2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

evet... şu mibarek günün yüzü suyu hürmetine sadece memleketimizi değil insanlığı korusun rabbim ... tombalağım sürekli kaza atlattığı için bu yıl da kendisi için ayrıca kurban kesilecek evet, her yıl zaten kestiriyorduk (kesince bile bu kadar kaza atlatıyor, bir de kestirmesem )

cok gecmiş olsun melegim ilacta alamazsn cok zor Rabbim sifa versin ıhlamur ic işe yarıyor inş sendede yarar
9 aralıkmı cok uzun oralarda ayda bir degildi dimi cok kötü yaaa ama saglıklı olsunda cinsiyet sonra geliyor Rabbim gönlüne göre versin Valla bende Enesim yanlız kalmasın baska kapılara bakmasın alsın kardesini oynasın diye yaptım inş birbirlerine yoldas olurlar Mahirimizde cok iyi bir abi olacak bende inanıyorum iyiki varlar canım :)
buarada ay sancılarım var sanırım düzensiz kasılma oluyor sabah oluyor mesela sonra aksam oluyor
karnım kasılıyor diye gittigimde söylemiştim doktoruma oda idrara baktı az lökosit falan var dedi
eger devam ederse kasılman bu hafta gel dedi serum takalım
gitmedim cünkü kardesim ve halamınoglu evlendi şimdide bayram
sonra gdicem inş
vajinam orgazm olur gibi oluyor bu kasılmamı bilmiyorum tuhaf bişey
sancısı olanlar böylemi hissetmiştiniz kızlar kasılma vajinada nasıl oluyordu tarifi ben yasamadım bilmiyorum

Allah kabul etsin cikocum kaza beladan korusun kurban kserek cok iyi yapıyorsunuz inş bir daha kaza bela gelmez sizin ve hepimizin basına heleki cocuk olunca konu insan napacagını sasırıyor inş birdaha yasanmaz tekrardan Allah kabul eylesin canım :) buarada iyi bayramlar herkeze öpüyoruz siziiii kocaman topik ahalisi :)))

Selam arkadaşlar...Hepinizin geçmiş bayramını kutlarım..Tatil dönüşü mesai hiç de iç açıcı değil bugün canım hiç çalışmak istemiyor..(( çok yorucu oluyor şu bayramlar yahu..feleğimi şaşırdım resmen...Feyzanur a tuvalet eğitimi veremeden soğudu havalar napıcam hiç bir fikrim yok zamanım da yok..topiktekilerin ne durumda..kilo boy iştah tuvalet eğitimi vs.

bayramımı gece 9-10 da çıktığım lab.da geçirdiğim için, tatil dönüşü sendromu hiç yaşamadım alyel hanım zaten bende bayram, tatil, gezme, oturma eylemleri "off" durumunda

ne alemde olduğumuzu sormuşsunuz. anlatayım efenim:

Orhan Cemal'in boyu ortalamada. kilosu ise, uzaktan çok zayıf görünmesine rağmen ortalama çıkıyor. demekki kilolu çocuğa gözümüz alıştığından, normal bebeler gözümüze zayıf görünüyormuş 3 öğünü tam yemiyor, zaten yesin diye de bir beklentim yok. yetişkin insan olarak biz bile bazen iştahla yerken bazen canımız birşey istemez. 1 öğün az yemekle de ölünmez dimi ama günde 1 öğünü patlayana kadar çok yediği de gerçek kreşe başladı, çok da iyi oldu. dili iyice açıldı. geveze değil ama çok çeşitli kelimeler kullanıyor ve olayları başkasına rahatça anlatabiliyor kendi kendine oyun kurup hayalen uzayda "yobotlayla" savaşabiliyor veya birkaç arkadaşla kurdukları oyunun bir parçası olabiliyor.

tuvalet eğitimi ise rahat oldu diyebilirim. ilk 4 gün evin heryerine işedi. her seferinde şefkatle "anneciğim, çişimizi tuvalete yapalım tamam mı?" dedim. 4 gün vücudundan düzenli aralıklarla çiş denen bir sıvının çıkmasını öğrenen tombalağım, sonraki 2 gün biz tutunca yapmaya başladı. arada bir tabiki kaçırıyordu. 7. gün ise kaçırmadı ve biz tutunca hep yaptı. 8. gün söylemeye başladı. gece ise (nazar değmesin) hiç kaçırmadı. şimdilerde nadiren gece kendi kalkıp "anne çiş" diyor, yapıp uyuyor arada bir evde yada kreşte kaçırdığı oluyor ama hiç şaşırmıyorum ve kızmıyorum. "aaaa anneciğim çiş yapmışsın elbisen kirlenmiş. çişi hani tuvalete yapıyorduk? gel temiz elbise giyelim" diyorum. zaten altına kaçırmaktan kendi de mutsuz olduğu için kızmıyorum

tuvalet eğitimi için 1 hafta izin alamaz mısınız peki yada bakıcıdan rica edemez misiniz

Merhaba Chihiro;
Ne olacak sizin şu lab. mesaileri çok yoruluyorsunuz yahu..ama her zahmette bir rahmet vardır dimi..sonunda emeklerininizin karşılığını misliyle alacaksınız inş..
Ben de biraz Feyzanur dan bahsedeyim...Benim kızda uzun zamandır kabızlık problemleri çekiyoruz...Öyle ki bir gün ben de onla ağladım çok acı çekti yavrum..Resmen doğum yapar gibi yapıyordu bir ara...Denemediğim şey yok işte herkes şunu yedir bunu yap dicek hepsini zaten yaptım uzun uzadıya anlatmamayayım...geçici olarak düzeliyor sonra normal beslenmeye geçince tekrar başlıyor.3 farklı dr a gittik en son gittiğimiz dr da baktık ölçülerine.Dr un dediği biraz minyon olduğu ama kilosunun boyuna göre normal olduğu ..yani boyuna göre normal ...Şuan bağırsak düzenleyici ilacıyla(SOKOL) tuvaletini yapıyor. Ben 20 gün yıllık izne ayrılmıştım bu süreçte alıştıracaktım ama bu sorunlardan dolayı çok üzerinde duramadım derken tatilim bitti.. bakıcı ise pek üstüne düşmüyor sanırım evinde baktığı için evde sorun olmasını istemiyor malum kaçırma falan olursa yani öyle tahmin ediyorum çünkü biraz titiz biri.. yani işte böyle...Bu yıl başka izin alamam sadece rapor falan alabilirim o da pek içime sinmiyor açıkçası..Kreş işini ben de ciddi ciddi düşündüm vereyim sosyalleşsin diye..ama malum biz sabahın köründe horozlar ötmeden evden çıkıyoruz başka ilçeye gidiyoruz her gün akşam da geç dönüyoruz yani feyzanuru getir götür işlerine zamanımız müsait değil biz de bari 3 yaşında verelim dedik..2015 tayin döneminde eşim tayin isteyecek ben de hemen arkasından eş durumu inş o zaman düzene giricez ve ben hemen feyzanur u kreşe vericem...Konuşması mşllh diyim çok iyi çok güzel cümle kuruyor şarkı söylüyor pepe şarkıları özellikle..kelime dağarcığı ise bizi şaşırtıyor..MŞLLHHH...İşte böyle bizden haberler...

Haaa Chihiro unutmadan; sen de şu face grubuna katılsana bel ki de varsın da ben daha yeni olduğum için bilmiyorum ben de yeni girdim...Orda kızlar ne kaynatıyor ne kaynatıyor bil bilsen herkes çok şeker...hadi sana kolay gelsin deneyler boş bırakmaya gelmez bilirim az yardım etmedim üniversitede hocalara tezlerinde...:)))

Çok sağol Beykoz'um , sanada Rabbim yar ve yardımcın olsun demek başladı sançılar .. Tek nefeste kurtarsın inş . Sağlıcakla alırsın umarım kızını kuçağına .

Çok geçmiş olsun kabızlık çok kötü gerçekten ben de Mahir'e bu yüzden bol bol sulu gıdalar alması için uğraşıyorum .. Bende bazen oluyor hamilelikten dolayı ki biz dayanamıyoruz bunların minik canları nasıl dayansın dimi ..

Aynen meleğim; ben de bol bol su kayısı meyve sebze çorbalar zeytinyağlar kepekli ekmek vs vs ...bir çok şey denediğim halde (çocuk muzu unuttu zaten bu sorundan dolayı ) aşırı bir bağırsak tembelliğimiz var işte..bazen iyi bazen de çok kötü kabız ..ve kabız olduğu zaman gerçekten çok sıkıntı çekiyor yavrum kıyamıyorum hiç..((

SELAMM SELAMM SELAMMM....
Topik kurumuş sanırsam
Nasılsınız nerelerdesiniz millet okuyup çıkıyordum okuncak bişeyde kalmamış.
chihiro hanımcım orhan cemal kreşe başlamış hayırlı olsun çokta uyumlu ve memnunmuş ne güzel allah üniversite yıllarınıda hayırlısıyla göstersein inşaallh .biz deneme amaçlı kreşe başladık yemekle oyun konusunda faydası olur diye 1 hafta günlük yarım saat dayanabildi anneye dülşkün olmayan çocuğumm anneeeee diye feryat figan edince kıyamadık aldık
kızlardan haber alanınız varmı beykoz alyel hanımlar gelmiş ...turuncu azraece çiçekçiçek babyceren aklıma gelmeyen diğer hatunlar nasıllar nerelerdeler hamiş annler ve bebişleri nasıl.. facebook tamı toplanıyoz nerde iseniz haber verin siz gelmiyonuz biz gelellim :)
meleğimm sen nasılsın mahir paşamız nasıl..hamilelik nasıl gidiyor bebişimiz nasıl cinsiyeti göstermiyormu ip ucu yokmu??sanrım 26 nisan ege abisiyle aynı gün doğacak :)hayırlısıyla gelsin zaman geçiyor sağlıklı sıhatli anne babasına vatanına milletine hayırlı bir evlat olsun inşallah.

Cnm çok sağol , çok şükür iyiyiz üçümüzde ) bebeğin cinsiyeti burda pek söylenmiyor şansım varsa 20 haftalık scanda öğrenicem inş ..
Bende tr de iken Mahir'i kreşe veriyim dedim aynen sizin gibi oldu .. Fakat seneye ana okuluna başlıcak yani mecbur alışıcak burda ana kuzusu diye dinleyen de olmaz zor günler bizi bekliyor anlayacağın ..
Kızlarla arada Facebook'tan konuşuyoruz evt sende istiyorsan davet ederim ..
Bu arada 29 Ekim cumhuriyet bayramınız kutlu olsun .. Vatana ve milletime hayırlara vesile olsun inş ..

slm kızlar. geniz etiyle ilgi,li kafamda sor işaretleri var cevaplarsanız sevinirim. benm kız 30 aylık son 3 aydı hep uykuda horlama halinde. hep grip. iştahı iyi kilo 14.5. herkes bu çocuk da geniz eti var doktor a götür diyo. ama götürmüyorm. eziyet ederler. tedavisi yok en azından 5 yaşına kadar diye. sizde böyle durumda olan var mı

eğer gerçekten endişeliyseniz doktora götürürsünüz. "eziyet ederler" kısmını ise hiç anlamadım. belki sizin "eziyet" dediğiniz şeye doktorlar "tedavi" diyorlardır

M mandebula
Geniz etinden dolayı burdan biri iki yaşında iken ameliyat yaptırdı ve çok rahat ettiler bence doktora götürüp bu durumu rahata kavuşturmalısın .. Geçmiş olsun

Son düzenleme:
cocuktan kan alacaz die defalarca iğne batırmaları ,, beceremeyip ellerinin ustunun morarması bence tedavi değil eziyettir. tedavi olmak için gittiğinde koca koca adamlar bile sıra bekle şu işlemi yap yok mu yok şu eziyet çekmiyor mu.

arkadaşım siz gerçek misiniz ya kan almak için uygun damar bulmak gerektiğini hatta çocuklardan kan almanın zor olduğunu en cahil insan bile bilir. yağ dokuları fazla olduğu için damarlar bir türlü görülmez ve defalarca denemek zorunda kalırsınız. gidin işinize Allah aşkına, yüzyıllardır hemşireler çocuktan kan almak için uygun damar arıyor siz buan eziyet diyorsunuz. milletin işi gücü yok da sizin kıymetli bebeğinizle mi uğraşacak.

bakınız daha dün oğlumu karın ağrısıyla acile götürdük. kan ve idrar istediler. hemşire kan almak için çok uğraştı ve 2-3 tüpü ancak doldurdu, ağlayan çocuğum 5 dakiak sonra tamamen sakinleşmişti. belki de hiç doktora götürmeyip, eziyet ettirmemek lazımdı. düğümlenmiş bağırsakları da evde ellerimle çözebilirdim hatta böbreklerindeki kumu da elki elekle elerdik, o da tamam olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…