Kizlar nerede okudugumu hatirlamiyorum ama bebekelrin konusmasi icin firsat taniyin diye annelere bir dipnot vardi anne konusup sordugu soruya cevap verirse bebek tembel olur ve konusmak istemez mis soru sorun ve bekleyin diyordu yazida sıkmadan ara ara soru cevap seklinde oyun oynayabiliriz mesela okis dede,anne(ama daha cok sıkistiginda anne diye kaciyor)

baba,mammam,geldi,ditti,hadiiii,kedi(tedi),miyawwwww

,gel,kalk....diyor daha bir cok seyi soyluyor aklima gelenler bunlar 10. Ayin sonuna dogru iki kelimeyi bir araya getirebilir bazisi daha erken davrana bilir tabiki ve konusurken bebek diliyle degil kendi konusma uslubumuzla konusmak en dogru olaniymis cunku direk agiz ve dudak hareketlerine bakiyor suan ne verirsen onu aliyor bos bir hard disc gibiler

kizim kedi nerde annecim boncuk nerde diyorum bulup getiriyor
kizim agzin nerde diyorum mam mam diye agzini hareket ettiriyor bogazina duskun zaten zilli

ellerini yuzune goturup ceee yapiyor ama bazen gozler acik eller alninda iken de yapabiliyor yavrum akli sira gozunu kapatiyor

yeme duzenimiz tamamen yerine oturdu sebzeleri artik puturlu yiyebiliyor dun minik minik kup kup sebzeleri dogradim ve tipki kendimize pisirdigimiz sekilde pisirdim

kereviz,kabak,patates,havuc,kapya biber,arpacik sogan,kiyma,dere otu,domates

zeytin yag ve biraz yptere yagi ile pisirdim oglen afiyetle yedi ama bogazi iyilesmedi galiba hafif takildi bogazina bende ustun koru blendir dan cektim yine puturlu yedi ve her gun yarim elma,yarim armut,yarim muz yiyor mandalina verirsem de dilim olarak suyunu biraz emdikten sonra hepsini agzina aliyor emip emip sadece zarini veriyor

ama kilo almiyor yaaaa bu arada sunu farkettim ki kizlar su son bir haftadir mamaya agirlik verdim cabuk iyilessin diye cocuk mama ile doymuyormus onu anladim yani gece iki kez kalkar olmustu gunduz hemen uyaniyordu ama bugun tekrar yemek vermeye basladim ve oglen iyi uyudu

iki kezde yediginin fazlasini cikartti oksuruken oda iyi oldu rahatladi yavrumun agzina balgam gelip yutuyordu

oldugu gibi cikti butun balgam rahatladi yattigindan beri oksurmuyor cok sukur
kizlar ben yattim iyi gecelerrrr opuyoruz sizi teyzoslar