2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar.
Herkez uyuyorken süt sağayım dedim....
Hepinizede beni anladığınız ve duygularınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Dün gerçekten kabus gibi bir güne başlayınca ipleri iyice elden bıraktım.Kayra bile benim yüzümden çok huysuzdu...
Şu aralar hepinizinde benzer uyku sorunları ile uğraştığını görünce biraz da olsa rahatladım diyebilirim...Malum benim oğlan akşam 7den sabah 6ya kadar uyuyan bir bebekken birden böyle uykusu değişince afalladım.Üstüne uykusuzluğumda etkilenince kendimi bile tanıyamadım...

Misafirin habersiz gelmesi meselesine gelince...Ben misafire yedirip içirmeyi çok severim,hiç biri gözüme gelmez ama plansız programsız gelen misafiride hiiiiç sevmem...Nitekim kaynanagilde normalde haftaya geleceklerdi.Ben de her gün bir odayı temizlersem onlar gelmeye işlerim biter diye hesap ediyordum ama olmadı...Dün yola çıktıktan sonra oğullarını aramışlar biz geliyoruz diye.Eşimde onlardan sonra hemen bana hbr verdi ki çok iyi bilir plansız durumlardan nefret ettiğimi.
Her neyse o sinirle başladım evi toparlamaya ama Kayra ile ilgilenemediğim için çocuk ortada sürekli ağladı.Bi onu avuttum bi temizlik yaptım...Tabi beni bu duruma düşürenlerede çok kızdım.Sonra eşim geldi yardıma ve onlar gelmeye 5 dakika kala banyoya girdim ve bitmişti herşey.Yemeği yetiştiremedim ama eşimde zaten "boşver hbr vermeden gelirlerse yemeksiz kalırlar"dedi...Hatta onlar geldikten sonra ben yemek yaparken onların yanında "ben sana demedim mi yemek yapma diye"dedi :1:
Ben de tabi her cümleden sonra "biz sizi haftaya bekliyorduk ,o yüzden hiç hazırlığım yok " diyerek laf attım...Bekar görümcelerim çok yardımcı oluyorlar,onları çok seviyorum ama yinede böyle olmamalıydı..
Artık gidene kadar vurgularım habersiz gelmelerini....:19:
Canım öncelikle eşine kocamaaaan :46::46::46::46::46::46:
Yanında olması senin için rahatlatıcı olmuştur.
Kendini toparlamana sevindim,yazdıkların çok özverili olduğunu gösteriyor.Çok doğru bir tutum sergilemişsin onlara....Onlar kendilerini düşündükleri için istedikleri gün atlayıp gelmişler,sen de kendini yani Kayrayı düşün ihmal etme evladını.Bırak ne iş varsa onlar yapıversin.Öptüüüüm.
günaydın kızlar.geçmişi oku oku anca bitirebildim..öncelikle mayıs bebeklerinin hepsine maşallahh nasılda değişip büyüdüler geçen sene bu zaman bi fasülye tanesiydi onlar:9:zaman ne kadar çabuk geçiyo..

kış hazırlaklarından bahsetmişsiniz..benim konserve fasülyeler bozuldu:(yeniden yaptım dondurucuya koydum en sağlıklısı dondurucuymuş emeklerim ziyan oldu:43:kuzuma bibersiz domates yaptım bize 500 grlık kavanozlara yapmıştım Tarık Buğraya 250 grlık kavanoza yaptım çok şeker oldular kendi gibi mini mini:)yavruma ev yapımı peyni ve pekmez kullanıcam ikisinide kvden satın aldık (oğlundan kg başı 3 lira fazladan aldı euheuh)tabii bende telefonda hemen cevabımı verdim..para dosttan kazanılır hesabı oldu seninkide dedim ama bunları torunun kullanıcak bildiğin halde işi ticarete dökmen beni şaşırttı kırıldım anne dedim açıklama yapmasını beklemeden iyi akşamlar dedim telefonu eşime verdim o günden beri görüşmüyorum:110:benim annem torunum katkısız doğal şeyler yesin diye didinip dururken kendileri para peşinde çok sinirlerim bozuldu:47:tarhanayıda annem bi komşusuna sipariş vermiş acısız yapıcak kuzuma..geriyede yazın olan ve kışın bulamayacağımız meyveler kalıyo..onuda marmelat kıvamında yapıp kavanozlarda saklayabiliriz diye düşündüm..bi kaç gün önce denemek için incirle yaptım şekersiz çok güzel olmuş:56:şeftaliylede aynı şekilde hem bize hem Tarık Buğraya şekerli ve şekersiz olarak yapmayı düşünüyorum..

turuncu kv lere ben bile çok sinirlendim..seni çok iyi anlıyorum ama gelmişler yapıcak bi şey yok artık hem görümcelerinde yardım ediyolarmış sen sadece Kayrayla ilgilen gerisini onlara bırak:34:

bu arada benimde çok sinirlerim bozuk Tarık Buğranın emmemek için direnişleri,uyku düzeninin bozulması benide çileden çıkardı..bi kaç gündür bende oturup ağlıyorum:43:kendi sütümü kaşıkla verdim onuda kabul etmiyo,en sonunda pes ettim yine biberon verdim..unutmuş biberon emmeyi tutamadı unuttuğunu görünce çok sevindim:1:biraz ağzına sıktım sütü içmedi ağzını açık tutuyo sıpa yutmasın diye:1:mama verdim,mamayıda unutmuş:1:midesini bulandırdı..hep ağlama modunda gezmeyi seviyo diye dışarı çıkardık dün..dışarda uyuyan çocuk 5 dk bile uyumadı hep mızıldandı..gece uyku aralarında da hep mızmızlanıyo..bende bi hevesle düzelsin diye bekliyorum...bu arada benim minnoş meeee demeyi öğrendi:1:habire kuzu gibi meeee diyip duruyo :52:bizden şimdilik bu kadar çok yazdım farkındayım:1:ama bi kaç gündür yoktum ona sayın artık şekerler:34:oğlum kızlarınızı bende sizleri öpüyorum:1:

Tatlım şeftali marmeatını nasıl yaptın yani şekersiz olanını?Peki bozulmaz mı,daha önce şekersizinden yapmışlığın var mı?Ben de kızıma yapıp saklayayım diyorum.

Kızlar hepinize iyi geceler. Ben de mayıs annesıyım ve aslında eylul 2011 den beri sizleri aralıksız okuyorum ama yazmak bugüne kısmet oldu.Hıc diyaloga gırmemıs olsamda tek tek hepinizi sanki akrabam gıbı hıssedıyorum. Eger kabul ederseniz bundan sonra bende aranızda olmak ısıtıyorum. Güle güle buyutelım bebeklerımızı ...
Hosgeldin canim bebisin adi ne keyfiniz yerinde mi?
Günaydın kızlar.
Hepinizede beni anladığınız ve duygularınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Dün gerçekten kabus gibi bir güne başlayınca ipleri iyice elden bıraktım.Kayra bile benim yüzümden çok huysuzdu...
Şu aralar hepinizinde benzer uyku sorunları ile uğraştığını görünce biraz da olsa rahatladım diyebilirim...Malum benim oğlan akşam 7den sabah 6ya kadar uyuyan bir bebekken birden böyle uykusu değişince afalladım.Üstüne uykusuzluğumda etkilenince kendimi bile tanıyamadım...

Misafirin habersiz gelmesi meselesine gelince...Ben misafire yedirip içirmeyi çok severim,hiç biri gözüme gelmez ama plansız programsız gelen misafiride hiiiiç sevmem...Nitekim kaynanagilde normalde haftaya geleceklerdi.Ben de her gün bir odayı temizlersem onlar gelmeye işlerim biter diye hesap ediyordum ama olmadı...Dün yola çıktıktan sonra oğullarını aramışlar biz geliyoruz diye.Eşimde onlardan sonra hemen bana hbr verdi ki çok iyi bilir plansız durumlardan nefret ettiğimi.
Her neyse o sinirle başladım evi toparlamaya ama Kayra ile ilgilenemediğim için çocuk ortada sürekli ağladı.Bi onu avuttum bi temizlik yaptım...Tabi beni bu duruma düşürenlerede çok kızdım.Sonra eşim geldi yardıma ve onlar gelmeye 5 dakika kala banyoya girdim ve bitmişti herşey.Yemeği yetiştiremedim ama eşimde zaten "boşver hbr vermeden gelirlerse yemeksiz kalırlar"dedi...Hatta onlar geldikten sonra ben yemek yaparken onların yanında "ben sana demedim mi yemek yapma diye"dedi :1:
Ben de tabi her cümleden sonra "biz sizi haftaya bekliyorduk ,o yüzden hiç hazırlığım yok " diyerek laf attım...Bekar görümcelerim çok yardımcı oluyorlar,onları çok seviyorum ama yinede böyle olmamalıydı..
turuncucum benimkiler 2kisi geliyoruz der 4 olur bugun derler hazirlanirim haftaya olur haftaya derler yarin olur 1kere planlayamadik daha beterin beyteri var cnm bosver
Canın sağolsun Beykozcum haklısın uzaksın epey nerde ise anadolu yakasının taaa obur ucundasın kismet diyelim ..ne yapalım Beykozsuz buluşma yapacaz demek hımmm :((

Cnm geçmiş olsun valla bebekte bunu Dr anlayabıldıyse helal olsun... hipermetrop oldugunu anlamak pek kolay değil
benimde miyop um vardı bir goz 2.50 diğeride 2.75 idi laserle ameliyat oldum geçti gitti bu yuzden goz sorunları artık dert değil allah başka buyuk dermansız dert vermesin inş.
Bu arada merak ettim bu çoçukların göz renkleri tam ne zaman oturucak bilen varmı aranızda...
:7: cnm bizim doktor 6.aydan sonra degismez dedi

canım bız bugun doktordaydık kızıma kan testı yapıldı ve demir kesikliği yokmus doktoruda damla yok dedi, bebeklerde kan almayı sevmeyız ama 6. ayda yıne bakarız gerek yoksa kullanmayız yıne dedi biz demir ilacı kullanmıyoruz, bende hiç kullanmamıştım zaten demir, ama kızımın kullanmamasına daha mutlu oldum tabi hele kusma olaylarını düşününce
bence doktora bir göster istersen diş olayını benim dişlerim 4. ayda çıkmış mesela annem hep kızın sana çekmez inş deyip durur bellide olmaz yani 4 aylıkkende çıkabiliyor dişler

Yaa işte sen en guzelini yapmışşsın bravo valla gıı tuttun seni ..tabiki once kan testi yapıp demir eksikliğine bakılır sonra eger gerekirse verilir ilaç bu ne yahu her bebek alıyor vede kusmalarda hat safhada ..valla kızlar bana ister kızın ister kızmayın ama sanki bu konuda biraz vurdum duymazca davranıyorsunuz yaa bebeklerinize herşeyi dayamayın yazık yavrucaklar bunlar daha çok kuçuk böbreklerine yazık kuzucukların...

Kızlar hepinize iyi geceler. Ben de mayıs annesıyım ve aslında eylul 2011 den beri sizleri aralıksız okuyorum ama yazmak bugüne kısmet oldu.Hıc diyaloga gırmemıs olsamda tek tek hepinizi sanki akrabam gıbı hıssedıyorum. Eger kabul ederseniz bundan sonra bende aranızda olmak ısıtıyorum. Güle güle buyutelım bebeklerımızı ...

Hşgeldin beş geldin daha önce ne diye yazmadın be guzelim ..yoksa utangançlık mı var sende de:)) şaka bir tarafa aramıza katılmana sevimdim guzel paylaşımlar dilerim..kuzuna da sağlık tabii

Günaydın kızlar.

Turuncu bu antepliler hep böyle mi olur yaa korktum valla iyiki ist dayız ve iyiki ingilterede yaşıyorum yoksa benim görümcelerde çat kapı gelirlerdi zaten hiç ayrılmıyorlar birbirlerinden hep beraberler ...bir eltim var maşallah onların içinde hep ,diğer eltimde mutlaka haftada bir görüşürler ama sıcak kanlı insanlarda ben gelemiyorum işte kalabalığa :(( şimdi 1 ekimde gidip bir hafta kalcaz valla valla kara kara dusunuyorum çok emrivaki durumları var eee bende geveze bir gelin olarak buna gelemiyorum herhalde kırdıklarım olucaktır ..ne yapalım kalan saglar bizimdir deriz devam ederiz yolumuza

Ama çok hamaratlar inş sana yardım ediyorlardır etmiyorlarsada bırak kendi hallerine ne yaparlarsa yapsınlar ..misafir umdugunu değil buldugunu yer misali

teşekkür ederim canım. kızımın ismi Nil. doğduğundan beri kendi rutinini kendi oluşturmuş ver yesin ort uyusun bı bebekti. ama maalesef gecen haftadan beri emmek yerine konuşmayı tercih ediyor.allahtan burdan takip ettig kadarıyla geçici bı durum sanırım. şimdilik onu strese sokmadan uyum sağlamaya çalışıyorum ve yine maalesef ki yatağına koyunca uyuyan kızım uyumayı reddediyor artık atakta sallamaya başladım. sağlıklı olsunlar da azıcık dişimizi sıkarız ;)

iyi akşamlar herkese.

göz dr.u yine damla verdi sol gözümüz için ve yapabileceğim masajları gösterdi.
gelmişken göz muayenesi yapalım dedi ve kızım hipermetrop çıktı, uzağı göremiyor mu dedim, yok yakını göremiyor dedi :1: en son lisede görmüştüm ne bilim ben. ama bu dönem için çok normal, çoğu bebekte olan bir durummuş. zaten doğru düzgün dr.a ve cihaza bakmadı ya neyse :))
göz rengimiz de hala renkli gibi duruyor, kahverengiye dönmez büyük ihtimal ama yine de belli olmaz dedi.

özellikle bizim gibi ailede gözlük kullananlar veya bebişinin göz sağlığını merak edenler için söylüyorum 11. ayda muayeneye bekliyorum dedi. tam 11. ayda çünkü daha büyüyünce bebiş durmuyormuş özellikle o ayda görmek istiyormuş.

tüm bebişlere sağlıklı günler diliyoruz :16:

cnm benim de bebeğimde doğumdan 3 aylık olana kadar sol gözünde vardı çapaklanma. durdugu yerde gözyaşı gibi sarı sarı akıyodu.salak dr. gözyaşı kanalları tıkanmış geç kalmıssınız bu aya kadar ilaç kullanmanız lazımdı masaj yapmanız lazımdı falan dedi. bizde korktuk. 6. aydada ameliyat dedi. sonra ben 3 gün göz damlası kullandım. geçti.bidaha da hiç olmadı. inş en kısa sürede geçer.. dr lar bazen insanı gereksiz yere üzüyolar....

Kızlar musadenizle bugunki hatırlatmamı da yapayım malum hergn gıremıyen oluyor topiğe işi sağlama alalım..
28.09.2012 de saat 13:00 de MALTEPE CARREFOUR DA üst katta (yemek yenilen kat ) buluşmaya herkes davetlidir bekliyoruz kızlar

Yaa işte sen en guzelini yapmışşsın bravo valla gıı tuttun seni ..tabiki once kan testi yapıp demir eksikliğine bakılır sonra eger gerekirse verilir ilaç bu ne yahu her bebek alıyor vede kusmalarda hat safhada ..valla kızlar bana ister kızın ister kızmayın ama sanki bu konuda biraz vurdum duymazca davranıyorsunuz yaa bebeklerinize herşeyi dayamayın yazık yavrucaklar bunlar daha çok kuçuk böbreklerine yazık kuzucukların...

Hşgeldin beş geldin daha önce ne diye yazmadın be guzelim ..yoksa utangançlık mı var sende de:)) şaka bir tarafa aramıza katılmana sevimdim guzel paylaşımlar dilerim..kuzuna da sağlık tabii

Turuncu bu antepliler hep böyle mi olur yaa korktum valla iyiki ist dayız ve iyiki ingilterede yaşıyorum yoksa benim görümcelerde çat kapı gelirlerdi zaten hiç ayrılmıyorlar birbirlerinden hep beraberler ...bir eltim var maşallah onların içinde hep ,diğer eltimde mutlaka haftada bir görüşürler ama sıcak kanlı insanlarda ben gelemiyorum işte kalabalığa :(( şimdi 1 ekimde gidip bir hafta kalcaz valla valla kara kara dusunuyorum çok emrivaki durumları var eee bende geveze bir gelin olarak buna gelemiyorum herhalde kırdıklarım olucaktır ..ne yapalım kalan saglar bizimdir deriz devam ederiz yolumuza

Ama çok hamaratlar inş sana yardım ediyorlardır etmiyorlarsada bırak kendi hallerine ne yaparlarsa yapsınlar ..misafir umdugunu değil buldugunu yer misali

melegim sacını basını yolacam :27: cnkü doktorun sana vermedigi için rahatsın bacım ordada verilse sen bir kere denersin ve bende demir eksikligi var diye denedim kustu bidahakine sorcam doktora o zamana kadar vermicem bizde mal degiliz kustura kustura cocuga dayıcaz ilacı ben yapmam acıkcası nese melegim vurdum duymaz olsak bu sitede işimiz ne aman ne olacaklarla otururuz kıcımızın üstüne yani demem su ki biz bebeklerimiz için ugrasıp en iyisini yapmaya calısıyoruz hiç yakıstıramadım sana :20:

cnm benim de bebeğimde doğumdan 3 aylık olana kadar sol gözünde vardı çapaklanma. durdugu yerde gözyaşı gibi sarı sarı akıyodu.salak dr. gözyaşı kanalları tıkanmış geç kalmıssınız bu aya kadar ilaç kullanmanız lazımdı masaj yapmanız lazımdı falan dedi. bizde korktuk. 6. aydada ameliyat dedi. sonra ben 3 gün göz damlası kullandım. geçti.bidaha da hiç olmadı. inş en kısa sürede geçer.. dr lar bazen insanı gereksiz yere üzüyolar....

Hay allah geçmiş olsun neler var su dunyada töbe töbe senin doktorda kotu haber tellahı gibimiş yaa insan öyle olsa bile tıpta care tukanmez bakalım belki iyilişmesi için birşeyler yapılır der höt bunlar yaa anneye bunlar denir mi ...

melegim sacını basını yolacam :27: cnkü doktorun sana vermedigi için rahatsın bacım ordada verilse sen bir kere denersin ve bende demir eksikligi var diye denedim kustu bidahakine sorcam doktora o zamana kadar vermicem bizde mal degiliz kustura kustura cocuga dayıcaz ilacı ben yapmam acıkcası nese melegim vurdum duymaz olsak bu sitede işimiz ne aman ne olacaklarla otururuz kıcımızın üstüne yani demem su ki biz bebeklerimiz için ugrasıp en iyisini yapmaya calısıyoruz hiç yakıstıramadım sana :20:

Saçım varsa gel yol gıı ama bak işte yanlış anlamışsın ben derim ki eğer eksikliği varsa kullanılsın yoksa kullanmaya ne hacet vurdumduymazlık belki tam istediğim ve kullanmak istediğim bir kelime değildi belki ama yinede o geldi aklıma yani sorgusuz Dr nin her verdiğini kullanmayın diye soyledim yani sorgulayın ondan sonra
Bu ara benime tuzum kuru değil gayri bizimde olursa ihtiyaçımız bizde kullanıyoruz ilaç ama baktım ki ilaçın yararı zararından çok bıraırdım gayri ..ya uzuluyorum işte kusan yavrucklara anla da gıı endişen ondan birazda yoksa yani vermiişsin vermemişsin banane de diyebilirsin hani ama diyemiyedim işte

Saçım varsa gel yol gıı ama bak işte yanlış anlamışsın ben derim ki eğer eksikliği varsa kullanılsın yoksa kullanmaya ne hacet vurdumduymazlık belki tam istediğim ve kullanmak istediğim bir kelime değildi belki ama yinede o geldi aklıma yani sorgusuz Dr nin her verdiğini kullanmayın diye soyledim yani sorgulayın ondan sonra
Bu ara benime tuzum kuru değil gayri bizimde olursa ihtiyaçımız bizde kullanıyoruz ilaç ama baktım ki ilaçın yararı zararından çok bıraırdım gayri ..ya uzuluyorum işte kusan yavrucklara anla da gıı endişen ondan birazda yoksa yani vermiişsin vermemişsin banane de diyebilirsin hani ama diyemiyedim işte

onu anladım hayatım bende test yaptırcam ona göre vercem beni yanlıs anlama canım ben samimiyetinden eminim ne bilim bebekler söz konusuysa laflar batıyor cnkü hepimiz onların iyiligi için caba veriyoruz senide cok seviyoruz oyuzden acık acık yazdım hadi barısak :29:

Tatlım şeftali marmeatını nasıl yaptın yani şekersiz olanını?Peki bozulmaz mı,daha önce şekersizinden yapmışlığın var mı?Ben de kızıma yapıp saklayayım diyorum.

canımm şeftali marmelatı yapmadım incir yaptım ben(şekersiz)..bu akşama yetiştirebilirsem şeftali yapıcam yine şekersiz olucak..daha önce yapmadım ilk yapışım olucak tatlım..bakalım nasıl olucak sonucundan haberdar ederim..bozulup bozulmayacağını bende bilmiyorum yanii:)

$DSC00005.webp Kızlaaar bu da benim kuzumun ayacıkları,yerim ben bunları...:56:

:nazar:ayy bayıldım ayaklarindakine pandif mı çorap mı?ama daha cok terlik gibi duruyor:)bu güzel kıza Allah saglik sıhhat versin o minik ayaklarını öp annesi çabucak büyüsün de gezinsin güzel kiz.

Sağol teyzesi,ayağındaki çorap,ben büyük hala diye giydirmiyordum meğerse tam ayağına oluvermiş.

Eki Görüntüle 516379 Kızlaaar bu da benim kuzumun ayacıkları,yerim ben bunları...:56:

minik ayaklarını yerimmmm.nasılda tatlı çorapları varmış bayıldımmm:)ne yalan söyleyim çok kıskandım valla oğluma erkek için olanını bulmam lazım..hiçte çarpmadı gözüme böyle bi çorap hele de erkek için:1:bu arada bende çorap alma hastalığı var son zamanlarda kendimi bıraktım oğluma alıyorum daha hamileyken bi sürü almıştım..dediğin gibi büyüktür diye düşünüyorum ama giydirince tam oluyo 2 kez giyiyo sonra küçülüyo:37:
ben şimdi oğluma nerden bulucam bu çoraptan:31:

merhaba bütün degerli mayıs anneleri bende bir mayıs annesiyim 23 mayısta senlendırdı oglum evimızı sizlerin güzel paylasımlarınıza ortak olmak isterim kabul ederseniz..

Back
X