2012 nisan anneleri haydi buraya...

Tamam canım, benim yarın sabah 9 da. Bakalım bebiş büyümüş mü? o zaman senin randevudan sonra haberleşiriz. Sana da kolay gelsin, iyi haberler alalım inşalllaah. Bu arada sen yurt dışında mısın? Türkiye saati dediğin için aklıma takıldı da

Merhaba arkadaşlar, benim de ilk hamileliğim. Bugün doktordaydık, 5. haftadayız. İnşallah Nisan 18-20 gibi doğum olacak. Allah hepimize yavrularımıza sağlıkla kavuşmamızı nasip eder inşallah.

Olumsuz şeyler düşünmeyip okumamak lazım biliyorum ama ilk birkaç hafta ya da aylarda olan düşüklerin ne kadar çok olduğunu gördükçe, inanılmaz derecede bir korku sardı içimi, olumlu düşünmem bunları aklıma bile getirmemem lazım biliyorum ama korkuyorum işte. Aşağıdaki linkteki forum konusunda da buna değindim:
http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...nize-nasil-soylediniz-yada-soylerdiniz-4.html

10 gün sonra bebişin kalp atışlarını duyabilmek ümidi ile tekrar kontrole gideceğiz. Doktorum o günden sonra kime istersen söyle dedi, korkudan sevincimizi bile paylaşamıyoruz kimseyle

Ben de internette sürekli birşeyler okur vaziyetteyim. Aranızda bu stresli dönemi nasıl daha rahat atlatabileceğimiz, nasıl daha rahat olabileceğimize dair yol gösteren makaleler okuyanlar varsa paylaşırsa çok sevinirim.

merhaba tekrar martim,

amin canim insallah güzel haberler aliriz, bebislerimiz büyümüs, kalpleri pit pit atiyordur. Ben yurt disinda yasiyorum, TR ile aramizda bir saat fark var, biz bir saat geriden geliyoruz.

Yarin mutlaka yaz canim gelismeleri, bende yazacagim... Rabbim bizi ve bebislerimizi koru, sana emanetiz. sevgiler

merhaba permers,

hosgeldin sende canim, Hayirli olsun hamisligin... Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah. Düsük yaparim diye korkma, hersey yolundaysa bir sorun olmaz Allahin izniyle. Zaten Rabbim hayirlisini biliyor hakkimizda..neyse onu nasip etsin insallah... sen kalbini ferah tut...

sevgiler

Sizde oluşan değişikliklir neler belki çok erken ama. Ben söyleyeyim arada bir karnıma ağrılar giriyor doktora gittim normal olduğunu söyledi. Şişkinlik var. Bulantım yok şükür.Ya bulantı kaçıncı haftada başlıyor. 6+3 günlük hamileyim.Kokuları çok fazla alıyorum. Siz neler yapıyorsunuz.

benim daha da küçük ama dünden beri mide bulantım uyku hali sık idrara çıkma ve sürekli regli olcakmışım gibi his var bide kasıklarım ağrıyo :) ama hepsine katlanırım yeterki sağlıklı hayırlı bi meleğim olsun benimde ve tabi sizlerinde

allahın ızını ıle ınsallah benımde bu tarıhe gelıyoo ama kesem gözukmedı hala 4+6 dıyor ama adetımle hesaplıor :S

Aramıza yeni katılan arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz. Benim de bugün kontrolum vardı. 6 hafta 5 günmüş. daha geçen hafta 4 tü. O, artı 5 nerden geldi anlamadım :) ya neyse.kan tahlili yaptırdım. sodyumum düşük çıktı biraz.zaten tahmin ediyordum. araştırdım ceviz,fındık,fıstık,deniz ürünleri(özellikle hamsi),yumurtada varmış. inşallah tshım iyi çıkar. hatta tüm tahlillerim tabii :18: her gittiğmde bir şey ya düşük ya yüksek çıkıyor. hayırlısı. inşallah bebeğim sağlıklıdır. Allah hepimzin yar ve yardımcısı olsun. sağlıkla hayırla bebişlerimizi kucağımıza alalım.

hayırlı olsun canım... inş sağlıklı bir şekilde alırız bebiklerimizi kucağımıza.. ben de cmt kont gideceğim... inş kalp atışını duyarız.... mutlu ve sağlıklı hamilelikler diliyorum herkese...

1.Hamileliğinizi sağlıklı sürdürmeniz sağlıklı beslenmenizle doğrudan ilgilidir. Bu yüzden mutlaka sabahları zengin bir kahvaltı yapmalısınız.
2.Özellikle hamileliğinize uyarıcı etki yapan, kahve ve çay tüketiminizi en aza indirmeli, mümkünse daha çok sakinleştirici ve rahatlatıcı bitkisel çaylara ağırlık vermelisiniz.
3.Hamilelik, vücudunuzun en çok vitamin tükettiği dönemdir ve eksikliği, ciddi kaygı bozukluklarınıza neden olabilir. Vitamin eksikliğinizin yaşanmaması için doktorunuzun önerilerini sıkı bir şekilde takip etmeniz önemlidir.
4.Bol su içmeniz, özellikle stresinize karşı son derece sağlıklı ve işe yarar bir yöntem olacaktır.
5.Hamileliğiniz sürecinde spor yapmanız sizin için faydalı olacaktır. Doktorunuzun önerisiyle yapacağınız spor, hem sizi rahatlatacak hem de vücudunuzun hantallaşmasını engelleyecektir.
6.Yaşadığınız sıkıntılarınız, eğer yoğun olumsuz duygularınıza yol açmaya başlarsa, durumu zamanla geçer diye hafife almadan, mutlaka bir uzmanla görüşmenizde fayda vardır.
7.Hobiler insanın bütün sıkıntısını alan zevkli çalışmalardır. Özellikle hamileliğinizde dikkatinizi dağıtmanız adına çok yararlı olacaktır.
8.Eğer hamile olmanız sizin için de başlı başına bir stres kaynağıysa, konuyla ilgili kitaplar okumanız, bu stresle başa çıkmanızı kolaylaştırabilir.
9.Hamilelik bir kusur ya da atlatılması gereken bir dönem değildir. Mutlaka her anının tadını çıkarmalısınız. Unutmayın, geçen hiçbir günü bir daha yaşayamayacaksınız.
10.Hamileliğinizde sizi en çok rahatlatacak şey, eşinizin desteğidir. Mümkünse doktor kontrollerinizde, bebeğinizin ihtiyaçlarının alınması gibi konularda beraber olmalısınız.
11.Özellikle hamileler için özel kurslar vardır. Eşinizle birlikte bu kurslara katılmalısınız. Böylece eşiniz de hamilelikle ilgili eğitim alarak, dönemin ciddiyetini farkına varacaktır. Ayrıca katılacağınız bu kurs, sizin sıkıntılarınızı da hafifletecektir.
12.Şunu asla unutmayın, hamile olsanız da olmasanız da öncelikle kadınsınızdır. Bu yüzden kişisel bakımınıza özen göstermeniz, psikolojik olarak size çok olumlu yansıyacaktır.
13.Hamileliğinizin seyrine göre değişmekle birlikte, eğer doktorunuz sınır koymamışsa çıkacağınız küçük tatiller size çok iyi gelecektir ve hamileliğinizin daha rahat geçmesini sağlayacaktır.
14.Hamilelik demek, hiçbir şey yapmadan bitmesinin bekleneceği bir dönem demek değildir. Aksine bildiğiniz bir risk yoksa, günlük faaliyetlerinize devam etmeniz en doğrusudur.
15.Hamileliğiniz yoğun hormonal aktiviteleriniz nedeniyle, sizin için oldukça yorucu ve sıkıntılı olabilir. Bu sıkıntılarınızla baş etmenizin yolu dinlenmenizden geçer. Kendinize gün içinde mutlaka dinlenmek için zamanlar yaratmalısınız.
16.Alkol ve sigarayı özellikle kullanmamalı ve bu tip maddelerin tüketildiği ortamlardan da uzak durmalısınız.
17.Nefes alma ve gevşeme egzersizlerini öğrenmeli ve uygulama becerisini elde etmelisiniz. Bu çalışmaları öğreten kurslar da vardır ve özellikle hamilelik sürecinizde öğrenerek uyguluyor olmanız, doğumunuz sırasında size çok yardımcı olacaktır.
18.Müziğin stres üzerindeki olumlu etkisi uzmanlarca bilinmektedir. Özellikle hamilelik döneminizde artan yoğun kaygı ve stresinizden uzaklaşmanızın yolu müzik dinlemektir. Son araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlara göre, müzik bebeğiniz için de çok yararlıdır.
19.Olumsuz her türlü durum ve ortamdan kaçınmanız şarttır. Mümkün olduğu kadar üzücü haberleri ve programları izlemekten uzak durmanız gerekir. Olumlu duygu ve düşüncelere odaklanmanız, sizin için en sağlıklısı olacaktır.
20.Yürüyüş, yoga, özellikle yüzme gibi faaliyetleriniz son derece rahatlatıcı olup, bütün gerginliğinizi ortadan kaldıracaktır.
cnm merhaba umarım işine yarar... ben de stresli birisiyim ama düşünmemeye gayret ediyorum.... bu önerileri ben de uygulamaya çalışacağım.. slmlar...

martim merhaba canim,

bende gittim doktora, carsamba kontrolüm var demistim ya, Allaha sükür hersey yolunda, kalp atisini gördük... 7 haftalik olmus bebisim, minik findigim. 4 hafta sonra tekrar kontrole gidecegim, o süre gelene kadar cok dikkat etmem gerekiyor. O yüzden bende haftaya izine ayrilacagim, Allahtan daha icerde kullanmadigim yillik iznim vardi. Ilk resminide verdi doktor bebisimin...ilaclara aynen devam etmem gerekiyor ( bu arada ben basindan beri Pregesteron, kan inceltici ve folik asit) kullaniyordum. Bugün birde bana magnezyum yazdi, ayrica mide bulantilarina karsida agizda eriyecek hap yazdi...cok bulanacak olursa alin bir tane dedi... ilerleyen haftalarda hafifler bulantilar dedi...

Inan canim, bugün evde doktora gitmeyi beklerken, mideme agrilar girdi heyecandan, doktora vardik yine öyle...kac kere lavaboya gittim inan hatirlamiyorum... doktor ve sekreter cok sevindi hamile olduguma, cünkü daha önce 2 düsügüm oldugu icin... esimde sevindi...

yani bugün heyecanli bir gün yasadik, darisi tüm dileyen isteyen anne adaylarinin basina... Rabbim hepimiz sana emanetiz, bizleri sen koru...

sevgiler

merhaba,

aramiza yeni katilan arkadaslarda hosgelmisler sefalar getirmisler...Allah hayirli hamilelik nasip etsin...sevgiler

Sevgili HaticeCan, ilgin ve iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim, Allah saglikla yavruna kavusmani nasip etsin insallah.

Sevgili zeynepr, canim paylastigin yazi ile beni cok mutlu ettin, cok tesekkur ederim. Foruma mesaj yazdigim gece, yine uyku gelmeyince, soyle esasli bir dusundum yazdiklarimi, hislerimi. Sonra icim bir rahatladi, durup dururken bosu bosuna telaslanmanin, huzursuzluk yasamanin anlami yok dedim ve Allah'in hayirlisiyla evladima kavusmami nasip etmesi icin dua ettim :)

Dun aksam da ablam, enistem ve yegenim iftara gelmislerdi. Yemek bitene kadar hicbirsey belli etmedik. Yemek bitince bebisin ilk ultrasound ciktisini cebime koydum, esim de video kamerayi aldi eline :) Salona girip "size ailenin yeni uyesini tanistirayim" deyip resmi uzattigimda yasadiklarimiz cok cok guzeldi ve esimin bunu video kameraya kaydetmeyi akil etmesi cok cok iyi oldu, guzel bir hatira olacak :)

Allah bebek sahibi olmayanlara evlat sahibi olabilmelerini, biz bebek bekleyenlere de saglikla bebislerimizi kucagimiza almamizi nasip etsin insallah.

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.sat tarihime göre 5+2 günlük hamileyim.salı günü bebeğimin kesesini gördük.hafataya salıda inş kendisini görücez.ben çok korkuyorum göremicem diye.çünkü bundan önce 3 kimyasal gebelik geçirdim.uzun tedaviler sonrası ve ameliyat sonrası ilk defa bebeğimin kesesini gördüm.arkadaşlar hemen hemen aynı haftalardayız beta hcg değerlerinizi ve şuan sizdekideğişiklikleri paylaşırmısınız benimle.benim aşırı mide bulantılarım var.hiçbirşey yiyemiyorum.gecem gündüzüm mide bulantısıyla geçiyor.hiçbirşeyin tadını alamıyorum.ayrıca birşey daha sormak istiyorum.ben normalde 51 kiloyum yani kilolu bi insan değilim.ama son günlerde karnımda öyle bir şişlik varki sanki 4 aylık hamile gibiyim sizdede böyle şeyler oluyor mu?

Hayırlı olsun sezen:) Moralini yüksek tut ki hormonların ona güç versin canım. tutunsun büyüsün oralarda. ben de bilmeden antibiyotik kullanmıştım. hatta kan testi bile yaptırdım. öyle kullandım ama yeni hamileymişim.çıkmamıştı. çok üzüldüm. kahverengi lekenmelerim oldu hep. sonuçta iyi olmasına dua etmekten başka çarem yok ne yazıkki.aşmaya çalışıyorum bunu. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza da alırız. valla benim beta hcg bir daha ölçülmemişti. o yüzden ilk değerim 436. ben üşüttüğüm için öksürükten hala kurtulamadım. bu yüzden de sabahları istifra etmek zorunda kalıyorum genelde. ama hamilelikten olduğunu düşünmüyorum. midem aç kalmaya dayanamıyor. yemezsem o zaman ağrı ve bulantı oluyor. çünkü en baştan az az sık sık yemeye alıştırdım midemi. onun faydasını inan çok yaşıyorum.çünkü gün içinde bulantı yaşamıyorum.tavsiye ederim. karnındaki şişlik normal bence. bende de öyle çünkü. sevgiler

bende nisan annesi olucam inşallah.. yani benimki çok sınır sezaryan olursam marta da denk gelebilir... sanırım buranın en kıdemli hamişi ben olmalıyım :)) doktor tahmini doğum tarihine 1 nisan dedi :))

bugün kalbi gördük çok şükür.. böle pıtır pıtır attı bebişim :)) inşallah hepiniz görürsünüz.. bi parçada olsa çok rahatlıyo insan.. henüz aileme söylemedik.. kalbi bekleyelim dedik.. haftasonu inşallah sürprizi patlatıcaz.. :))

şuan seninki nekadarlık canım.ben adetimden 6 gün sonra yaptırdım 3476 çıktı bana biraz fazla geldi ama dktrum bişi demedi

canım öncelikle yersiz panik yapıyorsun bence.. sakin ol rahat ol.. bi kere kimyasal gebelik dedğin şeeyi doktorlar gebelikten bile saymıyo.. kadınların büyük çoğunluğu farkında olmadan bunu yaşıyorlar.. ama tedavi ameliyat diyorsun demekki bir sıkıntın varmış.. ama bak adı üstünde tedavi olmuşsun.. yani iyileşmişsin :)) bak ne güzel bebiş tutunmuş.. kesesinide görmüşsün.. keeyfini çıkarmalısın bence :)) ben 4 küsürüncü haftaydı tam hatırlamıyorum ama hamile olduğumu öğrendiğimde idrar testinden kan testi yaptırdım o zaman bhcg 406 çıkmıştı ama keseyi, görememiştik.. 5+5 ken tekrar doktora gittim keseyi gördüm.. bugünde kalbı gördüm çok şükür.. içini ferah tut :)) iyi düşün ve rahatla.. ,iştahsozlık bendede var.. bulantımda var ve karnım aynı senin dediğingb :) hele akşam oldumu sanki 4 5 aylık gb :)) sıkma canını bak normal şeyler yaşıyorsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…