2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

aynı ben allah kolaylık veresin canım :ssz:

aman allahım aynı sorun bendede başladı 2 gündür tavşanımla(kızımla) boğuşuyorum kafayı sıyırcam emmiyor gündüz ya gözlerini mendille örtüyorum yada gece gündüz uyku sersemiyken dayıyorum memeyi çıldırcam yakında :43:

Bizim henuz boyle bir sorunumuz yok ama ctesi dr randevumuz vardi,hatta yarin tekrar gidecegiz ek gidalarla ilgili konusmak icin cagirdi.Dr bu aylardan itibaren gunduzleri bazen 4-5 saat emmek istemeyecek zorlama dedi.Sindirim sistemleri artik gelismeye basladigi icin yedikleri mide ve bagirsaklarda daha uzun sure kaliyormus,yani daha uzun sure tok hissediyormus bebek kendisini.Bir de artik daha kisa sure emerler cunku cene kaslari cok kuvvetlendi dedi.Gittigimiz dr Prof.dr.Vedat Koseoglu.Keske daha once baslasaymisim dedim.Daha once gittigimiz hastane resmen yoldu bizi,hem de kuzumun canini acitarak.

bende alta çıtçıtlı badi,üzerine 1 uzun aykalı,birde uzun kollu giydiriyorum.evim 26 derece.sürekli ter silmiyorum bende.ceyranda bırakmayalım ısıları da düşmesin yeter bence de.

Ayrıca zeynepyus canım senin durumu okudum ve üzüldüm.aynı durumu dün bende yaşadım.sinirden ağlayacaktım nerdeyse.eşimin babannesine uğradık dün avrupa yakası'nda çapada.içeri girdik duman içinde.çocuğu da bir güzel kucaklayıp sigara içilen odaya soktular mı delirdim.orada sigara yanıyor.ben onlardan kimseyle hiçbir zaman ters düşmedim ama sanırım kızım nedeniyle olacak bu.neyse zor bela sigara söndürüldü.eşime al çocuğu getir diye isaret yaparken sigara söndürüldü.neyse daha sonra kızımın ağzına kakaolu petibör bisküvisi ufalayıp soktu.Allahım babanne napıyorsun verme ona ben vermiyorum.sadece ek gıdaları var dedim.nolacak tatsın dedi.Hey Allahım gel de delirme.sonra demez mi ben geçen geldiğinde ona çekirdek verdim.Aha bayılacaktım az daha.zaten moralim bozuktu.aldım kızımı on dk sonra kalktık gittik.yani çocuklar büyüdükçe bu büyüklerimiz rahat bırakmayacak yavrularımızı.o yüzden daha da gitmek istemiyorum.

KIZLAR YANLIŞ hatırlamıyorsam bundan 1,1,5 ay önceydi bir anne alisveris merkezinde gezerken 1 yasindaki kızının ağzına çekirdeği ayiklamis veriyormuş. Derken çekirdek yavrucuğun boğazına mı soluk borusuna mı be saplanmıştı cocukcagiz nasil çırpınmış annesi panik olmuş cijartamamislardi. Ambulans gelmiş oda çıkarmamıştı hastaneye kaldırılmış dr larda çıkaramamış ameliyata alınmıştı kuzucuk tv ler ve gazeteler vermişti bu olayı sonra kuzucuk saglıgına kavuştu mü bilmiyorum ama inşallah kavusmustur. Aman dikkat edelim KIZLAR cok önemli bı konu bu özellikle büyüklerimize söyleyelim.

3.5 ay aradan sonra regl oldum...Çok berbat bir durumdayım.İnanılmaz gergin ve asabiyim.Şuan mesela herkesi evden kovasım var.:47:
Bebeğimin uyku düzeni düzensiz yatırılıp kaldırılma sonucu tamamen değişti.Kendi kendine uyuyan bebeğim uyumaz oldu çünkü kayınvalide sayesinde ana kucağında sallanmaya alıştırıldı :47:.
10 dakika yalnız bırakmaya gelmiyor,hemen başlıyorlar sallamaya.
2 saat uykusuzluğa zor dayanan Kayra sabah 5te kalkmış olmasına rağmen hala uyumadı.Gözleri kıpkırmızı oldu ama direniyor.
Annesi ben olmama rağmen bu büyükler 4-5 çocuk büyüttükleri için hep kendilerini daha iyi zannediyorlar.Sütü içmediği için kadının verdiği tepki "sütünü sevmiyordur" oluyor.Ya var mı böyle bir şey allah aşkına.Bu kadar beslenmeme dikkat ettiğim halde bebeğim sütümü niye sevmesin.O süt allah tarafından mis gibi şekerli bebeğin damak tadına uygun üretilirken sevmemekte ne demek oluyor.
Zaten sütü az içen bebeğime 120 cc kaşık maması yaptığımda "çok veriyorsun,midesi kaldırmıyor"diyor.Bunuda dolu mideyle yüz üstü yatırılıp veya kucakta hırpalanma sonucu kusmasından sonra söylüyor.Kaç gündür aynı tantana.Çok veriyorsun çok veriyorsun....................".Yok o midesine dokunur,yok bu bağırsakları bozar.Yeter yaaa ben de insanım.Hep güler yüz hep "tamam anne,doğru söylüyorsun anne"dedikçe daha da çok karışıyorlar.
SI KIL DIM- SI KIL DIM...!!!!
Evimdeki rahatlığı özledim.
İmdaaaaaaat diye bağırasım var.

3.5 ay aradan sonra regl oldum...Çok berbat bir durumdayım.İnanılmaz gergin ve asabiyim.Şuan mesela herkesi evden kovasım var.:47:
Bebeğimin uyku düzeni düzensiz yatırılıp kaldırılma sonucu tamamen değişti.Kendi kendine uyuyan bebeğim uyumaz oldu çünkü kayınvalide sayesinde ana kucağında sallanmaya alıştırıldı :47:.
2 saat uykusuzluğa zor dayanan Kayra sabah 5te kalkmış olmasına rağmen hala uyumadı.Gözleri kıpkırmızı oldu ama direniyor.
Annesi ben olmama rağmen bu büyükler 4-5 çocuk büyüttükleri için hep kendilerini daha iyi zannediyorlar.Sütü içmediği için kadının verdiği tepki "sütünü sevmiyordur" oluyor.Ya var mı böyle bir şey allah aşkına.Bu kadar beslenmeme dikkat ettiğim halde bebeğim sütümü niye sevmesin.O süt allah tarafından mis gibi şekerli bebeğin damak tadına uygun üretilirken sevmemekte ne demek oluyor.
Zaten sütü az içen bebeğime 120 cc kaşık maması yaptığımda "çok veriyorsun,midesi kaldırmıyor"diyor.Bunuda dolu mideyle yüz üstü yatırılıp veya kucakta hırpalanma sonucu kusmasından sonra söylüyor.Kaç gündür aynı tantana.Çok veriyorsun çok veriyorsun....................".Yok o midesine dokunur,yok bu bağırsakları bozar.Yeter yaaa ben de insanım.Hep güler yüz hep "tamam anne,doğru söylüyorsun anne"dedikçe daha da çok karışıyorlar.

dosdogru soyleyecegim hep guleryuzlu olmakla ne kadar iyi birsey yapiyorsan hep peki haklisin demekle o kadar yanlis birsey yapiyorsun, tecrubeyle sabit
Senin de artik bir anne ve evinin hanimi oldugunu yani kendi sinirlarin oldugunu anlamalari lazim
Ne kadar bunalmissindir tahmin ediyorum
Donduklerinde 1belki 2haftaya duzene gireceksiniz emin ol
Ve n'olur gecimli olabilmek icin kendi duzeninden ve kararlarindan odun verme
Az kaldi cnm sabir

Canım valla deliresi bir durum çok haklısın.Şu karışanlar yok mu.ya bırakın be kardeşim biz de anayız.biz de biliyoruz.herkesin bildiği kendine.yönetici olma.destekleyici ol ya.Bende bu sebeplerden dolayı bir yerlerde kalıp yada başkalarının eline bırakmak istemiyorum.haklısın hem de sonuna kadar.Allahtan benim k.v. dediğimi yapar.az kaldı bitecek turuncu.ama çok da alttan alma derim...

KIZLAR YANLIŞ hatırlamıyorsam bundan 1,1,5 ay önceydi bir anne alisveris merkezinde gezerken 1 yasindaki kızının ağzına çekirdeği ayiklamis veriyormuş. Derken çekirdek yavrucuğun boğazına mı soluk borusuna mı be saplanmıştı cocukcagiz nasil çırpınmış annesi panik olmuş cijartamamislardi. Ambulans gelmiş oda çıkarmamıştı hastaneye kaldırılmış dr larda çıkaramamış ameliyata alınmıştı kuzucuk tv ler ve gazeteler vermişti bu olayı sonra kuzucuk saglıgına kavuştu mü bilmiyorum ama inşallah kavusmustur. Aman dikkat edelim KIZLAR cok önemli bı konu bu özellikle büyüklerimize söyleyelim.
evet malesef.bir daha bu ve benzeri birşeyler yapmaya kalkışırlarsa hiç iyi şeyler olmayacak.haberleri yok.çekirdek deyince beynim attı,suratım düştü.ama anlamaz o büyük babanne.hep onun doğruları var.hep o haklıdır.ama yok yani pabuç bırakmayacam.

dosdogru soyleyecegim hep guleryuzlu olmakla ne kadar iyi birsey yapiyorsan hep peki haklisin demekle o kadar yanlis birsey yapiyorsun, tecrubeyle sabit
Senin de artik bir anne ve evinin hanimi oldugunu yani kendi sinirlarin oldugunu anlamalari lazim
Ne kadar bunalmissindir tahmin ediyorum
Donduklerinde 1belki 2haftaya duzene gireceksiniz emin ol
Ve n'olur gecimli olabilmek icin kendi duzeninden ve kararlarindan odun verme
Az kaldi cnm sabir

Canım valla deliresi bir durum çok haklısın.Şu karışanlar yok mu.ya bırakın be kardeşim biz de anayız.biz de biliyoruz.herkesin bildiği kendine.yönetici olma.destekleyici ol ya.Bende bu sebeplerden dolayı bir yerlerde kalıp yada başkalarının eline bırakmak istemiyorum.haklısın hem de sonuna kadar.Allahtan benim k.v. dediğimi yapar.az kaldı bitecek turuncu.ama çok da alttan alma derim...

Kızlar ben aslında çok uyumlu biriyimdir.Evime misafir olan hiç kimseyi üzmek veya kırmak istemem.Hele ki bu misafirler kendi ailem veya eşimin ailesi ise...Ben kendi aileme nasıl saygılı ve güler yüzlü isem eşimin ailesine karşıda hep böyle olmaya çalıştım.Kendi ailemi ağırladığım da yemeğe götürüyorsam eşimin ailesine de bunu yapılmasını isterim.Hep en güzel yemekler,pastalar börekler yapılsın isterim.Elimde olmasa bile bunu asla misafirime hissettirmeden tereyağ bal yediririm...
Yani daima adaletli olmayı severim ki eşimin aklına bir şey gelmesin.Kendimi övmek değil amacım ama ben böyle biriyken bu yapılanlar çok üzüyor beni.
Benim sadece 2 kötü huyum vardır.1 : plansız durumlardan nefret ederim,2:düzenimin bozulmasından nefret ederim...
Yani ben oğlumu sallamaya alıştırmadım sizde biliyorsunuz.Eşim sallamayın diye kaç kere söylemiş olmasına rağmen "biz de çocuk büyüttük"diye sallamaya devam ediliyor.
Burda hepiniz benim bebeğime bir şey vermeden ne kadar ince eleyip sık dokuduğumu bilirsiniz.Yani ben bebeğime bir şey veriyorsam bilinçli olarak veriyorumdur öyle değil mi ?...Bir kere söyledin çok veriyorsun diye ben de 5 aylık olmasına rağmen az bile yediğini söylerek karşında koca kase kaşık mamasını yedirmiştim değil mi ?..O halde niye hala 2 kere 3 kere aynı şey tekrarlanıyor ki ?...Yani benim ve bebeğimin aylardır üzerinde çalışarak kurulmuş olan bir düzenimiz var iken 10 günde nasıl tepetaklak olduk böyle anlayamıyorum.Şimdi herkes evine gittiğinde tekrar düzene girmek için hem bebeğim hem ben yıpranacağız.Evet düzenimizi tekrar kuracağız ama ne gerek vardı şimdi ağzımızın tadının bozulmasına...

Şunuda eklemek istiyorum bu yaşanılanları annem dahi yapsa aynı tepkiyi verirdim.Kesinlikle kaynanayı kaynar kazana atmalı düşüncesi ile kötüleme yapmıyorum.Aksine çok yapıcı ve iyi insandır kayınvalidem fakat dediğim gibi plansız düzensiz yaşamak bana göre değil...

Kızlar ben aslında çok uyumlu biriyimdir.Evime misafir olan hiç kimseyi üzmek veya kırmak istemem.Hele ki bu misafirler kendi ailem veya eşimin ailesi ise...Ben kendi aileme nasıl saygılı ve güler yüzlü isem eşimin ailesine karşıda hep böyle olmaya çalıştım.Kendi ailemi ağırladığım da yemeğe götürüyorsam eşimin ailesine de bunu yapılmasını isterim.Hep en güzel yemekler,pastalar börekler yapılsın isterim.Elimde olmasa bile bunu asla misafirime hissettirmeden tereyağ bal yediririm...
Yani daima adaletli olmayı severim ki eşimin aklına bir şey gelmesin.Kendimi övmek değil amacım ama ben böyle biriyken bu yapılanlar çok üzüyor beni.
Benim sadece 2 kötü huyum vardır.1 : plansız durumlardan nefret ederim,2:düzenimin bozulmasından nefret ederim...
Yani ben oğlumu sallamaya alıştırmadım sizde biliyorsunuz.Eşim sallamayın diye kaç kere söylemiş olmasına rağmen "biz de çocuk büyüttük"diye sallamaya devam ediliyor.
Burda hepiniz benim bebeğime bir şey vermeden ne kadar ince eleyip sık dokuduğumu bilirsiniz.Yani ben bebeğime bir şey veriyorsam bilinçli olarak veriyorumdur öyle değil mi ?...Bir kere söyledin çok veriyorsun diye ben de 5 aylık olmasına rağmen az bile yediğini söylerek karşında koca kase kaşık mamasını yedirmiştim değil mi ?..O halde niye hala 2 kere 3 kere aynı şey tekrarlanıyor ki ?...Yani benim ve bebeğimin aylardır üzerinde çalışarak kurulmuş olan bir düzenimiz var iken 10 günde nasıl tepetaklak olduk böyle anlayamıyorum.Şimdi herkes evine gittiğinde tekrar düzene girmek için hem bebeğim hem ben yıpranacağız.Evet düzenimizi tekrar kuracağız ama ne gerek vardı şimdi ağzımızın tadının bozulmasına...

Şunuda eklemek istiyorum bu yaşanılanları annem dahi yapsa aynı tepkiyi verirdim.Kesinlikle kaynanayı kaynar kazana atmalı düşüncesi ile kötüleme yapmıyorum.Aksine çok yapıcı ve iyi insandır kayınvalidem fakat dediğim gibi plansız düzensiz yaşamak bana göre değil...

Evet canım çok doğru.sonuna kadar haklısın ve bende aynı düşüncedeyim.

uyku tulumualan veya almayı planlıyan arkadaşlar hangi markaları aldınız yada alacaksınız.bazıları bebekleri çok terletiyormuş.lcw birtane var beğendim acaba içinizden onu alan varmı.bana bir fikir verseniz internetten alıcam mecburen.

cnm ben aldim lcw den uyku tulumu mavi renk ama memnun kalmadim acikcasi. bana cok kabarik ve kalin geldi.ben oglumu yuzukoyun yatirdigim icin bide kafasi nerdeyse yatagina degmedi yuksekliginden :)son derece rahatsiz oldu. ama sirt ustu yatiriyosan o ayri.bana kalirsa ya mothercare gibi kaliteli bi magazadan al ya da torba cinsi olanlari cok rahat oluyo. Ben sahsen en acilinden anneme diktiricem...

15dk camasir asmaya gittim kopru gibi olan oyuncagini tekmeleriyle ite ite odanin diger kosesine atmis
Kapinin kenarindan bakayim dedim bildigin foklar gibi ilerliyor
Odada laptop utu vb seyler birakmamam lazim artik :26:
Annem hep der erkenden yurumesi cok zor oluyor diye
Emeklemesi de oyleymis
Rabbim dizlerine bileklerine derman versin de herseyi siralica yapsin insallah

15dk camasir asmaya gittim kopru gibi olan oyuncagini tekmeleriyle ite ite odanin diger kosesine atmis
Emeklemesi de oyleymis

masallah omere ya :) benim oglumda erkencilerden uyudugu zaman hep tetikteyim yatagin bi ucundan bi ucuna emekliyo arkasindan da kuzum kafasini duvara tosliyip uyaniyo neymis gidecek yer kalmamis.kucuk beye heryerler dar geliyo. ..

Emeklemesi de oyleymis

Masallah kuzuna,darisi diger bebeklerin basina:46: l

facedeki grupta aktif üyeydik sürekli yorum paylaşırdım ama demekki aktif üyeler silindi.neyse önemli deil sadece meraktan....

aynı ben allah kolaylık veresin canım :ssz:

aman allahım aynı sorun bendede başladı 2 gündür tavşanımla(kızımla) boğuşuyorum kafayı sıyırcam emmiyor gündüz ya gözlerini mendille örtüyorum yada gece gündüz uyku sersemiyken dayıyorum memeyi çıldırcam yakında :43:

geçti bugün cnmmm
artık emiyor
en son dün sütümü kaşığa sıktım tadına baktımm miss gibiii
sonra hafif uykuluyken verdim heppp
walla allah affetsin gündüz uykusunu uyurkende verdim patlıcaktı göğüslerimmm
bugün düzeldi sanrm şu saate kadar itiraz etmedi gerçi yeni kalktık sayılırrr:):):)

Bende de bel fıtığı var o yüzden eğilemiyorum... peki sen duşun altında nasıl yıkıyorsun kendinde mi giriyorsun? peki kendin ıslanmıyormusun?

bak ben anlatabilirim şekerimm
üstüme bir atlet yada badi giyiyorum ki kaymasın diye
sabunlayınca kayıyor çocukkkk
sonra duşu ayarlıyorum kucağıma alıyorumm
göğsüme dayıyorum ki badi var kaymasını ve üşümesini engellerrr
bir güzel yıkıyorummmm
sonra eşime veriyorum kendim devam ediyorum...

küvette de tek başınıza yıkamak kolay aslındaa sadece bir el hep kafanın taraflarında olmalıki acil müdahele için...

birde şöyle yapıyorum bir yere gidince küvetsiz ve basitt
banyo yerine kalın bir havlu nevresim birşey baya kalın seriyorum
yatırıyorum kızımı yıkıyorummm
düşme ihtimali olmuyor....

bu üçüde çok pratik en zoru küvet elbette ama alışınca 2-3 dk da yıkanıyorlar....

umarım yardımcı olabilmişimdir cnmm:)

Bende de bel fıtığı var o yüzden eğilemiyorum... peki sen duşun altında nasıl yıkıyorsun kendinde mi giriyorsun? peki kendin ıslanmıyormusun?

İslaniyorum tatlım islanmaz olurmuyum yağmurda kalmış kedi gibi oluyorum:1: onu yıkadıktan sonra bornoza sarıp çıkartıyorum sonra bende bornoza zarilip çıkıyorum:46:kızı giydirdikten sonra genelde uyuyor:52:zaten yikanacaksam bende yıkanıyorum ama cogu zaman onu giydirdikten sonra bende giyiniyorum.daha kolay oluyor tatlım bazen babasıyla o sekilde yıkanıyorlar sonra ben kızı alıp giydiriyorum:9:

İslaniyorum tatlım islanmaz olurmuyum yağmurda kalmış kedi gibi oluyorum:1: onu yıkadıktan sonra bornoza sarıp çıkartıyorum sonra bende bornoza zarilip çıkıyorum:46:kızı giydirdikten sonra genelde uyuyor:52:zaten yikanacaksam bende yıkanıyorum ama cogu zaman onu giydirdikten sonra bende giyiniyorum.daha kolay oluyor tatlım bazen babasıyla o sekilde yıkanıyorlar sonra ben kızı alıp giydiriyorum:9:

nasıl yıkanıyorsunuz oyle ya hayal bile edemedim valla helal olsun =)
bizde genelde ben girer otururum ömeri kucağıma yatırırım eşim de yıkar önce ön sonra arkasını
sonr ada ömeri alıp çıkar giydirir ben o sırada duşumu alırım hem sütüm gelir çıkınca da emzirip uyuturum

ramazanda daha çok küçük diye ekstra birşey almamış penye ve rahat kıyafetler giydirmiştim
şimdi oturup sürünebildiğine göre bayramlığı haketti sanırım oğlum =)

aşağıdakini alayım diyorum çok serseri olur ama aklınızda şurda da şu var diyebileceğiniz yerler varsa açığım
turuncu bücürük bayram koleksiyonunu söylemişti iyi de olmuştu mesela

2'li Takım - Marks & Spencer $bayramlık.webp

zeyneppcimm çk saol wallaaaa cnmmm
bu arada keçi sütü kipalarda var cnmmm
cam şişede günlük:)

Canim yaa keçi sutu Ankara'da ki büyük marketlerde var aoç nin ama ben iki kez denedim ilki cok eksi oldu:50:galiba biraz sicak caldim dedim:(ikincisi ne seker kat sutu ısıtırken dendi oda cok özür dilerim ama kusmuk gibi oldu:43:acaba keçi sütunu inek sütünden imal edilmiş yogutla mayaladigim içinmi oldu:44:valla anlamadım haa birde kücük kavanozlara koydum hava almadı ondan mı?valla yardım ederseniz sevinirim KIZLAR yaaa:36:

merhaba anneler öncelikle düşen bebegimi sormuşsunuz teşekkürler 2 gün takip ettim çok şükür bişi olmadı gayet iyi.herkes kv bahsetmiş şanslı olduğumu düşündüm sizleri okuyunca benim kv yakın oturuyoruz ben hamile kaldığımı öğrendiğimden beri hiç yemek yapmadım ya yapar getirir yada orda yeriz yeni yeni başladım yapmaya bebeğimi hiç uyutmaz yedirdiğime içirdiğime karışmaz sever sadece ihtiyaçlarını karşılarlar evime gelincede yapılacak iş varsa bakar yapar gider öyle yani bu arada bursadan bahsedildikçe kıskanıyorum bir bursalı olarak orda yaşayanları malesef evlenince bursaya veda ettim:3

Canim yaa keçi sutu Ankara'da ki büyük marketlerde var aoç nin ama ben iki kez denedim ilki cok eksi oldu:50:galiba biraz sicak caldim dedim:(ikincisi ne seker kat sutu ısıtırken dendi oda cok özür dilerim ama kusmuk gibi oldu:43:acaba keçi sütunu inek sütünden imal edilmiş yogutla mayaladigim içinmi oldu:44:valla anlamadım haa birde kücük kavanozlara koydum hava almadı ondan mı?valla yardım ederseniz sevinirim KIZLAR yaaa:36:

bende bilgi istiyorum.çünkü bende keçi sütüne geçöeyi düşünüyorum.bu tip sorunlar varsa ne yapmak lazım.bilen arkadaşlar yazsın.sonra dumura uğramayalım...:37::37::37:

Back
X