Kızlar 3 gündür bacaklarımda sivri sinek ısırığı gibi kızarıklıklar var ve çok kaşınıyor.Ben sinek ısırığı zannettim ama her gün 3-4 tane daha ekleniyor bunlara ve kaşınmaya devam ediyorum.
Eşim sivri sinek olsa hem kendisini hem de Kayrayı ısıracağını söylüyor.Üstelik kısa kollu yatmama rağmen kollarımda hiç bişey yok ama sadece bacaklarımda var.Bu sabahda belimde ve baldırlarımda 3-5 tane çıkmış.
Ne olabilir bu sinek ısırığı gibi kaşınıp çoğalan şeyler ?
Birde pastorize sütten yoğurdu bir türlü tutturamıyorum.Taze sütten taş gibi oluyor ama diğerinden beceremiyorum.Yapabilen varsa bana da öğretebilir miiii .
Biyologcum meleğimle görüşürseniz hem selam söyle hem de foto bekliyoruzzz.
Bu arada bugün Kayranın 4.cü kez üzerini değişiyorum.Sürekli kusuyor.Midesini mi üşüttü acep :44:
Canım sanırım bir şeye karşı alerji olmuşsun çok geçmiş olsun.
Gurupta yoğurt yapımı ile ilgili sorular ve tarifler var isterseniz bende sizle kendi tarifimi paylaşayım.:
Pastörize sütü aynen senin yaptığın gibi ısıtıp 5sn dayanacak kadar ateşte bekletiyorum.
Fırınımı 50 dereceye getiriyorum, isterseniz sütü ısıtmaya başladığınızda fırını da aynı anda açıp önceden ısıtabilirsiniz.
1 litre süte tepeleme 1,5 yemek kaşığı yoğurt alıp ısıttığım sütle krema kıvamına gelene kadar çırpıyorum.
Şimdi asıl önemli noktayı umarım anlatabilirim
Süt ile çırptığınız yoğurdu ısınmış süt kabına sadece bir köşesinden boşaltıyorum.
Mesela kabı bir saat gibi düşünün
Mayayı "saat 6" köşesinden koyduysam saat 9 köşesinden elimle 3 tıktık aynı işlemi saat 12 ve 3 köşelerinden de yapıyorum
sonra kabın ağzını kapak ile kapatıp önceden ısıttığım fırına koyuyorum
4-5 saat hiç fırını açmadan bekletiyorum
Kabı sarmaya hiç gerek kalmıyor fırın sabit ısıda olduğu için

Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir

Eğer yaparsanız sonucunuzu öğrenmek isterim