öyle olmuş kendi kendime hallettim herşeyi. Yakışıklım şu an 3,5 yaşında.Bundan birkaç ay önce Aralık 2011 anneleri konusunda idim . Fakat 9 haftada kalbi durmuştu kürtaj olmuştum. Zaten çok zor hamile kaldığım için bir daha kimbilir ne zaman olur diyordum ki bu sefer mucize eseri Nisan annesi adayı olarak 3 ay sonra işte yine buradayım.
SAT ım 24 Temmuz. dünki kontrolümde 6+3 hafta çıktı kalp atışını da gördük. 10 gün sonra bekliyor doktorumuz. Daha önce düşüğüm olduğu için günde 3 defa 100mg progestan ve 1 defa coraspirin içiyorum.

İlk oğlumun doğumundan sonra çalışmadığım için evde şanslıyım oğlumu sabah kreşe bırakıp dönüp bol bol dinleniyorum. Oğlumda tam gün kreşe gidiyor zaten. Umarım bu sefer sağlıkla kucağımıza almak nasip olur. Oğlum araba oymak için ev arkadaşı:) istiyor şiddetle. umarım erkek olur anneye duydukları aşk gerçekten inanılmaz.

Neyse çok uzun yazdım umarım 9 ayımızı birlikte tamamlamak nasip olur. 2 gebeliğim olduğu için tecrübeliyim malum:) yardımcı fikir almak isterseniz her zaman yardımcı olmaya hazırım.
Sağlıklı gebelikler sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…