2012 mart-nisan anneleri buraya

ya evet vize vermiyolar benimde amcamlar green kartla atlantaya yerleştiler 8 sene falan olmuştur kimse gidemedi yanlarına babam tatil amaçlı çok uğraştı 4kere denedi onaylamadılar :)) bende çok gitmek istemiştim vizesi pasaportu uçak bileti derken çok masraflı zaten..inşallah annene zorluk çıkarmazlar çok seçiciler ve cinsler kendileri hariç herkese özellikle müslüman ülkelere terorist bombacı gözüyle bakıyolarmış..
öğrenci ve şirket çalışanı referansıyla daha rahat vize almak..ne kadar oldu oraya yerleşeli alıştınmı dil bilerekmi gittin..uçak 10 saat ben burda 45 dk uçak yolculuğunda her binişimde aynı korku inene kadar ecel teri döküyorum :))))))
yiyecek yönündende aradığını bulabiliyomusun kuzenim hep türk bakkallardan bahsederdi ama pahalı derdi satılanlar..bende bebiş kıyafetine sardım sarı krem yeşil dayanamadım aldım bayabi..20. haftaya kadar söylememeleri ilginç orda doktorlarla aran nasıl..nasıl insan hayatı önemli dimi muayenelerden memnunmusun..aynı ilaçlarımı içiyoruz merak ettim neler kullanıyosun hani içerik bakımından kan hapı vitamin falan gibi..
beden ölçüleri farklı ben 80 c takıyodum sanırım şuan 85 d yada 90 c civarındayım :))) nadide sultana rakip olucam bu azimle

vizeyi annem rahat alir emekli bide 2 kez Almanya giris cikisi var, en son 3 ay once gitti. abim biraz zor cunku isi sigortali degil, bakalim onada biseler yapacak kocam :) bende ikincide aldim vize, okul icin geldigim halde.. bitane milletvekili vardi, adamin anasini aglatti nerde gezcen 5.cadde de hangi magazadan alisveris yapacaksin diye alamadi adam vize..cok uyuzlar, kagitlar fotokopiymis, bide dedigin gibi her vize basvurusu acaip para.. ucakla bir kere o kadar uctum sehirler arasida oluyorum bende, ama buraya gelirken bi evragi valizde unutmusum, beni ucaga almadilar, valizler cikarildi, kagidi bulamadim, ucak hareket etti kocam geri dondurdu, hostes kadin beni aglayinca gorunce pilota rica etmis aldilar beni falan filan :)) o aglamayla ve sinirle iki votka goturup uyumusum 4-5 saat sonrada tv oyun derken bitti iste.. ama sehirici ucaklarinda oldugu gibi sallanmiyo hic ucuyomus gibi degil ilginc bi ortam umarim yasarsin sanki bi restoran surekli servis yiyecek icecek icerde gezenler yuruyenler :))
yiyecek olayi cok rahat,turk marketi cok yasadigim bolgede.. tabi pahali..ama sebze meyve guzel turkiyedeki kadar olmasada..simdi bide ciktliklere gidiyoruz eltimle sebze almaya turkiyede bile oyle yememisimdir herhalde :) ozelliklede bi karpuz yiyoruz, cekirdek yok, baldan tatli yok boyle bise :))
dil azcik biliyodum, simdi bi universitede dil egitimi aliyorum, pazartesi, carsamba cuma yoruyo biraz ama vizem icin mecburum.. doktorumdan memnunum, gittigim yer hastane degil, bircok hemsire ve doktorun oldugu bi yer ve herkes bayan :)) ultrason ceken, test sonuclarini degerlendiren boy olcen, kan alan hepsi farkli ve cok tatlilar :)) hatta doktorumda zenci :))
bana birtek vitamin verdiler, icinde demirden follik asite hersey var, hamile kadinlarin kullandigi bise.. iki hap, gunluk onlari aliyorum.ama kotu kokuyolar ya ilaclar sinir oluyorum..
suanda da ders yapiyorum bide uykum geldiki bugun misafir vardi kahvaltiya aksam yemegine (

jasmin
diars
meliscerendmt
hepinize teşekkür ediyorum, kusura bakmayın giremiyorum sık sık. yaşadığım acı tecrübeden sonra uzun bir süre (1-2 yıl kadar) bebek düşünmüyorum, ama burayı okudukça acaba yeniden çalışmalara başlayıp tekrar aranıza mı katılsam diyorum :) niyetimi bozuyorsunuz yaniii

melisceren doktorum bebeğin anormal olduğunu söyledi,kalp atışları durmuştu farkettiğimizde 1 hafta kadar önce. zaten hep lekelenmem oluyordu ve haftasına göre küçük çıkıyordu ölçümlerde. 3 ay sonra tekrar bebek düşünebilirsiniz dedi, başka bir doktorda ilk haftalarda olduğu için 1-1,5 ay sonra korunmayı bırakabilirsiniz dedi. kafam çok karışık. bebek olursa asistanlık sürem uzayacak, olmazsa da eşimle bayaa bi sıkıldık, yeni bir aile üyesine çok ihtiyacımız var gibi. siz ne kadar korunmuştunuz düşükten sonra? ve psikolojik olarak hangi zamanda gebelik düşünmek daha iyidir acaba? şuanda tam olarak psikolojim düzeldi diyemem ama en azından daha mantıklı düşünebiliyorum.

allah bağışlasın çocuklarını,benimde kısmetse ilk bebeğim olucak sağlıklı olsunda diyorum ama biyanımda kızlara ağır basıyo :)) benim çin takviminde kızdı ama bakalım tam netleşsinde

saol canım benimde çin takvimine göre kızdı ama dr tutmuyor demekki yanılmıyorsam bu yıl erkek bebekler çoğunlukta gibi benim 2 oğlum daha var 10 yaşında ve 7 yaşında olsun buda erkek olsun hepsinin yeri ayrı ayrı ilk bebeğime hamileyken kız olsun istedim eşim erkek olacak dedi ve nitekim doğru çıktı 2 cide aynı sahne yine o erkek olur dedi bu bebeğimdede erkek dedi hani derlerya anne ilk ne hissederse o çıkıyor bizde baba faktörü ön planda o biliyor sanki rabbim cümlemizin evlatlarını bağışlasın inşallah ....amin....

canımmm benimmm ben hiç kabullenemedim başta yani mantığım Allah böyle istediyse vardır bi nedeni dedim ama kalbimm hep aacıdı ağlamaktan tükenmiştim.doktorum bana 3 ay dediii ama bir hemşire tanıdığım rahim kendini tam anlamıyla 6 ayda toparlıyor dediii.ben düşükten 5 ay sonra başladımmm ama kist falan oluştu derken tam 1 yıl sonra tekrar hamile kaldığım ayda öğrendim bebeğimiiiii...kiii biliyosunuz önce enfeksiyon var demişti başka doktor bi sürü antibiyotik falan vermiştiii...sonra yine kendi doktorumda öğrendimmm..herşey kısmettt ben ilkinde kanamam geldiinde gitmiştim doktoraa ve gelişimi durmuş demiştiii....ikincisindede kanamam geldiğinde dünya başıma yıkılıyor diyordumkii kalp atışlarını duydum bi süre sonraaa...yinedee diorummm Allah'a emanett dünyaya gelecewği varsaa mutlaka gelirrrr...ama bizler için veya bebek için kötü olucaksa bi şekilde böyle kötü sonuçlanıyorr.....başta karamsar oluyorsun sonra etrafında başka hamileler görüncedeee sende isticekkk veee koyduğun zamanı unutacaksınn merak etmeeee....yalnız başta biraz beklee benim bildiğim hemen olunca düşük riski yüksek diolarr ama burda yeniden hemen hamile kalıp doğuranlarıda okudukkkk...Dilerim Allah'tan tez zamanda sağlıklı hayırlı güzel ve sonuna kadar sorunsuz süren bir hamilelik nasip etsinnnnn.....ve acını en hafif şekilde atlatmayı nasip etsin

Arkadaşlar benimde 11+2 günlük olmuş cumartesi 2 li testini yaptırdık inş. sonuçları iyi çıkar. Doktor bana da pipi gibi görünüyor ama kordon da olabilir dedi tam söylemek için erken dedi.Bu arada sizin duygularınız nasıl ya bana bişey oluyor sürekli eşimle tartışır oldum off kafayı yiycem sürekli sinirlenip ağlıyorum ya ben kendimi tanıyamıyorum inanın zor işe geldim şuan

Merhaba Arkadaşlar..
14+3 günlük hamileyimmm:) Doğumum 23 Marta geliyor. Cinsiyeti henüz öğrenemedik. Bir dahaki kontrolüm 8ekimde o zaman söylerim dedi dr um. Hepimizin Allah yardımcısı olsun..

slm az önce bebek gelişim belgeseli videosu izledim o çıkıntı ilk zamanlar klitorisde olabiliyomuş uzarsa pipiye dönüyomuş tabi :)) bizdede öyle çıktı en garanti 20. hafta ama 2 ay nerdeyse..sinirlilik bende de tavan yaptı bikaç hafta önce eşim bana hiç ılımlı davranmıyodu neymiş bu dönemde he deyip geçmem gerekirmiş alttan almalıymışım dedim yanlış okumuşun hamile olan benim sen alttan alıp anlayışlı olacaksın saf kocam ya illa beni suçlıcak ya hamile psikolojisine o girmiş sanki alem adamya neyseki artık düzeldi..seninkide okusun biraz bu dönem pofpoflanma dönemi olmalı..

Merhaba Arkadaşlar..
14+3 günlük hamileyimmm:) Doğumum 23 Marta geliyor. Cinsiyeti henüz öğrenemedik. Bir dahaki kontrolüm 8ekimde o zaman söylerim dedi dr um. Hepimizin Allah yardımcısı olsun..

slm hayırlı olsun bebeğin..senin doktor baya insafsızmış hiçbi tahminde bulunmadımı insan emin olmasada azcık ucundan bi söyler

Yok benim eşim çok dengesizleştin diyo herşeye ağlıyorsun diyor,sürekli ona çatıyorum ya ne yapayım elimde değil diyorum gerçekten hamilelik çok zormuş ama psikolojik olarak Allah yardım etsin bizlere eşimi çok seviyorum ama ne yapıcam bilmiyorum

slm hayırlı olsun bebeğin..senin doktor baya insafsızmış hiçbi tahminde bulunmadımı insan emin olmasada azcık ucundan bi söyler

11haftalıkken bile öğrenenler var.. ama yanılma payı çok oluyormuş. çok merak ediyorum. neyseki az kaldı 2hafta sonra öğrenicez

ya o bendede var reklamlarda bile ağlıyasım geliyo bebek görünce gözlerim doluyo bian gülüyorum birden bişey oluyo acayip sinirleniyorum..geçen hafta annemle pazara çıkmıştım sebze almaya adamlarla kavga etcektim nerdeyse öyle sinirli konuşuyomuşumki annem dedi noluyo sana diye tahamülüm yok nedenecek kadar azaldı..oluyomuş böyle inişler çıkışlar

türk arkadaş çevreniz falan varmı insan aynı dili konuştuğu çevreye hasret kalıyomuş..bide orda doğumlar nasıl sezeryan ağırlıklımı bu sene sanki tüm doktorlar sezeryan yapıyo..

arkadaslar son günlerde yorgunlugum ve bas agrim hat safhada.kolumu kaldirsam yataga atiyorum kendimi.dün disari ciktik esimle birseyler atistirdik az bise yürüdük,aksam sekizi zor bekledim.bir yattim sabah 9 a kadar.o da aciktigim iicn uyandim:89: neyse esim tatildede bir cok seye yardim ediyor ama dayanamadim bgn kalktim evi süpürdüm.az biraz toz aldim.camasirlar yikandi ama esime serdiriryorum yerleride ona sildircem.
son uc haftada 67 kilo olmusum .dört kilo almisim.aslinda cokda yedigimden degil .sadece düzenli yiyorum aciktikca aksamlarida meyveyle gecistiriyorum.
kiyafetlerim olmuyo.bi kac tane pantolon denemistim.fiyatlarida cazipti.siparis verdik gelcekler.heralde esyalarim gelmeden cikmam.patlicak gibi oluyorum sanki gezerken.
bu arada istanbulda var oldugunu biliyorum.H & M magzalarinda hamileler icin moda bölümü var.orda giydim denedim cok rahat pantolon modeli var.gri ve siyah renkte hem sIk hem rahat.tavsiy ederim.diger markalardanda denedim ama görüntüde guzellerdi pahalida olsa alinir dedim ama giyince kendimi soba borusunda hissetmistim.cok sert ve darlardi.popolar assada birde.ayrica hamileler icin kot etek cok rahat tavsiye ederim.simdide sutyen bakiyorum telsiz pamukludan özelikle yatarkende takmaya.cunku gögüslerim büyümeye yeni basladi ve sutyensiz aci hissediyorum yatarken.

geçmiş olsun aynisefa tesadüf müdür bilmiyorum benim de 9. haftanın sonlarına doğru üç gün süren başağrım olmuştu. normalde migrenim var ama bu daha farklı bir ağrıydı migren atağı değil. hormonlarımız hızla değişiyor, vücudumuz çok yüksek miktarda fazladan kan üretmeye çalışıyor, bu uyku hali ve yorgunluk çok normal. mümkün olduğunca ağır işlerden uzak durmak lazım, ev süpürmek belki ilerki haftalarda belini ağrıtabilir. bel ağrısı bende bu 11. haftada başladı. toplam 3 kilo aldım belki biraz fazla ama yine de beli ağrıtacak bir ağırlık değil. sanırım bu da hormonal. sutyen bedenim çok büyüdü, nadide sultan gibi oldum. eski çamaşırlarımdan sadece birisine sığabiliyorum. onu da yıkayıp yıkayıp giymekten eskimeye başladı kenarları bozuldu. eşim iyi markaların mağazalarına bakmış büyük beden sutyen için ama D cup bile yok. zaten pamukludan filan geçtim de balensiz bulsam alıcam. acaba bu progestan göğüsleri büyütüyor olabilir mi?
doktorumuzla sonraki randevuya bir haftamız kaldı. inşallah herşey yolundadır. ikili testimiz de iyi çıkar. dualarınızı esirgemeyin kızlar.

slm cnm bende az önce dayanamadım minoset içtim şu 2 haftadır sürekli baş ağrısı çekiyorum benimde migrenim var ilaç içmezsem hep dahada şiddetlenirdi bu sefer bebek için direndim sonunda içtim
benimde dikkatimi çekti ilk zamanlar böyle baş ağrıları olmazdı şiddetlendi kanbasıncı artıyomuş bu dönemde ondan baş ağrıları oluşuyomuş..kilo konusu feci (( bende alıyorum doktor kızıyo alıyorum sanki inadına gibi :)) 3. ayım bitti 2,5 kilo aldım ama kilolu hamile kaldım bayabi balıketli olucam galiba..bende kıyafetlerde sıkıntı yaşıyorum pantolonda kararsızım bayrama doğru alim dahada genişlemiş olucam diye eski kaprilerimle taytlarımla geçiştiriyorum..göğüslerim 1 beden büyüdü galba evdeyim diye saldım çayıra takmıyorum iycene sarkcak

Merhaba arkadaşlar bende kısmetse Nisan da 2. bebeğimi dünyaya getireceğim.
Herkese sağlıklı huzurlu mutlu hamilelikler diliyorum:)))))

Merhaba arkadaşlar bende 11+3 günlük hamileyim nasipse doğum 13 nisan görünüyor.Herkese sağlıklı bir hamilelik ve sıhhatli bebekler nasip olmasını dileyerek bende aranıza katılıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…