Canım benimde 6+3 ve son 5gündür dünyam bulandı cidden yoğurt dışında bişi gitmiyor mideme ne düşünsen me yesem çıkartıyorum .Bugün doktora gittim doktor korkma dedi bebeğin beslenmesi açısından zaten o ne gerekiyorsa şu anda senden çekiyor senind ebulantın geçince 15. hafta civarı beslenmeye geçersin dedi düzgünce sorun olmazmış rahat olun bu dönemde yani.. Pratik yemek dolma soğuk soğurtla bulantıyı alıyor öneririm ,patates püresi yoğurtla ye ,ve bol su bide ekmek üstü yoğurt nanebaşkada bişi yiyemiom ben:)
ay ay merak ettim kiz nerelerdeydin.anca uyanabildin heraldeslm kızlar topik coşmuş yinearamıza yeni katılan hamişler olmuş hepiniz hoşgeldiniz
öncelikle hepinizin bebeği hayırlı olsun Allah hepimize kucağımıza almayı nasip etsin
bende 10. haftanın içindeyim durum aynı zoraki yemece...beslenme şekliniz nasıl neler yiyosunuz haftalık bi düzen kurdunuzmu hani balık,et,tavuk sebze günü falan..yada neler yiyebiliyosunuz malum bulantılardan iştahsızlıktan dolayı..basit pratik yemeklermi paylaşsak belki iştahımız açılır
bende nisan annesi olacağım :)) bebeğim 10+5 haftalık . aslında 12 ama 1 hafta geç döllenmem var . keseyi 5 haftada gördük. kalp atışlarını 7+3 haftada. tabi ilk çok üzüldüm nedeni adet gecikmesi nedeni ile dr. gittim kan değerime göre gebe idim. ama keseyi göremedi. dış gebesin büyük ihtimal dedi. kahroldum. 2 gün sonra başka bir doktora gittim . yok öyle birşey kan değerlerim 4 falan katlamıştı. keseyi gördük . sonra bebeği.:))
inş kucağıma sağlıklı bir şekilde almayıda nasip eder allahım.
Canım benimde 6+3 ve son 5gündür dünyam bulandı cidden yoğurt dışında bişi gitmiyor mideme ne düşünsen me yesem çıkartıyorum .Bugün doktora gittim doktor korkma dedi bebeğin beslenmesi açısından zaten o ne gerekiyorsa şu anda senden çekiyor senind ebulantın geçince 15. hafta civarı beslenmeye geçersin dedi düzgünce sorun olmazmış rahat olun bu dönemde yani.. Pratik yemek dolma soğuk soğurtla bulantıyı alıyor öneririm ,patates püresi yoğurtla ye ,ve bol su bide ekmek üstü yoğurt nanebaşkada bişi yiyemiom ben:)
akimera merhaba canımm aşkolsun niye öyle düşündün ki , bende yeniyim gerçi ama bence hani herkes sürekli pc basında değil ya oo yüzdendir , senin nasıl gidiyor hamilelik kaçıcı haftandasın.kızlarr ksr bkmyında bu topikte biraz gruplaşma var sanırım kaç sefer girdim yorumlarda bulundum yazı yazdım bir tanede msjıma cevap yazan olmadı hep görmezden gelindim.bu gerçekten çok kırıcı bence.kendimi hep kendi kendine konuşuyomuş gibi hissettim bu gerçekten çok sinir bozucu.halbuki bu kaçıncı hamileliğim 3.çocuğum olacak allah nasip ederse 4.gebelim.bvelkide size yardımcı olabileceğim şeylerde olacak.ama kimsenin beni takmaması gerçekten insanın moralini bozuyo.neyse zatem bidahada yazmam bu son olsun.size hayırlı doğumlar..
kızlarr ksr bkmyında bu topikte biraz gruplaşma var sanırım kaç sefer girdim yorumlarda bulundum yazı yazdım bir tanede msjıma cevap yazan olmadı hep görmezden gelindim.bu gerçekten çok kırıcı bence.kendimi hep kendi kendine konuşuyomuş gibi hissettim bu gerçekten çok sinir bozucu.halbuki bu kaçıncı hamileliğim 3.çocuğum olacak allah nasip ederse 4.gebelim.bvelkide size yardımcı olabileceğim şeylerde olacak.ama kimsenin beni takmaması gerçekten insanın moralini bozuyo.neyse zatem bidahada yazmam bu son olsun.size hayırlı doğumlar..
cnm hiç korkma bende nisan annesi olucam allah nasip ederse..ve benim rahmimde kalp şeklinde bu 3.bebeğim olacak.ilk oğlum 3,5 yaşında ikinci oğlumda 1,5 yaşında.ben malesef iki çocuğumuda gününden erken doğurdum ama inan rahim şekliyle hiç alakası yoktu ilkini 36 haftalık doğurdum çok hareketli bi bebekti ve o kadar tepinmekten boynu kordona dolanmıştı hemde 3 kere solunumu kesilince apar topar doğuma alındım ama gayet sağlıklı doğdu küveze bile almadılar ikinci oğlumdada hamileyken 3 ay kortizon kullanmak zorunda kaldım buna bağlı olarakta hem şeker hem tansiyon çıktı.malesef gebelik tansiyonuda çok tehlikelidir gebelik zehirlenmeside denir ve bebeğin gelişimini durdurup annenin hayati tehlikeye girmesine sebep olur 30.haftaya zor yetiştim ve 2,5 ay önce doğum yapmış oldum 1 kilo doğdu bebeğim ve 2 ay küvezde kaldı.şimdi bu gebeliğimdede hem şeker hem tansiyon problemi yaşıycam yine ve malesef.çok sıkı takipte olucam.yani demek istediğim gebeliklerim erken doğumla sonuçlandsı ama rahim şekliyle hiç alakası yoktu sağlık problemi yaşamamış olsam eminim günümde gayet sağlıklı bi doğum yapmış olacaktım.sende hiç kendini erken doğuma şartlama.rabbim muhakkak yardımcın olur..
ay kizlar tv yi actim star tv de kadin yemek yapiyor.kilis yemekleriymis.yapsada yollasa su ekrandan.aama düsündüm mutfak nasil kokuyordur o yogun yemeklerden.ama corba guzel olcak gibi,yogurtlu üzerine nane yakmis ya belki ondandir :) yogurt cekimi
:))))) yaa aslında benimde canım öyle her gördüğümü çekmiyor ama çevremdekiler sevilay al tat dur bulalım getirelim yee diyorlar ya diyorum canım istemedi ki olsun senin canın istemesede onun canı ister diyorlar :)) zaten sigarayıda bıraktım habire ne bulursam yiyorum allahtan kilo problemim yok ama abartmamak lazım dimi :))
cok sanslisin valla etrafinda birileri varmis,bende bir esim var kimsecikler yok.onada dün yemek pisiremiyorum diye lahmacun istedim normalinde oda agir bise ama cok severim ya.dedim yiyebilirim.ah kocacim benim alis veris hepsini yamis ama unutmus almayiiiiiii.. Eve geldi ikimizde sok olduk.aslinda benimde canim cekmiyor ama acim napiim.ablamla tlf lastim ablam dedi doymuyosun oturdugunda ondandir.acaba ikizmi diye hala süphem var.yarin belli olcak hayirlisi bakalim.
Hem sen bos ver canin istemedikcede bencede yeme sadece kilo yapar fos fos.ama canin bise istersede yaptir ne guzel sefa sür.benim yerimede olsun.imrendim valla...
Bu arada seni sigarayi bebegin ugruna biraktigin icin kutluyorum.cok önemli.arkadasim israrla ictiydi hamileligi boyunca acayip sinir olurdum.ay bebegim saglikli biseyi yok derdi ama bence dogustan tiryaki olmustur.erken baslar sigaraya...allah korusun yazik
slm günaydın kızlararamızda alıngan arkadaşlar varmış hamilelikten mi saysak :))) şimdi burdan herkese tek tek cvp yazılamıyoki bazen gözdende kaçabiliyo üstelik öyle topikler varki yeni olanları hiç dikkate almıyolar ne kadar soru sorarsan sor birkerebile bi cvp atan olmuyo (şahsen başıma çok geldi) burası öyle değil herhes çok duyarlı o yüzden güzel bir topik..bende sabahları açlıktan uyuyamıyorum erkenden kalkıyorum önce burayı kontrol edip sonra enfes bir kahvaltı ziyafeti ( ekmek arası beyaz peynir ) çekiyorum :))))))))
kızlar benim gibi ekşimsi şeyler çekiyosanız ekşisi bol bamya olaabilir,yumurtalı fasülye kavurmasıda hafif,soğanlı salçalı patates kavurmasıda güzel gidiyo..lahana çıksa bol ekşili kapuska :))
akşam kuzeyle güney dizisini izledim akşamdan beri simit istiyo cnm :)))))))))))))) kocamı yolladım alsın diye :))
Canım tebrik ederim. Kalp atışı için ne zaman gideceksin? Senin durumunla ilgili yorum yapamayacağım bir bilgim yok ama gönlünü ferah tut ve bence farklı bir doktora daha git. İçin daha rahat olsun.Canım pazartesi gittim doktora keseyi gördük çok şükür normal herşeyi . yalnız ufak bir korkum var kafama takmamaya çalışıyorum ,
doktor dediki rahimin kalp şeklinde ( çift rahim ) ee dedim sonra oturduk anlattı dedi ki ,
normalde rahim armut şeklinde olur seninki kalp gibi yani bebeğin büyüyeceği alan biraz daha küçük erken doğum ve düşük riski normal e göre biraz fazla ama bebek büyüdükçe bu aradaki şekil bozukluğunu itebiliyor ...
inşallah sorun olmaz folik asit kullanıyordum birde progestron a başlattı ama sadece çok ağrın olursa iç dedi , bende e olur ne olmaz gün de 1 tane içiyorum , kullanan varmı bu ilacı normalde hiç bulantım yoktu bu ilaçtan sonra midem çok bulanıyor .
benim gibi durumda olan var mı bu arada 5+4 teyim , haftaya tatile çıkacağım doktor denize girebilirsin dedi ama korkuyorum
kızlarr ksr bkmyında bu topikte biraz gruplaşma var sanırım kaç sefer girdim yorumlarda bulundum yazı yazdım bir tanede msjıma cevap yazan olmadı hep görmezden gelindim.bu gerçekten çok kırıcı bence.kendimi hep kendi kendine konuşuyomuş gibi hissettim bu gerçekten çok sinir bozucu.halbuki bu kaçıncı hamileliğim 3.çocuğum olacak allah nasip ederse 4.gebelim.bvelkide size yardımcı olabileceğim şeylerde olacak.ama kimsenin beni takmaması gerçekten insanın moralini bozuyo.neyse zatem bidahada yazmam bu son olsun.size hayırlı doğumlar..
slm günaydın kızlararamızda alıngan arkadaşlar varmış hamilelikten mi saysak :))) şimdi burdan herkese tek tek cvp yazılamıyoki bazen gözdende kaçabiliyo üstelik öyle topikler varki yeni olanları hiç dikkate almıyolar ne kadar soru sorarsan sor birkerebile bi cvp atan olmuyo (şahsen başıma çok geldi) burası öyle değil herhes çok duyarlı o yüzden güzel bir topik..bende sabahları açlıktan uyuyamıyorum erkenden kalkıyorum önce burayı kontrol edip sonra enfes bir kahvaltı ziyafeti ( ekmek arası beyaz peynir ) çekiyorum :))))))))
kızlar benim gibi ekşimsi şeyler çekiyosanız ekşisi bol bamya olaabilir,yumurtalı fasülye kavurmasıda hafif,soğanlı salçalı patates kavurmasıda güzel gidiyo..lahana çıksa bol ekşili kapuska :))
akşam kuzeyle güney dizisini izledim akşamdan beri simit istiyo cnm :)))))))))))))) kocamı yolladım alsın diye :))
Merhaba Akimera, kendi kendine konuşuyormuş gibi hissetme çünkü hepimiz senin paylaşımlarını okuyoruz.
Ben de çoğu zaman birşeyler paylaştığımda kimse birşey yazmıyor ama biliyorum ki birileri okuyor bir faydam oluyor.
Biz se senin tecrübelerinden faydalanıyoruz. Teşekkürler verdiğin bilgiler için alınganlık yapıp aramızdan ayrılma sakın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?