2012 mart-nisan anneleri buraya

anliyorum canim zaten extra hapin varmis.bu demir eksikligi hic bise yapmadan beni uykudan bile yorgun kaldiriyordu.normald e o kadar meyve yemem ama hamilelikden beri vucudum istiyor galiba gunde yarim kilo taze siyah üzüm yiyorum.iyi geliyor gercekten.kuru üzüm varsa yemeye calis. kuru fasulye falan.gerci istah problemide var.

Mrb kızlar 12 haftadayız dr 2 li tets yapmadı bi ay sonra 3 lü tets yaparız dedi sizde nasıl oldu 2 li test daha kesin değil mi kafam çok karışık yapıtırıp yaptırmama konusuda :44:

Genel olarak duyduğum ikili testin daha doğru sonuçlar verdiği, üçlü teste pek güvenmiyor benim doktorumda, yakınlarımdan doğum yapanlarda da üçlü testte risk göründüğü için amniyosentez yaptırıp bisürü çileye katlanıp son derece sağlıklı bi bebek dünyaya getiren de oldu. Boşu boşuna stres çektiğiyle kaldı kızcağız. O yüzden ben de ikili teste daha çok güveniyorum ama yine de en doğrusunu seni takip eden doktorun bilir tabi ki..

ben et yemiyorumo yüzden çekiyorum zaten hep bu demir eksikliğini. çok bulantım var zaten yemeye zorlayıp iyice tiksinmek de istemiyorum. mercimek bulgur gibi yemeklerle idare etmeye çalışayım bari. işin kötüsü bulantılar yüzünden yemek de yapamıyorum. dışardan yiyorum zar zor kaç gündür. geçse şu bulantılar da yemek yesem adam akıllı. bi şirkette öğle yemeklerinde ev yemeği yiyorum oda çok az. yemekhanede kokudan da tiksiniyorum.

benmde öyleydi zaten hep uyandığımda sanki hiç uyumamış gibi yorgun kalkardım. şimdi de bebek zaten halsizlik yapıyor. şirkette hiç çalışamıyorum hep kafam masada. güçsüzkalıyorum. ne zaman geçer acaba. siyah üzümün ve keçiboynuzunun kansızlığa birebir olduğunu biliyorum aslında ama çok az tüketiyorum. zorlayıpta tiksinmektende korkuyorum . senn kaçıncı haftan?

canım geç döllenme olmuştur ondan öle diyordur

herkese merhaba, benimde netten hesaplama yapınca 6 hafta diyor ama doktor henüz 4 haftalık falan dedi minnacık bi kese var o kadar bebişi
bile göremedik .. herkese hayırlı doğumlar diliyorum. Rabbim bizleri bebeğimizi korusun..

canım benim 6+5 teyken 5 mm çıkmıştı. seninki gayet normal. bende acaba küçükmü diye çok araştırdım. 6. haftada 5mm, 7. haftada 6-12mm arası olmalıymış zaten. seninki 6mm çıkmış anladığım kadarıyla?? 0,68 mm miydi, yoksa 0,68 cm miydi? ona iyi baksana bi tekrar?

geç döllenme olmuştur cnm merak etme normal yani. bebeğigöremedim diye de tedirgin olma sakın. ben doktora gittiğimde doktor netteki hesaplamadan 5 gün felan fazla söyledi. 7+3 geçen hafta.kalp atışlarını da gördüğü halde biz bebeği göremedik. çok minik oluyor ilk zamanlar bebişlerimiz. doktor sağlıklı olduğunu söyledikten sonra içini rahat tut sen. hayırlı hamilelik dönemi geçirirsin inşallah ve sağlıkla alırsın bebişini kucağına. sen düşünme sürekli bebişi herşey yolunda gider merak etme.

aynısefa arkadaşım merhaba benimde geç döllenme. ne zaman hamile kaldığımı bile hesaplıyamıyoru.z sakın başkları ile karşılaştırma yapma kensini. doktora gittiğimde 5 haftalık dedi ilk bende 5 haftadan saymaya başladım tam 6. haftada kontrolde yok 7 haftalık dendi. 8. hafta kontrolümdede 9 haftalık dengi bende 9 un üstüne sayıyorum şimdi. bebeğim geç oldu ama gelişiyo demekki. sende kimseyle karşılaştırmadan bekle.

bu arada ne kursuna gideceksin canım?

kizlar normal relg düzenim 28 gunde bir sasmazdi.7.hafta ona göre ama bana göre de 6. ben en basindan dusunuyordum benimkisi baya gec oldu diye.doktorun dedigine göre bebegimin büyüklügü ultrason görüntümdede yaziyor 0,68 mm.hayirlisi ya icimden bir his diyor bebisim karnimda rahat.benim doktorda cok sakin cok iyi ama biraz eski sartlar gibi gelmiyorda degil.esim dün ilk kez geldi gördü cok ilkel geldi :)) eve geldik arastirdi .kendisi bir doktor bulmus 3d ultrasonlari falan varmis.zorlamadi beni ama neden olmasin.belki iki haftadan sonraki muayenemi bu doktora giderim.bilgisarlarinizdan sayet bakarsaniz görsellerde 3d diye farki anlarsiniz.gercekten bu ultrasonik görüntülerden ben bir sey secemiyorum.
kursda yemek kursu ve bebek gelisimi uzerine olur.gebeliklede ilgili var ama zaten gebeligimi dusunmemek icin yapcagim icin bir anlami kalmaz diye dusundum :90:

bu arada desteginiz icin cok tesekkürler .mutlu oldum.

merhabaaaalar kızlar nasılsınızz hamilelik nasıl gıdıyor Dof yahuu yapamadım şu çizelgeyı kayıt yapmıyo profıl deeee

Son düzenleme:
benim çok yakın bır arkadasımın bebısı ıcın doktor gec döllenme demıstı.o da cok endıselendı.ama sımdı dogum yaptı ve bebısı 4 aylık.görsenız tosun gibi allah bize nasip eder inşallah o gunleri gormeyi.
bi de doktora guven sart doktor ıyı dıyorsa ıyıdır.cok ıncıgını cıncıgını arastırmayın bence akısına bırakın.yoksa ben mı gerı kafalıca dusunuyorum.yanı boyunu falan hıc arastırmadım ben.hata mı yapıyorum acaba.doktorum haftanla cok uyumlu buyuklugu dedı bende ustunde durmadım.dogru mu yaptıgım ?

bence doğrusunu yapıyorsun, sana katılıyorum aynen ben de böyle düşünüyorum. Çok fazla evham yapıp herşeyi kafaya takınca olumsuz düşünceler saldırı yapıyo insanın beynine. E olumsuz düşündükçe de illa bi aksilik çıkıyo. Sakınan göze çöp batar hesabı.. Üstümüze düşeni yapıp biraz tevekkül etmek gerek..stres en büyük düşmanımız unutmamak lazım bunu.

doğru diyorsun hayırlısı bakalım.

benim özellikle akşamları hafif ateşim oluyor gibi hissediyorum.dereceyi koyuyorum 36 acaba derecemı bozuk.dün gecede titredim resmen yatakta.bu 8. haftadayım.ateş yada ateş basması olan var mı?

hamilelikte kalbin belli bir oranda büyüyor ve kan dolaşımın artıyor, vücudundaki kan miktarı da artıyor. Doğal olarak beden ısımızda ufak bi yükselme oluyor zaman zaman. Bende daha ziyade ayaklarımın altında şiddetli yanmalar şeklinde oluyor mesela bazı geceler kalkıp soğuk su tutmak zorunda bile kalıyorum. Normal değişimler bunlar canım merak etme.

iyi bari içim rahatladı biraz.tesekkur ederım canım

Selam kızlar, fıstıklar...

bugün itibariyle 10+2 haftalık anne adayıyım. Bugün doktoruma gittim bebeğimi gördüm çok özlemişim elleri ayakları belliydi. kesenin içinde bi oraya bi buraya yüzüp duruyordu. çok duygulandım. çok büyümüş, geçen defa doktor bey kesesi küçük görünüyo demişti. bugün çok güzel her şey yolunda gidiyo dedi. çok mutlu oldum. tatile çıkıcaz dedim kısa aralarla yani iki saatte bir mola verirseniz bi problem olmaz dedi. ayın 14 ünde yine gidicem hastaneye, ve ayın 23, 24 ü gibi ikili tarama testlerini yaptıracam. İnşallah bi sorun olmaz.

halbuki hala uyku problemim mide bulantım ve tiksinmelerim geçmedi. yemek yiyemiyorum. ekmek yemek istiyorum. öyle canım hiç bişey istemiyo. iştahla yemek yiyeceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum. hepinizi öpüyorum. herkese iyi hafta sonları, bebişlere iyi bakalım. haydi hoşçakalınnnnnn

çok sevindim..maaşallah:81:

cok sevındım, hadi gozun aydın.bende ayın 24unde kontrole gıdıcem o zaman 10 hafta olcak.bendemı oyle gorcem acaba ayyy cok heycanlı

cok sevındım, hadi gozun aydın.bende ayın 24unde kontrole gıdıcem o zaman 10 hafta olcak.bendemı oyle gorcem acaba ayyy cok heycanlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…