• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Herkese güzel sabahlar kızlar:3:
Annem Mira'ya minik yazı tahtası almış,akşam çeşitli karalamalar yaptık,bişey karalıyo,ne yaptın kızım diyorum uçak diyo
kuş diyo:1: Sonra biraz legolarla tren yaptık,oynarken biran dalmışım,bi süre sonra kendi kendime tren yaptığımı fark ettim:9:
Baktım bizimki koltuğa yatmış beni izliyor:9: Hadi gel kızım dedim,bana; "oyna anne oynaaa" dedi:9: Şok oldum,ben bazen ona öyle diyorum aynı şekilde,bana aynısı yaptı:53: Gel dedikçe bana "oyna" dedi zilli intikam aldı:9: Yani akşam kendi kendime lego yaptım kızlar:1:

Bugünde hava çok soğuk burda,soğuktan geçtim çok pis bi hava var:ssz: Kuzum da çok sıkıldı bakıcı teyzeyle azıcık çıkacaklar bugün.
Babycim haklısın walla soğuktan insan korkuyo dışarı çıkmaya, Allah'tan Ceren var da Çağlacım da onunla güzel güzel vakit geçiriyor. Mira da akşamları genelde 20 dk falan eltimin oğluyla oynuyor bi değişiklik oluyor.Yazın gözünü seveyim:6:

Tarık Buğra'da demek horoz oldu yerim ben onu:nazar::emir_bebek: Kafa tutmaya başladılar bize,benimki de bana bağırmıyorda yüksek sesle anlaşılmaz şeyler anlatıyor kızınca:1: Birde onu taklit ediyorum çok hoşuna gidiyor:1:Bazen mama önlüğünü takıyorum bazen montunu giyermiş gibi yapıyorum kahkahalara tutuluyor:1: Buzdolabına,arada değiştirerek resimlerini asıyorum,
kendini tanıyor artık(eskiden kendisine bebek diyordu),"benim bennn" diyor:1:

yerim ben o minik karalama yapan elleri, bu arada bildiğin konuşuyo artık bu kuş, baksana 3 kelimeli cümle kuruyo akıllı bıdık, aferin ona:nazar:
Ben de bestoşum söylediklerini yazayım teyzeleri
Anne
baba
teyze
hala
özgür(dayısı)
Ayde(aydede)
Ağaç
Olmiyo olmiyo(bir şeyleri başarmak için çaba gösteriyo yapamayınca böyle bağırıyo(olmiyo olmiyo) ben müdahale etmiyorum ve sonunda başarıyo kuzu)
dikkat
meme
bebe/pepe
cici
Kardeş
dede
baba gitti/anne ok(yok) Çocukta nasıl bi psikoloji yaratmışız.
Ayran
Düt(süt)
Düt düt(araba)
şu(su)
Vermem( favarosi bu, sürekli bir şeylerini kaçırıp bağırır vermem diye sanki elinden alan var:))
abba(abla)
abi
çiçek
Tedi(kedi)
ecrin(komşu kızı)
emmi( indir demek ) :9:

çıkart( ayağındakini çıkarttırır ve evde sürekli benim terliğimle dolaşır)
seviyom
kak ( kalk )
otur
gel
Canım( sarılıp canıııım diyo bitiyorum)
Atti ( attım)
gol
al, ver
bamam(tamam)
Apiş( alkış)
Ve neredeyse bütün hayvan seslerini çıkarıyo kuzu. O kadar tatlı söylüyo ki içime sokasım geliyo:16:

Son düzenleme:
yerim ben o minik karalama yapan elleri, bu arada bildiğin konuşuyo artık bu kuş, baksana 3 kelimeli cümle kuruyo akıllı bıdık, aferin ona:nazar:
Ve neredeyse bütün hayvan seslerini çıkarıyo kuzu. O kadar tatlı söylüyo ki içime sokasım geliyo:16:
:nazar::46::nazar::46:Maşallah kuzma:nazar::46: Hepsini tek tek okudum Besteyi hayal ederek:16:
Arada çıkıyo 3 kelimeler canım tam olarak 2 kelimeleri genelde yanına "anne" "eyya"(bakıcı) ekleyip söylüyoruz:nazar::16:
Ayy bide annanem demişti şimdi paylaşmazsam çatlarım:1: Bir annenin çocuğuna nazarı günde 7 defa değermiş,
onun için yine annenin okuması çok makbulmüş,gerçi annanem beni kandırmış olabilir ama bebişlerimizi kendimiz bile severken
maşallah diyelim kızlar:6:annanem duasız adım atmaz bana uydurmuş olabilir:27:yine de paylaşayım dedim:1:
Özellikle gece uyuyunca oku ki rahatlar kızın dedi...

Anne
baba
teyze
hala
özgür(dayısı)
Ayde(aydede)
Ağaç
Olmiyo olmiyo(bir şeyleri başarmak için çaba gösteriyo yapamayınca böyle bağırıyo(olmiyo olmiyo) ben müdahale etmiyorum ve sonunda başarıyo kuzu)
dikkat
meme
bebe/pepe
cici
Kardeş
dede
Ayran
Düt(süt)
Düt düt(araba)
şu(su)
Vermem( favarosi bu, sürekli bir şeylerini kaçırıp bağırır vermem diye sanki elinden alan var:))
abba(abla)
abi
çiçek
Tedi(kedi)
ecrin(komşu kızı)

seviyom
kak ( kalk )
otur
gel
Atti ( attım)
gol
al, ver
bamam(tamam)
Apiş( alkış)

maşallah besteye:nazar:baya ilerlemiş:46:çağlada 2 kelime kuramıyo ama eger elinde çikolata falan varsa ''baba açççç'' ''annee aç'' diye bagırıyo zilli:)işine gelirse yani:)
bide bizde şöyle bi durum var mesela ceren okuldan geliyo yaptıkları faaliyetleri anlatıyo ordan çağla araya giriyo
''anneeeee abujdfkdnksdgnknksdndssd''saçma sapan birşeyler anlatıyo sonra gülüyo:1:hıı aferşm sanada diyorum:1:
sonra ceren devam ediyo ama çağla 10 defa araya geçip bişeyler anlatıyo:9:
ablasını örnek alıyo:32:
abbaa dedigi zamanda ceren mest oluyo:34:
aman aceleye gerek yok yakında bıcır bıcır konuşurlar o zamanda sussunlar diye köşe bucak kaçarız:1:
zaten ceren cırcır böcegi gibi bide çağla başladıgında vay halime:52:

:nazar::46::nazar::46:Maşallah kuzma:nazar::46: Hepsini tek tek okudum Besteyi hayal ederek:16:
Arada çıkıyo 3 kelimeler canım tam olarak 2 kelimeleri genelde yanına "anne" "eyya"(bakıcı) ekleyip söylüyoruz:nazar::16:
Ayy bide annanem demişti şimdi paylaşmazsam çatlarım:1: Bir annenin çocuğuna nazarı günde 7 defa değermiş,
onun için yine annenin okuması çok makbulmüş,gerçi annanem beni kandırmış olabilir ama bebişlerimizi kendimiz bile severken
maşallah diyelim kızlar:6:annanem duasız adım atmaz bana uydurmuş olabilir:27:yine de paylaşayım dedim:1:
Özellikle gece uyuyunca oku ki rahatlar kızın dedi...
sağ ol cicim demek annanem demiş dilli düdük biz de öğretiyoruz 'anne deyip gerisini getiremiyo çok tatlılar ya:)
maşallah besteye:nazar:baya ilerlemiş:46:çağlada 2 kelime kuramıyo ama eger elinde çikolata falan varsa ''baba açççç'' ''annee aç'' diye bagırıyo zilli:)işine gelirse yani:)
bide bizde şöyle bi durum var mesela ceren okuldan geliyo yaptıkları faaliyetleri anlatıyo ordan çağla araya giriyo
''anneeeee abujdfkdnksdgnknksdndssd''saçma sapan birşeyler anlatıyo sonra gülüyo:1:hıı aferşm sanada diyorum:1:
aman aceleye gerek yok yakında bıcır bıcır konuşurlar o zamanda sussunlar diye köşe bucak kaçarız:1:

:1: Ay ben yerim o uyanık kuzuyu. Bizimki de öyle anlatıyo bazen, eşimle bakışıyoz ne anlatıyo acaba der gibi.
Öyle canım ilerde açılacaklar bülbül gibi, sonra da içimizden 'biraz sus da motorun soğusun yavrum' diycez:9:

Ya o saçma sapan uzun konuşmalar çok komik gerçektende:9: Ceren anlatıyo diye Çağla da eksik kalmiyim diyodur yavrum:9:
Bence Çağla gerçekten çok şanslı bir bebek:nazar:sende çok şanlısın:16:evde 2tane dünyalar güzeli kızın var:nazar::nazar:

Çok güzel olmuş bu daha hoş bence de ben de internetten indirdim bugün, üzerine yazı yazma işini nasıl hallettin cicim photoshopta mı anlatırmısın?
canım photoshop özürlü biri olarak paintte açıp yazıları sildim ve türkçelerini yazdım bukadar.
bayb tamam tamam kocana bi laf demedik al tepe tepe kullan kıvanç yanında halt etmiş hele o pozisyon hemen bi nü (töbe töbe) çizesim geldi incir yapraklı tabiki.ayrıca süslerimi hepinize sordum çünkü hepinizin fikri benim için önemli canlarım.
besteye yürü be kim tutar seni demek istiyorum işte kız bebesinin bi farkı daha benim oğlan su bile demiyo hiç acelem yok nasıl olsa konuşacak ama besteyide canlı canlı dinlemek isterdim.
benim oğlan 2 yaş sendromuna girdi sanırım.öğlen bakıcıyla parktaydık apartmanın kapısını görmesiyle başladı ağlamaya tam 1 saat ağladı,mıyıkladı gönlünü almaya çalıştım banamısın demedi bende biraz kendi haline bıraktım çorbasını yaptım her parktan getirmemiz böyle ne yapacam ben yaa.hava güzel hiç çıkarmıyayımmı bilemedim valla.ağlamaktan yorgun düşüp uyudu.sanırım birine beddua edersem 2 yaş sendromuna uğrayasın diye edicem bu ne böyle yaa

"Annanem demişti" diye ben dedim ya sen nasıl okuyosun beni:27: Annanem demişti çocuğunuzu okuyun diye diyorum...:1:
ilkim ya koptum şuan:1::1::1:

ben şu cümleden(Ayy bide annanem demişti şimdi paylaşmazsam çatlarım) mira söylemiş gibi anladım cicim,:9:arada başka yerlerimden anlayabiliyorum:)

Ya o saçma sapan uzun konuşmalar çok komik gerçektende:9: Ceren anlatıyo diye Çağla da eksik kalmiyim diyodur yavrum:9:
Bence Çağla gerçekten çok şanslı bir bebek:nazar:sende çok şanlısın:16:evde 2tane dünyalar güzeli kızın var:nazar::nazar:
tatlı dilli arkadaşım:16:evet çok şanslıyım 2 kızım var,Allah acılarını göstermesin..
tüm yavrularımızı bize bagışlasın rabbim..amin
canım photoshop özürlü biri olarak paintte açıp yazıları sildim ve türkçelerini yazdım bukadar.
bayb tamam tamam kocana bi laf demedik al tepe tepe kullan kıvanç yanında halt etmiş hele o pozisyon hemen bi nü (töbe töbe) çizesim geldi incir yapraklı tabiki.ayrıca süslerimi hepinize sordum çünkü hepinizin fikri benim için önemli canlarım.
besteye yürü be kim tutar seni demek istiyorum işte kız bebesinin bi farkı daha benim oğlan su bile demiyo hiç acelem yok nasıl olsa konuşacak ama besteyide canlı canlı dinlemek isterdim.
benim oğlan 2 yaş sendromuna girdi sanırım.öğlen bakıcıyla parktaydık apartmanın kapısını görmesiyle başladı ağlamaya tam 1 saat ağladı,mıyıkladı gönlünü almaya çalıştım banamısın demedi bende biraz kendi haline bıraktım çorbasını yaptım her parktan getirmemiz böyle ne yapacam ben yaa.hava güzel hiç çıkarmıyayımmı bilemedim valla.ağlamaktan yorgun düşüp uyudu.sanırım birine beddua edersem 2 yaş sendromuna uğrayasın diye edicem bu ne böyle yaa
kıskananlar çatlasın:9:kız bırak benim kocamı şimdi de sen bana ne çemkiriyon anlamadım:27:
geçen ifadelerde seni yazmayı unuttum olabilir insanlık hali:27:hemen kızıyon:18:
bence siz bi daha parka gitmeyin cnm:18:baksana 1 saat aglamış kuzu ya:18:sebep ne anlamadım ben ya:26:
"Annanem demişti" diye ben dedim ya sen nasıl okuyosun beni:27: Annanem demişti çocuğunuzu okuyun diye diyorum...:1:
ilkim ya koptum şuan:1::1::1:

bende koparsam ilkime ayıp olmaz demi:9::9:
ya bende diyorum ilkim ne yazmış anlamadım dedim heral ben yanlış anladım:1:

aslında 3 tema arasında kaldım birde size sorayım yavaş yavaş değişiklik yapmaya uğraşıyorum eşim bunu daha çok beğendi
birde bu var sonuncu sizce hangisi olsun kararsız kalmdım.

Ben bunlara bayıldım CNm süperler . Ilk yüklediğinde güzel ama ne biliyim bunlar sanki göze daha güzel geliyor ;))

Canım seçtiğin isimler çok güzel:16:Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:49:
Bide ikiz olurmuş meleğim düşünsene:emir_bebek::emir_bebek: Bunu yazıyorum yarın bigün ikiz bebeğin olursa ilk ben bilmiştim
dicem:9: İçime doğuyor kızlar forumda bir ikiz gebelik bekliyorum birinizde tutucak:13:

Ne diyorsun ikiz mi :)) anam bu gurbet ellerinde üç çoçuğa nasıl bakarım :)) saka bir yana Rabbim verirse başım üstüne hayırlısı ne ise o olsun .. Beykoz'un olur belki ikizi nede olsa genç fılınta gibi bakar mis gibi ;))

Meleğim yalnız çocuk yetiştirmek çok ama çok zordur.. Benim annem sağolsun çok yardımcı oluyor.. Ama senin orada bırakacağın hiç kimsen yok.. Kolay değil.. Ama evde mutlaka çok sıkılıyordur Mahir.. Evden çıkana kadar üşeniyorsundur ama çıkıp o oyun gurubuna gittiğinde ve onu keyifle oyun oynarken gördüğünde inan sen de çok daha iyi hissedeceksin.

Ay yerim ben o Mirayı.. artık çok bilmiş oldular bu bıdıklar.. Kelimeler daha belirgin ve anlaşılır söyleniyor, eller kollar ifadelerde daha çok kullanılıyor.. Maşallah yavrularımıza.. Allahım nazarlardan korusun hepsini :nazar::nazar:

Haklısın CNm dün çıkardım bügünde çıkarıcam aslında haftada en üç gün çıkıyoruz dışarıya ama şu oyun grubu işini iyice oturtturcam ., .. Yağmur burda sıkıntı yoksa üşenmem deli gibi yağıyor CNm

Talaycım eğer olurda tr de olursam musab Bilal'in doğum gününde bizdeki kostümü sizi veriyim ben dino yapmıyacam çünkü . Sen beğendin o yüzden aklıma böyle bir fikir geldi ne dersin :29:

Anne
baba
teyze
hala
özgür(dayısı)
Ayde(aydede)
Ağaç
dikkat
meme
bebe/pepe
cici
Kardeş
dede
Ayran
Düt(süt)
Düt düt(araba)
şu(su)
abba(abla)
abi
çiçek
Tedi(kedi)
ecrin(komşu kızı)

seviyom
kak ( kalk )
otur
gel
Atti ( attım)
gol
al, ver
bamam(tamam)
Apiş( alkış)

Maşallah sübhanallah sözcük hazinemiz bayağı genişmiş , inş ikili, üçlü ve daha çoklu sözcüklü cümlelerde kurar ..
Mahir bügün melodi diye şarkı vardı çoçuk programında onu söylemeye çalişirken yakaladım ve ona görünmeden uzunca takip ettim beni görünce utanıyor çünkü bırakıyor söylemeyi .. Çoğu şeyi ben yokken çok iyi yapıyor bende gizliden takip ediyorum ;))

Talaycım eğer olurda tr de olursam musab Bilal'in doğum gününde bizdeki kostümü sizi veriyim ben dino yapmıyacam çünkü . Sen beğendin o yüzden aklıma böyle bir fikir geldi ne dersin :29:

çok teşekkür ederim meleğim ama ben onun kostüm işini ayarladım bi kuruk bi maske dinazorlu bi tşört ve şapka tamam ama düşünmen beni çok mutlu etti.inş. sen daha güzel bi tema bulursun melek arkadaşım beni hep utandırıyorsun.

Eklentiler

• $images.webp
    $images.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 55
kızlar seker hamuru nekadar almalıyım 1kiloluk yetermi tema renklerime göre:26:
50kişilik cupcake ve 50kişilik kurabiye için :26:
mesela ablamınki kırmızı siyah beyazdı
bende 3renkten 1er kilo alsam cıkarmı :26:
mesela pasta yapmayı bile düsünüyorum inş beceririm :8:

Ne diyorsun ikiz mi :)) anam bu gurbet ellerinde üç çoçuğa nasıl bakarım :)) saka bir yana Rabbim verirse başım üstüne hayırlısı ne ise o olsun .. Beykoz'un olur belki ikizi nede olsa genç fılınta gibi bakar mis gibi ;))

neeee :53::53::53:
gercekten saka bir tarafa rabbim altından kalkabilirsem nasip eylesin :49:
böyle olacaklar yani:118:
sey ımmmm bilemedimki şimdi ne desemmm:18::18::18:

Maşallah sübhanallah sözcük hazinemiz bayağı genişmiş , inş ikili, üçlü ve daha çoklu sözcüklü cümlelerde kurar ..
Mahir bügün melodi diye şarkı vardı çoçuk programında onu söylemeye çalişirken yakaladım ve ona görünmeden uzunca takip ettim beni görünce utanıyor çünkü bırakıyor söylemeyi .. Çoğu şeyi ben yokken çok iyi yapıyor bende gizliden takip ediyorum ;))

Amin canım.
Demek şarkı da söylüyor kuzu onun o halini hayal ettim de yüzümde bi gülümseme oldu. Kimbilir ne tatlı söylemiştir. Yesin onu ilkim teyzesi.

Back
X