2012 mart-nisan anneleri buraya

tü tü tü tü masallah.ne güzel kiz gözünaydin.darisi bgn insallah benim basima.benimde iki gunden beri göbegim kasiyniordu.hic aklima gelmedi esim dedi karnina yag alalim.gecen bir drogeride gördüm hazirlanmis biolojik karin icin yaglar vardi,almam gerek..siselerde cok büyük degil.en azindan hoslanmazsam devam kullanmam.yrn size bilgi veririm.yüzüm cok hassas normalde gunes koruyucu sürmeden cikmamam lazim günes olmasada ama yaklasik bir aydir kullanmiyorum.icerikleri yan etki yapmasin en azindan ilk uc ayda diye.o yüzden yüzümede natur günlük nemlendirici kullaniyorum.cokda pahali degiller.arastirirsaniz.evet hamilleik hastalik degil ama ilk üc ayda organlar olusurken bazi merhem ve kremleri kullanmaya dikkat etmek gerekirmis.mesela ilk uc ayda vücüdüna sürdügün bir merhem bebisimizin agzi olustugunda allah korusun tavsan dudakli olabiliyormus.gerci bu konularda cok sehir efsaneleri var fazlada dalmamak gerek ama ben simdilik en azindan ilk üc ayimda riske girmicem.allahtan sac boyama derdim yok simdilik, sac rengim kendi rengine yakin boyuyordum son senelerde.simdi uzayinca dipler abes durmadi.

bu arada kakao yagi karin icin iyimiymis demek duymamistim.bademle kayisi yagi duymustum tek.

merhaba arkadaşlar...
ben aranıza yeni katıldım.bugün itibariylede 8 inci haftaya başladık.çok heycanlı bir süreç.umarım bilgilerinizden bolca faydalanırım.

merhaba arkadaşlar,
hepinize sağlıklı hamilelik dönemleri geçirmenizi ve sağ salim bebişlerinizi kucaklamanızı dilerim.
benmde bugün itibariyle 8+2 günlük hamişliğim. çok bulantılarım var ve hep uyumak istiyorum. işyerinde çok zorlanıyorum. zorla kafamı dik tutuyorum yoksa masada uyuyup kalıcam nerdeyse. 7+3 de kontrolüm vardı kalp atışlarını gördü doktor herşey normal 3 hafta sonra gel dedi ama ben hep gidip iyi olduğunu öğrenmek istiyorum. birdahaki kontrole daha 15 gün var çabucak geçse de bebeğimi görsem
sizde öyle hissediyo musunuz.?

canım sağolasın , hepimiz rahat geçiririz isallah . kalp atışı için bu pazartesi gelirsin demişti ama tatile çıkıyorum pazar olsun dönüşte gel dedi , bakalım dayanamayıp bodrumda gidebilirim bi kadn doğumcuya

evet doktorumda dedi denize gir , girmeyecesen niye gideceksin ki diye . hayırlısı artık canım sağol öptüm

bizde geçen cumartesi kalp sesini duyduk.çok ilginçti, doktorumuz bizden daha heycanlıydı o anda.eşimle donduk kaldık zamanla daha cok inanıcaz bir çocugumuz olacağına sanırım.bende aynı senin gibi hissediyorum.her an gidip görmek ne kadar büyüdü sağlıklımı diye bilmek istiyorum ama daha16 günüm var doktora gitmek için.anne olan arkadaşlarımın dediğine göre anne olmak tamamen sabır işiymiş.o yüzden kendimizi şimdiden sabırlı olmaya alıştırmak zorundayız.mide bulantıların çubuk kraker tavsiye ederim birde zencefilli şeker.benım cok nadır oluyor bir seyler atıstırıyorum gecıyor.arkadasım zencefilli sekerin cok ıyı geldıgını soyledı.doktoru tavsiye etmıs

bu arada acil yardımınızı istiyorum!!!
alt kısımda bebişimizin ne kadarlık oldugunu gosteren şirin şeyler var bazılarının mesajlarında.onlardan istiyorum ve nasıl yapıldıgını bulamıyorum.bilen varmıııııı

kalp atışlarını duyamadık biz o yüzden üzgünüm doktorumun cihazı sesi dışarı vermiyodu. kendisi ekrana bakarak kalp atışları çok güzel dedi. biz duyamaz mıyız dedim radyolojiye göndersem duyarsınız ama gerek yok boşuna para vermeyin herşey normal dedi. bende duymak istiyorum yaaa doktorum bana bulantı için yağlı şeyler yeme sık sık az az ye dedi kraker felan bastırır onlardan yemeye çalış dedi. aşırı bulantı oluyor bazen. önceleri sadece bulanıyodu kusmuyordum 2 gündür oda başladı. sabretmeye çalışıyorum. acaba ben başka bi hastaneye gidip kalp atışlarını duysammı çok istiyorum.

merhaba arkadaşlar...
Ben aranıza yeni katıldım.bugün itibariylede 8 inci haftaya başladık.çok heycanlı bir süreç.umarım bilgilerinizden bolca faydalanırım.
hoşgeldiiinnn :)) hayırlısı olsun canım sağlıkla huzurla kucağına almayı kısmet etsin bebeğini .
Nasıl geciyor şikayetin var mı bulantı , halsizlik , bel ağrısı falan gibi

merhaba arkadaşım.
bende 5+3 de tatile çıktım denize girdim sadece havuza girmedim. ne olur ne olmaz diye sonuçta havuzlar hiç temiz olmuyor. onlarca insan yüzüyor içinde.
tatile giderken yanında birden fazla mayo bikini götür bence. denizden veya havuzdan çıkar çıkmaz değiştir mayonu. ıslak bekleme. ben çıkmadan önce 2 farklı doktora gittim ikiside aynı şeyi söyledi. bende öyle yaptım. sende buna dikkat et ıslak kalırsa enfeksiyon kapabilirsin. bebişin için çok dikkatli ol. iyi tatiller. bu arada bodruma gidiyorsun sanırım. bende bodruma gittim. turgutreise. çok güzel di ama ben hep uyudum. çok uyku yapıyor bana bebek. günde toplam yarım saat felan yüzdüm.

bebeğin kalp atışlarını görmende onun sağlıklı olduğunu gösterir zaten.ama içine sinmiyorsa doktorunu değiştir.9 ay boyunca bol bol görüşeceğin doktoruna güvenmen ve iyi elektrik alman bence cok onemlı.ben şöyle birşey düsündüm bir yerde bebegin kalp seslerini evde dınlemeye yarayan bişey satılıyormus.belki diğer arkadasların bılgısı vardır.onu arastırıp almayı dusunuyorum tabı fıyatı cok ucuk degılse ve zararı yoksa bebısım ıcın.
ahh su zaman cabuk gecsede bır an once ıyıce hıssetsek onları ve saglıkla kucagımıza alsak

Canım işte bende pazartesi 6+2 olacağım , gitmesem mi dedim doktora çünkü erken rezervasyon yaptırmıstım o zaman bu durum söz konusu değil misafir yoktu yani :) yook tatil sana iyi gelecek birsey dedi doktorum aslında benim için çok iyi olacak çalışıyorum çünkü bunaldım . evet canım bende aynı şeyi düşündüm ıslaklık konusunda sağol uyarın için güne kremi falan nasıl yaptın

hoşgeldiiinnn :)) hayırlısı olsun canım sağlıkla huzurla kucağına almayı kısmet etsin bebeğini .

tesekkur ederımmmm
3 hafta önce fecı durumdaydım.cok asabı,ağlamaklı ve mutsuzdum.mıde bulantım cok hafıf oluyor.bel agrılarım ve kasık agrılarım var ama cok onemlı degıl.tek dert ettıgım sey psıkolojımdı o da cok sukur duzelmeye basladı.benım gıbı sabırsız bır ınsan bu surecı nasıl gecırır bılmıyorum.allah hepımıze sabır saglık versın tabı bebıslerımızede :81:
bir de kasık agrılarımdan bıraz korkuyorum ama doktorum normal dedı bir de yatakta dönerken bır anda karnımda ılgın bır agrı yada kasılma gıbı bısey oluyor bu normalmı acaba?

önce başka bir doktora gidiyodum bu doktora hamile olduğumu öğrenince başladım. çok memnunum bana çok iyi elektrik verdi. o yüzden de sadece kalp atışını ben duymuyorum diye değiştirmekistemedim. kendisi ekrnda görebildiğini ve gayet sağlıklı olduğunu söyledi.
o dediğin cihazdan ben duymuştum bi zararı yokmuş bebeğe. fiyatı 500 e yakındı. bilmiyorum belki daha ucuzları olabilir.
inşallah sağ salim bebişlerimiz gelir. çok heyecanlı bekleyiş

zeytin teşekkürler uyarın için haklısın . güneş kremi konusunda nasıl davrandın herhangi bir ayrıontı var mı ?
evet canım bende bodruma gidiyorum . oradada bir doktora gideceğim ama çünkü bu p.tesi gitti doktoruma haftaya duyarız kalp atısını demişti tatil dönüşüne kalacak . merak ederim , hem benim şu rahim olayı var ya ( rahimim kalp şeklinde ) bakalım o dıoktor ne diyecek .

tesekkur ederımmmm
3 hafta önce fecı durumdaydım.cok asabı,ağlamaklı ve mutsuzdum.mıde bulantım cok hafıf oluyor.bel agrılarım ve kasık agrılarım var ama cok onemlı degıl.tek dert ettıgım sey psıkolojımdı o da cok sukur duzelmeye basladı.benım gıbı sabırsız bır ınsan bu surecı nasıl gecırır bılmıyorum.allah hepımıze sabır saglık versın tabı bebıslerımızede :81:
bir de kasık agrılarımdan bıraz korkuyorum ama doktorum normal dedı bir de yatakta dönerken bır anda karnımda ılgın bır agrı yada kasılma gıbı bısey oluyor bu normalmı acaba?

benmde aynı olmuştu. bebeği bilmiyoduk baya önce yer belliydi. doktora sordum öğrenince gitmesem mi diye. doktorda dedi git kafanı dağıt. şuan en önemlisi senn kafanın sigortalarını gevşetmen dedi sürekli bebeği düşünmezsin gidersen daha iyi olur dedi. gerçekten de iyi oldu. bende çalışıyorum kafam çok doluydu artık çok ihtiyacım vardı tatile.
krem de hiç kullanmadım aslında ben. ama hiç güneşte uzanmadım. doktor çok fazla güneşte kalmamaya dikkat et demişti. hep gölgede durdum. sadce denize girerken yüzüme krem sürdüm. hani çatlak kremlerinide 3.aydan sonra sürün diyorlar ya bebeğe ters etki yapabilir felan diye o yüzden tetirgin oldum sürmedim hiç. kendi aracınızla mı gideceksiniz tatile. eğer öyleyse en fazla 2 saatte bir felan da durursunuz biraz yürürsün lavoboya felan gidersin. hiçbirşey olmaz allahın izniyle.

o ağrıların hepsi normalmiş cnm. ben de tatildeyken bazen çok şiddetliağrılar hissettim ölüyorum zannettim o kadar çok kasık ve karın ağrım oldu. doktorumu aradım hemen hepsi normal dedi. tatil dönüşü gittim doktora bebek sağlıklı hiçbi sorun yok ağrılar olacak onlar normal dedi. vücudumuz alışmaya çalışıyo bebeğe. bide normalde adet olmamız gerekiyodu oda olmadı onun da sıkıntısı oluyor vücutta. alışana kadar devam edecek bu sorunlar.

rahim durumunu çok kafana takmamaya çalış cnm düşünme onu. hamilelikte psikoloji çok şeyi etkiliyo. sen sürekli kafanı takıp bişey olur diye korkarsan olur allah korusun. hiçbişey olmayacağını düşün ki olmasın. bebeğinde sen de çok güzel bir hamişlik dönemigeçireceksiniz eminim. hamile kalmak da doğuma kadar olan süreç de hep psikolojinle ilgili.

benm de rahmim ters. ve yaram vardı. hemde prolaktin hormonum yükseliyodu. hepside gebeliğe engel olabilecek şeyler. bende hep olmayacak diye düşündüğüm için 9 ay uğraştık olmadı. en son artık çok yoruldum her ay adet tarihini beklemekten her ay hüsranla karşılaşıp ağlamaktan. en son napayım olmayacaksa olmayacak dedim. ben güzelce tatilimi yapayım dönünce başka bi doktora giderim dedim ve hamiş kalmışım . sende takma rahmini allah korur bebeğini de seni de siz şimdi meleksiniz

kızlar ben yemeğe gidip gelicem burda olursanız konuşuruz. öptüm sizi.

o zaman sorun yok büyüsün bebişlerrr :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…