2012 nisan anneleri haydi buraya...

Amin.. Ne güzel bir çözüm olmuş maşallah.. Leblebi ve tuzlu fıstık da aklınızda olsun yüne:)

Sağol canım.doktor normal deyince takılmadım zaten.hiç 3 kez üst üste kusmadım ama sabah kalktığımdan beri sadece muz yedim.hala başka birşey yiyemedim.canım sadece yeşil zeytin istiyor:))
Hımm ilk söylediklerine sevindim canım, ama yediklerine de dikkat etmen gerek unutma.. ilk 2 aydan sonra aldığımız vitamin ve minareller bebişimiz için çok önemliymiş, accık çabala anneciği olur mu? Hiç olmazsa bak canının istediklerini ye domates peynir ve yeşil zeytin güzel bir seçim? Akşam da yine hafif şeyler midene iyi gelebilir, denemelisin

Bugün 2010 Nisan annesi olan bir arkadaşımı ziyaret ettim Oğluşu büyümüştü maşallah Biraz bendeki etkilerden bahsettim, bir süre sonra geçer mi dedim? Kendisi de kokulara tahammülü olmayan, tembel, huzursuz, duygusal, mide bulantılı dönemleri yaşadığını bir süre sonra hafiflediğini, son 2 ayda daha çok kilo aldığını ve 2.bebek olduğu için karın kaslarının zayıf olmasından dolayı onun da hamile olduğunun daha çabuk belli olduğunu (şişkinlik sebebiyle) söyledi. "İlk zamanlar zor geliyor ama sonra alışıyorsun" diye de ekledi. Bu güzel duyguyu Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah, amin.

kızlar ben de 9 haftayı bitirdim,çok bulantım yok ama ne yersem yiyeyim midem karışıyor hep,normal yemek yiyebiliyorum çok şükür sadece tatlı hiç bir şey yiyemiyorum,yani ne muz,ne süt,ne de bunun gibi tatlı çağrışımı olan hiç bir şeyi yiyemiyorum,meyvelerin ekşi ve tam olmamış olanlarını yiyiyorum,zeytin ve turşu favorim ekşi yiyince kız olur diyorlar bakalım merakla bekliyorum gerçekten tutacak mı diye?Tatlı yemeyi özledim yaaa,bulantı dönemi bir geçsin acısını çıkarıcam inşallah

merhaba Adacim,

benim hamileligim sükür iyi gidiyor, Rabbim nazarlardan saklasin.. arada mide bulantilari oluyor ama o kadar olacak... Bana doktor ne olacak hissediyorsunuz dedi, bende sanirim erkek dedim, cünkü rüyamda kiz görmüstüm, rüyalar tersine cikar dedim.. doktorda evet simdilik erkek görünüyor dedi.. ama diger randevuda kesinlesir sanirim... onun icin biraz daha beklemem gerekecek )

Aman sag salim herseyleri düzgün saglikli olsunlarda... Senin hamileligin nasil gidiyor bu arada?

kızlar kısmetse bende 2012 nisan annesi olacağım.bu 2.hamilliğim ve 2010 nisan annesiydim oğlumda

ecrin,

hosgeldin sende canim..hayirli olsun..

çok teşekkür ederim h.b.

canım bilemem ama ben oğluma hamileyken tatlı süremezdim ağzıma hep ekşi yerdim

kızlar ne dersiniz faceden kadınlar kulübü 2012 nisan anneleri diye grup açalım mı.ben 2010 nisan anneleri grubundaydım resimlerle falan daha samimi bir ortam oluyor.özel konuları kadınlar kulübünden paylaşıyoruz yine

Hayırlı olsun yağmurcum, Allah tamamına erdirsin. Peki doktorun ilk 12 haftaya kadar folic asit desteğide mi vermedi?

ilk gittiğim doktor verdi ama ona hamilemiyim acaba die acil gitmiştimm..pek te işini bilio gibi değildi..asıl istediğim doctor hiç bi ilaç almak yok dedii..nasıl besleniosan öle beslen dedii..et süt yiyecem diye bunaltma kendini dedi çünkü asıl bu ürünleri alman geken dönemde alamazsan hoş olmaz dedii..internete de okuyup okuyup kafana göre bişeler yapma dedii..
kimyacı bi arkadaşımda folik asit filan kulllanmadı, sadece bi dönem kullandığı demirle bebişini eline aldı..zaten kendisi de benim gibi ilaç karşıtıydı..eskiden folik asitmi varmışş...bazı durumalarda ilaç sektörü ve doktorların kazançlarını karşılıklı çıkar içinde görüorum..bu benim düşüncemm..

kızlar günaydın;
hata sonu ikili testimizi yaptırdık çok şükür hiç sorun çıkarmadı bebeğim öyle sırtüstü yatmış sanki bizi bekliyordu doktor bile şaşırdı normalde sırtüstüne almak için uğraşıyoruz dedi saatlerce sürebiliyormuş bazen.
herneyse inanılmazdı çünkü artık bebek olmuş herşeyini görebiliyorsunuz; eller ayaklar kıpır kıpır.. bütün organları oluşmuş kafatsını; beynini; elini bacağını, iç organlarının bulunduğu yeri hepsini bir bir gösterdi... taki cinsiyet kısmına geldiğimizde daha erken tahminde blunmayacağım dedi 13- 14. haftada bakarız dedi. bence gördü ama şuan çok tahmini olur diye bana birşey söylemedi ısrarla da sordum ama çok erken dedi. annesi bak güzel kızının burnu,annesi ttalı oğlunun kolu diye diye gösterdi ama gerçekten Allah kısmet ederse anne olcağımı iliklerime kadar hissettim bu sefer.Allah isteyen herkese nasip etsin buradaki anne adaylarınında bebişlerini sağsalim kucaklarına alamalarını nasip etsin..

ikli testin ultrason muayenesinden farkı yok sadece renkli renkli görüntüler çıkıyor organlarda kordonuna baktı,yerine baktı,plesantası şöyle böyle dedi anlayana tabi:):):) birşeylri dinledi...burnunu ölçtü ense kalınlığını çok şükür değerlerin çok normla olduğunu söyledi..birde kan verdim bu görüntülerle birlikte rapor hazırlıyacakalrmış 3 gün sonra alırsnız dediler hafta sonu alırıma artık,işten koşturmak olmasın. boyu 5.2 cm olmuş bu baş popo arası mesafeymiş yani ölçümlerde bacakları katmıyorlarmış,nihayetinde bu hafta çok şüür rabbimin izniyle sorunsuz bir şekilde 3. ayımızı dolduruyoruz.
bu arada doktor bana açmısın diye sordu bende çok açtım çünkü sonrasında kan verecektim nolur nomaz diye aç gittim..inşallah ebbek oynar dedi bana sanırım tok olmak gerekli;çikolata falan yedirdiklerini duydum arkadaşlarıma bebek sırtüstü değilse dönsün diye.. yaptıracak olanlar tok gitsin bence ben gerçekten şanslıymışım dediğim gibi doktora göre ama belkide abartıyordur..

merhaba hanımlar,
bir süredir giremiyordum şimdi paylaşımları okudum gittikçe heyecanlanıyor bu hamilelik süreci değil mi hepimiz kalp atışlarını duyduk şimdi hareketlerini görmeyede başladık derken ikili testleride yavşa yavaş yaptırmaya başlayan arkadaşlar var inşallah hepimizinkide znrcnk arkadaşınki gibi sağlıklı çıkar.herhalde hepimiz 1ay sonra oğlum yada kızım diye anlatmaya başlarız...
miğde bulantılarınız ne alemde?benim bayağı azaldı ne güzel bir duyguymuş yediğin yemeğin tadını alabilmek.şimdi kasıklarımda batma çekilme çok olmaya başladı ama seviniyorum demekki büyüyor benim sıpacığım...

Ayyy canım benim hatırlamazmıyımmm Ne günlerdi diymi askerim geldi evlendik birde Allah nasip kısmet ederse bir yavrumuz olacakkk senin ne kadarlık canımcım ?

gülümm yaaa çoook sevindim senin adına birlikte asker yolu bekledik şimde de birlikte nisana gün sayıcaz inşallahh...benimki 9+4 günlük teyzesi seninkinide gördüm çizelgenden tatlım

Son düzenleme:
merhaba kızlar yarın kontrole gidicem:81: benimle hemen hemen aynı günlerde olan komşumuza doktor kıza benziyor demiş işinin ehli demekki ayy bana da söylermi cinsiyetini çok heyecenlıyım yarına kadar nasıl beklicem:18:

merhaba Ecrin,

bence iyi fikir..

inşallahöyle olacaktır..ben bu hafta sonu doktoru yoklayacağm gidince bir bakalım diye umarım alır da cinsiyetini görebiliriz..

Tebrik ederim tatlım, ne güzel birbirinden güzel haberler almışsın.Çok sevindim ya. Artık keyfini sür hamileliğinin. Darısı bizim başımıza. ben de çarşama gidicem. inşallah senin gibi gönül ferahlatıcı haberler alırım. heyecanlandım şimdi. geçen hafta baktığında o kadar pirinç yemiştim ki (bilirsiniz belki pirincin şeker oranı yüksektir. şeker hastalarına yedirmezler) benimki kıpır kıpırdi, durmadan sırtını döndü bize. baktı ama ölçemedi desem yeridir dikkate almıcam bu değeri dedi. bu hafta tekrar gidicez. sanırım sadece tok gidicem. tatlı yemeyim diyorum sevgiler...

sağol canım darısı hepinizin başına. banada sadece tokmusun diye sordu yani pozisyonu yan dönük falansa ben açsam oda hareket etmezmiş fazla; eğer bebek uygun pozisyonda durmuyorsa yana dönük falan ozaman tatlı yediriyorlarmış anneye bebek dönsün diye ondan sonrada uygun pozisyonda durana kadar canımız çıkıyor dedi.sana dediği gibi bazen değerlei net alamıyorlarmış bu yüzden tekrar çağırmak durumunda kalıyoruz dedi. maşallah benim kuzum açlıktan herhalde öyle yatmış sırtüstü ne zaman karnı doyacak diye bekliyordu yani pozisyonu uygun olmazsa bende baya oyalanırdım çünkü dikkat ettim hiç bozmadı kendini sadece elleri bacakları harektliydi.. siz tok gidin çok tatlı olayını abartmayın hani kahvaltıdan sonraysa randevu ballar reçeller çikolatalar ertesi güne kalsın zaten uygun değilse pozisyonu doktor bir çikolata ye biraz oyalan gel diyo ozaman yersiniz çok kıpır kıpır olmasın..kan için hiç sormadılar açmısın tokmusun diye demekki bir önemi yok onda.
dediğim gibi mükemmel br duygu ilk kez bu kadar şekle girmiş oarak gördüm. ağzı burnu gözleri maşallah kuzuma; maşşallah kuzularımıza...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…