2012 mart-nisan anneleri buraya

inşallah ikili test sonuçların iyi çıkar canım. tiroid konusunda bilgim yok, benim de sonuçlarım haftaya çıkacak bakalım.

Merhaba
Benimde 6 haftalikken 5.65 cikti. Hemen ilaca baslandi. Tsh yuksek cikinca t3 ve t4 istedi doktor onlar normal cikti. Ama ilaca basladim. Su an 9 haftaligim. Cok korktum bende cuku tsh yuksekligi yeterli tiroid hormonu salgilamadigini gosterir bu da bebekte zeka geriligi yaparmis. Ama bizim degerlerimiz cok yuksek degil. Bana doktorum bebegin etkilenmeyecegini cunku erken farkedildiini soledi. Ama bebegin beyni ilk haftalarda gelisiyor. Allah yardim etsinde saglikla kucaklayalim bebeklerimizi. Haftaya tekrar olculcek tsh. Bakalim.

normalde de çok tüketilmemesi gerekiyor zaten 1 çay kaşığı kadar ama kaşık plastik yada ahşap olmalı
ama alerjik bir yapınız varsa doktorunuza danışın mutlaka
sevgiler

kızlarrrr günaydınnn herkesee haftasonun son günüüü en mutlu olduğum gün 2 gün tatilllll.....buaradaaa üşütmem hızla devam ediyor gibiii dün akşam dondumm yazlık yerde olmama rağmennnn.....herhalde işte hep etek giymekten oldu sabah soğuklarını yedim gibi geliyorr.gerçi dün akşam alışverişe çıktımmm..kendime 2 güzel hamiş pantolonu ile 2 bluz aldımmm...tabiii soğukları yedikten sonraa amaaa neyseee artıkk bundan sonra dikkat etcezz bizdeeee...çarşambanın gelmesini 4 gözle bekliyorum 2 li testim yapılcak ve herşeyden önemlisi bebişimi görücemmmmm Emir Bebek Emir Bebek Emir Bebek

kızlar günaydın ilk resimler benden face ekledim bir elimde mendil bir elimde makine gripli halimle üşenmedim bebişimin cicişlerini koydum :))) sizde çekin koyun görelim cicileri :))

günaydın geçmiş olsun cnm..ben daha kendime bişey alamadım bikaç hamile penyesinden başka pantolon sıkıntısı yaşıyorum bayramda alıcam şimdi alırım olmaz falan diye bekliyorum

günaydın geçmiş olsun cnm..ben daha kendime bişey alamadım bikaç hamile penyesinden başka pantolon sıkıntısı yaşıyorum bayramda alıcam şimdi alırım olmaz falan diye bekliyorum

normalde de çok tüketilmemesi gerekiyor zaten 1 çay kaşığı kadar ama kaşık plastik yada ahşap olmalı
ama alerjik bir yapınız varsa doktorunuza danışın mutlaka
sevgiler

evet cnm bende doktoruma sorup öyle almayı düşünüyorum...

saol cnm tşk ederim..ben zaten aşı olunca o sene daha fazla ve daha ağır grip oluyorum ...banada doktor minoset demişti...

canlarr günaydınn dün özelde tsh testi yaptırmıstım burdada bahsetttım 4.61 cıktıı daha sonrasında doktor endoklorine yönlendirdi ordada tekar test yapıldı bunu devlet hastanesınde yaptırdım ve sonuc 1.93 cıktı kesınlıkle troid söz konusus değil dediler acayip sinirlerim bozuk bu nasıl bişeydir özel de mi yanlış devlette mi kaldım muallakta 3 gundur kan aldırıyorum bugün tekara yaptırmak istemedim ama hafta içi tekrar yaptrcam bakalım hangisi hatalı nasıl bir bilmecedir?cıkamadım işin içinden:S

inşallah ikili test sonuçların iyi çıkar canım. tiroid konusunda bilgim yok, benim de sonuçlarım haftaya çıkacak bakalım.

canım çook teşekkür ederim iyi dileklerin için hepimiz inşallah en iyi sonucları alrıız bende sonucu pazartesi alıcam inşallah.

evet canım bende çok tedirgin oldum bu yüzden bebeğimiz için sakıncalı tehlikeli bir durum sözkonusu buda beni üzdü fakat dün tekrar yaptrdım testi 1.93 cıktı bugun aldım sonucumu ilaca gerek yok dedi özel hast. 4.61 cıkmıstı kaldım muallakta hafta içi tekrar yaptrcam bakalım ozaman anlıcaz ne nedir.sanda sağlık versin alalhım sağlıklı şekilde gönül rahatlığıyla gecsin su aylarımız hepimizin inşallahh...

bende 2 yıldır troidle uğraşıyorum ve ilaç kullanıyorum şuanda da 10+4 günlük hamileyim ama ne yazıkkı ihmale gelmiyormuş zamanında acı tecrübelerle yaşadım, erken fark edilmesi ve tahlile aç gitmenizde fayda var, bide bol su içmek gerekiyor sizde az su tüketenlerdenmisiniz yoksa... aman ihmal etmeyin,4te korkulacak kadar etkili bi değer değil ama ihmal etmeyin,sağlıklı bi hamilelik geçirmeniz dileğiyle...

canım benim sanada geçmiş olsun fakat benım suan bugunkı testımde 1.93 cıktı dun ozelde yaptırmıstım o 4.61 cıkmıstı ozyuden tedırgın olmustum gercı hala muallaktayım hangısı dogru veya yanlıs bılmyıorum hafta ıcı tekrar içimi rahatlatıcam bır test yaptırıcam ayrıcaa ınanımaz su ıcerım ben gece bıle sürahim yanımdadır sabaha kadar bıtırırım suda bır prblem yok ama bakalım bır yanlıslık var onu cıkarıcaz ortaya dusuk mu yuksekmi?ikisindede farklı sonuclar cıktı:S

evet onu bende duydum. iyi laboratuarı olan yerlerde yapılsın deniyor. ama bir de şu var. bazen günü gününede uymayabilior. 4,61 den 1,93 e düşmesi olabilirmi bilmiorum ama ben ilk ölçtürdüm 6,6 çıktı. bir hafta sonra 5,6 çıktı. doktor kendi kendinede düşebilir dedi evet. ama benim t3 ve t4 e de bakıldı. hatta ultrasonada girdim guatr nodül falan varmı diye. çıkmadı bişey. antikorlara bakıldı en son teşhis haşimato hipotroid. yani vücut tiroid bezini yabancı bir nesne gibi algılıyor ve ona savaş açıyor. ama t3 ve t4 ün normail çıkması demek hala tiroid hormonu salgılanıyor. direniyor yani. tsh da o yüzden yükseliyor. bazen hamileliklerde çıkıormuş ortaya. zaten ciddi bir değer çıksaydı düzenli adet göremezmişim ve hamile kalmamda öle hemen olmazmış. kilo kabızlık uyuşukluk uyku halsizlik. bunların hiçbiri yoktu bende. ben de özelde testi yaptırdım. acıbadem kocaeli de yaptırdım. ama şimdi sağlık ocağında yaptırıcam. bi de şu var bebek doğunca topuğundan kan alıolar ya onu sağlık ocağında alıolar mutlaka benim bildiğim kadarıyla. işte o topuk kanından tsh a baklıor. eğer yüksekse ilaca başlıorlar bebekte. çok korkmayalım yani. allah korusun yine bebeklerimizi. allah herkesi evladından güldürsün. sağlıkla gelsinler. morallerimiz yüksek olsun

çok geçmiş olsun canım. inşallah sağlıkla alırsın bebişini kucaına. senin kaçtı ki değerlerin acı tecrübeler yaşadın. ve şu an kaçlarda seyredior. senin de ölçülüodur o zaman sürekli. ama ilaç kullandığın için zaten bebeğin etkilenmemiştir. benim merak ettiğim 7 haftalık falandım ben farkedili ilaca başlandığında.bebek etkilenmişmidir merak ediorum.benim 5,65 ti levotirona başladım iki haftadır kullanıorum. pzt tekrar ölçülücek ama bu zaman zarfında yüksekti işte korkuorum bebeğin beyni etkilenmişmidir diye. t3 ve t4 normal çıtığı için korkulacak çok bişey yok dediler ama işte tedirginlik hep var

evet tatlım yaa aynen dedğin gibi işte 4.61 den 1.93 e nasıl düşer değilmi ınsan düşünüyo bakalım özelde yuksek devlette düşük cıktı hafta içi saglık ocagında yaptrııcam bende içim ancak ozaman rahatlıcak yahu en azından varsada ılaca baslarım bunu ertelemek olmaz ıksındede farklı sonuc cıkınca ınsna ne yapıcagınıda bılemıyo hayırlısıı artık ne dıyelım ya annelerimiz zamanında testmı olmus hıc işi olmadan gel gıt doktora tamam ama işte allahımm hayırlısınıı versin saglıkla kucaklarımızaaaa alalımD

kızlar çok geçmiş olsun ihmal etmeyin sakın..rabbim bebeklerimizi korusun inşallah.. bende sizde okuyunca tekrar baktım test sonuçlarıma benim şükür normal değerlerdeymiş guatr ihmale gelmez banada çocukluğumdan beri annemdede olduğu için potansiyel guatr hastası gözüyle bakılıp kafadan teşhis konuyodu..tahlil değerlerim normal ama ultrasonla bakıldığında oldukça büyük demişlerdi oda öyle kaldı bidaha da araştırmadım..bende sağlıkocağında yaptırdım rutin testleri falan zaten devlet hastanesinde bakılıyo sonuçlara sadece bendede kansızlık var..
kızlar her ay kan tahlilleri yapılırmı yani yaptırmalımıyız önlem amaçlı..

aynısefa sen eskisi kadar takılmıyon buralara bizi hangi topikle aldatıyosun bakimmmm face de sayfamızda varmısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…