2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım ya kıyamam kötü düşünme olur mu bu yaştaki birçok çocuk aynı durumda,bende son zamanlarda Mira'yı tanıyamıyorum ama bu ergen bebekleri
idare edicez mecburGeçicek bu dönemde hayırlısıyla inşallah,, yakında herşeyi daha iyi anlayıp kurgulayacaklardır

Talaycım herşey gönlünce olsun inşallah Yeni yuvanızda 2 bebeğin ve eşinle mutlulukla oturun Bizi unutma tamam mı canım ve gelişmelerden de haber et bu meraklı mayıs annelerini:13: Safranbolu'ya gelemedik inşallah Antalya'da görüşürüz:13:

Baby maşallah Çağlamın gelişimineSen tombalak bebek seviyor olabilirsin ama Çağlam belki manken olucak
Kazağın taksitini bitiremediğim doğrudur Misafire eziyette de üstüne yokSen bunları yazdıkça benim gelme hevesim kaçıyor kimbilir gelsem bana
neler yaptırırsın(kesin tülleri taktırırsın annem gibi)

Chihiro teşekkür ederim...Sana da misafir gelecekmiş çilekli magnolia yapmayı unutma

Veee şekersiz evde misin yarın Aslında İzmit'te misin de denebilir

Merhaba canım belki hatırlarsın nisan anneleri grubundaydım oğlum çok hareketliydi şimdi son 1 aydır da aşırı simirli ve öfke krizleri yaşıyor. Sabahtan başlar herşeye ağlıyor istediği olmazsa canı sıkılsa birşey istese başarısız olsa evde artık onunla başedemiyorum dediğin gibi dışarı çıksak elini tutsam yerlere yatıyor ağlıyor onunla artık hiçbirşey yapmaktan zevk alamaz oldum görmezlikten gelmek filan hiç işe yaramıyor ben de ne yapacağımı şaşırdım

Arkadasa gidicem şekerim. Hava guzel gorunuyo. Oyle olursa cocuklar uyanınca harikalar sahiline gitcez cocuklarla. Ayy gelseneze siz deeeeee :) ne guzel olurrr :)

Talaycım hayırlısı olsun şimdiden hersey gpnlunce olsun. Sen de bize yaz kutlamalar nasıl gecti vs..

Melegim cok zor durum yaa... Oyle dusunme daha da stress olursun yaa. Ve napalım 2 yasındaki tum cocuklar böyle. Hıh.. Susturabiliyolarsa yapsınlar bakalım :)

Çikocum tavsiyelerine göz atıcam

Gelelim bizden haberlere: şu an defnenin atesi var. Bu gece sallanmadan uyudu. Ama uyanıp ağlıyor sürekli. Agrı kesici vermek zorunda kaldım ama henuz etki etmedi sanırım

[MENTION][/MENTION]
Merhaba ben nisan anneleri grubundayım arada sizleri de takip ediyorum ve bu topicte benim sorunlarımı yaşayanlara rastladım son 1 aydır aniden benim oğlum da böyle değişti sürekli ağlayarak istiyor olmadı kendini yere atıyor Başını vuruyor bütün gün onun öfke kriziyle uğraşıyorum zaten 1,5 yaşınsan beri bez değişiminde zorlanıuordum şimdi çok fena artık birini bulsam biraz uzaklaşöak istiyorum çünkü çok gerginim ve bunu oğluma da yansıtıyorum ona zarar vermekten korkuyorum geçen psikiyatriste götürdüm ama keşke pedagoğa götürseydim hiç yardımcı olmadı oğlum zaten hareketli öfkeli hareketine çok tanık olmadı ama benim anlattıklarımdan zamana bırakacağız bu yaşta ilaç ve teşhis olmuyor ama 4-5 yaş civarı böyle kalırsa hiperaktivite bozukluğu düşünülebilir dedi umarım geçicidir. Sizin oğlunuz gün içinde oyuncaklarla oynayabiliyor mu

misafire eziyetmi aşkolsun:)boş durup dedikodu yapmasınlar diye oyalamak istemiştim
evet ben böyle yazıyorum diye topikteki kimse bana gelmek istemiycek:18:çogu yazdıgım şaka olsun diye valla yoksa ben misafiri çok severim:86:
istersen elife sor
ayrıca sen bana gelsen şekerim valla seni baştacı yaparımkeşke öyle bir ihtimal olsa çok isterdim canım arkadaşım
bütün işler bir tarafa sadece senle ilgilenirdim:86:

selam millet
öncelikle defnoşa geçmiş olsun,,

bende çocukları yatırdım öyle bakıyım dedimmelegim nerdesin gece kuşum
tatlıcadım sende gel az dedikodu yapalım
kujum,azraece gelin gayri
çağla önceden koşarken ''toş'' derdişimdi ''toştum'' diyo
ablasıyla birbirlerine kovalıyolar eskiden ''daç''(kaç) derdi,,şimdi ''daçtım'' diyip kaçıyo
şişenin kapagını kapatırken ''apat'' derdişimdi ''apattim''
ya dikkat ettimde bu zilli ''k'' harfini söylemiyokendi isminide ''tagla'' diyo
en çok hoşuma gidende yerden kalkarken ''ya Allah'' demesi

merdivenleri uzun zamandır tek başına inip çıkıyoher bir basamakta ''Allah ''diyo kuzumcanım yavrum benim

Son düzenleme:

Maşallah ÇAğlaya bizimki tutanak çıkıyor halan .. Gece kuşu mu kaldı CNm hatta gündüz kuşları bile uçuştu )
Mahir konuşma konusunda çok ileri değil Maalasef inş zamanla olucak , ümit kesilmez konuşmaya devam ..
Bugün Mahir'le yine dışarı çıktık alışveriş için ve eziyet dolu zamanlar yaşadık ..yere atma fasılları daha da artarak devam ediyor .. Bende artık sert bir şekilde ağlayarak koyuyorum arabasına belli bir süre sonra sustu .. Artık dayanamıyorum kibar olmayı denedim ama anlamıyor .

Evt CNm hatırlıyorum seni , ilaç veriyim mi diye sormuştun bizde bu yaşta çok erken olur demiştik . Inş vermeye başlamamışsındır ..
Valla benim oğlan son iki aydır kendini yere atmaya başladı , beni de çok zorluyor kanımca sıkılıyor ve kendini eğlendirecek şeyler yapmak istediği için bu kadar isyankar olması .

benm kızda çok iştahlı diye diye gözüm değdi. bu aralarr iştahsiz havalar ıssnsın hiç yemez gibi geliyo. süte çok düştü ondaan iştah gitti. sütü vermeyince de yeeri göğü yıkıyo. 1 litre i,çiyo hiç kanına demiri ne de baktırmadım. öğlen öğrencilerimle bulıuşup yemeye gidecez. akşama bi arkadaşıma çaya. derin hanım gezsin bakalım. gripi ilaçsız atlattık çok şükür. dün çok fazla akmadı burnu. 2 hafta sürdü ama. ateş falan olmayınca ilaç vermedm. ilk 3 gece burnuna serumfiz damlattım o kadar.
dün gene zorla bezini çıkarrttı. lazımlığa çiş yaptı. kendi tuvate döktü. sonrada bi baktım sırayla tavşanıyla ayıcığına çiş yaptırdı. onların başını bekledi. öfff koktu diyo. tabi kızım haklısın çiş yapan ayı olunca

Merhaba serenayy...Ben de aslında nisan annesiyim :))
Bizim yaşadıklarımızı öfke krizi diye adlandıramıyorum aslında.Sadece istediğim olsun istiyor.Ben zaten taviz vermiyorum hiç ve ağlayıp ağlayıp susuyor.
Kızdığım nokta ağlamayı silah olarak kullanması.Belki istediğim olur düşüncesi ile ağlamanın dozunu arttırması.Taviz vermeyince bir müddet sonra susuyor ama bazen benimde yorgun anıma gelince çekilmez oluyor işte :))(bu durum 2 aydır var bizde,öncesinde çoook sakindi)
Bunlar haricinde uyumlu bir oğlum var aslında.Oyuncaklarıyla oynamayı çok seviyor.Özellikle ben yanındaysam 1 saate yakın zaman geçirebiliyoruz odasında.
Benim hazırladığım aktivitelerden çok hoşlanıyor.Uzun züre konsantrasyonu bozulmadan oynuyor.Dışarı bebek arabası olmadan çıkınca biraz başına buyruk olsa da sağa sola kaçma veya yere yatma durumlarımız yok.
Aslında bizim gerginliğimizin ana sebebi açlık :))
Benim ufaklığımın ayda 1 hafta -10 gün iştahı kesilir.İşte o dönem huysuz olur,agresif olur...Eğer bu dönem benim adet dönemimle çakışırsa işte o zaman fena oluyor aramız :))

Hayırlı pazarlar , bugün burda hava çok güzel oğlanı uyutur uyutmaz çıkıcaz yoksa bize nefes aldırmaz sonrasında da parka gideriz bir güzel kurtlarını döker :))
Sizden haberler nasıl kızlar , herkes afiyettedir inş .

selam kızlar..
bizdede değişik haberler var.. yaklaşık iki hafta olacak çalışmaya başladım.
çok ani oldu. arada bir iş başvuruları yapıyordum ama azrama bakacak kimse olmadığından kreş şartlarına uygun bir iş bulmakta epey zordu.
malum özel sektörde hafta sonları ve resmi günler tatil olan kurumsal bir firma bulmak çok zor.
sonra bir salı günü iş başvurusuna çağrıldım çarşamba evrak hazırlayıp perşembe işe başladım.
hafta sonu ve resmi günler tatil olan bir iş bulunca bu fırsatı kaçırmak istemedim
azrayada bu ani iş yüzünden bakmak kayınvalideme kaldı.
evlerimiz arası mesafe epey çok olduğundan yavrum her sabah bu eziyeti çekmesin diye nerdeyse kayınvaldeme yerleştik.
hafta içleri orda hafta sonları evimizde kalıyoruz.
güzel bir kreş buluncada düzenimiz oturur umarım.
böyle ani olması beni çok etkiledi. ilk günlerim devamlı ağladım. hele bir sabah azra daha evden çıkmamla kapıya gelip anne gitti diye içli içli ağlayınca kahroldum.
karmakarışık duygular yaşadım, kendimi kötü anne gibi hissettim vs.
ama onun ve bizim geleceğimiz için bi yerdende başlamamız gerekiyordu.
şimdi çalışmasam bir iki sene sonra 2. çocuk gelse sonra azra okuulda 2.ci evde derken hiç çalışamam diye düşündüm.
azrada artık çoğu çocuk gibi tanıyamadığım bir çocuk olup çıkmıştı şu aralar.. devamlı ağlamalar, parka götürmekten korkar olmuştum döncez dediğim an kendini yerlere atıp ağlamalar vs.. bende elimde olmadan sinirlenip bağrıyordum sonra pişman oluyorum ama ne fayda çocuğuma bağırmıştım bir kere.. sonra günün yorgunluğu stresi, kendime vakit hiç ama hiç ayıramamayla biriken deprosyonik haller neticesinde kızıma eskisi kadar verimli olamadığımı hissettim.. çalışırsam her şeyin daha iyi olacağını düşündüm.. kızımla geçireceğim kısıtlı vakitleri daha kaliteli geçirceğime inandım yada yada vicdanımın sesini bastırabilmek için inandırdım kendimi bilemiyıorum..
şuan hala alışabilmiş değilim ama sizlerden bir sürü anne bu durumu yaşayıp alıştınız.. bunu düşündükçe bende alışırım diyorum.
daha şimdiden ilk maaş günüm gelince kendi paramla azraya oyuncak üst baş alabileceğim günü düşündükçe mutlu oluyorum..
uzun uzadıya yazdım ama içimi dökmek istedim biraz gözlerinizi yoracağım affola

Chihiro teşekkür ederim...Sana da misafir gelecekmiş çilekli magnolia yapmayı unutma

şimdilik çeşitli kek malzemelerini karıştırıp, kalıba dökmeyi başarabiliyorum. (kalıptan çıkarma kısmına ise hala uğraşıyorum ) ammaaaa o dediğiniz çilekli magnolia'yı da yapıp buraya fotosunu da koyacağım günler gelecektir dostum yok hayır, burda çocuklarımızın askere gidişini kutladığımız günlere kadar uzamaz bu iş sanırım :18:

ilk iş olaraktan "çilekli magnolia" yazarak google'da neye benzediğine dair fikir edinmekle başlayacağım gerisi Allah kerim :44:

iç ses: "yaw, belki de bu işlerin adamı değilimdir. belki de boşuna uğraşıyorumdur. belki de ömrüm çeşitli denemeler yapmakla ama hiç sonuca varamamakla nihayet bulacak" :26:

en son misafirim tam 4 ay önce gelmişti. bu yıl yine misafir bakımından bereketli geçiyor

oğlanı uyutur uyutmaz çıkacak mısınız? siz çıkacaksanız, Mahir uyurken yanında kim duracak anlamadım :26:
ailecek lab.dayız biz de dışarda fena rüzgar var ama market alışverişi yapmak lazım

yazdıklarınız, bizim çocukları andırıyor şiddeti ve sıklığı az olmakla beraber bizim oğlanda da, istediği olmayınca ağlama, yerlere yatma var fakat istediği şey olmayacak yada zararlı birşeyse, kucağıma alıp ortamdan uzaklaştırmak suretiyle sakinleştirmeye çalışıyorum. bir süre sonra zaten ne için ağladığını kendi de unutuyor

bizim oğlan gün içinde anneannesinde ve bahçede. oyuncakla işi olmuyor ama haftasonu evdeyken bazen oyuncakla oyun kurup oynuyor. bazen mutfakta bana hamur yoğurma, meyve kesme veya yemek karıştırmada yardım ediyor veya babasıyla arka sokaktaki hurda ve kağıt toplayıcılarını, forkliftlerin malzeme taşımasını, kamyonlardan mal boşaltılmasını izliyor. genel olarak evde kendi işlerimi yaparken onu da ortak ediyorum. değişik değişik şeyler yaptırdığım için pek sıkılmıyor.

anneanneye alıştırma yaparken, ben de oğlanı ilk defa ve 5 dakikalığına gazete almaya gitmek için anneme bıraktığımda hıçkıra hıçkıra ağlamıştım
zamanla alışmaktan ziyade, çocuğun büyüyüp anneye daha az ihtiyaç duyduğunu görmekle rahatlıyor insan yoksa anne her yerde ve her zaman anne dediğiniz gibi kreşe gitmesine çok az zaman kaldı, hem kayınvalideniz hem de siz daha rahat edersiniz bol kazançlar diliyorum, hayırlı olsun

selam
çikocum 4 ay önce misafir gelmeside güzel bişey:)sonuçta çalışan insanlarsınız
bambucan okuken bende bi tuhaf oldumçalışmıyorum ama ne yaşadıgını ne hissettigini anlıyabiliyorumbende bi ara hastaneye iş başvurusu yapmıştımdoktorun yanında sekreter olarak çalışacaktım haberde geldi ama gözüm yemediçünkü ne kayınvalidem ne annem çocuguma bakamaz,sen yinede şanslısın sıkma canını zamanla herşey yoluna girecektir,vicdan yapıpta işten çıkmaazra büyüdü maşallah

bizde ne var ne yok dersenizişte ne olsun her zamanki şeylerburda hava çok soguk:18:cerende öksürüyo
dişarı çıktık biraz parkta oynadılar sonra abimlere geçtikoturduk geldikbütün iş beni bekliyodu temzilik yaptım ama yüzeysel oldubüyük bir temzilige girişmem lazımda gözüm yemiyooff off
yaşlandım artık
30 olmadım ama az kaldı

bugün yemek derdimde yok kafam rahat
kocacım ısmarlıycaksonrada çocukları yıkayacam falan filan
boş boş yazıyorum işte:)
çağla bu ara yine iştahsız çok geriliyorumzorla yemek yedirsem bile tükürüyo:120:aglıyo:84:
ne yapacam bu kızı bilmiyorum
ya bir çocuk makarnayı sevmezmiçağla sevmiyo
bide ne yemek yapacagımı şaşırıyorumlahanayı yemiyolar,pırasayıda çağla yiyo ceren yemiyo,sarmayı ceren yiyo,çağla yemiyo
arap kebabına ceren bayılıyo,çağla tükürüyo:120:
çok zor durumdayım:111::111::111:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…