2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Profesör, konferans vermek üzere salona girmiş. Salonda, sadece ön sırada oturan seyis dışında hiç kimse yokmuş. Boş koltukları görünce, konuşup konuşmama konusunda tereddüde düşen profesör sonunda seyise sormuş: "Buradaki tek kişi sensin. Kararı sen ver. Sana göre konuşmalı mıyım, yoksa konuşmamalı mıyım?" Seyis cevap vermiş: "Hocam ben basit bir insanım, bu konulardan hiç anlamam. O yüzden bana hiç sorma. Ama ben ahıra gelseydim ve bütün atların kaçıp bir tanesinin kaldığını görseydim, yine de onu beslerdim". Bu sözler karşısında seyise hak veren profesör, kararını vermiş ve konferansa başlamış. Konuşmuş, konuşmuş... İki saatin üzerinde konuşmuş, anlatmış, yazmış durmuş. Sonunda sözlerini tamamlayan profesör, kendini çok mutlu hissetmiş ve görevini yerine getirmenin hazzı ve tatlı yorgunluğuyla seyise dönmüş. Aslında amacı, tek dinleyicisi tarafından da konferansın çok iyi geçtiğinin onaylanmasını duymakmış. "Konuşmayı nasıl buldun?" diye sormuş. Seyis cevap vermiş: "Hocam, ben sana daha önce basit bir adam olduğumu ve bu konulardan pek anlamadığımı söylemiştim. Yine de, eğer ahıra girdiğimde, biri dışında tüm atların kaçtığını görseydim, onu beslerdim, ama elimdeki tüm yemi ona verip hayvanı çatlatmazdım". İletişim, bulunduğumuz toplumda en çok ihtiyacımız olan şeylerin başında. İletişim anlamayı ve anlaşılmayı sağlar. Anlama ve anlatma ise bilmeyi. Bilgi sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü getirir. Bilginin en önemlisi, en değerlisi ise kendini bilmektir. Bunu öğrendikten sonra da Mevlana'nın sözünü hiç unutmamak gerek. "Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır".
Biz anlıyoruz birbirimizi:54:

:46::46::46:
evet mutluannecim kısacası anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az :ssz:

Canim saat kac orada simdik?iki saat miydi fark ucmuydu yok Almanya uc:1:neyse canim nasilsin aksama dogru geliyorsunda kk ya ondan sordum yani hayatim

Cnm saat suan 15:31 yani iki saat geride burasi...aksamlari ancak firsatim oluyor ondan cnm, halan yemek yapmadim kara kara dusunuyorum disardan yeni geldik,..bilmem ama dogum gunu partisi konusmalarin uzerine nasil gider ama ogluma renkli balonlar aldim,.uzerinde rakamla 1 ve altinda hemen today yaziyor yani dogum gunu icin dizayn edilmis balonlar ben tabiki o gun icin almadim ama ne biliyim birden hefes ettim iste..oglum cok guluyor gorunce bende onu mutlu etme adina herseyi yapiyorum
Bu arada vajinal sorunum vardi benim is kotu galiba kizlar dua edin birsey cikmasin..aksi giden durumlar var.. haftaya pzt tekrar test vericem bu ucuuncu birde 20 sinde scan var offf ins onemli birsey cikmaz yoksa ne yaparim :((

chihiro79... yupppii sonunda benden daha yaşlı bir anne gelmiş...benim canım kardeşlerim...özellikle de beykozcum çılgın kızım benim...ne desen haklısın...biz yaşlardaki bazı kadınlar hafif kırık olabiliyor...65 yaşa hacet yok vesselam:))) iyi olmuş güzel olmuş foruma ayrı bir renk getirmiş chihiro79...fitil bilmez,ilaç sevmezmiş....doğum gününü bile karşılıksız kutlamazmış:

-oğlum sen taşmayan kahve icad ettin de ben mi kutlamadım doğum gününü yahuuuu.....

ben sevdim bu arkadaşı...oy oy demek dişi de çıkmamış bebişin...ne önemi varki...zamanı gelince çıkacak demi...altı üstü diş demiii...burada oğlumun dişi çıktı diye ortalığı yıkmanın ne anlamı var demiii...ahhh.ahhh biz yaştaki kadınlar işte...30 undan sonra bebek yapınca böyle heyecansızlaşıyor herşey...hoş beykoz yaşında olsam da şu doğum günü partisini sizler kadar abartamazdım ne yalan söyleyim:))))

ben sizi böyle olduğunuz gibi seviyorum...eminim chihiro79 da kendini böyle olduğu gibi sevebiliyordur kiii ben onu da böyle bu haliyle sevdiimmm...

saygılar sevgiler.....öpüldünüz efem....

ah benim canım kuzum...bu cümleyi yersiz yurtsuz bulup dışlamış olabilirsin ancak her insanın farklı yapısı,kişiliği,zevkleri falanı filanı var ya...bu cümlede anlatılmak istenen: ben tembel adamımdır oturup peçeteden bulut yapacam diye uğraşamam,3 ay öncesinden ne yapsam diye düşünecek kadar planlı biri de değilim...v.b. bilmem anlatabildim mi? ha hala cümleyi yersiz buluyorsan o cümleyi alır memleketine yollarım senin için canım:1:

not(bu ara not düşmek revaçta sanırım): o cümle benim yapamadıklarımı yapanlara dokundurma yapma amaçlı kullanılmamış olup.tamamen kendimi bilmemden kaynaklı olarak kurulmuş bir cümledir.

cidden herkes anlamak istediği gibi anlıyor herşeyi

burda kimse chihiro yu eleştirmedi fikirlerinin farklılığı ile gündeme getirdiği konu doğumgünü olduğu için
konu doğumgünüydü kendisinin kişiliği değildi
bizde fikirlerimizi belirttik kendisini düşünceleri çerçevesinde eleştirdik ben öyle yaptım
sizin gibi" ımmhh abartmazdım yada oturup peçetelerden süs yapmazdım "diye nokta atışı yapmadım

ama siz yaşasın herkesten daha farklı bir insan gelmiş deyip direk olaya daldınız sanırım bugune kadar eleştirmek isteyip
eleştiremediğiniz kişileri bu arkadaşımızın üzerinden fırsat bulup eleştirdiniz diye anladım ben!!!

belirttiğiniz gibi farklı zevkleri,kişikleri olan insanlar vardır fakat siz daha bu fikirde değilsiniz ki
kendiniz ile çelişmişsiniz

herkesin tabiki farklı fikirleri ve karakterli vardır bu gayet olağan bir durum
madem hümanistsiniz madem insanları insan olduğu için kabul etmeliyiz dersi vermeye çalıştınız

neden isim ve eylem belirterek konuşmanızı bitirdiniz
ayrımcılığın ve eleştirinin dozu şuan kaçtı!!!

UGURBÖCEGİM hosgeldin ablacım benim derdim chihironun karakteri degil tanımam etmem ama dalga gecer tavırda yazıları..
ben önem veririm düşün hayata geleli 1sene olmus ben onu 1sene önce bugun kucagıma almısım bunun yasla alakası oldugunu sanmıyorum karakterle alakalı oldugunu düşünüyorum... ben ona yasından ötürü böyle yapıyorsun demedim aksine bence sizde gencsiniz ...
illa cocugumun atomu parcalamasına gerek yok biz neyi icat ettik ogun kutlanması hosuna gitmiyormu ablacım ???
gitmiyorsada senin fikrin ben zaten fikrine degil anlatıs tarzına laf ettim yoksa benim ailemdende önemsemeyenler var şimdi onlar bana söyle dese ne o cocugun bişeymi icat etti keske sizin gibi heyecanı kacmıs insanlara heyecan enjekte edilmeli sıvı icat etse derdim :34:
ve annezeynebin bulutlarına laf söylemişsin ayıp olmuyormu sen yapmadın diye yapanlar olamazmı hem burda silah zoruyla kimseye bulut yaptırılmadı ..
biz belki 2yas günüde böyle olmayacagız ilkler diyede böyle olabiliriz ama bizim bu duygularımızı neden böyle asagılıyorsun sen istemiyor olabilirsin ama dalga gecemezsn chihiroda böyle yaptı ona dogum günü yapmadıgından cok uslubu yüzünden tepki verildi bunu anladınmı ablacım yoksa burda hepimiz aynı fikirde degiliz

notla bile dalga gecip ezmeye calısman bizim not yazmamıza engel olamaz ablacım istediginizle dalga gecin cünkü bende anladıgınız dilden konusucam ..

saygılarrrr

eyvahh eyvahhh dağlara taşlara:18: dersimi aldım ezbere gidiyorum ve susuyorum...Allah muhafaza söylediklerim farklı farklı algılanabiliyor(aslında bu iyi bişi)...ben beykozumu asla üzmek istemem,neşesi bozulmasın...susstuummm...

canım bende aradım caddebostandaymış evet bende çok yakınım, gel birlikte gidelim şekerimmm:34: bencede toplu yaptırırsak daha indirimli olabilir ben varım yani haberleşek ok canım:54: buarada evet doğumgünü ile ilgili fikirlerine çokk katılıyorum ve kuzum için elimden geleni yapıcam zevk ala ala hemde üstelik burda sizden fikir alıp fikirde vericem, birçok konuda olduğu gibi beğenen olur yada olmaz, biz keyfimize bakalım bence oyuzden burdayız çünküü:34::16:

canım memnuniyetle gidebiliriz bu bahane ile görüşmüş oluruz en geç nisan ayında siparişleri vermiş olmalıymışız
bizde şubat yada mart gibi gideriz:34:
bu tarihe kadar isteyenler olursa toplu bir fiyat alırız

tatlı cadı afferin sana becerikli hatun:46: yaptıklarını ekle bizde bakalım:34:

:46::46::46:
evet mutluannecim kısacası anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az :ssz:

Aynen öyledir canım,,ben burada kimsenin kimseyi kırdığını düşünmüyorum,,burada herkes birbirine tüm kalbiyle ve iyi niyetiyle cvp veriyor bundan eminim, "ti" ye alınarak ciddi bişeyin konuşulması hiç hoşuma gitmediği gibi işin kötüsü bende "ti" ye alıyorum konuşmacıyı:9: Komik yada abuk bişey konuşunca nasıl ki hepimiz vahşi cazibelere bürünebiliyorsak,birbirimizle eğlenebiliyorsak,ciddi konularda da ciddiyete bürünüyoruz ve hemen yardımcı olmaya çalışıyoruz (bakınız:ilkim ve fitile cevabındaki samimiyet) Burada kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne yazmıyor;paylaşalım öğrenelim gülelim yeri gelince arkadaşımızın yükünü hafifletelim derdindeyiz çoğumuz...arkadaşa da saygı duyuyorum ben,herseyden once anne ve sizinde son derece saygı duyduğunuzu biliyorum fakat master yapan bir mimar ve dr.esinin fitil konusunda yaptigi espiriye(!)de gülmedim! Yani ilişkinin başında güven sarsılması gibi! Belki tarzı böyle dedim,yanlış anladın sen onu dedim ve arkadaşlık talebini kabul ettim,yazdıklarında bilgim yada fikrim olursa katılıyorumda...2013 mart annelerinin doğum parası sorgusunda da öyle birşey olmadığını söylemişti fakat öyle birşey varken ve bende sgk.dan doğum parası almışken girip düzelttim kızlar yanlış bilgilenmesin diye.Susmak erdemdir ama yerinde susarsan!,listene ekleyip arkadaşın olarak kabul ettiğin ve birsürü
paylaşımda bulunduğun insanlara karşı susarsan erdem değil,terbiyesizliktir!

samimi, içten ve candan olan tüm güzel anne arkadaşlarım hepinize iyi akşamlar diliyorum ve zeynomu koklamaya gidiyorumm:10:

eyvahh eyvahhh dağlara taşlara:18: dersimi aldım ezbere gidiyorum ve susuyorum...Allah muhafaza söylediklerim farklı farklı algılanabiliyor(aslında bu iyi bişi)...ben beykozumu asla üzmek istemem,neşesi bozulmasın...susstuummm...

ablacım lütfen rica ediyorum senden dalga gibi yazma senle yazısmalarımız oldu sevdim seni ama böyle degildin şimdi neden böylesin bende inan üzmek istemiyorum seni hatta kimseyi istemiyorum ama olayı hala dalga olarak devam ettiriyorsunuz ablacım ...

gul gul sistim :1:
Hele beykozun yorumlarina gulerken zarzor uyuttugum oglumu uyandiriyordum!

Hakkinda onca sey yazilip hicbirsey olmamis gibi saatlerce burda takilmaya devam eden arkadasim?
3gundur hastanedeyim ve yarim saatten fazla uyumadim o yuzden dilim surcerse affola ama:
Kafka.nin kitaplarinda hic ateslenen yok muydu?
Aklimdan surekli sana fitil nedir videolari izletmek geciyor!
Bi dalga gecmesen de biz de bagrimiza bassak ne var?
Bilmiyorsun belki ama fena tutkunuzdur birbirimize oyle arasira girip ciktigimiz biryer degil burasi

bBeykozum Enesimin disi hayirli olsun bizde hala tik yok doktorumuz 5inin birden cikabilecegini soyleyince dehsete kapildim :1:

gul gul sistim :1:
Hele beykozun yorumlarina gulerken zarzor uyuttugum oglumu uyandiriyordum!

Hakkinda onca sey yazilip hicbirsey olmamis gibi saatlerce burda takilmaya devam eden arkadasim?
3gundur hastanedeyim ve yarim saatten fazla uyumadim o yuzden dilim surcerse affola ama:
Kafka.nin kitaplarinda hic ateslenen yok muydu?
Aklimdan surekli sana fitil nedir videolari izletmek geciyor!
Bi dalga gecmesen de biz de bagrimiza bassak ne var?
Bilmiyorsun belki ama fena tutkunuzdur birbirimize oyle arasira girip ciktigimiz biryer degil burasi

bBeykozum Enesimin disi hayirli olsun bizde hala tik yok doktorumuz 5inin birden cikabilecegini soyleyince dehsete kapildim :1:

tesekkür ederim canım benim ümidim yoktu biliyorsun :9:
2-3gün yarık gördüm ama bilemedim bugun cay kasıgıyla cıt cıt sesini duydum elimle dokundum tırtıklı cok güzel bişey ...
ömerim 5tane cıkarır inş sorunsuz olsunda ki yakındır sizinkide canım benimki zaten mız mız anlamadım sorunlumu sorunsuzmu oldu :9:
canım darısı basınıza inş bakıyormusun canım agzına damagında yarıklık varmı???

Son düzenleme:
Valla cok sevimdim duydumki disi cikmis Enes pasanin, ins kolayca sipsak cikariverir verir hic anlamazsiniz..darisi cikmayan cok nadir sayida kalan arkadaslarin bebislerine ins..

bilgisayar başında oturacam diye çağla yı emme manyagı yaptım:1:
çocuk istemiyo ben agzına tepiyorum:1:
''yeter anne istemiyorum doydum''
kızım biraz daha em hadi kk ya bakmam lazım
''anne emmiyecem kaka mı yapıcam ben''
tamam hem em hem kaka nı yap..bende kk ya bakıyım
''anne benim kaka ma baksan taşacak artıkkkk''
:1::1::1:
bende kaçar..
yemegim ocakta yanmasın..
akşama aşür varr:56:
ohh buyrun yiyelim..aşür ne merak ediyosanız girin google dan bakın :1:

Masallah cnm emzir tabiki rabbim rizkini bol etsin Caglanin.
Ne geldi aklima biliyormusun ama samimi olarak soyluyorum. keske yakin olsaydik..Belki Mahir in sut annesi olurdun ben cok istedim bir sut yavrum olsun diye ama olmadi..simdi sen emziriyorum diyince bende arada sana bizim Usagi ativerirdim daaa:))

Masallah cnm emzir tabiki rabbim rizkini bol etsin Caglanin.
Ne geldi aklima biliyormusun ama samimi olarak soyluyorum. keske yakin olsaydik..Belki Mahir in sut annesi olurdun ben cok istedim bir sut yavrum olsun diye ama olmadi..simdi sen emziriyorum diyince bende arada sana bizim Usagi ativerirdim daaa:))

olmazmıyım ya seve seve :52::52:
ben o uşagı ısıra ısıra emzirirdim:1:
keşke canım yakın olsaydık..seni ve birçok arkadaşı kendime çok yakın
hissediyorum gerçekten..öpüyorum seni ve mahiri

bugünkü yazılanları sakin kafayla bir daha okudum
kesinlikle hepinize katılıyorum...
çok haklısınız..
kendi yazdıgımıda okudum sanki arkadaşı korur kollar gibi yazmışım..
ama benim amacım o degildi...ki düşüncemde o degildi.
sadece birbirimizi kırmayalım üzmeyelim oda yazsın paylaşsın konuşsun falan filan dıııı.....
sonra düşündümde banane yaaaa...
o çıkıpta kendini savunmuyo yazılanlara tek cevap vermiyosa
tasası benimi aldı..diyerekten bu konudan uzaklaşmak istiyorum...

maşallah canım kilosu gayet iyiyöiş boyuda öyle:nazar:
bizim boyumuzda 71 cm doktor boyunun önden gittiğini söyledi :6:
kan ilacını bende arada veriyorum,içimde rahat değil aslında,sen kan tahlili yaptırdın mı canım
biz daha yaptırmadık ama yaptırmayı düşünüyorum bakalım ne durumda kanımız
ben et veriyorum sürekli kan yapsın diye:51:

Sagol hejarcim senin pitirciga da masallah .
valla ben hhc vermedim test de yapmadik bi bakmak lazim aslinda
et bende yedirixorum arada pekmez falan bakalim bu dogal yollarla kansizlik varrsada gecer insallah

BEYKOZCUM ENES imin disi hayirli olsun
yaw su dogumgünü konusunda biseyler yazmstm silinmis bu tel.den yazmak cok zor

kisacasi dogumgünü yapmak isteyen yapsin istemeyen yapmasin
yapanlar birbirleriyle heyecanlarini paylassin yapmayanlar heyecanimiz şevkimizin icine etmesin

bende yapcam Allah in izniyle özekt günlerimi unutanlara kizarken biricik kizima yapmaz miyim ayol:9:

babyceren canım çok geçmiş olsun umarım daha iyisindir:23:
uğurböceğim canım karşılaşamıyoruz seninle ya özledim seni bize kendinden ve oğluşundan haberdar et:16:
nagihancım gerçekten çok doğru tespit doğru söylüyorsun herşey üstüste geldi buda beni delirtti:27:
ama bugün iyiyim şükür oğlumun burnu arada akıyor umarım tekrar hasta olmaz ya:26:

hejar canım teşekkür ederim evet daha iyiyim sanırım iyileşiyorum..
üstümde hafif bir kırgınlık var yarına bişeyim kalmaz diye düşünüyorum..
senin yakışıklının burnumu akıyo umarım hemen iyleşir canımçok geçmiş olsun..
valla bu yıl kıştan nefret ettim desem yeridir..ne kadar hastalık var..
biz önemli degiliz ama bebekler ve çocuklar söz konusu olunca çok üzülüyoruz..
hemen bitsin kış..mis gibi bahar gelsin bizde çiçek açalım dimi ama:54:

:64: $73320_567788319917219_21102867_n[1].webp $230470_10151291769424102_755503804_n[1].webp

Bu arada vajinal sorunum vardi benim is kotu galiba kizlar dua edin birsey cikmasin..aksi giden durumlar var.. haftaya pzt tekrar test vericem bu ucuuncu birde 20 sinde scan var offf ins onemli birsey cikmaz yoksa ne yaparim :((

ya ben bunu nasıl gözden kaçımışım...hayırdır canım ne oldu,ne sorunu...
aklına kötü birşey getirme canım..iyi düşünelim iyi olsun..

Back
X