2012 nisan anneleri haydi buraya...

günaydın tüm anneler,
nasılsınız bebişleriniz nasıl?
kilolar ne alemde?
cinsiyetini öğrenme muhabbeti beni çok heyecanlandırdıııı

günaydin tgull,
hamd olsun benden iyilik, senden ne haber? Kilolara gelince vallah en son tartildigimda 59 Kg idim, simdi nasil bilmiyorum. Eve bir tarti almam gerekiyor sanirim

canım ben İstanbuldayım Anadolu hisarında;aslında aynı şeyden bahsediyoruz gebe kontrol formu... ah viyanaaa görmek istediğim yerlerden biri,güzeldir oralar...

günaydin sanada canim,
evet bencede ayni sey - Demek Istanbul´dasin...bende Istanbul´u gezip dolasmak isterim görülecek yerlerini... Viyana tarihi bir sehir, tarihle ve yeni yapilarla ic ice yasiyoruz burada...

ya kizlar size bisey soracagim, hic dogum seklini düsüneniniz var mi su an? Yani hangisini sececeksiniz, yoksa sonuna kadar bekleyecekmisiniz vs vs...

annem der hep önceden hazırlık iyi değil diye hele ibr 6 ayı geçsin;
geçen gelmiş battaniyesini beğendim sipariş verdim sanada bu doğumdan sonra giyilen şeyler var hırka gibi ondan ördüm diyoo ama pembe yapmış o yüzden onu kızkardeşimin çeyiz<ine koyacakmış bana ne kız ne erkek rengi lila falan örecekmiş ... ben dedim anneme bu sefer sakın hazırlık yapmayın diye insan korkuyor takdir allahtan nolur nolur . birde eşim kasımda burda olucak ben istiyorumki o gelsin birlikte hazırlayalım herşeyimizi;kaçırmasını istemiyorum

ya kizlar size bisey soracagim, hic dogum seklini düsüneniniz var mi su an? Yani hangisini sececeksiniz, yoksa sonuna kadar bekleyecekmisiniz vs vs...

valla benim aklımdan geçen normal ama tabi nolur bilinmezki; ben ne zaman kontrole gitsem doktorum mutlaka birine sezeryan randevusu veriyor gerçekten isteyen çok sezeryanı..bence gerkli ise olsun sezeryan birde acı eşiği düşük olan insanlar var asla dayanamam gibi geliyor ama çok anlık bişey geçekten ben eltimin doğumunda yanındaydım şansına çok sancısı yoktu ama açılma olmuştu suyunu onlar patlattılar ve 10 dakika sürdü doğum.. ertesi gün ayaklandı..
ama dediğim gibi ne olur bilinmez..

bu arada ben 2 hafta içinde 200 gram almışım doktor kusuyormusun diye sordu hatta neden kilo almadın diye ama 3.aydan sonra her ay 500 gram garanti imiş valla yuvarlınacam gibi geliyor bana, ama ben eşim burdayken biraz abartıp 3 kilo almıştım yani 3 kilo fazla başladım, bu aya kadarda 1,5 kilo falan aldım ama artık pantolonlarım rahatsz ediyor özellikle alt karnım sert ondan herhalde..

evet son ana kadar ne olacagi belli olmuyor ki, normal giderken bir anda sezeryana dönebiliyor... Rabbim hakkimizda hayirlisi neyse onu versin hepimize... kolay dogumlar nasip etsin. Dogum sanki bana biraz sans isiymis gibi geliyor ), bazisi cok kolay dogum yapiyo, bazisida cok zor...yengem her iki dogumundada 16-18 saat kadar sanci cekti...

Kilolari ne yapcaz bilmiyorum , insallah cok asiri kilo alipta sonra vericez diye ugrasmayiz... .

bana yeni gittiğim doktor ilk günden aklındaki ne diye sordu. ben normal istiyorum tabi sorun olur sezeryan gerekir o ayrı ama herşey yolunda gider ve karar tamamen bana korkuma yada cesaretime kalırsa şimdi normali doğalı iyidir diye düşünüyorum. bbu arada benim ilk şimdi böyle konuşuyorum doğumdan haberim yok hiç yaşamadım ikinciyi bekleyenler ne der acaba???
birde benim doktor doğum yanaşınca bakacaz hangisi sana uygun sezeryan gerektiren durum var mı yada çatıların iyi açılmış mı doğum rahat mı olur zor mu söyleyeceğim dedi. çatı işinide ilk onda duydum

doğru öyleymiş benim kaynanamda ben birşeylere baksam ufakta olsa bişi almaya kalksam dur erken alma ne olur nolmaz yapma bakma diye telaşlanıyor ve bu sinirimi bozuyor ben tabi takdiri ilahi Allahtan gelene razıyım ama olumlu düşünmek istiyorum, başına bişi gelecek aldıklarım elimde kalacak diye düşünmek istemiyorum ben ona bağlanim zaten bağlandım o da bana iyice bağlansın hiç bırakmasın beni
ufak tefek alırım ama beşiği gibi şeyler için 6ayını bekleyeceğim

ilk aylar alınan veya verilen birkaç kilo önemli değil diyor doktorlar ama ben toplamda gebeliğimi öğrendiğimden bu tarafa 4kilo verdim eski doktor sorun değil bulantın geçince alacan kasma dedi yenisi balık yağı verdi bu kadarı iyi değil dedi.bende önce kararsız kaldım sonra hafif hafif yemeye başlayınca ilaç almadım. zaten bebek istiyorum diye diyet yapıp kilo vermiştim hamile oldum yine verdim ama diyetliyken vermek için öyle uğraştım ki tartıya çıkıp eksildiğimi görünce üzüleceğime rüyamda görsem inanmazdım.
neyse bebek sağlıklı olsun da ne döt ne göbek hiç umrumda değil.kilo verdiğim için alt karnım sertleşsede eski pantolonlardan devam ediyorum ama komik bacaklar kalça incelmiş oralarda pantolon bol göbek bebek rahat olsun diye picama gibi giyiyorum.

kızlar benim 2. hamileliğim. ilki aşılamayla olduğu için dr hep sezeryan diyordu. ama benim gece nişan gelipde öğlene dr gittiğimde sıfır sancıyla gittim ve 4,5-5 cm açılmam varmış.suni sancı verdiler ve fazla sancı çekmeden çok kolay bir doğum yaptım. ben hep normal doğum istiyordum dr sezeryan dedikçe. allahtan sıkıntısız bir doğum oldu. inşallah hepiniz kolay doğum yaparsınız. bu seferki bebişim düşük riski var.perşembe günü durumu belli olur inşallah dr kontrolünde. eğer birazcık acıya dayanırım diyorsanız kesinlikle normal doğum yapın. ben iki sefer ameliyat oldum karın bölgesinden hala üşüdüğüm zaman yerleri sızlar. ben doğumdan sonra 2. gün yemeğimi bile yapmıştım.

vallahi aslında en güzeli doğal olan ama ben çok korkuyorum ve şuan için aklımdaki tek düşünce sezeryan sanırım biraz da cesaret işi ben ikisinide izledim aslında sezaryan daha kötü remen ameliyat ama uyutulmak o anda bişe hissetmemek kolay geliyor bilmiyorum

canim, insallah hayirlisi olur senin ve bebegin icinde.. Persembe günü durum ne oldu bize yazmayi unutma, insallah güzel haberlerle gelirsin. Aslinda herseyin dogali normali iyide, iste bakalim durumlar ne gösterecek..

butterfly, seninde mi ilk bebisin olacak? Aslinda dedigin gibi sezeryanda resmen ameliyat, ama iste insanin psikolojisi de cok önemli - ve aciya dayanabilme siniri... Ben doktora söyledimde korkularimi, o da bir daha ki randevuya kadar düsün dedi ), birde hastane secmem gerekiyor, kaydimi simdiden yaptirmam gerekiyor.. Ben Yurt disinda yasiyorum, o yüzden kayit burda önce yapiliyor..

Acaba daha önce dogum yapanlar cati muayenesinin nasil yapildigini biliyor mu, anlatabilirlerse sevinirim... selamlar

inşallah herşey yolundadır sağlıcakla gelir bebişin ve doğumunda yine kolay olur inşallah.
bende korkuyorum ama normalde bir gün çok canım yanacak sonra dikişler iyi olana kadar az çekecem sonuçta çabuk ayağa kalkacam.
sezeryanda ilk anını göremeyeceğim o anda hissetmesemde sonra 8kat kesik iyileşmesi zaman alacak ve çevremde sezeryan yapanları görünce bebeklerin ilk günlerinde hasta gibi yatmak zorunda kalmak gerçekten kötü..
tabi herşeyden önce hayırlısı sağlıklı olsunda yeterki...

İnan hepsini gülerek okudum.bende de aynısı inanırmısın sürekli yorgunlukta çabası dün akşama dogru basıma agrı girdi eşim sırada aradıgında ne yapıyorsun ya basım agrıyor dedıyımde ya sende iyice çürüdün demeyee başladı:)adam haklı yani:)canım aynı sorun cok duygusalım her seye kırılıyorum da dene bılır benımde 9 sene sonra hayırlısıyla bebeyimiz gelecek arada bayagı zaman oldu kızım da hıc hatırlamıyorum bu sıkıntıları son aylarımda tansiyor sorunundan başka naz desen keske :)eşime demiştim kızımda tecrübesizdim bılmıyordum hıc naz yapamadım ama bu nazı yapmaya fırsat vermıyor .dr um her hamilelik farklıdır dedi tamam kabul ama ben basımı şimdiden kaldıramıyorum ilerde iyice agırlasırsam ne yapacagım dıye düşünüyorumaçık cası

hayırlı olsun kızlar bende 2011 nisan anneleri topiğindenim ama martta geldi bebeğim. hepinize hayırlı hamişlikler dilerim ...

Herkese merhaba;

Ben de bir nisan annesi adayıyım, forumda da yepyeniyim Uzun süredir yazdıklarınızı takip ediyorum ve bir sürü konuda da işime yarayan bilgiler edindim. Bundan sonra vakit buldukça kendi deneyimlerimi de paylaşmak istiyorum.

Hamileliğimin 11. haftası içindeyim Dün doktoruma kontrole gittim. Bebişin ense kalınlığını ölçtük gayet normaldi, ikili test için de kan verdim, sonuçları bekliyoruz. Folik asit kullanıyordum başlangıçtan beri, artık kestik onun yerine demir hapına başladım.

Ayrıca doktorum çatlak kremine de başlamamı önerdi ve Bonal F-Plus diye bir jel önerdi, %85 etkiliymiş. Ona da dün itibariyle başladım.

Bendeki en son gelişmeler böyle kızlar

Herkese tekrar merhaba...

merhaba anne adaylarıı
bende 2012 nisan annesi olucam inşallah bende 10. haftamdayım
geçen haftalarda birazçık kanamam oldu proluton vuruldum 3 kere artık yok ama bizi baya korkuttu
benimde 2 hafta sonra doktor randevum var inşallah bebeğimi daha büyümüş olarak görücemm

hayırlı olsun kızlar bende 2011 nisan anneleri topiğindenim ama martta geldi bebeğim. hepinize hayırlı hamişlikler dilerim ...
merhaba,
doktorun dediğinden ne kadar önce geldi?benimde tahmini doğum 8nisan ama doktor marttan itibaren tetikteyiz dedi.

merhaba hoşgeldin,
bende iki hafta önce perşembe gittim iki hafta sonra gel dedi yani bu perşembeden için ama bilemiyorum acaba diyordum sonraki hafta gitsem ikili testleride yaptırırdım.daha erken yapılmaz sanıyordum ama demek yapılıyor bende zor sabrediyordum perşembe hemen gidiyoruumm...şu çatlak için gerekeni bende sorayım henüz benim alt karında hissettiğim sertlik dışında dışarıdan bakılınca hiç bir çıkıntı yok dümdüz ama ne kadar erken o kadar iyidir herhalde çatlamak istemiyorum ablam ayak bileklerine kadar çatlamıştı korkuyorum öle olacam diye.

merhaba canım hayırlı olsun bebişin sağlıcakla al kucağına inşalah.

günaydınnn hepinize.. arkadaşlar şu bebek şekilleirni nasıl yapıyorsunuz. hani haftasını gününü gösteren, yardımcı olabilir misiniz acaba???????????

günaydin feride,

sende hosgeldin canim aramiza... Nasil gidiyor hamislik?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…