2012 mart-nisan anneleri buraya

ben 3lü testi dün verdim 10 gün sonra sonucunu alacağız inşallah. bugüne kadar ikili testim oldu birde normal kan tahlillerim oldu.başka bir test yapılmadı bana. Alttan da hiç muayene etmedi beni doktor. 1ay sonrasına 2.düzey ultrason için randevu aldım. Bebeğimi daha ii göreceğim inş.:)

kalp atışını hiç dinledinizmi biz daha hiç duymadım. bu gidişimde sordum biz neden duymuyoruz diye. 2.düzey ultrasonda duyacaksınız dedi.

selam hamişler bende bu hafta itibariyle 18.haftamı bitiriyorum.kalp ataşını eylülde dinledim.iki hafta önce de dinledim.ogünden beri zarar vermemek için her şeyi yapıyorum.bu arada ben kan ilacına başladım ama kan ilacı yan etki gösterdi.3 gündür ishalim acaba benim gibi olan birileri var mı ne yapıyorsunuz merak ettim.

kalp atışını hiç dinledinizmi biz daha hiç duymadım. bu gidişimde sordum biz neden duymuyoruz diye. 2.düzey ultrasonda duyacaksınız dedi.

bende dinlemedim canim.hatta doktora esim sesini dinliyebilcekmiyiz bu sefer diye sordu.yoo dedi.dinlemeyen arladasimiz kalmadi herkez nerdeyse 6.hafta ilk kalp seslerini duydu (8

canim hamileligimin basindan beri demir kullaniyorum kan hapi olarak kast ettigin demir hapimi progestan dediklerimi anlamadim.demir hapi ishal degil aksine kabiz yapiyor .baska bir nedeni olmasin yediklerinle ilgili yesillikdi yada yag degisikligiydi ????

cnm tavuk tarifin için saol bende denicem bende haşlayıp soyasosuyla tavada kızartıyodum haşladığım suyuda çorba olarak yada pilava ek olarak değerlendiriyorum sende dene gerçi çok tuzlu oluyo tansiyon fırlatıyo soyasosu :2::2::2::2:
benimkide ben konuşurken kıskanıyo dayanamıyo gelip göbeğimi ya öpüyo ya seviyo :))

inşallah sorunsuz çıkar sonuçlarınız..doktorumuz her kontrolde kalp atışlarınıda dinletiyo kendide durumu değerlendiriyo..neden dinletmediler şaşırdım şimdi bi zararımı varmış zaten 30-40 sn dinletiyo çok değil..

slm hayırlı olsun bebişin doktorların tutumuna şaşırdım neden kalp atışını dinletmiyolar...cinsiyet ney artık belli olmuştur heralde bendede aynı sorun çıktı kabız yapmadı,biraya yakın ishal sıkıntısı çektim ama bakteri de olabilirdi..ilacı içmeme rağmen çok çıkıyorum kabızlık yok belki bünyeden bünyeye fark ediyodur..

cnm ya bende hep solumda dolgunluk hissediyodum artık sağımda daha çok hissediyom sanki pipilimi bizdenmi yani :))))))))) kızlar daha şirin oluyo ya ondan sevimli geliyo ama bizim canımız meleğimiz bide ilk göz ağrılarımız olucaklar allahın izniyle..sağlıklı olmaları herşeyden önde geliyo artık..
offfffffff çok özledim ben kuzumu buhafta görmedim ya özledim alışmışım bu kontrollerin temposuna :))

Kızlarrr iyi akşamlarr hepinizee bizde geldikk bugün doktordaydık ondan giremedim yeni geldik sayılırr ama hala azım kulaklarımda hesabı keni kendime gülüp duruyorummm..bugün gitmiyor gözümün önündenn.sabah annemle tuttuk yine doktorumuzun yolunu önce radyoloji bölümünde ultrasyona girdimmm.bebişim yatıyodu nie hareket etmiyo dedimm doktor uyuyordur dedii tabiii benim bebiş duydu annesini hemen dönüverdi.Emir Bebekdoktorda şaşırdı bak duydu seni dediiii..sonra kendi doktorum baktı ultrasyondaa ellerini kollarını nasıl görücem dedimm bi öksür dedi bana öksürdümm.hop benimkini bu sefer kollar havaya kalktı herşeyi gayet güzel oluşmuşş.6 cm olmuş miniğimm....kollarını bacaklarını detaylıbi şekilde gösterdilerrr.....bide bugün 2li testi yaptırdık ama sonuç 10 gün sonra çıkıcakmış beklemedeyiz yani yineeee...veeeeeeeeee bidahaki kontolümüz taaa 11 kasımdaaa yine hafta saymaya başlıcaz yaniiii....

Günün asıl bombasını sona sakladımm doktorum tahmininee göre bebişim "KIZ" olacakmışşş..ay bunu duyan annemmm kendinde geçti sevinçtennn..Allah'ım inşallah hayırlısıyla eli ayağı düzgün,sağlıklı bişekilde kucağımızada almayı nasip ederr yarabbimmm.....Nazar Nazar Nazar

hadi bakalım topiğimize minik bir kıssssssssssssss geliyo :)))))))))))))))))) gözün aydın buketcim inşallah testinde temiz çıkar, sağlıklı olsunlarda en önemlisi o.. erken zamanlarda yanılabiliyolar ama annesi hertürlü hazırlıklı ol en garanti 18-20. haftalar.mesela bana ilk erkek dedi sonra kız olabilir yanıltmiyim 17. haftayı bekliyelim dedi öyle kaldı borsa gibi bizim bebiş habire değişiyo :)))))))))
öksürünce hareket ediyo demek ayyyyy ben neler çektiriyomm ona şuan fena gribim bi hapşu bi öksürük o basınçla minnoş taklalar atıyo demek içimde :)))))))))))))))))
kızlar dikkat edin şuan salgın varmış grip nezle fena,,sanırsam eşimede bulaştı offfffffff 1 ay çıkmaz evimizden pis mikroplar ((((

Saol tatlımmm inşallah merakla test sonucumuzu bekliyoruzzz..beişim kız olsun erkek olsun hiç farketmez ben onu zaten çok sevicem hatta seviyorum bilee...ama anne işte kız bebek hastasııı.....buarada kızlar biz kendimize bakamıyor,kollayamıyoruzzz,,angel özellikle sana söylüyorum sen şöle 1-2 hafta annenlerin yanına gitsene kalmaya o seni hemen iyleştirir..bide dün doktor bana dediki senin dedi aykat kalma süren 20 dk .sonra kendini dinlendiriceksin ama oturarak değil en az 15 dk ayakları yukarı dikip yatıcakmışızz.kızlar sizinde aklınızda bulunsun.ben bunu pek yapamasamdaaa (( ama Allah'tan bebişim anlayışlı sorun çıkartmıyor bende onu evde güzelce dinlendiriyorumm ay bende doğrup onunla oynamak istiyorum yaaaa.......bizim daha 12,haftamızz..bakalım 1 ay sonra nasıl olucak bebeğimmm..şimdi internet yine hafta hafta onun gelişimine bakıcam bugünlerde en büyük zevkim o........

canim ya okumasi bile ne heycanli,kiz bebekde ne balli olur ama erkek yigenlerimede dilim düserdi o zamanlarda.
Insallah sag salim bebegine kavusur oynarsin diledigin gibi.okurken senin yerine kendimi hayal ettim,bebegimi hayal ettim. demek isin püf noktasi ultrason muayenede öksürüp tiksirmak :))))))
bu arada kacinci haftandasin.

kizlar sizde ticker koyunda takip etmesi kolay olur bizede )))))))))))

Son düzenleme:

çok güzel bir haber bu.. Hayırlı doğumlarımız olur inşallah:)

cnm ya annemler den uzaktayım ben keşke yakınlarındayken hamile olsaydım hertürlü işime yardımcı olurlardı..anca bayramda kısmetse..ben hafta sonları eşimle 2-3 saat dolaşıyorum çok yoruyorum kendimi sonrada korkuyorum bişe olcak diye zaten alarm veriyo kasıklarım ağrıyo yorulunca ( zaten sürekli oturcak yer arıyorum..
bende meraktan internetten hafta hafta ultrasonlara bakıyorum çok duygulanıyorum :)))

slm kızlar ben hala sümüklü böcek modundayım :)))) hapşurmaktan içim dışıma çıkıyo ya burun damlası kullansam bi sakıncası varmıdır sizce walla burnumu çekmekten başım çatlıyo özelliklede geceleri tıkanıyorum..burda bi arkadaştan duydum 3. aydan itibarende FEMIBION PLUS 2 diye hap kullanıyolarmış özellikle balık yiyemiyenler vitamini burdan alıyolarmış takviye amaçlı..dışarı çıktığımda sorucam eczaneye ben elevit vitamin bide kan hapı kullanıyorum..3. aydan itibaren folikasid kullanan varmı aranızda..

günaydin angel.cok gecmis olsin dicem ama toparlamak zor gribi. :2::2::2::2: bence kullanma burun spreyi .sadece eczanelerde satilan strerimar var, o okyanus suyu.dogal olan tek sey o.bence kaynamis ilimis suya biraz iyotlu tuz at iki dakla bekle.kulak damlasiyla iki damla delige damlat.yada git yakinda bir saglik ocagi vardir soru ver gel.sonucta bu koca kari ilaci :)))))

ben bundan bes ay önce cocuk yapmaya karar verdim ve folik asit almaya basladim.su an femibion kullaniyorum.folik asit ve bazi ohtiyac olan vitaminler iceriyor.hatta bununla ilgili ve omga3 tabletle ilgili iki gün önce msj yazdim ama kimsenin ilgisini cekmedi.ben femibion iciyorum memnunum 13.hafta sonrasi icin femibion 2 siparis etmistik.hamileligimin sonuna kadar aldim.haftaya femibion 2 ye basliycagim.tabi doktor tavsiyesiyle.ayni zamanda demir hapi ratiopharm N 50 mg aliyorum.bende bekarliktan beri demir eksikligi vardi.hamileliktede kanim yetersiz gelebirmis diye icmeye devam ediyorum.sayet benim gibi doktorunuz önerdiyse extra kullanmaniz gereken vitamin ve haplar,bu markalar gercekten güvenlii.cok arastirmadan gecirdik.

güzel anne adayları doğum konusu çok erken ama ne düşünüyosunuz..ben sezeryan yanlısıyım korkudan bikaçgün önce eşimle hastane araştırdık evime yakın özel başkent zübeyde üniversite hastanesi vardı muhtemelen 1-2 ay içinde ordaki doktorla devam edicem doğum sezeryanla 2 gece yatış refakatçi dahil 600 tl miş ocakta değişir tabi..odaları gezdik doğum yapanlara ayrıbi kat yok bütün hastaodaları ayrı katta bi sakıncası varmı bilmiyorum 1 kat daha doğum için yapılıyomuş yenidoğan ünitesi yok yapılıyomuş ne kadar doğru bilmiyorum..odalar temiz tek kişilik evime yakın olması cazip geliyo burda hastanelerin çoğu alsancak konak tarafında arabada olmayınca seçenek kalmıyo..hastanede sadece sezeryanla doğum yapılıyomuş çok enteresan değilmi ben bi ara epiduralla normal doğumuda düşünmüştüm ama doktorlar yapmıyo :26::26::26::26: haberlerdede sözde sezeryan kalkacak doktorlar zorunlu olanları sezeryan yapıcak diye söylüyolar faso fiso walla..

canim sezeryan kalkacak degil kalktiydi güya yillar önce,sadece zorunlu durumlardaydi.ama hasta doktorla konsup aralarainda yine ayarliyorlardi.ben Allah kismet ederse normal dogum dusunuyorum.bunun icin önumuzdeki haftadan itibaren ya yüzmeye basliycam yada yürüyüs +hafif platese.simdiden hazirlikli olursam vucudum el verirse ve bebegim herhangi bir süpriz yapmazsa normal dusunuyorum.esim sezeryandan bahsediyor assada dikis oalcagina yukarda olmasi mantikli gibi.ama ben gurbetteyim.ailem gelcek insallah ama bellide olmaz zamanlamalar.hem yat yat.bebegini sevmek varken.

ben aslinda daha önce hamilelik ve dogum yasamis arkadaslara sormak isterim.nasil dogum yapacagin kjonusunda doktor hangi haftadan itibaeren bilgi verebiliyor anlayabiliyor catiydi rahim agziydi.hani simdiden doktoruma sormak abesmi kacar acaba.

bu arada benim doktor sac boyama konusunda tabiki boyatabilirsin,nasil durdun simdiye kadar dedi ama ben Türk doktorlardan merak ediyorum neler söylediler.sorabileniniz oldumu arkadaslar???

saol cnm ya walla illet bişey bide ilaçda alamıyoruz ya zorgeçiyo herkes 1 haftada atlatırken bende 1 aya yakın atlatıyodum şimdi ilaçda yok bakalım.. ben bide meyveyi dahaçok yemeye başladım gribim dahada ağırlaştı kafa tutuyo bana..burna damlatılan tuzlu su hep midemi bulandırıyo diye yapamıyorum bende anlamadım hem şıp şıp akıyo hem tıkanıyo geceleri tıkıyo beni offffff...hamilelikte migrenim tutar diye korkuyodum gripte zormuş..
omega 3 tablet olarak almaktansa ceviz ye hergün ilaçdan daha iyidir bence..benimde yüzümde sivilce ve egzama problemi var fındık fıstığa o kadar yüklenemiyorum cevizide korkarak yiyorum..balık pek yiyemiyorum ama fırın poşedine levrek balığını tavsiye ederim hiç kokmuyo şuan pahalı ama haftada 2 gün tüketmek gerekirmiş..bende 2 tane kan hapı içiyorum kanım hep düşüktü şimdi çok düşmüş..hızlı kilo almamız kan hapından da olabilirmi bi arkadaşım 5,5 aylık balık etli benim gibi ama sadece 2 kg almış çok şaşırdım

bu arada benim doktor sac boyama konusunda tabiki boyatabilirsin,nasil durdun simdiye kadar dedi ama ben Türk doktorlardan merak ediyorum neler söylediler.sorabileniniz oldumu arkadaslar???

aslında evet sezeryan olunca daha zor bide aileler uzakta olunca kendini toparlayamassın diyolar bebişi emzirmek 1 hafta kadar çok acı veriyomuş kucağa almak bile zor diyolar bende o çataldan o pozisyondan hem korkuyorum hem utanıyorum elimde değil epiduralla normal doğum daha kolay diyolarda
sezeryan birazda kişiye göre değişiyo bi arkadaşım 3. gün evi süpürdüm diyodu ohaaa olmuştum sadece kilo şişlik sancı kalıyomuş ilk zamanlar..
aramızda doğum yapan kim vardı 2. bebeğine hamile bi arkadaş vardı onamı sorsak deneyimli biri aranıyo doktora soramam çok tuhaf bakıyolar sabızsız geliyoruz onlara :2::2::2::2::2::2:
ilk zamanlar saç boyamayı duymadım ama boyatan da varyani bakıyorum hamile saçı başı kokoş mesela :))ablam gibi 8. ayda bitkisele başlıyanda var :)))))..benim doktorum boyayı unutucaksın demişti..hangi boyalar kimyasal içermiyodu sanki bi marka çıkardı diyolardı kimden duydum hatırlamıyorum

öncelikle hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. ama zaten seseryan düşünüorsan evine yakın olup olmaması ne farkeder ki. zaten günü saati belli oluo gidiosun. bence başka hastalarla aynı katta olma. ilk defa duydum böle bişey. yenidoğan bunlar mikroplara açıklar hep ayrıca yenidoğan ünitesi benim bir hatanede soracağım ilk şey. iyice araştır bence. internetten de araştır bak doktorlar hastane seçiminde bunu hastanenize sorun diyor. senin bi de sezeryansa zaten iyi bir hastane bul kendine canım. hastane mikrobu denen bişey var. doğum anında herşey olabilir yenidoğan ünitesi benim ilk şartım olur yani. allah yardım etsin canım hepimize. bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…