size de selam dostum ve azizim Babyceren,Herkese kocaman selammmmmm:)okumayali baya zaman olmuş kaç sayfa birikmiş..bn bu kadar ara vermezdim ne oldu bana bilmiyorum:)sanirim cok geziyorum..
melegim cnm tekrardan tebrik ediyorum..
turuncu beni sormussun çok sagolcnm..evet marmarise azraeceme gittik,Allah ondan razi olsun misler gibi ilgilendi bizimle..anne sevkati gördük:)yemekler yaptı,denize götürdü,eliyle armut yedirdi:)çok güzel bir tatil geçirdik..sekersizimde geldi,
talay canimmmm nasilsin:)bencede musab bilal ciş egitimine hazir cnm..hiç korkma 1 hafta içinde hallediyosun sorun olmuyo..
çikocum aziz dostum sizinde gözünüz aydin cnm..orhan cemalde öğrenmiş wc yiokuluda halletmussiniz basarilar dilerim yakisikliya..
ben ne yapıyorum derseniz,yuvarlanip gidiyoruz işte,kizlar iyi çok şükür..cagla wcyi ogreneli 3 ay oldu çok şükür 1 aydirda hiç altina kacirmadi..bicir bicir kafami sisiriyo cadi:)birazda sinirliyiz bu aralar trip atip duruyo:)
Cerenide tekrar anasinifina yazdirdik..düne kadar kafam hala karışıkti,1.sinifami versem diye ama kaç kisiyle konustum erken oldugunu söylediler..sagolsun ilkimi bile aradim:)fikir aldim..egitimciler anasinifi deyince bizde öyle karar verdik..umarim yalnis yapmadik..
telden yaziyom bu kadar yeter..dolma yaptım dibine tutacak:)ben kaçar hoscakalin
Geçmiş olsun büyük kaza atlatmışsınız Allah korumuş delikanlığı ..size de selam dostum ve azizim Babyceren,
tatilinizin güzel geçmesine sevindim, iyi olmuş vallaCeren'i okula başlatmamakta iyi etmişsiniz bence de.
bu arada dostlarım, dün babasıyla her zaman gittiğimiz balıklı havuza giden tombalağım havuza düşmüşgerçi eşim hoş bir hayat deneyimi gibi anlattı ama ben duyunca gözümde sadece yosunlu havuzda aranan ama bulunamayan çocuğun kötü sonu geldi düşer düşmez eşim eliyle yoklayıp hemen çıkarmış. biraz da ağlamış ama akıllı eşim "Orhan Cemal sen havuza balıkların üstüne düşünce balıklar korktuuuu " diye olayı komikleştirmiş. güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. "yavrum havuza mı düştün sen " diye sorunca "havuza düştüm. bayıkyaa koktuu (balıklar korktu) ıssandım (ıslandım)" diyor
geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim meleğim hanımGeçmiş olsun büyük kaza atlatmışsınız Allah korumuş delikanlığı ..
geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim meleğim hanımyeni bir kaza daha yaşadı tombalağım. 2-3 gün önce baş parmağının şişmiş ve kızarmış olduğunu farketim. geçer diye bekledik ama daha da şişti ve üstünde beyaz beyaz noktalar oluştu. ne olduğunu sorunca "kedi ısırdı" dedi uydurdu mu yoksa gerçekten mi ısırdı bilemiyoruz. biraz önce babası doktora götürdü. enfeksiyon kapmış, biraz antibiyotikle geçecekmiş. bakalım
geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim Beykoz hanımcığım ama yeni dilekleride bulunabilin diye sürekli bir kaza halindeyizCanım cok gecmiş olsun bence birde okut oglusumuzu nazarda deger artık cocuk olduklarından hersey gelebiliyor baslarına kıyamam ne korkmustur suya düsünce Rabbim korumus daha cok dikkat etmeliyiz inş kıllarına zarar gelmez herkezin evladının cok zor seylerbu arada yokmu baska hamilemizzz yavvv
Ooo maşallah Orhan Cemal a , kreşe alışmış ne güzel .. Rabbim mutluluğunu daim etsin inş .merhaba göremediğim dostlarım,
buraya kimseler uğramaz oldu ama ben yine de yazayım. önceki bölümlerde hatırlayacağınız üzere Orhan Cemal kreşe başlamıştı. evet, kreşe devam ediyor. ama kreş yerine "arkadaşlara gidiyoruz" diyoruzhani arkadaşlarla buluşup oynayıp gülünen, yemek yenen beraber uyunan bir yere gidiliyormuş gibisine nazar değmesin kreşi çok seviyor, kreştekiler de onu seviyor. "kreşin keyfini senin oğlan çıkarıyor" diyorlar kreşin maskotu olmuş yara olan parmağı henüz tam iyileşmedi bayağı bir kötü oldu hatta Türkçe dublajlı basit Japon çizgifilmleri izletmeye başladım. hem konuşmaları hem de hikayeyi kolayca takip edebiliyor ve olanları bana anlatabiliyor. yo yo "ayyy televizyon zararlı diyollaaar " demeyiniz. bildiğiniz gibi bizim evde zaten tv yok ve çocuğun sadece seyirci kaldığı, hiç etkileşimde bulunmadığı hızlı hızlı gelişen, çocuğun birşey anlamaktan ziyade hızlı geçişleri izleyebildiği "moda" çizgifilmlere zaten karşıyım. benim izlettiklerim çok basit, hikaye olarak yavaş akan şeyler. aslında izleteyim diye düşünmemiştim. 1 defa rastgele izleyen oğlum, baktım hikayeyi iyice takkip edebilmiş ve olanları bana anlatabiliyor. 1 defa daha denedim, şaşırdım çünkü, "korktular, elleriyle yakaladılar, taşınıyorlar, babaları geldi, bisiklete biniyorlar, hiiii çarpcaklar" gibi olayı anladığını gösteren tepkiler verince arada bir izletmeye karar verdim. zaten 2 yaşından sonra izlemesinde sakınca yok diye biliyorum. sonra ne mi oldu? Orhan Cemal artık olayları takip edip, geçmişte yaşadıklarını anlatmaya başladı. kreşte neler yaptığını teker teker anlatabiliyor, duygularını söylüyor
haftasonları sabah geleneksel hale getirdiğimiz, kampüsün içindeki ormanımsı yörede kahvaltı, koşturup ağaç diplerine işemek suretiyle desenler çizme ve balıklı yosunlu havuzda balık tutmaya devam ediyoruz. gerçi yağmurlar başlıyor, yeni bir "eksantirik" yer ve faaliyet bulmamız lazım
şimdilik böyle... aralıkta tezimi bitirmeyi düşündüğüm için bu aralar yoğun olacağım.herkese selamlar...
meleğim uzun zamandır uğramıyordum şöyle bir bakayım dedim, cenin fotoğrafı görünce çok sevindim, rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin, çok istiyodun, çok sevindim. benim oğlanda ne konuşabiliyor, ne altını açtırıyor ne de çiş eğitiminde yol alabildik, ne de memeyi bırakabildik. bazen çok ümitsizliğe kapılıyorum, ama olacak inşallah hep bezle gezecek değiller ya...Ooo maşallah Orhan Cemal a , kreşe alışmış ne güzel .. Rabbim mutluluğunu daim etsin inş .
Bizde durumlar çok iç açıcı değil oğlum Halan seri konuşamıyor .. Birşeyler anlatmak istiyor ama hep hareketlerini kullanıyor deli oluyorum bu duruma .. Çiş eğitimide olmadı( ne kadar dnediysem oğlum istemiyor . Bezini çıkarıp külot giydirmemi bile müsaade etmiyor .. Diğer taraftan altını açtırmakta çok zorlanıyorum , bugün ilk defa kakasını yapmış bezi ile ıslak mendili alıp yanıma geldi bu bile ilk oldu normalde kavga dövüş alt değiştiriyoruz .. Çok karamsarım hiçbir gelişme kaydedemiyoruz moralim bozuluyor diğer taraftan hamişlik te beni çok zorluyor midem limoni her zaman ve belim ağrıyor .. Daha şimdiden sıkıntılar bu kadar oluyorsa ilerleyen zamanları düşünemiyorum ..
Okuyan olursa dualarını bizler için eksik etmeyin inş . Mahir oğlum için herşeyin her hayırlısı olur umarım .. Ikinci bebekte sanki kız olucak gibi geliyor bana ama Rabbim bilir sağlıklı olsunda gerisi boş .. Her şekilde başımın üstüne .. Gelen hoşgelir ..
Çok tşk ederim güzel dileklerin için .. Meme yi bırakamadık derken seni mi halan emiyor yoksa emzik mi kullanıyor ..meleğim uzun zamandır uğramıyordum şöyle bir bakayım dedim, cenin fotoğrafı görünce çok sevindim, rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin, çok istiyodun, çok sevindim. benim oğlanda ne konuşabiliyor, ne altını açtırıyor ne de çiş eğitiminde yol alabildik, ne de memeyi bırakabildik. bazen çok ümitsizliğe kapılıyorum, ama olacak inşallah hep bezle gezecek değiller ya...
chihiro Orhan Cemal'de büyük bir adım atmış ve hayata başlamış ne güzel, severek de gidiyormuş kreşe maşallah...
meleğim hanımcığım, çiş eğitimi konusunda lütfen aceleci ve beklentili olmayınız. her çocuk inanın farklı oluyor. altını bile açtırmakta zorlanıyorsa, Mahirim gerçekten istemiyor bellikiOoo maşallah Orhan Cemal a , kreşe alışmış ne güzel .. Rabbim mutluluğunu daim etsin inş .
Bizde durumlar çok iç açıcı değil oğlum Halan seri konuşamıyor .. Birşeyler anlatmak istiyor ama hep hareketlerini kullanıyor deli oluyorum bu duruma .. Çiş eğitimide olmadı( ne kadar dnediysem oğlum istemiyor . Bezini çıkarıp külot giydirmemi bile müsaade etmiyor .. Diğer taraftan altını açtırmakta çok zorlanıyorum , bugün ilk defa kakasını yapmış bezi ile ıslak mendili alıp yanıma geldi bu bile ilk oldu normalde kavga dövüş alt değiştiriyoruz .. Çok karamsarım hiçbir gelişme kaydedemiyoruz moralim bozuluyor diğer taraftan hamişlik te beni çok zorluyor midem limoni her zaman ve belim ağrıyor .. Daha şimdiden sıkıntılar bu kadar oluyorsa ilerleyen zamanları düşünemiyorum ..
Okuyan olursa dualarını bizler için eksik etmeyin inş . Mahir oğlum için herşeyin her hayırlısı olur umarım .. Ikinci bebekte sanki kız olucak gibi geliyor bana ama Rabbim bilir sağlıklı olsunda gerisi boş .. Her şekilde başımın üstüne .. Gelen hoşgelir ..
memeyi bırakma konusunu ben de anlamadım accasia hanımne de memeyi bırakabildik.
accasia hanım, çalışan yada çalışmayan anne farketmiyor. Babyceren çalışmıyordu ama Çağla da ona emzik muamelesi yapıyordu. neler çekti o Babycerenbenim küçük adam hala emzik olarak annesini kullanıyor ve çok muzdaribim bu durumdan, çünkü evdeysem sürekli emmek istiyor, ben de çalıştığım için beni özlediğini düşünerek kıyamıyorum, ama ne yapacağımı da bilmiyorum, çünkü mücadele etmem lazım ama o gücü kendimde bulamıyorum
Hocam yine döktürmüşsünüz maşallah ..günaydın göremediğim ama biran evvel görmek istediğim dostlarım,
günler gelip geçiyor, tez savunma vaktim yaklaşıyor ve ben stresten ölmek üzereyimyazmam gereken bir sürü şey, okumam ve çalışmam gereken bir sürü konu var. nasıl yetiştireceğimi bilmiyorum
neyse, bebeleriniz nasıl? neler yapıyorlar? konuşuyorlar mı? oynuyorlar mı? 2 yaş sendromu denen şeylerden oldunuz mu? yok, bizim tombalakta birşey olmadı, neden bilemiyorum
kalemler ve makasla arası iyi. yuvarlaklar çizip, kağıt kesiyor. hayır, kreşte öğrenmedi. kendi kendine evde öğrendi. kreşte 4 yaşından önce makas kullandırmıyorlarmışizlediği bir çizgifilm yada yaşadığı bir olayı anlatabiliyor. günün sonunda kreşte neler yaptığını anlatıyor veya beraber baktığımız bir olayı bana tarif ediyor. sabah erkenden cami avlusundaki salyangozları izleyip, ağaçtan alıp bakıp tekrar ağaca koymak en büyük zevki. onun dışında kreş dönüşü yol kenarı inşaatlarında kürekle kum karıştırmayı seviyor. yok çocuk küreği değil, bildiğiniz amele küreğini kumla doldurup kenara taşıyor hayır canım, özellikle öğrettiğimiz yok. sadece başında durup kontrol edebildiğimiz herşeyi denemesine izin veriyoruz. yapı marketlerde satılan paletlerle, market içinde dolaşıp çıkışta görevliye teslim ediyoruz mesela. böyle böyle, zararı olmayan şeyleri deneyip işimiz bitince görevliye veriyoruz. gerçi bazen komik de oluyor. geçen gün kitapçıya gittik, 5 tl lik bir araba almış. "tamam alalım" dedik. mağaza içinde oynadı. kasaya giderken bir de ne görelim, bizimki arabayı yerine koyuyor meğer, onu da denenip heves alınınca yerine bıraktığımız şeylerden sanmış. birşey demeden çıktık kitapçıdan. başka bir ucuzluk sepetindeki mağazada kamyona da aynı şeyi yaptı o yüzden evde çok az oyuncak var. aldıklarımız da, uzun uzun oynanacak sökülüp takılan bir sürü parçası olan, parçaları değiştikçe farklı oyuncaklar olan şeyler. size de aynı yöntemi tavsiye ederim
başka başkahah kitap TUBITAK'ın bol renkli sayfalı ucuz bilim kitaplarından almıştık. o kadar çok sayfası var ki, çocuk sonuna geldiğinde başını çoktaaan unutmuş oluyor. zaten çevire çevire saatlerce bakabiliyor. uçaklar ve böceklere meraklı olduğu için böcekli uçaklı kitaplar aldık. hergün alıp alıp bana anlatıyor (bilmiyorum ya )
kazalara gelince. evet, çok gezen bebenin kazası da çok oluyor. yosunlu havuza düşme, kedi ısırması ve tırmalamasından sonra otomatik kapıya sıkışma anısı da olduyok, ağır bir kapı değildi, biraz itince hemen açılıveren cinsindendi. onun dışında aslında çok temkinli bir çocuk. maceracı olmakla beraber gözü kara değil. ha, merdivenleri kendi inip çıktığını da ekleyeyim
başka? ha evet, kreşte iyiymiş. sabah "aaataşlara (arkadaşlara) gitmem" diye çıkıyor, kreşin kapısını görünce babasına "görüşüüüz, hoçakaaal" deyip fırlıyor içeri. ama çok dolaşan ve hiç oturmayan bir çocuk olduğu için öğretmenleri biraz şikayet ediyor "Orhan Cemal çok hareketli, sürekli geziyor, bütün kreşi dolaşıp herkese "maaatosunuz (napıyorsunuz)" diyor, o yüzden gözümüzü ayıramıyoruz. diğer çocuklarla ilgilenemiyoruz diyor. bir faaliyet masası alıp, kitap okuma, yazı yazma işlerini orda yaptıracağım. 5-10 dk oturmasını sağlarım belki
bütün bunları neden yazdım bir sorun bakayım
okuyunca belkim bir cevap yazarsınız da topik canlanır diye yazdım efenim. kestane kebap acele cevap diyorumhoşta kalınııııızzzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?