Uzun bir aradan sonra merhaba anneler,
Fırsat buldukça forumu okumaya çalışıyorum ama maalesef çok sık yazamıyorum(zamansızlıktan).Kızımın 2 ay önce emzik ve biberon alışkanlığını bıraktırmıştık,şimdi de (3 gündür emzirmeyi kestim).Emzirmeyi kesmek kızım için daha kolay benim için daha zor oldu psikolojik olarak.Kızımı zaten sabah ve akşam uyumadan önce olmak üzere 2 kez emziriyordum ama emzik ve biberonu kestikten sonra uyumadan önce beni emzik olarak kullanmaya ve eve gelir gelmez memeye yapışıp akşam yemeğini reddetmeye başlamıştı.Bu sefer de aç aç uyuduğundan gece uykusu bölük pörçük olmuştu.Gerçi 3 akşamdır da pek iyi uyuduğu söylenemez ama umarım eski uykulu günlerine döner.Kızım eskiden memede uyuyordu,3 akşamdır benim yada dedesinin omzunda masal dinleyerek uyuyor.Şimdiki aşama yatağında uyutmaya çalışıcağız.
Kızım yavaş yavaş konuşmaya başladı.15 kelime falan söyleyebiliyor(anne,baba,dede,ama(amca)dayı,lale,nane,ada,ezgi,ece,gel,git,elma,ayva,muz,at diyebiliyor.hatırladıklarım bunlar)eşleştirme kartlarında ya da kitaplarında bütün hayvanları,sebzeleri,meyveleri tanıyo ama isimlerini söylemiyor.Hayvanları sorduğumda isimlerini söylemek yerine çıkardığı sesleri söylüyor.
Tuvalet konusuna gelince yaptıktan hemen sonra söylüyor,ben ıslak mendilini yıkayıp geliyorum diyorum,alt açmasını,yeni bezini çekmeceden çıkarmış beni bekliyor oluyor.Sabahları da o kadar çok su içmesine rağmen çoğu zaman bezi kuru oluyor,uyandıktan 10-15 dakika sonra çişini yapmış oluyor.Bu kuzular çok akıllı.
Geçen hafta çok ağır bir grip geçirdik ailecek.Kızım 2 gün çok ateşliydi,ilk gün doktora götürdük,salgın olduğunu,domuz gribi olabileceğini söyledi.Test yaptırdık,2.gün sonunda ateşi düştü,test 3.gün sonunda negatif çıktı çok şükür.Boyu geçen hafta 85cm,kilosu 10.300g olmuştu.doğduğundan beri minyon olduğundan büyümesi istikrarlı bi seviyede artıyor.
Öpüyorum kuzularınızı ve sizi
hoşgeldin sütten kesme işiniz biraz sıkıntılı olmuş ama başarmışsın benim içinde zaman daralıyo ama içim emzirmeyi bırakmayı hiç istemiyo.hastalığınız içinde geçmiş olsun boyu ve kilosu çok güzel maşallah.