2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ben de bir vakitler denemiştim kule vs yapmayı fekat Orhan Cemal de hiç oralı olmamıştı. belki de bu işler zamanı gelince kendiliğinden oluyordur, belki de eşyaları tanıma aşamasındadır, evirip çevirip dağıtması bundandır diye düşündüm. evde eline verebileceğim basit mutfak eşyalarını eline verdim. uzun zaman topladı, dağıttı, evirdi, çevirdi. sonra birgün matruşkanın parçalarını ve mutfak ölçü kaşıklarımı düzgün bir şekilde iç içe koyduğunu gördüm. bay bay, alkış, ceee'leri öğretmeyi ise hiç denemedim zaten normalde biz yaparken taklit eder diye. onları da bizi izlerken öğrenmiş. bir akşam eve gittiğimde alkışla karşıladı beni. ki esasında son derece ciddi bir çocuktur, oyunbaz değildir. demem o ki, zamana bırakalım azizim, olacaktır. bizimki de oturduğu yerden kalkmayıp, herşeyi oturarak yapmaya çalışıyor. biz de babasıyla masabaşı bir işe vereceğiz :)))

ayrıca kız bebekler erkeklere göre daha hareketli ve canlı oluyorlar, bu da gerçek.
vakti saati gelmeden olmuyor cidden
ömer sağından soluna dönemezken kendş kendine oturmaya başladı
sürüne sürüne ilerlemeye çalışırken birden ayaklanıp 1-2 hafta içinde koltuktan koltuğa geçmeye başladı
dün parmaklarını sayıyor gibi bir hareket yaptı şok olduk gözlemleri çok kuvvetli yavrucakların vakti gelince hemen uygulamaya geçiyorlar

Hayırlı olsun yeni dişeriniz canım:emir_bebek:

Selam kızlar,,aynı dertlerden muzdaribiz çook yaramaz oldu kızım,dun gece yatağına dikilip korkulugunu oyle bir salladı ki gece gece yüreğime iniyordu,,artık uyanınca ağlamak
yerine bunu yapıyor,çok korkuyorum ya..Mızmızlandi diye odasına pratik bir yer yatagim var onu actım ve yanıma yatırdım,,bi ara içim geçmiş gelen ses gümmmm:14:
Yer yatagından!!kafalama parkeye çakmış burnunu o kadar ağladı ki...burnunun bi kenarı morardı,,4-6 nobetine gectik tabi hemen buzlar...oyalamalar..uff
sabah sadece biraz kırmızılık biraz morarma vardı,,Allah beterinden korusun:nazar:...Eşimin de her kötü şeyi benden bilmesi cabası...

Herkes için güzel bir gün diliyorum,,Allah'ım yavrularımızı kötülüklerden korusun..

Birde Hejar'ı merak ediyorum???

yatak yüksek miydi ki kuzum nedne morardı o kadar?
kıyamam ben prensesime ya düşe kalka büyüyecekler ki kendilerini korumayı öğrenecekler ama gece uykusunda düşünce kıyamıyor insan

valla biz de korkuluklardan korkuyoruz henüz boyu çok geçmiyor ama sıpam kollarını sarkıtıp dışardan tutunup kendni çekmeye çalışıyor düşmem lazım dercesine
tekmeleye tekmeleye çatlattı danacık değişmesini istedik

tekrar geçmiş olsun canım

Güneş ; canım memnun kaldınız mı yürüme arkadaşından ?Ben aldıktan sonra almıştın sen de diye hatırlıyorum...
Oğluşun tek başına yürüyebiliyormu onunla?
Ben daha eve geçmediğim için şuan yürüyüp yürüyemiyeceğini bilemiyorum.Bakalım haftasonu gidince öğreniriz artık :)

TURUNCUcum Ömer de çok hareketli olduğundan oturup ona birşeyler göstermek zor oluyor
ama bizim taktiğimiz işe yarıyor genelde
onu oynatmak istediğimiz oyuncağı getirip önce biz oynamaya başlıyoruz eşimle
gülüyoruz atıp tutuyoruz ilgisini çekiyoruz sonra kedi gibi sinsice yaklaşıp oyunumuzu devralıyor
bu hafta eşimle beni oynarken izleye izleye chicconun yüüyüş arkadaşının önündeki şekilleri tek tek deneyip şekilleri doğru deliğe atmayı öğrendi şimdi geliyor ortalıktaki şekilleri yerine atıp işini bitirip sonra kudurmaya devam ediyor
galiba erkek çocuklarında ayarsız bir enerji var o yüzden kızlar gibi dikkat kesilemiyolar

Kayınvalidem kirlenir diye huzursuz olsa da tepsisine diziyorum pirinç arpa şehriye spagetti fasulye ne varsa
kocaman da bir önlük takıyorum japonlar gibi 2 parmağıyla tutup yiyor

KV demişken birz kızgınım kendisine
yazdığım şeyleri vermiyor ömere
kahvaltısını hazırlayıp çıkıyordum bugün geciktim bir baktım kayısı ceviz ezmesini vermemiş peynirin de çeyreğini fln almış tabağa gerisini kaldırmış
anne ömer bunlarla doymaz hepsini ver sen diyorum
çocuk koca 1 yumurta sarısı yiyor o ona yeter tok tutar diyor
anne o alışık her sabah böyle besleniyor acıkır sen yedir diyorum
acıksa ağlar mama der hiç ağlamadan uyuyor diyor
e tam oyunmatik modunda şu an aclığını bile anlamıyor ki bazen
yiyen çocuga vermemek de ne!!

dün 13:30da uyutmadan önce sütümü içirmiş
15:00da uyanınca 1 muz yedirmiş sonra akşam 19:30 gibi biz gelene kadar hiçbirşey vermemiş!

anne ne yedi ömer aç görünüyor
ne yazdıysan verdim
bugdayını kurumeyvelerini falan yedi mi saldırıyor da şua n
yok aşuresini yapmadım şekerli diye
e onun yerine ne yedi?
muz yedi
sadece 1 muzla mı duruyor?
sütünü de içti (taa öğlen içtiği sütü söylüyor)

o esnada annemler ve ablamlar geldi ömeri onlara verdim çocuğum aç da kusura bakmayın ben birşeyler hazırlayayım dedim
anneme ne diyor biliyo musunuz "işten geç geldiler sofrada da vermediler birşey ondandır"

hem kendi verdirmiyor hem de suç bastırıyor sabah sıkı sıkı tembihledim ömer bunları yemeye alışkın oyuna dalıp unutabilir ama yine de yedir diye

aç koyacak halimiz yok merak etmeyindiyor

yazdıkça sinirlerim bozuluyor ya napıcam şaşırdım inanın

bir de KP dönüyormuş annem dönmeyip daha kalacakmış!

Bak senin bu oyuncaklarla oynattığın taktik bizde yemek yerken çok işe yarıyor.Bazen seriyoruz yere sofra bezini ve eşimle onun yemesi gereken şeyleri yer gibi yapıp muhabbet ediyoruz.O da bir müddet bizi izledikten sonra kedi gibi yanımıza gelip yemeye başlıyor.
Oyuncaklarla da deneyeceğim en kısa zamanda :34:
Kayınvaliden "ben de çocuk büyüttüm,zeynepten daha iyi bilirim"modunda takılmaya devam ediyor anlaşılan...
Diyecek çok fazla bir şey yok..Allah yardımcın olsun.
Benim kayınvalidemde Kayra 6 aylıkken geldiğinde aynı şeyleri yapmıştı hatırlarsan.Normalde yemesi gerektiği miktardan daha azını yiyordu zaten biliyorsun.Bir kaç kere böyle mamasını hazırlayıp eline verdiğimde kasenin dibinde hep bırakırdı çok geliyor diye.Ben izah etmeye çalışsamda çocuğun midesi kaldırmaz derdi....Yani istediğini söyle,umursamıyorlar bile :24:

Son düzenleme:

Ah yavrum yaaa...Bu sabah ikinci aldığımız kaza haberi..Çok geçmiş olsun :50:
Valla bizim evdeki yatağı park yatak gibi aşağı indiremiyorsun.Korkulukları kaldırılıyor ama ayağa kalktığında ordan aşağı sarkarsa diye çok korkuyorum.Tatilde hep benim yanımda yattı,şimdide annemlerde park yatakta yatıyor ama eve gidince bizi neler bekliyor hiç bilmiyorum valla.:18:
Annesi eve gidince kuzumun burnundan bol bol öp,hemen iyileşsin :49:

Öpücem teyzesi çok teşekkür ederim canım...Umarım sizi de evinize dönünce iyi şeyler bekliyordur..

yatak yüksek miydi ki kuzum nedne morardı o kadar?
kıyamam ben prensesime ya düşe kalka büyüyecekler ki kendilerini korumayı öğrenecekler ama gece uykusunda düşünce kıyamıyor insan

valla biz de korkuluklardan korkuyoruz henüz boyu çok geçmiyor ama sıpam kollarını sarkıtıp dışardan tutunup kendni çekmeye çalışıyor düşmem lazım dercesine
tekmeleye tekmeleye çatlattı danacık değişmesini istedik

tekrar geçmiş olsun canım
Sağol canım,,max 20cm yükseklikte yer yatağı...Odasındaki halıda küçük diye onun tarafına kaydırmıştım düşerse falan diye,,ama kızım parke olan 10cmlik boşluk bulup kafayı oraya çaktı!!!Korkuluk da hiç güven vermiyor artık dediğin gibi...

Canım güzel çözüm bulmuşsunuz Allah annenden de razı olsun,büyük özveri. Gözümüzü 4 açsak ta olacak bunlar,,herkes böyle büyüdü tabi ama çok canım acıyor bebiş düşünce..
Onlar bizim en kıymetlimiz..Hiç kötü birşey olmasın istiyor insan...Eşimle de ayrıca konuşacağım bugün:47: Çok dengesiz davranıyor, ya çok iyi anlayışlı baba,ya çok ilgisiz
acımasız oluyor.Kıyameti koparacağım bugün ona!!!Dün gece 2 de yattım,3 te kıza kalktım,3.30da içim geçmiş sadece 1-2 dk. bunlar oldu..Yorgunluktan bitkinlikten dökülüyorum
ama anlamıyor,,bana kalkmış: çocuk uyanık sen uyuyorsun diye laf sokuyor...devamı var ama yazıp moralimi bozmayacağım!!İşte böyle...Şiştim yine...
mutluannem sana da kıyamam ki ben
bazen dışarıda yaşadıkları bir sıkıntının üzerine evdeki ardı arkası kesilmeyen koşturmaca fazla gelebiliyor
o nedenle kırmış olabilir kalbini
gerçi yine de kabulumuz değil mutluanne mutludur mutlu kalacak!
gece nöbetleri sadece sende mi bu arada?

TURUNCUCUM biz yürüyüş arkadaşımızı baştan çok sevmiştik sonra hiç yüzüne bakmadık ama anneyle baba oynamaya başlayınca kıymete bindi şimdi evin içinde düldülüyle gezip duruyor :)
Yemeklere geliyorsa oyuncağa da gelir pisicik eve dönünce bol bol denersin büyüler başımızdan eksik olmasın ama yalnız başına daha kolay öğretiyor sanırım insan
Ben ciddi anlamda bunaldım
Oğlumun yanında olsam doğrudan müdahale edebilirdim ama bırakıp gidiyorum
altını temizlerken bile israf olmasın diye azcık mendil kullanıyor
eşim bile farketti anne kirli kalıyor rahatca kullan diye
bu sefer de orda yaptığını düşündüğü israfı başka şekilde kapatmaya çalışıp elini üzünü sildiği ıslak mendili suya tutup tutup defalarca kullanıyor

kayınpederimle beraber dönmemesine canım sıkıldı biraz
eşime "annem tek başına zorlanır babamın çok yardımı dokunuyordu istersen annem de dönsün sık sık az az gelirler benim annem de dinlenmiş olur" desem gücenir mi sizce?
gerginliğimizi de biliyor malum

Pinarda,Azraece ve Annezeynep:Kv.leriniz oscar hak ediyor resmen,,
Gelin nasıl çıldırtılır dalında yılın oscarı...
Sanki bu yollardan geçmediler..Sorsanız kendi kv.leri ile ilgili
milyon tane anıları vardır kötü,,onlar çok çekmiştir kesin!!
Neden bu kadar çok bilirler herşeyi..
Okudum da sinir oldum annezeyno kv.ne!Ame ne dersen de,değişmeyecek gibi
göründü bana..İşten bi ark. bebeği antibiyotik içiyo hasta(4 yaşında),,yarım saat önce evi aramış
kv.sine ilaç saatini hatırlatmış,,kadın "içmek istemedi vermicem iyi benim paşam" demiş!!
Arkadaşım şimdi eve gidiyo sırf oğluna ilaç vermeye!!!
$oscar.webp

annesi Ömerin birkaç fotoğrafını eklemiş
telefonla çekilmiş sanattan yoksun fotoğraflar
AVATARIM hariç :) onu yne bir öğle seansı çekiminde çekmiştim yeni objektifimi denerken
ömer de tam medya maymunu hemen poz veriyordu ama şimdi kurt kaynadığından hep bulanık

mutluannem sana da kıyamam ki ben
bazen dışarıda yaşadıkları bir sıkıntının üzerine evdeki ardı arkası kesilmeyen koşturmaca fazla gelebiliyor
o nedenle kırmış olabilir kalbini
gerçi yine de kabulumuz değil mutluanne mutludur mutlu kalacak!
gece nöbetleri sadece sende mi bu arada?

Ben doğduğundan beri her daim nöbetteyim her anne gibi canım ama bazen sızdığım oluyor,ev işi oluyor...
Ben eşim için hep böyle demiyorum,,hatta onu hep överim son derece anlayışlıdır diye onurlandırırım etrafa karşı,
kocam aşkım herşeyim o benim..Ama ortası yok işte yazdığım gibi...Yemek yoksa melesela Bazen mutfağa geçer benden daha iyi yemek yapar,
bazende bu et neden pişmedi diye vırvırvır...Bazen kızı ben sallarım sen işine bak der,bazen de sanki biz evde misafiriz gibi bakar bize..
Bense eşim de olsa tutarsız insandan nefret ederim..Böyle olunca da kopuyoruz..Off çok şişirdim kafanızı özür dilerim kızlar:26:
Kalanı eşime saklıcam kusura bakmayın:1:

selamlar hatunlar.....

yavrumkedicim biraz geç oldu ama elma sesini duyar duymaz geldim tatlım...

yakışıklı prens tarık buğra ve güzel gözlü mirama geçmiş olsun..kıyaman ben yavrucaklarıma Allahım tekrarını yasatmasın hıc bırımıze.....artık cok hareketlendıler zaptedmek zor gercekten...

mutluannem benim eşimde aynı seninki gibi..cocuk yemek yemez bi yemeyi yediremiyosun..düşer dikkat etmiyosun uyumaz uyutamıosun..sen bu çocuga bakamıyosun..al bu adamları vur birbirine yani...

annezeynebim cnm allah kolaylık versin yani harbi sinir olmaya basladım kv ne...gitsin artık evcağzına kocasıylan rahat bıraksın gençleri...

turuncum kayranın fotoları geldi yine aklıma öpüyorum yakısıklımı...

kayınpederimle beraber dönmemesine canım sıkıldı biraz
eşime "annem tek başına zorlanır babamın çok yardımı dokunuyordu istersen annem de dönsün sık sık az az gelirler benim annem de dinlenmiş olur" desem gücenir mi sizce?
gerginliğimizi de biliyor malum[/B]

bence demelisin eminim eşinde sana katılır ama annesine söyleyemiyor olabilir tabi, inş gönlüne göre olur herşey, yalnız ıslak mendili yıkayıp tekrar kullanmasına sokk oldumm:53::53: takdire şayan valla:46:

Pinarda,Azraece ve Annezeynep:Kv.leriniz oscar hak ediyor resmen,,
Gelin nasıl çıldırtılır dalında yılın oscarı...
Sanki bu yollardan geçmediler..Sorsanız kendi kv.leri ile ilgili
milyon tane anıları vardır kötü,,onlar çok çekmiştir kesin!!
Neden bu kadar çok bilirler herşeyi..
Okudum da sinir oldum annezeyno kv.ne!Ame ne dersen de,değişmeyecek gibi
göründü bana..İşten bi ark. bebeği antibiyotik içiyo hasta(4 yaşında),,yarım saat önce evi aramış
kv.sine ilaç saatini hatırlatmış,,kadın "içmek istemedi vermicem iyi benim paşam" demiş!!
Arkadaşım şimdi eve gidiyo sırf oğluna ilaç vermeye!!!
Eki Görüntüle 637619

bak bu konuda haklısın canım kv ler kendi kvsinden kötülük görmüşse oda gelinine aynısını yapıyor, benim kv en iyi örnek sanırım ki kedndi kv si ona oyle iyi davranırmışki hala anlatır ve rahmetle anar oda aynısını bize yapıyor ve derki hep beni iyi anmanızı isterimm:16: iyi anmak ne demek başımın üstünde taşırım valla:)

Ben doğduğundan beri her daim nöbetteyim her anne gibi canım ama bazen sızdığım oluyor,ev işi oluyor...
Ben eşim için hep böyle demiyorum,,hatta onu hep överim son derece anlayışlıdır diye onurlandırırım etrafa karşı,
kocam aşkım herşeyim o benim..Ama ortası yok işte yazdığım gibi...Yemek yoksa melesela Bazen mutfağa geçer benden daha iyi yemek yapar,
bazende bu et neden pişmedi diye vırvırvır...Bazen kızı ben sallarım sen işine bak der,bazen de sanki biz evde misafiriz gibi bakar bize..
Bense eşim de olsa tutarsız insandan nefret ederim..Böyle olunca da kopuyoruz..Off çok şişirdim kafanızı özür dilerim kızlar:26:
Kalanı eşime saklıcam kusura bakmayın:1:

canımcım valla bu erkekler kadınları yani anneleri süper güç falan sanıyorlar kesinn:( buarada tutarlılık çok amaaa çokk önemli ya allah yardım etsin yani açıkça konuşmak faydalı tabiyki umarım olumlu sonuçlar alırsın canımm

Merhaba arkadaslarim,kizimda kendi arkadaslarina merhaba diyormus :16: Bugun hava yagmurlu, madem evdeyiz dedim ve bugunu banyo gunu ilan ettim,saclarima bakim yaptim,sardim,kizimi yikadim simdi uyuyor,bir kac saat sacimda kalsin su karisim sonra sira bende :1:
Kizlar size birsey danismak istiyorum fikirlerinizi esirgemezseniz cok sevinirim.Benim bulundugum yerde arastirdim ama yok, hani su dokun hisset kitaplari varya,o birkac seri halindemi satiliyor,internetten baktim kafam karisti,bana tavsiye edeceginiz hangi seriler,evinde olupta bebilserin sevdikleri hangileri acaba?Bide artik kizimahikaye kitabi okumak istiyorum onereceginiz varmi,inanin burda bulamadim,bende netten alcam malum gormedende direk siparis vermek istemedim,sizin tavsiyeniz uzerine alacagim.Simdiden tsk ederim:54:

MUTLUANNE,sen bizim mutlu annemizsin, mutlu anneler mutsuz olamaz,esime de sen askersin asker yorulmaz,acikmaz vb.derler hep :1:
Isin sakasi canim o bahsettigin skinti bendede var cocukla alakali olsun olmasi yasaminda kotu giden ne varsa tek sorumlusu benimdir,gunah kecisi son derce yipratici bir durum,hele hele cocukla ilgiliyse cok fena,nezaman kussa ki herzaman yedirdigimin ceyregi dahi olsa cok yedirdin ondan kustu der:41: Neyse canim umarim konusunca rahatlarsin,minik prensesimizede kocaman gecmis olsun,kiyamam pamuguma,Masalda yazik ilk defa emekleme cabasina girdi eli bukulunce yuzunun ustune dustu yerdeydi sonucta ama hizla carpti cok agladi kuzum,insanin ici cizzz ediyor.Kizimla kocaman opuyoruz seni ve minisimizi :16:

selamlar hatunlar.....

mutluannem benim eşimde aynı seninki gibi..cocuk yemek yemez bi yemeyi yediremiyosun..düşer dikkat etmiyosun uyumaz uyutamıosun..sen bu çocuga bakamıyosun..al bu adamları vur birbirine yani......

selam şekerimm, valla sizin bu kocaları bir güzel pataklamak lazım hee, yada gel sen yedir bakalım birde uyut bir zahmet falan de bakalımm aaa sanki tek başımıza yaptık bu çocuğu, benim kocam yardımcı olur bana çok fazla ama tabiyki bir annenin yükü herzaman daha fazla en yardımcı babadan bile ee tabi durum böyle olunca birde yıkıcı eleştirilerde bulunsa olmaz yani, çok şükür o konuda hep takdir eden bir yaklaşımda bulunur benim eşim asla üzüleceğim kırılacağım bir söz söylemez, bence işin özü burda gizli ya sonuçta benimde ilk bebeğim ve tecrübesizim tabiyki, uyumuyorsa gel hadi biraz daha oyalayalım ozman uyur zaten der yani uyutamıyosun demek ne demekmiş:47:

merabalar...

turuncu__canım benim kızmda baybay,el sallama,gelgel gibişeyleri yapmıyo..hoş bende hiçögretmeye
çalışmıyorum.bizden görerek kendi zamanı gelince yapar heralde,pekte üstünde durmuyorum..

mutluanne_miraya geçmiş olsun çok üzüldüm..burnunun üstüne düşmesi kötü olmuş off..ceren 10 aylıkken
beşiginden düşmüştü yüzüstü o an birşey olmadı sandık ama şu geniz eti ameliyatı olacagı zaman doktor demişti
burnuna darbe almış içerde kemik egriligi var diye...dişardan hiç belli degil zaten dıştan görüntü bozuklugu yapmazmış ama
nefes almasında bazen sıkıntı verebilirmiş...sizde böyle birşey yoktur düştügü yer 10 cm miş zaten..bizimki baya yüksekti...

anne zeynep__kv dene bende sinir oldum..ne güzel yemek yiyen çocuga yedirsene..ne diye aç bırakıyosun çocugu..benim annem
tam tersi,benim sütüm yettigi halde bu çocuk doymuyo mama al sen buna diye kafamı şişirir sürekli..
allah sana sabır versin canım..bence eşine birşey söyleme biraz daha dişini sık..sonra eşinle senin aran bozulmasın..

planner__zeynonun köfte yapan ellerini ısırmak istiyorum:)ne tatlı yapmıştır:)

MELEGIM,canim umarim hesey yolunda gider sonuclarin tertemiz cikar,duaciniz arkadasim:54:

TATLICADI,canim sizede cok gecmis olsun,yakisikli Tagrik Bugracim sirf karizmasi cizilmesin diye aglayamiyor bile kuzummmm bu son olsun ins.

ANNEZEYNEP,inan icim sisti su kv.ya arkadas belliki bu cocuk sen gelene kadar bu duzende bu miktarda beslenmis ne diye mudahale ediyorsun degilmi,neyse tatlim oyle yada boyle gidecek bu kabus bitecek oyle dusun.

Merhaba arkadaslarim,kizimda kendi arkadaslarina merhaba diyormus :16: Bugun hava yagmurlu, madem evdeyiz dedim ve bugunu banyo gunu ilan ettim,saclarima bakim yaptim,sardim,kizimi yikadim simdi uyuyor,bir kac saat sacimda kalsin su karisim sonra sira bende :1:
Kizlar size birsey danismak istiyorum fikirlerinizi esirgemezseniz cok sevinirim.Benim bulundugum yerde arastirdim ama yok, hani su dokun hisset kitaplari varya,o birkac seri halindemi satiliyor,internetten baktim kafam karisti,bana tavsiye edeceginiz hangi seriler,evinde olupta bebilserin sevdikleri hangileri acaba?Bide artik kizimahikaye kitabi okumak istiyorum onereceginiz varmi,inanin burda bulamadim,bende netten alcam malum gormedende direk siparis vermek istemedim,sizin tavsiyeniz uzerine alacagim.Simdiden tsk ederim:54:

canım evet int ten alabilirsin bazen unnadoda falanda kampanyalı oluyor, bizdede büyük boy dokun hisset kitaplarından neşeli sesler ve renkler kitabı var ve küçük ve daha çok sayfalı olanlardan renkler ve şekiller ile hayvanlar kitabı var küçük kitapları daha çok seviyor zeyno ve farklı olan dokuları mutlaka bulur gidip parmagını tüylere sokmasına bayılıyorum, üstelik birlikte konuşarak oynadığımız en iyi oyuncaklarımız bu kitaplar kesinlikle almalısın:34:

PLANNER,canim hayal ettim Zeynepcigimi kafasinda bandiyla sap sap kofte yaparken hehehe:16: cok tatli bu bidiklar ya,benim kizimda cok guzel alkis calar,emekleme ve basma falan yok ama aylardir sip sip alkis calar ve o minnak ellerden nasil boyle ses cikar sasarsin:1:bde zilliki sorma ninnini nininay de haman alkis calar oyanamaya baslar,anasina cekmis :52: Bugunlerde de bizi babasina bir bir bir soyluyor :1: tabi bunlarin hepsi videoya cekilip babaya gonderiliyor,ici gidiyor esimin:43:

Ben dokun hisset kitaplariyla basladim canim,memnun kaldım çünkü dokuları hoşuna gitti,ilgilendi,4/5 adet var bunlardan,sonra sesli kitaplardan aldım(mira cok seviyor bunları),ben okurken o seslere basıyor yani birlikte bişey yapıyoruz ya çok mutlu oluyoruz ikimizde:16: Ayrıca küçük hikaye kitaplarımız var evde..Hani şu ince olanlardan..Fazla ilgilenmedi ama
okuyorum ben yinede ama Mira elimden alıp yemeye çalışıyor.Son olarak içinde bütün masallar(sindirella..pinokyo..vs) olan kalın bir kitap aldım.Ben işteyken bakıcı teyzemiz okuduğunu ayıraçla ayırıyor,akşamları da ben devam ediyorum 1/2 hikaye olarak.Ama bu kitabı tam uyku zamanına yakın açıyoruz ki ilerde anlasın diye! Bizdeki kitaplar böyle şekerim:16:Mis kokulu kızını öpüyorum:54:

kızım çağla henüz emeklemiyo heralde emeklemeden yürüyecek..ama ben çok güzel emeklemeyi ögrendim sayesinde:)
baybay,alkış,gelgel yapmayı bilmiyoruz,
ayaktayken zıplar gibi yapıp oynuyoruz,oturarak kolbastı oynayabiliyoruz:)
numaradan kahkaha atabiliyo hızlıhızlı nefes alıyo hahahaa diyo:)
başparmagı ve işaret parmagıyla küçük ekmek tanelerini yiyebiliyo..
yemek yemek istemediginde karşılıklı olarak hayır yapıyoruz:50::)
abla,baba,adaaa,agaaa,hadii diyebiliyo
aklıma gelenler bunlar..
motorumuz nasıl sizce:))

bu arada biz 4numara prima kullanıyoruz ama paket bitince 4+ ya geçecez...
en kısa zamanda çaglaya ayakkabı almam lazım..ilk adım ayakkabısı..alanlar varmı
hangi marka model tavsiyelerinizi bekliyoruz:)):54:

Back
X