2012 nisan anneleri haydi buraya...

Selam, ilk yorumundaki endişen, bana sanki gebeliği henüz düşünmediğin, panik ve süpriz bir durum yaşadığın duygusunuu uyandırdı nedense. Bildiklerimi söylemiştim ama O yüzden nötr bir yorum yapmıştım. İnşallah her şey bu kez sağlıkla ve gönlünce olur. sen de aramıza katılırsın. Hiç stres yapmamaya çalış. Güzel haberlerini bekliyoruz. sevgiler...

merhaba canım benim senin kadar yoğun olmasa de özellikle bazı günler çok sıkıntı yaratabiliyor.hiç yemek pişirmiyorum mesela mutfağa pek girmemeye çalışıyorum.inşallah ağzımızın eski tadına kavuşuruz bana doktorum bulantım olduğunu söyleyince ohh iyi gebeliğin normal devam ettiğini gösterir dedi.tabi bu bir genelleme çünkü hiç sorun yaşamadan sağlıklı geçiren de oluyor tam tersi de olabiliyor.bebeklerimiz kendilerini bize böyle hissettiriyor herhalde.

kızlar merhaba 3 gundur takıp edemıyordum sızı evde yatıyordum bugun de zorla kalktım ayaga

cok sukur bebegım ıyı ama ben hıc ıyı degılım yaa

ıstıfra edıyorum kac gundur dun dr gıttık bebegımız 9+3 olmus

ama bende heba oldum ne yemek ne su hıc bırsey ıstemıyorum :83:

hap verdı onu kullanıyorum sımdı en azından ayaga kalkıp ıse gelebıldım

ısten cıkısımı ısteyecegım bugun dayanamıyorum cunku

dualarınızı esırgemeyın olur mu benden bu arada dogum tarıhımız 15 nisanmıs

ona bıle sevınecek mecalım yok benım

sabır canım bebeğini eline aldığından bunların hiç biri aklına gelmeyecek..

günaydınnn tatlı anneler ve herkese hayırlı cumalar..
üstelik bugün son iş günü ohh ne güzell...

herkesin keyfi yerindedir umarım gerçi çok bulantı sorunu çeken var ama umarım tez vakitte midesi bulananlarda normale döner inşallah...hepimize güzel dinamik sorunsuz geçen hamilelikler olsun hafta sonumuz şöyle rahat bolbol dinlenerek eğlenerek geçsinnn...

ben yaptırdım ultrason ölçümlerini hemen söylediler ama yarın kan sonuçlarımı alacağım umarım onda da sorun yoktur. 11+5 tim yaptırdığımda ayrıca.

bende dün yaptırdım ultrasonda gayet iyi dedi burnu oluşmuş ense kalınlığı 1,7 dedi güzel dedi kan tahlilide aynı gün çıktı onda trimosy 21 riskli çıktı üçlü test mutlaka olacak dedi ama 17. haftayı nasıl bekleyecem moralim çok bozuk

canım bendede göbek yok sadece çok sert ve yiyince acayip şişiyorum ve o zaman sıkıntı oluyor pantolonun beli lcw de ki pantolonlarda öyle rahat ve güzel ki zaten hamile pantolonu olduğunu senden başkası bilmiyor.aman dikkat et benim bir kez açık düğmem dalgınlığıma geldi Allahtan üstümde okul önlüğü vardı yakasını birleştirdim hemen.
birdeee lcw gibi hamile kolleksiyonu olan başka yerler tam bilemiyorum meşhur markalarda var ama maaşallah hamile için olunca fiyat iki katına çıkıyor aşırı pahalılar... ya keşke defaktoda yapsa hamile reyonu ne güzel olur...

ben ayın 16 da dr.daydım bana sol yumurtalıkta çatlamak üzere olan bir folikülün var dedi acaba adet günümmü erken olcak veya ben zmanından öncemi döllendim merak ettim.

kim bilir canım belkide...bebek düşünmezken ikide bir adet zamanı geliyor üfleye püfleye yine mi diyoruz ama bebek isterken bu adet zamanları niye gelmez bilmez zaman geçmek bilmez anlamıyorum.inşallah vardır bebişin, yine her ihtimale karşı hem var gibi dikkat et kendine, hemde kendini çok kaptırma yoksa çok üzücü oluyor kırmızıları görmek.eğer kendini kaptırıp hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorsan bir kan testi yaptır devlette erken yapmıyorlar ama özelde yaparlar 3günlükte olsa çıkar mış.Allah gönlüne göre versin.

bu arada 8+1 im bugün............

iki ay doldu yani hadi hayırlısı benimde innşallah üç ay dolacak ve inan hiç geçmeyecek gibi gelen bulantılarım azaldı nasıl rahatladım anlatamam.hala bi dolu şikayetim var ama bulantı azaldı bazen hiç olmuyor ve inan özlemişim böyle hissetmeyi.merak ettim daha önce miğdende rahatsızlık varmıydı?benim annemin gençkızlığında miğdesi rahatsızmış ve hamilelikleri tam bir işgence gibiydi kusması için yemesine bile gerek yoktu herşey kusma sebebiydi camdan bakıyordu yolda pasaklı bir kadın kusuyordu dediğin gibi boğazı yara oldu kadının son aylarına kadar böyleydi.ama her insan bir olmaz bende çok kötüydüm ve annem gibi olacam hep öyle olacam sanıyordum şükür azalıyor ve kendimide buna şartladım açıkcası 3ayda biticek gittikçe azalacak inandırdım kendimi...sende öyle düşün en kötü zamanlar ama geçecek gittikçe azalacak hele 2hafta sonra ultrasyona girip hareket ettiğini kollarının bacaklarının çıktığını gör nasıl iyi hissedeceksin iyi olacaksın.ne zaman biteceek diye düşünme elbet bitecek diye düşün.birde su bile içemiyorsan hiiç ihmal etme doktora git vücut susuz kalmamalıymış sanada bebeğede çok zararlıymış serum takarlar çok rahatlarsın...

hiç sıkma canını Allah ın izniyle hiç bişi olmaz.benim kuzene down sendromu riski çok yüksek dediler hatta gebeliğe son verilip verilmemesi konusu bile konuşuldu maaşallah dünya tatlısı sapasağlam akıllı bir cimcimeleri oldu.bence kendinide bebişinide üzme.internetten bir baktımda şimdi senin değerlerin tam ne bilmiyorum ama şu paylaşımımı bi okusana kendi değerlerinle şunu bi karşılaştır.

2'li test normal 3'lü test risk gösteriyor
FATMA sormuş:
hocam ne olur yardım edin 3 gündür ağlamaktan harap oldum. tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım 2 li tarama sonucum normal çıktı serbest bete hcg 64,4.. düzeltilmiş mom 1,59.... papp-a 1,98..düzeltilmiş mom 1,18 yaş riski 1:514 .biyokimyasal trisomy21 1:1519.Kombine trisomy 21 1:5134.Trisomy 18+nt <1:10000 5134 KADINDAN BİR KADINDA 21 NT RASTLANMISTIR SONUCU VERİLDİ.BU TEST YAPILIRKEN 12+1 GEBELİK HAFTASINDAYDIM.. SONRASINDA 3 LÜ TESTİM YAPILDI VE DEGERLERİM YÜKSEK ÇIKTI . DEGERLERİM...AFP 14,0 DÜZELTİLMİŞ MOM 0,41.HCG 20216 DÜZELTİLMİŞ 0,89 .E3 1,99 DÜZELTİLMİŞ MOM 0,49 .NORAL TÜP DEFEK<1:10000 HESAPLANMIŞ TRİSOMY 21 RİSKİ CUT OFF DEĞERİNİN ÜZERİNDEDİR VE BU DEGER ARTAN RİSKİ TEMSİL ETMEKTEDİR.95 KADINDA TRİSOMY 21 GEBELİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR İBARAESİ BULUNMAKTADIR...BEN BU TESTİ YAPTIRDIGIMDA 16 HAFTA 2 GÜNLÜK HAMİLEYDİM AMA 3 LÜ TARAMADA 18 HAFTA 3 GÜNLÜK OLARAK YAZILMIŞ ŞİMDİ BEBEGİN DAWN SEN OLACAGINDAN SÜPELENDİLER FAKAT BEBEGİN TÜM GELİŞİMİ ULTURASONDA NORMAL ÇIKIYOR TÜM ÖLÇÜMLERİMDE NE OLUR BİZE YARDIM EDİN HANGİ SONUÇ DAHA DOGRUDUR. BU ARADA AMNİYOSENTEZDE YAPTIRDIK AMAM 3 HAFTADA ÇIKACAK BU BEKLEME SÜRESİ BENİ BİTİRDİ NE OLURR BANA BİR YOL GÖSTERİNNNN DEGERLERİMİ İNCELEMENİZ UMUDUYLA TEŞEKKÜRLERRRRRRRRRRRR
Dr. Senai Aksoy'un Yanıtı
İkili testin normal çıktığı durumlarda normal koşullarda başka bir teste gerek yoktur. Ancak güvenliği artırmak istenirse 16-18. haftalarda 4'lü test yapılabilir. Üçlü test artık terkediliyor. Sizin durumunuzda 2'li test oldukça düşük bir risk göstermiş. Üstelik ultrasonda da herhengi bir anormallik yok. Amniosentezde bir problem çıkma olasılığı gerçekten çok düşük.

içini ferah tutyüksek olması yüzde yüz olacak anlamına gelmiyor bilşiyorum zordur şimdi ama çok kişi var böyle denilen ama maşallah hepside kucağına aldı beebğini hatta amniyo sın-vısı aldırdı eltim 6. ayında ama maşallah bir görsen kızını dünya tatlısı..

günaydıınn.. evet yaşasın bugun son iş günü hafta sonu evimde yuvarlanmak istiyorumm..
ben gün saymamaya karar verdim geçmiyo bi türlü günler tgullun dediği gibi regl günün her ay hemencik gelir şimdide ay geçmiyo
boğazlarımda şişecek sankii çok korkuorum ya geçsin artık zaman hiç bebişimi elime alıcakmışım gibime gelmioo ne kadar zormuş beklemek ya gece uykun kaçar sabah olmazya bunu dokuza çarpmak gibi bişey..

çok teşekkür ediyorum kızlar içim rahatladı inşallah bişey yoktur üçlü tarama testi inşallah iyi çıkar dünden beri kahroldum eşime yansıtmak istemedim ama anladı ters bişeyler olduğunu neyse tekrar aynı yaşantıma geri döneyim en iyisi hepinizi öpüyorum çok çok

selam arkadaşlar umarım herkes çok iyidir, son biriki gündür ben de artık daha iyi gibiyim. Daha az başım dönüyor, lekelenme yok, yanaklarım da kırmızı kırmızı oldu sanki. Ama bulantılar tam gaz devam .
on gün sonra ikili testimiz var. inşallah iyi sonuçlar alırız. Beralku moralini bozmamaya çalış canım inşallah herşey yolundadır. doktorum ikili testten sonra cinsiyeti öğreneceğimizi söyledi. Oysa daha 12. hafta dolmuş olacak, cinsiyeti öğrenebilmek için sizce biraz erken değil mi? sağlıklı olsun da cinsiyeti kız ya da erkek önemli değil hayırlı evlat olsun. son on gün nasıl bekleyeceğim bilemiyorum..
sevgili haticecan sık yazamasam da buradan sizleri hep takip ediyorum. inşallah hepimiz sağlıkla hayırlısıyla kavuşalım bebeklerimize.

banada 12 haftamda gittiğimde şimdi birşey söylemiycem 13-14. haftada öğreniriz demişti aslında yarın gideceğim ama almıyo doktorum sonuc almaya gittiğimde bakıp gönderiyor artık bir dahaki haftaya gene bir sorarım belki alır artık çoğu zararmı bilemiyorum. inşallah 1 hafta sonra gidince öğrenirim. ben 2 haftada bir gittim bu aya kadar sizde öylemisiniz.bakalım bu gitmeme ne zaman gel diyecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…