slm mrb bayanlar.. ben de 2012 haziran annesiyim ama topiğimiz farklı nedenlerden dolayı gitmedi doğumlardan sonra.. ara ara sizi takip ediyorum. şimdi eğer yardımcı olur ve kafamdaki sorulara yardımcı olursanız çok sevineceğim.
1- oğlum 16 aylık ve geçen ay soğuk havale geçirdi. eeg kötü çıktığı için ilaç tedavisi önerdiler. malatyada oturuyoruz ankaradaki dr lara da gösterip öyle tedaviye başlamak istiyoruz. bu konu hk bilginiz varsa paylaşımınızı rica ediyorum
2- şu an annemlere yakın oturuyorum. eşimle iş görevinden dolayı ayrıyız birkaç aydır öğretmen olarak çalışıyorum. yarıyılda tayin isteyip yanına gidecektim. o çocuğu görmeden içi hiç rahat etmiyor hemen ayrıl gel diyor ücretsize. ben de 20 saat aynı sınıfa dersim var,ortada bırakamıyorum. bebeğim ve başkalarının bebekleri arasında kaldım( ne yapmalıyım sizce?
3-dayanılmaz bir şekilde çocuk istiyorum. bebeğim şu an epilepsi teşhisi konduğu için çok zorlanır mym sizce? oğlumda şimdilik hasar yok. 11 aydan beri yürüyor. konuşma işin de hallettik gibi. tek bazen de iki kelimelik cümleler kuruyoruz. tuvalet alışkanlığı da biraz üzerine düşebilsem kazanacak gb geliyo bana. gece hiç kaka yapmıyor çoğu zaman çiş bile çok az yapıyor. çeşitli ıkınma hareketleri yapıp tuvaletinin geldiğini belli ediyor. önce wc alışkanlığı mı kazandırayım. ya da daha doğrusu bu durumda olanlar ne yaptılar? 2. çocuk gelse olay nereye varır,iki çocuğu birden senelerce bezlemek mi olur sonuç?
4- en temel problem aslında. emzirmek.. halen gece-gündüz deli danalar gb emiyo beni. gece ortalama 6 kez gündüz de ne zaman bulsa yakama yapışıyo. ben evde isem genelde yemeği reddediyo. emzirinceye kdr saçımı başımı yüzümü parçalıyo. ben yokken paşa paşa yemeğini yiyo. ne zaman nasıl kesmeliyim?
5- bu sene 5 sene önce yarıda bıraktığım y.lisansıma başladım. akademik kariyere çok yatkın bir fıtratım var ama aynı zamanda inanılmaz bir ev kadını yanım da var. 4 çocuktan aşağısını hiç eşimle hayal etmedik-ben tek çocuğum galiba ondan- . bu sen 1. sınıfım hamile kalsam seneye tez döneminde doğum yapsam diye düşünüyorum. 28 yaşıma girdim eşim 35 e girmek üzere. evlendiğimizde korunmuyorduk ve 4 ay sonra hamile kalabildim. şimdi de sıkıntı olabilir diye hemen çalışmalra başlamak istiyorum ama öncesinde yazdığım şeyler beni korkutuyor.
birbirine bağlı ama kararsız belki tutarsız birsürü şey yazdım. birkaç dost fikrine ihtiyacım var.. hamile olanları gördükçe neredeyse ağlayacak kdr kötü oluyorum. elim sürekli karnımda mucizevi bir varlık arayışı içerisinde.. adet olduğum günler çok mutsuz oluyorum adet olduğum için ama bebeğimi de sütten kesmeye kıyamıyorum. o kdr zevkle o kdr akrobatik hareketlerle haz alarak emiyor ki
durup bana bakıp memi diyor öpüyor göğsümü sonra gülüp devam ediyor emmeye.. bu kdr duygu sömürüsü karşısınd hangi ananın yüreği dayanır??? nolur bana tavsiye verin yaa.. özellikle bebek bekleyenler veya bu fikre açık olanlar ne yaptılar,ne yapıyorlar ilk bebek noktasında. tavsiyelerinizi bekliyorum..
merhaba bencede eşinizin yanına gidiniz hemde kariyerinize odaklanırsınız ayrıca yaşınız daha küçük arkadaşların dediği gibi ya 2. çocuk yada kariyer derim çünkü bir bebekle hamilelik bile yoruyor.benim ilk hamileliğim çok güzel geçmişti şimdi oğlum uyumadan sızıyorum düşünün yani.
ayrıca hamile olmama rağmen emzirmeye devam ediyorum ve edicem inş. oğlum ne zaman bırakırsa çünkü son zamanlarda her sabah dinlemeye çalıştığım pedogog adem güneş için emzirme 2 yaşına kadar bi bebek için çok önemliymiş ve kendi tercihim yüzünden oğlumu bu hakkından mahrum etmek istemiyorum. araştırdım ne dinen nede riskli bi hamileleik olmadığı sürece sakıncası yok.örnekleride etrafımda var.sadece annenin kendine iyi bakması lazım.birde sadece sizin hazır olmanız önemli değil eşinizinde hazır olması çok önemli çünkü 2 bebeğe aynı anda bakamazsınız eşinizden yardım almanız gerekicek.bebeğinizede şifalar diliyorum anlattığınız kadarıyla gelişimi çok güzel.inşallah hakkınızda hayırlı bir karar verirsiniz bundan sonrada sizi bekleriz çünkü aramızdada çok değerli haziran anneleri var.