2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar zaman zaman aynı mesajı yazıp hatırlatmada bulunucam şimdiden trk lı mesajlar için uzgunum ama istiyorum ki herkese ulaşabilelim..
Hadi hanımlar onumuzdeki hafta cuma gunu saat 13 00 de MALTEPE CARREFOUR da buluşma duzenliyoruz ve işi olan veya olmayan herkesi bekliyoruz ...
Carrefourde yemek yenilen katta Pidem var onun önunde surekli boş masa ve sandelye oluyor hatta onun onunde toplanalım olurmu kızlar ..bu arada her turlu fikre açıgız herşey katılımın artması adına :34:

Turuncu

Cnm inan yalnız değilsin bu konuda, burda hemen hemen hepimiz aynı durumdayız..habire huy değştirir oldular benim oğlanda saat 5 kalkıyor ki o saate kadar sık uyanır bende surekli kurulmuş saat gibi başındayım yani anlayacağın işimiz zor baksana uyku nedir bilmez olduk :(( Sabredicez biraz daha ben inanıyorumki duzelicekler inş
Bu arada bogazlarım şişmiş yani bu tempoya hastalanmamak mumkun değildi gayri şimdi oda oldu ..işin kötü tarafı yalnızım bizim adamda yok yani allaha emanetiz herşeyimizle buna şükür allah daha buyuk dert vermesin di mi?

Aynen benimkide öyle idi bir zamanlar saat 7 veya 8 gibi yatar sabaha dogru 4 veya 5 gibi kalkar beslenir tkr uyurdu ama mazi oldu :(( ben artık odanın ortasına kocaman bir temiz çarşaf seriyorum koyuyorum uzerine ve bende yanına kıvrılıyorum o şekilde uyur ve oynar başka çare bulamadım çok deli fişek oldu bu oglan heryere surunuyor donuyor deli olmak uzeriyim ama sabır çekiyorum ya sabır ya sabır .....

gecmis olsun canim... bende oyleydim gecen hafta yeni atlatiyorum
bizdede duzen bozuldu ya gece sadece beslenmek icin kalkan kizim simdi kafasina gore takiliyo artik zombi oldum ben :27:

cuma banada uyar bu arada bulusma gunu icin :8:

gecmis olsun canim... bende oyleydim gecen hafta yeni atlatiyorum
bizdede duzen bozuldu ya gece sadece beslenmek icin kalkan kizim simdi kafasina gore takiliyo artik zombi oldum ben :27:

cuma banada uyar bu arada bulusma gunu icin :8:

Sagol cnm ya malum hava değişimi ve yorgunluk derken sonunda kaptık şifayı bizde inş, çabuk atlatırım çunku oğluma yagene bakacak olan bir tek benim daha çok onu dusundugum için iyileşme çaban olur başka turlu zor olur ..
Sana uymasına sevimdim bakalım kaç kişi gelebilecek malum ben burda yaşamıyorum eğer sizlerle şimdi tanışamazsam bunda sonra birdaha ancak bir yıl sonra olabilir oda kesin değil ...kismet diyelim

ohh bee oku oku sonunda bitirebildim geçmişi gevezelerrr :)))))))))))

siyahlalecim elimde ası kartı var ama sadece bebege olacak asılar yazıyor yani anlamadım ben sorıyıım yoksa hiçbişey anlamıcam:51:
canım iki tane kart veriyolar yani bize iki tane verdiler.bir tanesinde bebişlerin aşı takvimi diğerinde de bizimkiler var.ben bizim aşı kartlarını unutmuştum tesadüfen elime geçti hemşireyi aradım gel dedi gittim yaptırdım seneye eylüle 4.doz için tarih verdi.sen de bi s.ocağını ara sor istersen ..

bence de aşıya gidilince calpol verilmeli ben vermedim ece ateşlendi bütün gece uğraştım ve bu aşılar çocukların huyunu değiştiriyor kesinlikle bugün ece hiç uyumadı ve çok huysuzdu deliricem sandım bir an:( bu arada cimcimeme güzel yorumlarınız için hepinize çok teşekkürler.:16:

SİYAHLALE bizimkiler 60 ayı mayısta doldurmuş oluyorlar. eylülde 64 aylık oluyorlar yani 2 ayla yırtıyoruz. TURUNCU düşünki biz bu sene göndermek zorunda olsaydık çocuklarımızı ne müfredat var uygulanacak doğru düzgün ne çocuklar için uygun ortam hazırlanmamış. amaçları için çocukları mahvedecekler. çok yazık olacak:(
ZEYNEPYUS doğum günün kutlu olsun ailenle nice mutlu yıllara.

ya kızlar alışverişleri yaptınız bize birşey bırakmadınız:) ben izmire gidince yapabilicem alışveriş olanlarla idare edicez artık.

canım ben bu kadar küçükken benden ayrılmasını hiç istemiyorum ama bide şöyle düşündüm bizimkiler 5 sene sonra başlıcak ve o zaman müfredat oturmuş olacak ve göndermezem bu sefer benim bebişim herkesten büyük başlıcak 1 sene kaybetmiş ve ezilmiş olacak.o yüzden çok zor olsa da ben göndericem zaten 5 seneleri var o zamanda bütün birinci sınıflar 5,5 yaşta başlıcak en iyi öğrenme yaşı hemde avrupada da böyle hayırlısı olsun çocuklarımız için inşallah....

Kaç saatte bir emziriyorsunuz ve ne kadar süre emiyorlar. Ben taktım bu konuya yarın doktora gidene kadar rahat edemiycem anlaşılan

canım ben geçen ay 3-4 saatte bi emzirmiştim burda biri demişti bende uymuştum saf saf :))))))))))))) 3 saatten erken ağlayınca emzik vermiştim yavrucuğum ondan zayıflamıştı.hemşireye söyledim iki saati geçmesin uyusada uyandır emzir dedi çok şükür topladı şimdi.hatta artık saatte bi emiyor :)))) bazı geceler 4-5 saat kaçırdığımız oluyor ama genelde 1-2 saatte emziriyorum...

YAVRUKEDİ ve PLANNER bebişleriniz çoooook tatlı maşallahhhh.

YAVRUKEDİ tulumunuzu çoookkkkk beğendim leopar hastasıyım ben de :34:

Sİyahlale ve Beykoz kızlar sizde gelin buluşmaya valla merak ediyorum sizin bıdıkları ayrıca sizleri ...siyahlale sen kartaldaydın dimi bak sanada yakın bir dusun istersen...
Beykoz gıı sen herhalde beykozda oturuyon sana uzak ama belki eşin bir guzellk yapar senide ulaştırır bizlere olmzmı gıı

Sİyahlale ve Beykoz kızlar sizde gelin buluşmaya valla merak ediyorum sizin bıdıkları ayrıca sizleri ...siyahlale sen kartaldaydın dimi bak sanada yakın bir dusun istersen...
Beykoz gıı sen herhalde beykozda oturuyon sana uzak ama belki eşin bir guzellk yapar senide ulaştırır bizlere olmzmı gıı

canım ben de isterim böyle bişeyi ama benim eşim anneme bile giderken bin dereden su getirtiyo buraya yazdığımı bile bilmiyo bilse yok internete mi giriyosun diye bi kavgada burdan çıkarır

yani ben de isterim ama sonu ne olur bilememm:50:

Bu satırları size ağlayarak yazıyorum çünkü sinirlerim çok bozuldu...O kadar yorgunluk yetmiyormuş gibi şimdide haber geldi ki kaynanagil yola çıkmış geliyorlarmış.
Evin hali harap...buzdolabı tam takır...Yemek desen daha kahvaltı yapmaya zamanım olmadı...Kayra mız mız sabah beri 3 takım kıyafet değiştirdim kusması yüzünden.Benim yatağım ve kendi yatağın kusmuk içinde.Ortalıkta tozlar uçuşuyor.Kurumuş yerine yerleşecek çamaşırlar orda burda,lavabolar 1 haftadır yıkanmamış........Daha sayacak çok şey var ama...

Ya insan yola çıkmadan önce haber vermez mi yaa...Hiç mi düşünemiyorlar bunu..
BENİM ŞU HAYATTA EN NEFRET ETTİĞİM ŞEY PLANSIZLIK...Nitekim onlarda bugün planda yoklardı ama 2 -3 saatlik uykuyla onlara hizmet etmem gerekecek.Kocamada bağırdım çağırdım bir güzel ama ne fayda.Daha 1 saat sürecek olan toplantısından sonra anca eve gelecek.Başım çatlıyor yaa ooooooooooooooooffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

ne desen haklısın...ben bile burda sinir oldum...

Şu çocuk biraz daha büyük olsaydı kesin poposuna güzel bir patlatmıştım !!!!!
Delirtti beni artık delirttii.
En sonunda zıvanadan çıktım yani !!!
1 haftadır sabır ede ede bittim ve artık dayanamıyorum.Oturdum az önce bir güzel ağladım ama rahatlamak ne mümkün.Şuan ki asabiyetimle ve gerginliğimle çocuğumla dahi ilgilenmek istemiyorum.

Kayra bey iyice tuhaflaştı.Akşam 7de yatmak için huysuzlanıyor,gözleri kızarıyor fakat yatakta uykuya dalana kadar 2 saat nerdeyse debeleniyor.10 dakika dalıyor ve gözlerini dahi uykudan açamazken geri uyanıyor.Tekrar uyutuyorum bin bir zahmet,15 dakika sonra tekrar gözler açılıyor.Bu şekilde çabalayarak uykuya geçiyor ve gecenin hangi zamanı olursa olsun oyun için uyanıyor.Önceki gece saat 4te,dün saat 1de,bu gece saat 3 te uyandı.Yatağında bırakıyorum kendi kendine oynasın diye ama yok.Kıçını yırtıyorr !!
Sallıyorum,pışpışlıyorum,koynuma alıyorum,karnını doyurup uyutuyorum ama 15 dakika sürmüyor geri uyanıp oynamaya başlıyor.Halbuki çok uykusu olduğuda belli.Bu gece 3 te kalktı ve 5 e kadar kah ağladı,kah bağırdı,kah oynadı...En sonunda 5te uyudu dedim ama 5.30da geri ayaklandı.Artık babası dayanamadı kalktı 7ye kadar oynattı ve uyuttu ama bu seferde 7.30da geri uyandı.
Elimde süt şişesiyle peşinde dolanıp duruyorum öyle.Karnı açsa doyurayım diye veriyorum biberonu ama onuda içmiyor.Şu saat oldu hala biberondaki duruyor beyimiz içmek istemediği için.

Gündüzleri 1.30 saat oynayıp 45 dakika uyumayı tercih ederken sırf bu gece uyanmaları yüzünden bin bir şekle girerek 2 saat oynatıp yatırdım,akşam erken yatmaması için yine şebeklikler yaptım ama dün akşam 6da kalkmış olmasına rağmen 7de tekrar uyumak için mızmızlanıp durdu.Gözlerini kaşıyor,kaşları kızarıyor ve huysuzlanıyor.Mecburen banyosunu yaptırıp yatırdım ama olmuyor işte yine olmuyor.

Yememe sorunu ise ayrıyeten sinirlerimi bozuyor...Gece demiyorum gündüz demiyorum zarıl zarıl öten makinayla süt sağıyorum ama paşamız beğenipte içmiyor bileee.

Ben ki uykusuzluktan nefret ederim.Uykusuz kaldığım gün bekarken ev halkı sesini çıkaramazdı,evlendikten sonra da eşim sesini çıkaramaz oldu.İnanın 1 haftadır bu uykusuzluğa ve yorgunluğa sabır ettim ama artık çatladım.
Gerginlik ve sinir deli ediyor beni !
Bugünü nasıl akşam edeceğim bilmiyorum !!
Offf turuncum yaaa,çok üzüldüm adına..
Ben de bugün inanır mısın kızıma eşşek sıpası dedim çünkü artık dayanacak gücüm kalmadı,benim kız ikinci öğünnde emmek istemeyince ben sıkarak zorla verdim o da sinir yapıp hepsini kustu.Valla içimden gelmeyerek sesimi yükselttim çıldıracağım yoksa.Oysa sabah güne ne güzel başlamıştım.Bütün bunlara rağmen seni çok iyi anladığım için yakınımda olsaydın kendi derdimi bırakıp senle ilgilenirdim.
Valla şu kaynanayı boşver geldiklerinde umduklarını değil bulduklarını yesinler.Sen psikolojini rahat tut zaten sütün akıcı değil zarar verme kendine lütfen.Benim kızı artık ayağımda uyutuyorum akşam olunca da tekrar ayağımda uyutup yatağına bırakıyorum.İstersen sen de bir dene rahat edersin.Olmadı eşin bir günlüğüne izin alsın Kayrayla daha çok vakit geçirsin sen de kendinle ilgilenirsin hiç olmazsa.
Bak sana şunu söyleyeyim sen şu kv ye bir şekilde ilet zamansız habersiz gelmesin diye yoksa devamı hep gelir canım.Ya da bir daha habersiz gelmemesi için evi olduğu gibi dağınık bırak hazırlıksız olduğunu anlasın.Yemek olarak da koy önlerine menemen çay makarna vb.Daha ne olsun.Olmadı kendi yapsın.Bence eşinin haberi vardır ama neyse...Ortalığı bulandırmayayım.Ay ne fettan biriyim yaaaa:1:Eee NE YAPAYIM HAYAT VE İNSANLAR BENİ ZORLA KÖTÜLEŞTİRDİ...
Sütü içmiyor diye yatırdım yastığa ve ağzına sıkmaya başladım.Bunu oyun zannedip ağzını kocaman ayırıyor ve süt boğazına biriktikçe grrrrrr diye gargara yapar gibi ses çıkarıyor.Tabi brrrrrrrrrrrr diye püskürtmeyide unutmamak lazım.
Babamın dediği gibi tam eşşek sıpası bu oğlan.Sonunda ağzımıda bozdurdu :37:

Bu satırları size ağlayarak yazıyorum çünkü sinirlerim çok bozuldu...O kadar yorgunluk yetmiyormuş gibi şimdide haber geldi ki kaynanagil yola çıkmış geliyorlarmış.
Evin hali harap...buzdolabı tam takır...Yemek desen daha kahvaltı yapmaya zamanım olmadı...Kayra mız mız sabah beri 3 takım kıyafet değiştirdim kusması yüzünden.Benim yatağım ve kendi yatağın kusmuk içinde.Ortalıkta tozlar uçuşuyor.Kurumuş yerine yerleşecek çamaşırlar orda burda,lavabolar 1 haftadır yıkanmamış........Daha sayacak çok şey var ama...

BENİM ŞU HAYATTA EN NEFRET ETTİĞİM ŞEY PLANSIZLIK...Nitekim onlarda bugün planda yoklardı ama 2 -3 saatlik uykuyla onlara hizmet etmem gerekecek.Kocamada bağırdım çağırdım bir güzel ama ne fayda.Daha 1 saat sürecek olan toplantısından sonra anca eve gelecek.Başım çatlıyor yaa ooooooooooooooooffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

SİYAHLALEciğim doktorun,bebeğin elini ağzına daldırıp kendini kusturmasıyla ilgili ne dedi?Benim kız akşam aynısını yaptı da...

canım sıkma canını senin elinde olmayan şeyler yüzünden üzme.

SİYAHLALEciğim doktorun,bebeğin elini ağzına daldırıp kendini kusturmasıyla ilgili ne dedi?Benim kız akşam aynısını yaptı da...

canım muayene etti bişeyi yok dedi çok şükür.parmağını çok sokuyo ağzına bebim ki hatta öyle sokuyoki öğürüyo dr.da ondan kusuyodur dedi damakları kaşınıyo olabilir dedi bişey yokmuş yani

TURUNCU canım inan hepimizin bebişleri öyle bu bi geçiş dönemi uyumak istiyodur uyuyamıyodur dilleri yokki yavrucakların damakları
kaşınıyodur bi yerleri ağrıyodur.inan bizimkilerde aynı ve benim evimde aynı kalkmış kaçıyo.

kv gilde çok münasebetsizmiş yanii ben bebekli eve misafir gelenlere uyuz oluyorum.ya biz fırsat bulup evi toplayamıyoruz yemek yiyemiyoruz tuvalete bile gidemiyoruz misafir de bunu anlasın ya bide habersiz gelmek de ne oluyormuş bakayım ben müsait miyim canım misafir istiyo mu :47::47::47::47::47::47: ayy bu aralar çocuğumuzu bile zor çekiyoruz anlayışlı olsunlar azcık ya en başta da kocalarımız zaten onlar bize değer verseler biz bu kadar yorgunken kendileri istemez misafiri:47::47:

Son düzenleyen: Moderatör:
benm kuzu diş çıkarıyo her halde her belirti var huzursuz salya akıyo kulağında eli. her şeyi ağzına gtötürüyo elimi parmağıma yüzümü çenemi nereyi bulursa:) daha çok erken değilmi . görünürde damagında birşey yok.

Kızlar zaman zaman aynı mesajı yazıp hatırlatmada bulunucam şimdiden trk lı mesajlar için uzgunum ama istiyorum ki herkese ulaşabilelim..
Hadi hanımlar onumuzdeki hafta cuma gunu saat 13 00 de MALTEPE CARREFOUR da buluşma duzenliyoruz ve işi olan veya olmayan herkesi bekliyoruz ...
Carrefourde yemek yenilen katta Pidem var onun önunde surekli boş masa ve sandelye oluyor hatta onun onunde toplanalım olurmu kızlar ..bu arada her turlu fikre açıgız herşey katılımın artması adına :34:

canım herkeze yakın diye bişey dememiştim ama bana uzak ben bebekle oralara gelemem haftaiçi hiç gelemem sizin hikayelerinizi yasadıklarınızı ve fotograflarınızı dört gözle beklicem:43:

offfff yaramı deştin bacım ben gelmek istiyorum eşim calısıyor haftasonu olsa belki ama haftaiçi 7de geliyor:43:

iyi akşamlar herkese.

göz dr.u yine damla verdi sol gözümüz için ve yapabileceğim masajları gösterdi.
gelmişken göz muayenesi yapalım dedi ve kızım hipermetrop çıktı, uzağı göremiyor mu dedim, yok yakını göremiyor dedi :1: en son lisede görmüştüm ne bilim ben. ama bu dönem için çok normal, çoğu bebekte olan bir durummuş. zaten doğru düzgün dr.a ve cihaza bakmadı ya neyse :))
göz rengimiz de hala renkli gibi duruyor, kahverengiye dönmez büyük ihtimal ama yine de belli olmaz dedi.

özellikle bizim gibi ailede gözlük kullananlar veya bebişinin göz sağlığını merak edenler için söylüyorum 11. ayda muayeneye bekliyorum dedi. tam 11. ayda çünkü daha büyüyünce bebiş durmuyormuş özellikle o ayda görmek istiyormuş.

tüm bebişlere sağlıklı günler diliyoruz :16:

offfff yaramı deştin bacım ben gelmek istiyorum eşim calısıyor haftasonu olsa belki ama haftaiçi 7de geliyor:43:

Canın sağolsun Beykozcum haklısın uzaksın epey nerde ise anadolu yakasının taaa obur ucundasın kismet diyelim ..ne yapalım Beykozsuz buluşma yapacaz demek hımmm :((

iyi akşamlar herkese.

göz dr.u yine damla verdi sol gözümüz için ve yapabileceğim masajları gösterdi.
gelmişken göz muayenesi yapalım dedi ve kızım hipermetrop çıktı, uzağı göremiyor mu dedim, yok yakını göremiyor dedi :1: en son lisede görmüştüm ne bilim ben. ama bu dönem için çok normal, çoğu bebekte olan bir durummuş. zaten doğru düzgün dr.a ve cihaza bakmadı ya neyse :))
göz rengimiz de hala renkli gibi duruyor, kahverengiye dönmez büyük ihtimal ama yine de belli olmaz dedi.

özellikle bizim gibi ailede gözlük kullananlar veya bebişinin göz sağlığını merak edenler için söylüyorum 11. ayda muayeneye bekliyorum dedi. tam 11. ayda çünkü daha büyüyünce bebiş durmuyormuş özellikle o ayda görmek istiyormuş.

tüm bebişlere sağlıklı günler diliyoruz :16:

Cnm geçmiş olsun valla bebekte bunu Dr anlayabıldıyse helal olsun... hipermetrop oldugunu anlamak pek kolay değil
benimde miyop um vardı bir goz 2.50 diğeride 2.75 idi laserle ameliyat oldum geçti gitti bu yuzden goz sorunları artık dert değil allah başka buyuk dermansız dert vermesin inş.
Bu arada merak ettim bu çoçukların göz renkleri tam ne zaman oturucak bilen varmı aranızda...

hgencturk Cnm merhaba sen galiba tuzlada oturuyordun di mi ..cuma gunu sat 13:00 de MALTEPE CARREFOUR da goruşucez inş .seninde işin yoksa gel cnm bekleriz

Back
X