2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar doğum sonrası adet düzensizliği oldu mu sizlerde..?
ben bebeğim 4 aylıkken adet oldum 3 gün önce tekrar olmam gerekiyordu ama olmadım...

Dün Kayranın rotarix 2.doz aşısı yapıldı.Boyu 68 kilosu 7200 olmuş.Ek gıda sayesinde 600 gr almışız.Tabi her zaman ki gittiğimiz doktora gitme imkanı şimdilik olmadığı için tartıda ufak tefek eksiklik veya fazlalık olabilir.Yinede 600 gr bizim için çok güzel bir rakam.
En kısa zamanda beslenme düzenimizi yazmaya devam edeceğim.Biz artık baya arttırdık ek besinimizi ve çok da güzel gidiyor şimdilik herşey.
Gelişim olarak oyuncaklar umurumuzda değil,sadece ayaklarla ilgilenip çorap çıkarıyoruz.Yüz üstü fok balığı gibi sürünmeye bayılıyoruz.
Artık her gördüğü şeye atılıp çekiyor.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

şekerim bende bügün yoğurt kurmak için bebelacın minik kavanoz mamalarından aldım şeftali elma organik aldim ziyan olmasın bi deniyim dedim yedirmeyi bi çay kaşığı.
ilk denememiz olucaktı. vesselam verdim dilini dışarıya ata ata da olsa yedi heralde ilkten böyle başlıyolar öylemi:27:
bide annannesi mama sandalyesi alıcam diye tutturdu erken merken ama iyi hadi dedik gerçi bizimki oturmaya çok meraklı gittik ebebeğe
hem yatar pozisyonda olan hem mama sandalyesi olan bi ürün aldık
Le Bebe Mama Sandalyesi - e-bebek.com
valla yuksekliği 2 kademede oluyo bayağı bi hoşuma gitti

ah ah gitmediğim yer kalmadı.şuanlık özele de gidemiyorum.başkent üniversitesi yarı ücretli ona bile ağustos sonunda randevu aldım taaa kasım 1'de başlayacak.ben napacam bilmiyorum 2 dolgu,1 kanal,diş taşı temizlenmesi,yarı gömülü yirmilik diş.of of of.sorun çok yani.herşey hamilelikte başladı.ben diş ağrısı nedir bilmezdim yaw:43::43::43:

Canim karanfil çiğneye bilirsin karanfilde morfin etkisi varmış iyi gelir belki ağrına birde balgattaki dış hst dene?guzel ilgileniyorlar temiz de hem aksam saatinden sonra poliklinik uygulamalarıda var diye hatırlıyorum cok gecmis olsun tatlım yaa dış zor valla
imagegif

slm kizlar sizlere birsey sormak istiyorum. Ben oglumu genellikle ayagimda sallayarak uyutuyorum ve salladigimi goren bu kadar kucuk cocuk sallanirmi ya da daha cok erken diyolar. Ne yapicagimi sasirdim bitek ben mi ayagimda sallayarak uyutuyorum bebegimi acaba. Merak ettigim sizler bebislerinizi nasil uyutuyosunuz. Her emzirdiginizde uyuyolar mi ya da ne yapiyosunuz. Herkes fikrini paylasirsa sevinirim. Bende farkli yollar denerim belki...simdiden tesekkurler....

slm kizlar sizlere birsey sormak istiyorum. Ben oglumu genellikle ayagimda sallayarak uyutuyorum ve salladigimi goren bu kadar kucuk cocuk sallanirmi ya da daha cok erken diyolar. Ne yapicagimi sasirdim bitek ben mi ayagimda sallayarak uyutuyorum bebegimi acaba. Merak ettigim sizler bebislerinizi nasil uyutuyosunuz. Her emzirdiginizde uyuyolar mi ya da ne yapiyosunuz. Herkes fikrini paylasirsa sevinirim. Bende farkli yollar denerim belki...simdiden tesekkurler....

ben her şekilde sallıyorum ne zaman sallayacakmışsın sorsaydın 10 yaşındamı :)))

kızzlar kipada aoç nin keçi sütleri var ben aldım ama siz dikkat edin son kullanma tarıhi geçmişti ihtimal vermediğimdem bakmadım ama güvenmemek lazımmış

benim oğlumda en kolay sallayarak uyuyor...bunun dışında bazen süt içerken bazende kendikendine uyuyor...mesela bugün çok zor uyuttum...birinde ayağımda birinde kucağımda birindede yatağında sallayarak uyuttum...her yolu deniyorum yani...ama tabiki en güzeli bence kendikendine uyuması...

slm hanımlar nasılsınız ? teknik nedenlerden dolayı temmuz da beklenen doğumum 30 mayıs itibariyle son buldu bebeğim 33 haftalık dünya ya geldi şükür kuzum çok iyi ..şimdi aklıma geldi mayıs annelerine bi slm veriyim dedim herkese kolay gelsinn ...iyi akşamlarr...

slm hanımlar nasılsınız ? teknik nedenlerden dolayı temmuz da beklenen doğumum 30 mayıs itibariyle son buldu bebeğim 33 haftalık dünya ya geldi şükür kuzum çok iyi ..şimdi aklıma geldi mayıs annelerine bi slm veriyim dedim herkese kolay gelsinn ...iyi akşamlarr...

Merhaba canım Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin inşallah:46:

Ah kızlar dünden beridir gelemiyorum ve sizleri çok merak ediyorum...
Kızım Doğa 3 gündür ağzını bile açmıyor acaba ferrum vermeye başladığım için olabilir mi?Ayrıca bugün gün aşırı kustu,zaten reflüsü olan bir bebek üstüne ferrum verince hepten kusucu oldu:2::43:
Ne yapabilirim?Doktorum günde 5 damla ver dedi,sizler nasıl veriyorsunuz ,kusma problemi devam ediyor mu?
Bu arada pompam bozulduğu için yaklaşık 15 gün boyunca elle yani manuel sağmam gerekiyor.Zaten sütüm de azaldı iyicene sıkıldım...
Evde hiçbir şeyle ilgilenemiyorum;ne ev işi ne kendim,ne de eşimle...Başımı kaşıyacak halde değilim.Kızım habire yerinde durmuyor ve dönüyor dönünce de bu kez basıyor yaygarayı.Gece ise bana uyku yok özellikle Doğa uykudayken yatağında bir bakıyorum yüzüstü kdönmüş uyuyor,korkuyorum nefessiz kalacak diye o yüzden tedirginliğinden 3-4 gündür uyku düzenim altüst olmuş durumda...

Kızım Doğa 3 gündür ağzını bile açmıyor acaba ferrum vermeye başladığım için olabilir mi?Ayrıca bugün gün aşırı kustu,zaten reflüsü olan bir bebek üstüne ferrum verince hepten kusucu oldu:2::43:
Ne yapabilirim?Doktorum günde 5 damla ver dedi,sizler nasıl veriyorsunuz ,kusma problemi devam ediyor mu?
Bu arada pompam bozulduğu için yaklaşık 15 gün boyunca elle yani manuel sağmam gerekiyor.Zaten sütüm de azaldı iyicene sıkıldım...
Evde hiçbir şeyle ilgilenemiyorum;ne ev işi ne kendim,ne de eşimle...Başımı kaşıyacak halde değilim.Kızım habire yerinde durmuyor ve dönüyor dönünce de bu kez basıyor yaygarayı.Gece ise bana uyku yok özellikle Doğa uykudayken yatağında bir bakıyorum yüzüstü kdönmüş uyuyor,korkuyorum nefessiz kalacak diye o yüzden tedirginliğinden 3-4 gündür uyku düzenim altüst olmuş durumda...

Canim yaaa gece yüz üstü dönmesinden bence bu kadar tedirgin olma delikli yastıklar var onlardan kullan istersen boğulma tehlikesine karsı Allah korusun ama yavrularımız artık kendini kurtardı annesi telaş yapma yüz üstü yatarken hic kafasını kaldırıp yönünü degistirmiyor nü?

Canim yaaa gece yüz üstü dönmesinden bence bu kadar tedirgin olma delikli yastıklar var onlardan kullan istersen boğulma tehlikesine karsı Allah korusun ama yavrularımız artık kendini kurtardı annesi telaş yapma yüz üstü yatarken hic kafasını kaldırıp yönünü degistirmiyor nü?

Yok tatlım kendini çevirmediği için korkuyorum zaten...Ayrıca yatağın kenarına yerleşiyor iyice,sonra sıkışınca ıkınma sesi veriyor ben de hemen uyanıp düzeltiyorum.

Yok tatlım kendini çevirmediği için korkuyorum zaten...Ayrıca yatağın kenarına yerleşiyor iyice,sonra sıkışınca ıkınma sesi veriyor ben de hemen uyanıp düzeltiyorum.

Canım o zaman guvenli yatış yastıklarından kullan chicco ve sevi bebenin almıştım ikiside aynı diye chicco yu verdim sevi bebeninkinin altına sicak su büyotuda konuyor Sevi Bebe Sevi Baby Çok Fonksiyonlu Sıcak Su Büyotlu Yatış Yastığı | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler
Chicco Chicco Anti Mite Boğulmayı Önleyici Bebek Yastığı | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler
deneyebilirsin

Benimkide yorganının altına giriyor ve korkuyor:1:yatağında yerini daralt o zaman donemesin:52: ne bilimm yanina yastık koy falan

[table="width: 500"]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]
.

Ay cok sevimli ya demek kendi kendine yüzüstü dönüp uyuyor :)
canim bana hemşire 6 damla ver kan ilacini dedi ama ben vermiyorum.cünkü bi damla damlatinca başliyo yirtinmaya dr.a söylicem şurup falan versin onun yerine.

Kizlar ya benim kzimin kafasi yamuk hep sola yatiyo elimden gelldigince saga yatirip arkasina yastik falan koyuyorum ama kafasi ya böyle kalirsa.uf sag taraf şişkin sol yassi oldu

Canim yaa keçi sutu Ankara'da ki büyük marketlerde var aoç nin ama ben iki kez denedim ilki cok eksi oldu:50:galiba biraz sicak caldim dedim:(ikincisi ne seker kat sutu ısıtırken dendi oda cok özür dilerim ama kusmuk gibi oldu:43:acaba keçi sütunu inek sütünden imal edilmiş yogutla mayaladigim içinmi oldu:44:valla anlamadım haa birde kücük kavanozlara koydum hava almadı ondan mı?valla yardım ederseniz sevinirim KIZLAR yaaa:36:

cnm bana yazmışsın ama ben ömrümde süt mayalamadımmm
nasıl yapılır hiç görmedim bile:)
bende komşularımdan rica edicemm:)

neden yardımcı olmuyor canım? yoğun mu çalışıyor yoksa ilgisizlikten mi?
eşim ömerle ilgilenmeyi seviyor arasıra kaba tabirle biraz gaz vermek de iyi oluyor

aa babası gözünü gözlüyor resmen seni özlemiş
sen giydirince hiç ağlamıyor
nasıl çıkarıyorsun gazını ya ben saatlerce uğraşıyorum
istersen bu akşam sen uyut baksana seni gördükçe çırpınıyor
:1:

eşim dediğim gibi yardımcı olur ama gaz verdikçe daha bir ilgili oldu o ilgili oldukça da ömer daha uyumlu oldu
bir kitapta okumuştum bir çocuğun beslenme yıkanma gibi temel ihtiyaçlarının hemen ardından en önemli ihtiyacı anne ve ababsını bir arada görmektir diyordu
bunu eşime de okuttum birkaç örnek de yazıyordu etkisi oldu sanırım

aynennnn
buna katılıyorummm...
walla ben neredeyse eşim işten geldikten sonra tüm sorumluluğu ona verdimmm
oda alıştı artık sabah işe giderken bile ben uyudugumdan altını değiştirip gider...

evde de bazı görevleri vardır... bence başarabilirsiniz kızlarrr
ne demek sadece sevmekkk:) sadeece ye iç yat oldu şekerimmmmm:):):)

cnm bu arada sende mi başladın ek gıdalara....

bende sallamıyordum bayadır
bugün salladım wallaaaaa
uykusu geldi uyuyamadı sardım birdeee battaniyesineee
birde ninni patlattıımmm ohhh hemen uyuduuu
biz kolik sancıları çekerken ilk 65 gün hep salladıkk walllaaa cnm ama çok sarsmadann yumuşakçaa
kafası bir o yana bir bu yana giderse zararlıymışşş:)

cnm yakında kafasınıda döndürür....
asyada hep yüzüstü uyurrrr
ben düz bırakırım o dönerr sabah kadar bir o yana bir bu yana gider sonra yüzüstü yatarr...
ben müdahele etmiyorummm ama kafasını çeviremiyorsaa
hafif yan yatırrr sırtına birde ayaklarının arasına minik yastıklar koy....

yakında zaten kafasını fln çevirsin kendi şeklini kendi alır...
şimdi rahat edemiyordur annesiii:):):)

beykozz yok yine......
fırçalar walla gelinceee:)

meleğimde eşiyle antepte sanırımmm:)

turuncucum arada giriyorr...
:27::27::27:
anam atladığım varsa affola wallaaa günler yogun geçiyor:)

Kizlar ya benim kzimin kafasi yamuk hep sola yatiyo elimden gelldigince saga yatirip arkasina yastik falan koyuyorum ama kafasi ya böyle kalirsa.uf sag taraf şişkin sol yassi oldu

Canim biraz geç kaldın ama havluyu rulo yapip dene birde kafasının yamuk olması sürekli sola yatması mi?yoksa yan yatması mı?kafasının düzelmesi icin cokta takma annesi yaa sağlıkliya yavrun yüzü şekillenmeye başladığında farkedilmez bile:23:

valla bizimkide öyle...ama bizimki sağğ tarafa yatıyor.yastıkla falan düzeltemedik...üstelik yan yatıramıyoruz...hemen kızıyor...uyuyorsa uyanıyor...yamuk kafalı kaldı oğlum yani...inşallah düzelir ne diyim...elimden bişey gelmiyor ki...

Back
X