canim sezeryan kalkacak degil kalktiydi güya yillar önce,sadece zorunlu durumlardaydi.ama hasta doktorla konsup aralarainda yine ayarliyorlardi.ben Allah kismet ederse normal dogum dusunuyorum.bunun icin önumuzdeki haftadan itibaren ya yüzmeye basliycam yada yürüyüs +hafif platese.simdiden hazirlikli olursam vucudum el verirse ve bebegim herhangi bir süpriz yapmazsa normal dusunuyorum.esim sezeryandan bahsediyor assada dikis oalcagina yukarda olmasi mantikli gibi.ama ben gurbetteyim.ailem gelcek insallah ama bellide olmaz zamanlamalar.hem yat yat.bebegini sevmek varken.
ben aslinda daha önce hamilelik ve dogum yasamis arkadaslara sormak isterim.nasil dogum yapacagin kjonusunda doktor hangi haftadan itibaeren bilgi verebiliyor anlayabiliyor catiydi rahim agziydi.hani simdiden doktoruma sormak abesmi kacar acaba.
canim sezeryan kalkacak degil kalktiydi güya yillar önce,sadece zorunlu durumlardaydi.ama hasta doktorla konsup aralarainda yine ayarliyorlardi.ben Allah kismet ederse normal dogum dusunuyorum.bunun icin önumuzdeki haftadan itibaren ya yüzmeye basliycam yada yürüyüs +hafif platese.simdiden hazirlikli olursam vucudum el verirse ve bebegim herhangi bir süpriz yapmazsa normal dusunuyorum.esim sezeryandan bahsediyor assada dikis oalcagina yukarda olmasi mantikli gibi.ama ben gurbetteyim.ailem gelcek insallah ama bellide olmaz zamanlamalar.hem yat yat.bebegini sevmek varken.
ben aslinda daha önce hamilelik ve dogum yasamis arkadaslara sormak isterim.nasil dogum yapacagin kjonusunda doktor hangi haftadan itibaeren bilgi verebiliyor anlayabiliyor catiydi rahim agziydi.hani simdiden doktoruma sormak abesmi kacar acaba.
öncelikle hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. ama zaten seseryan düşünüorsan evine yakın olup olmaması ne farkeder ki. zaten günü saati belli oluo gidiosun. bence başka hastalarla aynı katta olma. ilk defa duydum böle bişey. yenidoğan bunlar mikroplara açıklar hep ayrıca yenidoğan ünitesi benim bir hatanede soracağım ilk şey. iyice araştır bence. internetten de araştır bak doktorlar hastane seçiminde bunu hastanenize sorun diyor. senin bi de sezeryansa zaten iyi bir hastane bul kendine canım. hastane mikrobu denen bişey var. doğum anında herşey olabilir yenidoğan ünitesi benim ilk şartım olur yani. allah yardım etsin canım hepimize. bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım
canim ya okumasi bile ne heycanli,kiz bebekde ne balli olur ama erkek yigenlerimede dilim düserdi o zamanlarda.
Insallah sag salim bebegine kavusur oynarsin diledigin gibi.okurken senin yerine kendimi hayal ettim,bebegimi hayal ettim. demek isin püf noktasi ultrason muayenede öksürüp tiksirmak :))))))
bu arada kacinci haftandasin.
kizlar sizde ticker koyunda takip etmesi kolay olur bizede)))))))))))
slm cnm saol hepimizin allah yardımcısı olsun şimdiden bunları düşünmek de kötü..bazen nerden geldim taşındım buraya diyorum istanbulda bildiğim güvendiğim o kadar hastane vardıkizor bi durum hastane mikrobu benide korkutuyo ama inan soruyorum bikaç devlet hastanesi dışında yenidoğan ünitesi olan hastane yok olanda da fiyatlar ya 4,5 milyar yada 5,5 milyar o bütçede beni zorlar sonuçda ssk lıyım eşden dolayı...devlet hastanelerini de düşünmüyorum çok pis oluyolar birde doktorların hemşirelerin tavrından nefret ediyorum..kafama iyce takıldı biraz daha araştırıcam...
slm cnm saol hepimizin allah yardımcısı olsun şimdiden bunları düşünmek de kötü..bazen nerden geldim taşındım buraya diyorum istanbulda bildiğim güvendiğim o kadar hastane vardıkizor bi durum hastane mikrobu benide korkutuyo ama inan soruyorum bikaç devlet hastanesi dışında yenidoğan ünitesi olan hastane yok olanda da fiyatlar ya 4,5 milyar yada 5,5 milyar o bütçede beni zorlar sonuçda ssk lıyım eşden dolayı...devlet hastanelerini de düşünmüyorum çok pis oluyolar birde doktorların hemşirelerin tavrından nefret ediyorum..kafama iyce takıldı biraz daha araştırıcam...
öncelikle hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. ama zaten seseryan düşünüorsan evine yakın olup olmaması ne farkeder ki. zaten günü saati belli oluo gidiosun. bence başka hastalarla aynı katta olma. ilk defa duydum böle bişey. yenidoğan bunlar mikroplara açıklar hep ayrıca yenidoğan ünitesi benim bir hatanede soracağım ilk şey. iyice araştır bence. internetten de araştır bak doktorlar hastane seçiminde bunu hastanenize sorun diyor. senin bi de sezeryansa zaten iyi bir hastane bul kendine canım. hastane mikrobu denen bişey var. doğum anında herşey olabilir yenidoğan ünitesi benim ilk şartım olur yani. allah yardım etsin canım hepimize. bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım
canım benim en yakın iki arkadaşım 1 ay arayla doğum yaptı. şimdi de ben 10 haftalık hamileyim. şöyle söliyim her şey normal giderse son günlere kadar bekliorlar. biz doğumdan 3 gün önce gitmiştik muayeneye beraber doktor çatı kontrolü yaptı bebek bir kaç gün içinde gelir mi ona baktı.nihayetinde fikrini söledi. normal doğum yanlısı bir doktordu ama arkadaşımın 40 haftası dolmuştu bebek gelecek gibi görünmüyordu ve sezeryanı öneririm dedi. o da hatta benim doğum günümü seçti ve nurtopu gibi kızı oldu. ve iyiki sezeyan olmuş çünkü bebiş hafiftez kakasını yapmış. tam zamanında alınmış yani. demem o ki son ana kadar birşey sölemiyorlar. ama tabiki doktorunun fikrini al. bazı doktorlar ben normal doğum yapmam diyormuş ki bunu peşinen söleyen bir doktor benim için bitmiştir. o yüzden fikrini al. ben de bilmiorum kendi doktorumun fikrini birazda mesafeli bir adam güleryüzlü değil. işinin ehli olduğunu duyduk ama kontağa geçemedik pek bilmiorum yani ama sorucam. normal doğum yaptırmam diyorsa güle güle o zaman diicem. öyle doktor mu olur. tüm dünya bağırıo normal doğum diye. anormal bir durum olmadıkça niye kessinler beni ya. allah korusun ben de sezeryandan korkuorum. hakkımızda hayırlısı olsun
teşekkür ederim canımmm..bi hayırlısıylaaa son aya gelipte doğursakkkkk....kimbilir daha neler vardır püf noktalardabiz bugün 12+4 olduk bugünnn....dünden beri dalga geçiyorum bebişle annemdeyken öksürüyorum hop hadi eller havaya diyorum annemde bana kızıyorr direk uğraşma çocukla diyorrr :))))))) daha şimdiden toz kondurmuyor torununaaa doğurunca umarım herşeyime kusur bulup kızacaktırr :::
aslında evet sezeryan olunca daha zor bide aileler uzakta olunca kendini toparlayamassın diyolar bebişi emzirmek 1 hafta kadar çok acı veriyomuş kucağa almak bile zor diyolar bende o çataldan o pozisyondan hem korkuyorum hem utanıyorum elimde değil epiduralla normal doğum daha kolay diyolarda
sezeryan birazda kişiye göre değişiyo bi arkadaşım 3. gün evi süpürdüm diyodu ohaaa olmuştum sadece kilo şişlik sancı kalıyomuş ilk zamanlar..
aramızda doğum yapan kim vardı 2. bebeğine hamile bi arkadaş vardı onamı sorsak deneyimli biri aranıyodoktora soramam çok tuhaf bakıyolar sabızsız geliyoruz onlara :2::2::2::2::2::2:
ilk zamanlar saç boyamayı duymadım ama boyatan da varyani bakıyorum hamile saçı başı kokoş mesela :))ablam gibi 8. ayda bitkisele başlıyanda var :)))))..benim doktorum boyayı unutucaksın demişti..hangi boyalar kimyasal içermiyodu sanki bi marka çıkardı diyolardı kimden duydum hatırlamıyorum
senin şuan gittiğin doktorun doğumu nerde yaptırıyorrr.ssk geçen özel hastanelerde vardır yaaa....senin için bizde araştıralımmm..netten bi bilgi bulursak yazarız bakarsımmm..devlete bencedee gitmee yaaa....ilgi sıfır onlardaaa....
benim doktorum özel çok memnunum ondan ama en ucuzolan hastanede bile 1,5 milyar alıyomuş ocakta dahada artıcak..doğum konusu erken diye soramıyorum ilk gittiğimde sormuştum erken demişti böyle oluncada arada kalıyo insan..egepol diye bi hastane varmış ben bostanlıdayım hastane taaa nerde ulaşımda zor ee bide bilmediğim yer karnım burnumda kocamlada araba olmadıktan sonra nası gitcem bilmiyorum..off çok bunaldım..şeytan diyo git istabula kal annemde doğur gel 2 aylık bebişle nası yola çıkcam( öylede olmuyo...kızlar siz hastane açısından şanslımısnız ben doğum yapılmayan klinikte olduğumdan yenidoğan ünitesi olan bi hastane bulmam ve 24. haftayı geçirmeden ona geçmem lazım bitane buldum egepol temiz ama çok kalabalıkmış araştırdım bakalım nasıl gidiliyo bide işin komik tarafı doktordan 1 ay sonraya gün alabiliyomuşuz randevuya bak (((
izmirde hastane sağlık sektörü sıfır kesinlikle hizmetde sıfır haaaaaa çooookkk zenginsen yada özel sağlık sigortan varsa tek hastanesi kent oda sanırsın acıbadem fiyatlar o biçim ama kalite imkanı yok acıbadem gibi olamaz...hastanelerin sekreterler bile suratsız bi havalı umursamıyolar veznede beklersin car car telefonla konuşur tınlamaz istanbulda olucak bunlar anında 2. gün şutlanırlar..paranla umursamazlığı burda gördüm bitek.benim doktorumda güleryüzlü ama sekreterleri suratsız veznedekiler.sağlıkocağındaki hemşirem ve doktorum şeker gibi wallaaa annem gibi eskiden hastane mi varmış evde doğurcam ebeyi alıp :))))))))
aranızda izmirli yokmu huhuuuuuwallaa bilmiyorum buraları bi yol gösterse ne iyi olurdu
valla bence süper fikir. eğer annenin yanındakalma ihtimalin varsa hiç düşünme. ama eşin noolucak o da yanında olmak ister ve kim olursa olsun yanında yine gözlerin kocanı arıo. onun varlığı desteği çok ayrı bişey. ben de istanbulluydum kartalda oturuodum 1,5 sene evvel evlenip Kocaeli ne geldim. burası hele sıfır yani. yine istanbulda güvendiğim arkadaşımın doğumnunu yaptıran doktora gittim bir kere. ara sıra yine ona gitmei düşünüorum belli olmaz çünkü istanbulda yaparım belki doğumu. kocaelindeki doktorla pek kontağa geçemedik. ayrıca istanbuldaki doktor muayene ücreti 50 tl ayrıca hemen muayenehanesinin karşısında doğum yapılacak hastane. arkadaşım orda yaptı işte normal 750 sezeryan 1000. ve herşey içinde doktor falan da. ve arkadaşımın durumu çok çok iyi 5000 tl de verir doğururdu ama doktora çok güvendi hastanede çok iyiydi kazasız belasız oldu bitti. şimdi diğer arkadaşımda hamile o da ona gidio ben de ara sıra gidicem işte.
Merhaba arkadaşlar yazılarınızın altında bebeğin kaçıncı haftada olduğunu gösteren etiketleri nasıl ekliyorsunuz bilgilendirebilirmisiniz.Cevaplar için şiimdiden teşekkürler.
cnm ben onu dalgasına söylemiştim öyle bişey zaten olmas babamızdan ayrı ösleris onuda evimin düzeni farklı rahat edemem..kafama göre 9. ayda gidim doktor sezeryan yapsın öylebişey oluyosa boşuna kafamı yormim :))) şimdiden girmim doktor stresine..doktorlar takibini yapmadığı hastanın doğumuna girmiyo diye biliyorum öyle olmasa neden 20-26. haftadan sonra doktorlar hastayı kabul etmiyo...gözüme kestirdiğim hastane var ama ssk olmadığı için muayene 180 tl sezeryan 5,5 ama 8,5 milyarla çıkartıyolar çok fazla(( önemli tabiki o kadar paralar dökmek bende öderim elbet birikimim var ama sonrası önemli çok masraflar olucak iş sadece hastaneye para vermekle bitmiyoki
sen bi nevi şanslısın istanbul-kocaeli uzak değil ailen daha rahat gelip gider
doğumu o hastanede istiyosan düzenli kontrollerin o doktorda olucak kartalı biliyorum teyzemler anneannemler orda oturuyo..benimde ailem istanbul-altunizadede oturuyo..
aynısefa cnm çok uğraştım cetvel için oldumu olmadımı göremedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?