2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar,hiç aklımda yokken çalışmaya başladım. hatta okula verdiğim ücretsiz izin dilekçesini geri çektim. iyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum. çok ani oldu. sittin sene gidemeyeceğim bir okula görevlendirmeyle gittim. olayın en sevindirici yanı bu. okul arabayla eve 5 dakika bu da diğer pozitif durum.ama sonuçta bilmiyorum yusuf ömerden uzak kalmak nasıl olacak. annem bakacağı için mutluyum ama üfffff kafam çok karışııkkk

bu arada 4.ay kontrolümüzü olduk. kilomuz 6800gr boyumuz 64 cm olmuş. 800 gr almışız. bıngıldağımız biraz genişöiş. d vitamini 5 damlaya çıktı bu yüzden. kan ilacına da başlıyoruz santafer.bugün içirdim 2-3 saat oldu henüz bir sıkıntı yok.inşallah da olmaz. rota virüsü vurdurmamıştık ama doktorumuz geç kalmış sayılmazsınız dedi. yarın 4.ay aşılarıyla birlikte rota virüsün ilk dozunu da yaptırıcam. inşallah 2.ay aşısında yaşadığı huzursuzluğu tekrar yaşamaz çünkü kabus gibiydi

geçmişi pek okuyamadım malum çalışınca insan yoruluyor.umarım hepiniz iyisinizdir,kv ler problem çıkarmamıştır, kocalarınız akıllı usludur, bebişleriniz saç baş yoldurmamıştır

canlarım teşekkür ederim sekersizyesilcay okudum şekerim balonda kalan kısmı...
kitaba ben devam edecektim fakat eşim haftasonu görevi devraldı
dedimki ben sanırım hata yapıyorum birde sen dene
başarılı oldukmu evet oldukkk eşim benden daha iyi çıktı ama bizi asyanın huyu vazgeçirdi
bazı çocuklar huysuzdurrr...
hatta ablamın minik yavruceği kaç kere check-up tan geçtii dr sadece hiçbir sorunu yok huysuz dedii:)

yanii yapıcak birşey yok ablam diyorki aynılarını bende yaşadım...
kızımın her uyuması 60 dk yı geçmeye başladıı
eşimle paylaşırken sorun yok ama tek başıma cidden bende o denli sabır yok
geceleri uyanma kısımlarını hallettik gibi duruyor...
ve uyku işaretlerini anlıyorum
hatta iletişimimiz güçlendi ama uyku konusunda olmadı yapamadım yapamadık yanii
napalım dedikk kızım ağlıyor ben geriliyorum eşimde kızdı
tadını çıkar hem sen geriliyorsun hem çocukkk dediii
cidden saldım napiyimm kızıma karşı koyamadım en son p tesi sabahı denerken artık emzik ver yatağına koy
çenesi titredi sinirden çırpındı dedim başlarım tracy e:)
aldım emzirdim okşadım hooppp uyudukkkk
2 gündürde bir kere bile ağlamadan(çok şükür) günümüz geçiyor...
kitabı aldığıma asla pişman değilim ama demek ki benm kızımda böyle kabullenip tadını çıkarıyorummm:):)
(uzun oldu özür dilerim)

zeynepyus
cnm ananem hala hastanedeymiş dolayısıyla misafirlerim haftasonu yada haftaya geleceklermiş...
istediğin zaman buluşabiliriz tatlımmm:)
ekincik'ide ikna edelimmm:)

hadi hayırlı olsun canım:)okulun yakın olması çok iyi olmuş arada bi çıkar çıkar gelirsin yusuf ömerin yanınaayrı kaldığın için ilk günler zorluk çekersin ama annen bakıcağı için gözün arkada kalmaz..boyuna posunada maşallah kuzununaşı içinde şimdedn geçmişş olsun Yusuf Ömere inş. ateşlenmeden ve huysuzlanmadan atlatır kuzucuk

yazık minik kuşa nasılda sinirlenmiş..iyi yapmışsın canım okşayıp uyutmakla..Tarık Buğra da gece 24:00 dan önce uyumuyo farkında olmadan kitabı uygulayanlardanmışım:)baktım olucak gibi değil uzun zamandan beri yatağa girince debeleniyo uyuyamıyo..dün yanıma aldım sevdim oğlumu öptüm okşadım yanımda hemen uyudubundan sonrada öyle uyutucam..varsın alışsın yanımda uyumaya yarım saat yatarım yanında öper sever uyuturum bebemi:)
bu arada bursada olmayı çok isterdim kızlar..kendime gezicek yer arıyorum zatii hemen gelirdim

biyolog kitap bebegin memede uyumasına çabuk uyanır diye mi karşı ??
memede uyuttugun zaman uyanıyor mu nekadar uyuyor kitap ne dio ??
merak ettim bende yatagına yatırıyorum uykusu gelince aglıo kucagıma alıp sakinleştiriorum tekrar yatırınca aglıor mememi veriorum orda uyuyo yatırıyorum arada aglarsa sırtını sıvazlıorum uyumaya devam edio böylelikle 2 bazen 3 saat uyuyor arada emzirdigimde oluor
bişey daha hareketlerini takip etmek demişsin biraz acarmısın

Ayy benim oğlanda alt dudagını sarkıtır ağlamadan once, o şekilde olunca ben inan dayanamıyorum bazen dudaklarına yapışıyorum (bizde alt dudak hafıf kalın birde gelde yeme yani )ama ağlamaya başlamasını durdurabildiğimi söyleyemem o isterse ağlar az ağlar ama yinede ağlar ..alt dudak indi mi ağlar bizimki :)) öylede bir sinyal mekanizmamız var hani

Kızlar bugün gittim spiralimi taktirdim. 1 hafta daha kociskomla yatak yokmuş zaten 10 gündür adetliyim adamın canına tak edecek valla

Gözün aydın mı denir bilemedim ama çok iyi yapmişssin bir guzel oh demişsindir di mi?

Yaw o geceden rahatsız olmadı ise başka sesten zor olur o ne idi yaa ben hatta evin içine mi düşücek simşek diye ürküp ürküp durdum , valla bu korku bana ve oğlumuda uzun süre gider resmen kabus gibiydi inş olmazz başka

Hehehe ben her kakasını temizlemek için altını açtıgımda benim oğlan ne der ne yapar ayaklarını ellerimden kurtarır ve şap diye kakasının ustune ayağını bir guzel bandırır teyzeleri ..çok haylaz benimki çok..dusunsenize sunnetten sonra bile ayakları ile tepinmesi devam etti bana mısın demedı bu velet ,siz artık dusunun bana yaptıgı muzurlukları ..

Biyolog benim diger yorum alinti balonunun icinde kalmis. İlk paragraftan sonra:) telefondan yazdigim icin sikinti oluyo:)

Planner ben de oyle dusunuyorum, uzatabildigim kadar. Ozel sektorde mi calisiyosun?

Evet canım özel sektörde çalışıyorum, ist da bir planlama bürosunda, sen kamudamı çalışıyorsun?

bence de iyi yapmışsın
her şey moda mod uygulanmaz zaten, benim harmanladığım dediğim de buydu :))
ağlata ağlata da çocuk uyutulmaz, sonra uykudan nefret eder kız valla
benim kızım da gündüz kendi kendine uyuyor, akşam sorunlu, yanına yatıp seviyorum, uğraştırıyor fazlasıyla..
ne güzel canım, hem yakın okula geçmişsin hem de bebişine annen bakıyor, senin adına sevindim..
enin de sonunda ayrılıcaz, herşeyde vardır bir hayır, moralini bozma..
maşallah bebişine de iyi almış bu ay

ben duydum ama içeri çok ses gelmiyordu. sizinki çatı katı ya demek nerdeyse dışardaymışsın gibi duymussunuz.. bizim de öyle olsa uyanırdı eminim.. bazen cıt desen uyanıyo cunku siz sulak yerden gelin de burdaki gök gürültüsüne tırsın olcak şey mi neyse gitti mi bunu da özlersin artık :))

melegim sen iğne mi yaptırmıştın korunmak için
ben de bi çözüm bulsam da kazaya kurban gitmesem :))

canın yandımı şekerim işelm nekadar sürüyor benimde var niyetimde

Valla kızlar bende niyetliyim spiral e ama korkuyorum yaa hem ağrı hem kanama cok olacak diyeama sürpriz bir bebek daha istemiyorum bu ay yeni regl oldum ikinciyi bekliyorum düzene girsin ona göre takip edeyim diye

kızlar yani 30 uma bir girdim pir girdim. gezemediğim günlerin acısı 3 günde çıktı da yine fatura bana kaldı evi anca toparlayabildim

emmeyi rededen annelerden başlayım sakın pes etmeyin buradamı okudum bilemiyorum ama sosyal redmiş bebeklerimizin yaşadığı. anası gibi asi olacak bu kız galiba:)bende ece mememi sürekli ittiriyor sağa sola bakmaya çalışıyordu geçici bir dönemmiş ben sütümü sağıp kaşıkla verdim, gündüzleri 2 dk olsa da verdim ama geceleri emiyordu çok şükür atlattık sayılır sizde durduk yere mamaya başlamayın mücadele edin. inşallah herkes atlatır bu durumu.

ece nin favori şarkısı tin tin tinimini hanım:) youtubedan dinliyoruz sürekli geceleri rüyama giriyor:)

ece gündüzleri 2 saatte bir ayakta sallanarak uyuyor ama hepsinin süresi farklı oluyor tam bir düzen tutturabildik denemez bir de parmağını emmeden hayatta uyumuyor:)

kızlar en kötüsü 68 kilo olmuşum 70 ile ece yi doğurmuştum. habire yiyiyorum nasıl gidecek bu kilolar aklım ermiyor.

korunma işi başımıza dert ya eskiden bu kadar korkmuyordum. hap için beklemekten başka çare yok gibi benim için.

yarın aşımız var dua edinde kolay atlatalım teyzeleri.

cnm kitap memede uyutmaya tamamen karşı...
der kii: memede uyursa hep memede uyumak ister...
o sebepten uyut,emzir,oyna,uyut şeklinde rutin...
yatarken emmek yok gece emiyor o ayrı ama gündüz yok...
memede sakinleştirmekte yok:)
yani kucağa alıp kulağına yavaşça şşş diyorsun yürümüyorsun sallanmıyorsunn
kısaca yaptığımız herşey yanlışşş ayrıntı çok ama çok fazlaaa... okuman lazımmm yinede cvplarım sorularını

hareketlerini takip etmek mesela:
ingaa şeklinde hep aynı ses tonunda ağlaması birşeye ihtiyacım var anneeee ağlaması ıslak bez karnım aç yada sıkıldım gibi

ama birde mantra ağlaması var gitgide yükselen ses ve çığlıkkk
buda sana itiraz etme ağlamasııı

başka bir örnekk: mesela asyanın uykusu gelince kaşları kızarıyor,ve mık mık sesler çıkarıyorrr
emzir beni anne diyor...

cıııykkk derse kesin kaka yapmıştır...
ıhhhııı diye garip bir iniltisi var sıkıldım yerimi değiştir gibi...
bebeğini takibe alıyorsun ve derdini hemen anlıyorsunnn

bu sayede bebeğin hiç ağlamadan derdini çözümlüyorsun....

dolayısıyla mutlu bebek mutlu anne!!!!!!!

Kızlar bugün gittim spiralimi taktirdim. 1 hafta daha kociskomla yatak yokmuş zaten 10 gündür adetliyim adamın canına tak edecek valla

ohhhhh güle güle kullan şekerimmm:)
minik bir bebeği warken spiralle ikizlere hamile kalan birini duymuştum hueheuheue
yinede testlerini ihmal etmeeee aklında bulunsunnn:)
bebek karnında hareket edene kadar anlamayan bir dolu insan var....
özendim walla biz poşete devammm:):):)

canın yandımı şekerim işelm nekadar sürüyor benimde var niyetimde

Valla rahmi aşağı çekerken CANIM yanmadı değil hani. Ahanda yine doğuruyorum sandim :))) ama onun dısında bir acı yok takıldığını hic hissetmedim Kİİİİ benim CANIM cok tatlidir ben taktirdiysam herkes taktirir :)) 10-15 dk falan sürüyor

anladım cnm saol
bende harekettakibini gelişimi açısından sandım yani ayına uygun hareketler yapabilior mu şeklinde
kitabı almadan senden öğreneyim beleşe getireyim dedim
şaka biyana ilgini çeken orjinal şeyleri kısaca yaz olur mu öğrenelim bizde kıbrıstayım belki burda bulamam kitabı
kitabı uygulucam diye yavruyu aglatma bencede
yani öğrenecekse zaten kendiliğinden düzene girer gibime gelior benimki 2 akşamdır kendi uyuyo yatag a götürüp bırakıorum ağlamadan uyuyor bianda öğrendi meger yavrumun içinde varmıs

He memleketim bana hoşgeldin dedi sonunda :))dediğin gibi ,hergun nerde ise yagmur yağan yerden geldik ve burda şimşek gürlemesi ile tanıs olduk daha dogrusu kuzum oldu ..ayy görsn her gurlemede nasıl ağladıgıını duyulsa canı yanar insanın çok korktu bizim velet guya erkek olcak anasından çok tırstı eşek sıpası :))bizim kullandıgımız pushchairde halan yağmurluk kılıfımız var onla geziyoruz burda da hatta ilk gunden beri çıkarmadım demekki iyi yapmısım burasıda sulak olmaya aday ..ıleriki gunlerde olur gibi geliyor bana ..

evt cnm ben 3 aylık iğne vuruluyorum progestron iğnesi ve hiçbir zararı yok sadece adet olamadım o kadar ..ben 40 ım çıkar çıkmaz yaptırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…