2012 mart-nisan anneleri buraya

:) ilkinde bayağı gözü korkmuş galiba.
ama insan sürekli pohpohlanmak istiyor bunu neden anlamıyolar bende onları anlamıyorum...

yinede hakkını yemeyeyim ilk bebeğimde çok yardımcı oldu
çocuk konusunda annemden ötedir benim için eşim
hamileyken tüm kontrollere benimle gelirdi istemesem bile

şimdikinde 3 haftalıkken öğrendim hamile olduğumu 1 kere gelmedi benimle doktora
kötü niyetli olmadığını biliyorum ama bilmek yetmiyor işte insan biraz ilgi bekliyor normal olarak

doğal olarak beklemek te hakkımız gıbı gelıo bana.
benımkıde asırı ılgısız deıl ılk ulktrasonda gordugunde cok heyecanlandım demıstı o bıle cok mutlu ettı benı.
ama ne bıleyım herhalde ılk hamılelıgım oldugu ıcın ılgı odagı olmak ıstıyorum bıraz :)

bebeginin cinsiyeti belli mi? bende dolu sey aldim, ama kiyafet battaniye falan, sari tonlarda aliyorum hep, kiz erkek uysun diye. sampuan falan sonlara dogru alirim herhalde, inan koymaya yer yok, odasinida almadn cok bise almakta istemiyorum. suan bebegime yapabilecegim bi odada yok, bu evden tasininca insallah..keske aldklarimizin fotolarini koyabilsek cok yuklu eklemiyo

slm yeni geldim doktordan ikili testim temiz çıktı çok şükür..bebişim bugün sakladı kendini doktorumuz çok uğraştı ama şimdide bi ihtimal cinsiyeti
kızda olabilirmiş gözüken bişey yok dedi..tam ümitlendirmemek için 3 lü testi bekliyelim dedi 3 hafta sonraya attı bizi :))))) nasıl
geçicek zaman bilmiyorum..sen 3 lü testi nezaman yapıcaksın..fotoğraf koymasını denemedim hiç yapabilirmiyim bilmiyorum :)))))

ya kızlar bende aşırı sinir oluyo bugünde hastanede sekretere sinirlendim 2 aydır sürekli aynı doktora gidiyorum hemde nerdeyse herhafta tutmuş bana kaydınız o doktorda değil sanki ben kime gittiğimi bilmiyorum eşimde bana trip atıyo anlık heycan sinir arası sesim yükseliyo galiba..noluyo sana dedikçe iycene sinirleniyorum ben benlikten çıktım,,, sizdede varmı? tahamülüm yok çoğu şeye vede bi aksilik oldumu aniden parlıyorum farketmiyorum bile benimkide bana takmış illa laf sokcak daha çok sinirlendircek..

hayirli olsun canim.gözün aydin sonucunu almissin.umarim Allah tamamina erdirir.senin bebis simdiden oyun yapmaya baslamis desene.gecen seferdede emin olamadiydi doktorun kiz dusunurken erkek olabilir demisti.Allahim saglikli nur topu gibi versinde gerisi bos.

bi kac gundur giremiyorum esim tatilde havalarda güzel gidince solugu disarda aliyoruz.
bu sinirlenmen konusu ayni sekilde bendede var,konu özellikle hamileligim ,doktor,hastane olunca bende ayni tepkileri veriyorum.gecen doktorun asistanina doktorun cok yetersiz ilgilendigini az aciklama yaptigini söyledigimde doktoru savunup bizim doktorumuz cok tecrübeli baska doktorun bir saatte göremedigini o bes dakikada görüyor falandiya reklam yapmaya calisti.bende dellendim, bana aciklamadiktan sonra görse,görmese ne yazar dedim.beniyeterloio aydinlatmiyo merak ettiklerim konusunda dedim.gereksiz kayirdigi icin esimde Allahtan destek cikti sen evlen ilk cocuguna hamile kal ben o zaman seni dinlemek isterim dedi.dedim sizin önemsemediginiz her detay benim icin cok önemli ,biz bir ay bekliyoruz bebisimiz ne durumda ögrenip görmek icin.zaten ordan ciktik uzun zamandir dusundugumuzu yaptik ve bir dahaki kontrolümü yeni bir doktora aldik.onlar kaybetti hastasini.ama anca anlarlar.

anlatmak istedigim hamileligimizi cok önemsiyoruz ama disardakiler bunun farkina degil.kafamizda o kadar cok sorular, yapilmasi gerekenler, kontroller ve bunlari yapmak icin mecburen beklememiz gereken bir zaman varki hamileligimizin tam anlamiyla tadini cikaramadik.
bende biraz biraz rahatlamaya basladim.yenilerde ikinci bebegini doguran bir arkadasimla görüstüm.uzun uzun.38 inde ilki dogurdu simdi 40 ikinciyi dogurdu,.benden baya bir büyük ama o kadar rahat ki.konusmak bana iyi geldi.sende seni anlayabilcek kisilerle dertles.cok eskiden dogum yapmis insanlar dinlemeye pek tahammülleri yok.görümceme mesela gecen kac ayliga kadar ultrasona giriliyor dedim amaaaannnnn sen cok inceliyosun birak oluruna falan diyor.sIkInti basti hemen.basit bir soruda bile konusmak istememyi birak üstüne birde pimpirikli oldugumu dusunuyor.ne alaka ben sadece hamileligimi bu ara önemsedigim icin o konuda konusmak tercihim .baska konularda beni cekmiyor.neyse iste öle.
bu arada inat ediyordum bende senin gibi sarimsi kremimsi yeni dogan cicilerinden aldim.esimde cok hevesli,dayanamadim ok dedim.akil verdin bana kiz kücük bir hurcum vardi dizdim ona hem derli toplu oldu,hemde dedigin gibi benim yavrumunda henüz odasi yok saklamis oldum.
yani diycegim o ki bosver.kendine zarar vermedigi sürece kiz bagir cagir.icinde kalmasin.gecen bebisme sapka secerken sapkayi askisindan degilde ipinden asinca satici kadin kulagimin dibindeymis hayirrrrrrrrrr o öyle koyulmaz diye bagirinca sok olduk korktum.esim dedi noluyo biz daha seciyoruz dedi.yok sizden sonra gelen onu öyle alinca yirtiliyor falan dedi .belki hakli ama sonra kendime geldigimde cok pisman oldum kizmadigima.ne bagiriyosun kulagimda yavas.ben bozduysam sende düzelt niye demedim diye gicik oldum kendime.cidden korktum aniden ne zaman gelmisse arkama haberim yok.gerzek sey.neyse hadi öptüm.

topikteki arkadaslar hepinizin hamisligi iyi gidiyor insallah,cektigimiz agrilar,bulantilar yavas yavas geciyor.napalim sabr ediyoruz yavrularimiz yeterki saglikli mutlu bebisler olsun dedigim giibi gerisi bo hepsi geciyor...

oyun ki ne oyun annesini meraktan çatlatıcak sıpamm sende çok dolmuşsun :)) doktor konusu önemli bilgi vermeyen bi doktor insana huzurda vermio güvende.. benim ilk kadındı doktorum ne anlatıyo ne görünce gülüyo yine niye geldin diye bi bakışı bi tavrı vardı bişey soramıyodum ya arkadaşımda 2 kere şahit oldu cvb hazırdı ilk hamile sen değilsin korkma güzelim di..ne sinirimi bozuyodu kadın bıraktım gitmedim.. hem 45 muayene parası veriyodum hemde sanki ssk doktoru gibi laf yiyodum gerizekalıdan..şimdiki doktorumdan memnunum baştan savma değil randevulu gitsemde en az yarım saatle 1 saat bekliyorum bi tek o yanı sıkıcı ama muayenesi uzun hemde ultrason cihazları iyi hem normal hem 4 boyutlu olarak her kontrolümde bakıyo bizede gösteriyo minişimizi teyzesi :))) normaldede böyle değilmi muayeneler herdoktorda yokmu bu 4 boyutlu görüntüonu anlamadım..ekstra para ödiyenler varmış benim muayenem ssk lı 20 tl..
bende senin gibiyim sonuçta ilk hamilelik bu tabiki hem heycan hem merak olucak ama insanların bunu normal karşılamak yerine pimpiriklisin amannn düşündüğün şeye bak aman çok abartıyosun demelerinden o tavırlarından öyle negatif elektrik alıyorumki..bazıları kendini geliştirip bilinçli anne olmaya çalışanlara tepki veriyo gözlerine batıyoruz..böyle işte bende hala bildiğimi yapıyorum netten araştırıyorum kimseyede bişey sormuyorum aman gerilmesinler benide laflarıyla germesinler
sen nerde yaşıyodun ya sormuşmuydum ailenden uzaktaydın benim gibi bi onu hatırlıyorum :))) inşallah bu sefer doktorun iyi çıkar insan gülen pozitif bir doktor arıyo herşeyi anlatsın bilgilendirsin istiyo..
bebiş kıyafetlerini annem yıkayıp ütüleyip koymuştu hurca bende yine gördükçe aldıklarımı yıkamadım parça parça biriktiriyorum :))) annem yine gelsede toparlasa diye hayal kuruyorum daha 6 ay var gelmesine (((((((( eşim dün yeter 3 hafta bişey almak yok cinsiyetini öğrenelim öyle dedi.. ay dışarı çıkınca gözüm hep takılıyo bebek malzemelerine cicilerine hep alasım geliyo nası bi alışveriş manyağı olduysam psikolojikmen rahatlıyorum tek keyif aldığım şey mağaza gezmek alsamda almasamda araştırmak oldu
kendimede daha kıyamadım pantolon almaya cimriliğim kendime

günaydin sekerim.valla msji yolladiktan sonra bir baktim kiz bunu okursa iyi dedim Allah sabir vermis
valla sen benim esimin bayan versiyonusun .esim acayip zevk aliyor bende tabiki istiyorum ama ben iki hafta daha bekliyelim belki belli olur cinsiyeti diyorum.o bebisimize esyalari aldiktan sonra tam anlamiyla inandi bebegimiz olacagina.okadar kontrol fotograf inanamiyordu hala. o yuzden biraz iyi geldi alisveris.ay bebislerin dunyasida derya deniz hayatim.tas olsa catlar insan bayiliyorum saatlerce oralarda kalmaya.evde desen o kadar ayakda durmam yatarim
bu arada evet canim gurbetciler topigi acsan müdavimi cok olur.bende alamanyadayim.ailemden uzakda,ne akrabam var burda ne tanidigim.esimden baska kimsem yok.görümcem var oda baska sehirde birde oglu var.cocugunu yanliz büyütüyor.ailem sirayla ziyarete geliyor gidiyorlar ama annem bu yaz rahatsiz diye cagirmak istemedim mayista ben gitmistim esimle.gelir gelmezde hamile kaldim.kontrollerim bitsin gideriz bir ziyarete.hatta ben uzun dusunuyorum.ama asil zor gunleri atlattim simdi daha iyiyim.

bu hamile pantolonlari var ya.secebilirsen müthis rahat bise.valla benim esimde normal olmayan bir alisveris keyfi var ama ben cok sevmem,dergiden falan bakarim begenirsem gdierim denerim banaada uyarsa alirim.oldu bitti öyleydim.pantolon dedim icerde tam abartisiz bes pantolonum var.o kadarda cok istemedim ama ondada ilk heves almis.ama baya bir rahat ettim.ama bazialri var boru gibi sert denemek lazim yani.ben cok sisdim ihtiyacim vardi.simdi tr de havalarda guzel etek metek idare edilir,burasi serin olunca birde sisince pantolonlar baya bir sIktIydI beni.
bebisinin annesi biraz tosunlassin eminim mecbur kalacak alacaktir zaten.cimriliginden degil yani.

Bugün ilk gebeliğimden kalma hamile kıyafetlerini çıkarttım yıkadım.

Yahu 4 senede resmen moda değişmiş. Daha doğrusu o zaman hiçbirşey yokmuş. 1 kot o da bol resmen şalvar , 1 kumaş pantalon 2 de bluzla geçirmişim gebeliğimi. Birde ben Bursadayım koca şehirde 2 mağaza biliyorum o zamanlar satan. Şimdi heryerde değişik çok şık şeyler var.
Birde uluslararası bir şirkette iyi bir konumunda çalışıyordum utandım valla kendimden ne fena giyinip gidiyormuşum işe.

Amaaa büyük ihtimalle bu
son gebeliğim olacağı için çalışmadığım halde beğendiğim şeyleri alacağım valla.
2 hafta sonra bekle beni mağazalar ben geliyorum:)

heheheee walla cnm sende benim eşimin modelisin oldum olası sevmiyo alışverişi 5 dk da alıyo çıkıyo benimlede sıkılıyo :)) bitek bebiş için geziyo sesini çıkarmıyo onunda hoşuna gidiyo :)
ben yurtdışında olsam heralde senede 1 anca görürüm ailemi burda izmir den istanbula bile 4-5 ayda bir anca gidiyorum çok masraflı oluyo gitmek dönmek bide eşimi burda bırakınca aklım onda kalıyo çok alıştı burda arkadaşlarıyla gezmeye bende kıskanıyorum boşbırakınca eve girmiyo nerdeyse :))))))))) uzaktan müdahale etmek zor oluyo
ya kıyafet konusu sıkıntı oldu baktım kaprilerim pantolonlarım çok sıkıyo giymek istemiyorum zarar verir bebişime diye..tayttan da sıkıldım valla üstüme yapıştılar :)) eşofmanı keşvettm o rahat oldu bayramı bekliyorum kartımız malum alışveriş ve taksitlerde dolayı çok şişti o yüzden kendime kıyamıyom :))) lcw de pantolonlar gördüm 45-50 civarı belleri lastikli hamile reyonundan ama alırken bedeni nasıl seçicem üstüme göremi alcam çok bolmu alcam hep 5. aydan sonra çok kilo alınıyo diyolar ya..gerçi ben 14. haftamdayım 3 kiloyu aldım dahada alıcam gibi yaa allahtan tatlıdan tiksindimde onlara dadanmadım yoksa nolcak bu halim bilmiyorum..etli kıymalı soğanlı yemekler hala kokuyo bana ((( yapmıyorum makarna çeşitleri pilavlar börek off hamurlu şeyleri daha çok ister oldum..yoğurtda hala favorim :)) sen nasılsın düzeldimi yemeklerle aran..
aklıma gelmişken orda kaçıncı haftada cinsiyeti söylüyolar..

günaydin canim,
burda bebisin cinsiyetini gördülermi söylerler.ama kizsa zaten uc ayda erkekse dördüncü ayda görünürmüs.erkegin olusmasi daha gec olur derlerdi hep zaten.hayirlisi bakalim ben 11 haftadayim.bu cuma kontrolüm var.bakalim nasil oldu minigim.ilginc olan burda doktorda kalp atisini gördüm duymadim.dedim Türkiyede de bile arkadaslarim hepsi duydular birde begenmezler tr yi dedim esime.gercekten sasirdi.
acaba bilerekmi dinletmiyorlar anlamadadim,bu yeni doktora sorcam.

yemek konusunda istahim iyi acili eksili tursulu bayiliyorum.cok sahane sabah kahvaltisi, öglen yemekleri yiyorum aksamlari hafif geciriyorum.meyve kendi yaptigim kek süt yogurt mutlaka yiyorum.ama piserken yemek dediign gibi biraz tiksinti oluyo,ama cabuk gecer oldu.yumurta ve sucuk kokusuna dayanamiyorum esim evde olunca ara ara yapar oldu.neyse pisiriyor ortalik havalaniyor öle geciyorum mutfaga.esimin tatili bitince bakalim nasil olcak.acayip yardimci.birde benim esim uuzn yillar bekar hayati yasamis ya o yuzden cok eve duskun.bensiz nerdeyse hic disari hayati yok diyebilirim.tatillerede benle beraber hep gelir.burda tatil sorunu yok canim bol bol tatilimizde oluyor ya o yönden sansimiz var. tr gibi senede 10 yada 15 gün yada hic degil :2:

dogumun kacina geliyor ortalama bu arada ,benden bir haftami öndesin demek.ben iki hafta saniyordum.

slm cnm ne mutlu sanaki en azından bikaç parça yedek kıyafetlerin var :)) modası geçsede arada sırada bence işini görür :)) herşey çok pahalı walla bide en kilolu hallerimiz olacağı için pek fazla giyilmeden dolabın bi köşesine atılıyo insan acıyo
bu arada sen kapanışı yaparken benim ilk olucak açılışı yapıcam kısmetse

günaydın şekerim
benim doğum kısmetse eğer sezeryan düşünürsem martsonu gibi normalde 8 nisan diye gözüküyo..ben 14. haftamın içindeyim sen 11. haftandaymışsın ben senden 2-3 hafta öndeyim..kalp sesini neden dinletmiyolar yurt dışında da ne antin kuntin şeyler varmış :)) kimi cinsiyeti söylemiyo kimi kalpatışını dinletmiyo amaç ney anlamadım 20. haftaya kadar hamile moduna sokmuyolar sizi
almanyada çalışmak emekli olmak çok iyiymiş diyolar..emekli maaşları bile çok güzel walla ekonomik yönden çokdaha rahatlıcağımı bilsem bende eşimle gitmeye razıyım..
sucuk kokusu benide mahvediyo eşim yapıyo kendi yiyo,,çok yetersiz beslendiğimi düşünüyorum elimden gelmiyo yiyemiyorum kendimide bebeğime karşı suçlu hissediyorum..sebzeye ağırlık vercem mesela çocukken nefret ettiğim kereviz dün okadar hoşuma gittiki yedim

diğer kızlarada sorim ben süt içemiyorum günlük ne kadar süt yoğurt tüketiyosunuz,günlük neler yiyosunuz...

Ben en son 13. haftamda doktora gıttım ve doktor sut içmeme gerek olmadığını söyledı onun yerıne kırmızı et tuketmeye calıs dedı. ılk once garıpsedım ama sonra
bıkac arkadasımada doktorun sut ıcmene gerek yok dedıgını duydum.

hadi yaa bende tam az önce 2 bardak süt içtim kendime kıza kıza bu zamana kadar süt içmedim midem bulanıyo diye kaçıyodum

kızlar gülüceksiniz belki ama et olarak bitek kavurma hoşuma gitti onun dışında hepsi iğrenç geliyo bana ya siz kıymalı yemek tavuk falan yiyebiliyousunuz..balıkda çocukluğumdan beri sevmezdim ilk defa yedim ve beğendim levrekdi galiba benim gibi balık sevmeyenler fırında levrek yapsın kokusuz bi balık kesin beğenirsiniz..ayy canınızı çektirmiyo inşallah

meliscerendmt+ napıyosun nasıl gidiyo hamilelik gözükmüyosun hiç

benım hamılelıkten once en cok sevdıgım sey tavuktu. ama hamıle kaldıgımdan berı hıc yıyemedım tıksıntı geldı. Ama kavurma konusunda
sana katılıyorum pazar kahvaltılarımın vazgeçilmezi oldu. kahvaltıda yumurta tek basına gıtmıyo doktorda sucuk işlenmiş et diye yedırmıyo bende kavurmaya basladım. Ama haftada 1 balıgımı hıc ıhmal etmıyorum. benım ablam folık eksıklıgınden bebegı spına pıfıdalı dogmustu. 1 aylıkken amelıyata gırdı bebek. cok cıddı bı hastalık cogu sakat kalıo. o yuzden folık asıt ıoceren gıdaları sakın eksık etmeyın. balık ceviz yeşil yapraklılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…