kızlar bide ben ikili testi yaptırmak istemiyorum ya
sonuca gore ıcımde bır urpertı olmasına dayanamam 7 ay boyunca
benımle aynı fıkırde olan var mı yoksa dr mecburen yapıyor mu
canım benim arkadaşım kullandı aynı nedenden ama onlar uzun sür kullandılar 6 aya kadar galiba ancak onda dış gebelik ve rahim tersliği sorunu vardı. o ilça rahmi sıktığı için buzaman kadar da bişey olmadıysa Allahın izni ile bundan sonrada olmaz canım doktora nezman gideceksin baktın huzursuzsun biraz daha önedemi alınmıyor orada randevular...yada acili gibi bir uygulama yeri yokmu hani için rahat ertsin ilacım bitti diye g,derdinn
sagol canim hemen yazdigin icin. Doktorda ki randevum 28 Ekim´de, ama ondan öncesi sorun falan olursa ya hastaneye giderim, yada doktordan randevuyu öne alirim... ne bileyim, acaba hastaneye gitsem mi diye düsünüyorum ama bilmiyorum, yada en iyisi 2 hafta rapor alip evde dinlenmek...
Normalde tehlikeli durum oldugunda doktor izine ayirabiliyor ama az önce doktoru aradim sekreteri ile görüstüm erken izine ayrilmak icin, kadin yeni bir uygulama var simdi dedi, 25ci haftadan önce ayiramiyor doktor dedi, cok tehlikeli bir durum varsa ancak öyle ayirabiliyormus...
Ben su an calisiyorum, her gün arabayla 1 saat gidiyorum - 1 saat´te geri dönüs...nasil olacak bilmiyorum, belki ikna edebilirim doktoru...Rabbim hepimizin meleklerini korusun ya... dularinizi eksik etmeyin lütfen...
kızlar bide ben ikili testi yaptırmak istemiyorum ya
sonuca gore ıcımde bır urpertı olmasına dayanamam 7 ay boyunca
benımle aynı fıkırde olan var mı yoksa dr mecburen yapıyor mu
bende martı çıkaramıcam gibi geliyor normalde 2 nisan ama benim hesaplarıma göre mart sonu gibi annesiyel aynı ayda doğacak inşallah.. ben ikidir normal doğum yapanşarın yanındayım biri çok kolay biri çok zor yaptı ama bakıyorum ertesi gün ayakta ikiside sonuçta kalkıyorsun bebeğini kucağına alınac zaten unutuyorsun o yğzden psikolojik oalrak kendimi suan sadecce normla doğum ahazırlıyorum yani çok gerek olmazsa sonuna kadar deniycem yani ne kadar korku okadar büyütüyor kafada zorda olsa gördüğüm şuki geçip gidiyor ve bebğini alıyorsun kucağını Allahın izniyle tabii
evet canım benim de 2 nisan ama doktor bir hafta ileride diyor yani benimki ıltrosonda hep bugüne göre 15+0 çıkıyor.heralde bu da oğlum gibi büyük doğacak oğlum 4.5 kilo doğdu daha doğrusu doğamadı doktorum bebeğin kilolu doğuramayabilirsin dedi ben de sezeryanla alın ben doğuramam dedim.son ultrosonda bebk 3.900 dedi 4.5 doğdu.ameliyattan sonra çok güzel karar verdin dedi kesinlikle doğuramazdın o kadar sancıdan sonra sezeryana giderdin dedi.
bence hayırlısn iste ben hep normal doğum olsun istiyordum hep öyle dıa ediyordum son günlerim yaklaşnca biraz da korkudan dua şeklimi değiştirdim allahım dedim eğer normal doğuramıycaksam bi sebep olsun öncesinde sezeryan olsun dedim.çok şükür dualarım kabul oldu.bence de hiç takmayın kafanıza yaratan rabbim bi kolaylk veriyor.hayırlsnı istemek lazım....
Kızlar, sizler dışarıda yemek yiyor musunuz? yerseniz de neler tüketiyorsunuz. ben çok evhamlıyım. her şey yemek isterken yok tavuktan solmenalla geçer mi yoksa bayat mı, kaşar pastorize mi listeria geçer mi, etten salatadan toksoplazma geçer mi ? valla kafayı yicem bazen. atmaya çalışıyorum üstümden ama gene aklıma geliyor. inanın siz nasılsınız. tek ben mi böyleyim? bana biraz akıl verin..
oy maşşalahh..
öyle tabi hayırlısı nasıl oalcaksa öyle olsun ama seninki gerekli durum canım.. ben korku kısmı için cesaret toplarım ama normal doğum yapmak istiyorum. tabi bebek büyükse yada sağlık açısından sorun çıkacaksa hangisi olacaksa o olsun hiç sorun değil bana doktorum hiç öndesin falan demedi normal gidiyoruz ama ben hep 27 yaşımda evlenicem 28 yaşımdada doğurucam diyordum eğere martta olursa doğumum en azından aynı ayda doğmuş olucaz. diğer teorilerim tuttu çünkü.. hatta eşimle hiç tanışmazken bu yaz evlenicem demiştim sonra tanıştık yıldırım aşkıyla 6 ayda yazın evlendik:))))
oy maşşalahh..
öyle tabi hayırlısı nasıl oalcaksa öyle olsun ama seninki gerekli durum canım.. ben korku kısmı için cesaret toplarım ama normal doğum yapmak istiyorum. tabi bebek büyükse yada sağlık açısından sorun çıkacaksa hangisi olacaksa o olsun hiç sorun değil bana doktorum hiç öndesin falan demedi normal gidiyoruz ama ben hep 27 yaşımda evlenicem 28 yaşımdada doğurucam diyordum eğere martta olursa doğumum en azından aynı ayda doğmuş olucaz. diğer teorilerim tuttu çünkü.. hatta eşimle hiç tanışmazken bu yaz evlenicem demiştim sonra tanıştık yıldırım aşkıyla 6 ayda yazın evlendik:))))
bem yiyorum canım mecbur . o söylediklerin birebir aklıma gelmiyor ama iştahla yediğim söylenemez et yememeğe çalış sebzelerdende ıspanak pazı semizotu bunları dışarıda yeme artık ben genelde çorba içip meyve ile geçiştiriyorum eve gidene kadar gerçi bu aralarda iştahım kesildi gitti... ama sabah ptronlar gelene kadar yumurta ballı süt peynir .... hazırlıyorum.kahvaltımı mümkün oldukça iyi yapıyorum.. bua rada okudum hamile bayanalr için kahvaltıda cornflakesler çok iymiş en azından poğaca börek yiyrceğimiz zamanlar öyle değerlendirelim..
oldu mu şimdi canım, ben de dışarıda yapamadığım için semiz otu, ıspanak yiyorum her hafta bir kez dışarıda. Kumlu olabileceği için mi ? Güvenilir bir yer neyseki ama. Al kurtlar cirit atıyorlardı içimde, biri daha eklendiAma sakınan göze çöp batırmak istemediğim için fikirleriniz terciheriniz benim için önemli. Saol cevabın için. Yumurta ballı süt süper zaten. Ben de her gece muzlu süt yapıyorum.
şimdi söyle canım ben kan testi yaptırdığımda bana kırmızı etten ve yeşil sebzelerden geçen virüsü birde kızamıkçık geçirmişmiyim diyer bir test yaptı kadın birde evcil hayvan testi vardı çünkü ben kedi köpek besledim..
Kızamıkçık geçirmişm bağışıklık kazanmışım artık korkma bişey olmaz dedi ama toksillamı toksikallamı yanlış olmasın bu virüsü de kapmışım zamanında onuda geçrimişma ama vucut bunlara bağışıklı kazanmaz yenilenebilir dedi o nedenle bana çiğ sebze ve meyveleri iyi yık yeşil yapraklı sebzeleri iyi yıka dedi. Ben hamile olmadan evvelde bunları zaten çok güvenle yiiyeme içim rahat etmez dışarıda ama pipiriklenme hemen yememeğe çalış yani hafta sonları evde pişri koy dolaba bunları hafta içi tüketirsin mis gibi dışarıda benim tavsiyem en iyisi çorba içmek ne bilim bana daha iyi geliyor dolaba kepek ekmeği peynir falan koydum iş yerinde çok acıkırsam hemen bir sandviç yapıyorum masamda da kavanoza fındık baden-m koydum öyle idare ediyorum..
bende de kızamıkçık, bi virüs dha vardı ona bağışıklık kazanmışım, toksoplazma geçirmemişim. Aslında internetten oldu biraz. O kadar net ve en kötü senaryolu yazılar varki çoğu da doktrlar tarafından yazılmış, insan bu hale geliyor. Elimden geldiince dikkat ediyorum artık. Sağolasın canım
merhaba drusella,
normalde bulanti ve kusmalar 13cü haftalarda azaliyor diyorlar ama demek ki bünye meselesi.. Benim sükür 12ci haftada cok cok az bulantim vardi... Canim dualarim seninle, insallah sende güzel haberlerle gelirsin doktordan...
hmm o zaman haklisin, kraker görmeye tahammül edemezsin - onun yerine ne yenebilir ki , meyve falan yesen faydasi olurmu bilmiyorum hic.. insallah bir an önce gecsin, sende rahat rahat hamileligini yasa... senin bir daha ki kontrol ne zaman?
sağol arkadaşım inşallah bir daha olmaz. bulantılar çok yoğunken hele o ikinci aydaki hem bulantı hem hasta gibi halsizlik... bana 12yi tamamla nasıl iyi olursun diyorlardı birden geçeceğine hiç inanasım gelmiyordu ama önce halsizlik azaldı sonra bana hiç geçmeyecek gibi gelen bulantılar önce miğde yanmasına ekşimesine döndü sonra büyük ölçüde geçti şimdi eskiye nazaran bulantım çok az oluyor, miğde yanmamda genelde akşamları oluyor ve ondada bayağı azalma var. önceden sırf miğde boş kalıp daha kötü bulantı yapmasın diye atıştırma gibi hafif salata tarzı şeyler yiyordum zorlanarak, şimdi bayağı iyi yemeye başladım ama kilo vermemi durduramadım bir sabah çıkıyorum tartıya oh 100gram almışım öbür sabah çıkıyorum tüh 200gram vermişim...neyse bebiş iyi olsunda düzene girer inşallah.
seninle 1gün farkımız var,merak etme dedikleri doğru sonuç olarak azalıyor ve inşallah tamamende geçecek...
inşallah bebişinde iyidir.bakalım prens mi geliyor prenses mi?
hadi inşallah canım bir sorun olmadan çıkacaksın Allahın izniyle..öğrenirsin inşallah cinsiyetini de hayde bakalım bu ara meraktayım beralkunun oğluna erkek kardeş oldumu ben bir süre bakamadım nete. şu listeyi paylşayımda öğreneler varda ekleyelim onları da..
ya kizlar bisey soracagim, belki bileniniz yada baska hamile olanlardan duymuslugunuz vardir. Ben su ana kadar progestan ve kan inceltici kullaniyordum, su an 14cü haftamizdayiz, doktor "elinde ki son paketi bitir ondan sonra almana gerek yok dedi", benim daha önce 2 düsügüm oldugu icin yazmisti bunlari bu sefer.. ama ben ilaclari birakinca bisey olur diye endise ediyorum...
acaba hic böyle kullanip, ilaclari birakinca sorun yasayan var mi ki??? Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim...
tgull çok geçmiş olsun önemli olan prensesin iyi olması bi problemde yokmuş işte kendine biraz daha dikkat et arkadaşların dediği gibi uzanmamak lazımm ben kaptırıorum bazen kendimi de, cinselliklle de bi ilgisi yoktur demiii :26: bi arkadaş için duymuştum öyle de ilginç geldii acaba mı dedimm.. burdan sana ancak bi çiçek gönderiorum
love_honey pantolon ve tişört olayını bende düşündümm çok hoşuma gitii sen yaptım deyinceen azından eski olanlara uygulamaya düşündüm ama makine lazım değilmii elinle nasıl yaptınkii
görkemli yaşlarımız yakın kilolarımızda sanırım ilk heyecanlarımızda..ama ben kendimi öyle çok tombik görmüomm boyuma göre biraz tombiğim :) bebişin %95 uyuduğunu bilmiodum ilginç geldii bende evdeyken sürekli elim karnıma yapışık geziorum gerçek kıpırtılarını kaçırmıım die bir de tv de bile kötü şeler izlememeye çalışıorum haber filan izlemiorum bebişim de üzülmesin die meğer uyuyomuşş
znrcnk beni güldürdünüz Allah ta sizi güldürsünn...
yağmurcum benzerliklerimizin olması güzel bişey,özellikle yaş konusu beni biraz geç kalmışlık duygusuna kaptırıyor bazen ama yakın yaşlarda kişilerle tanışınca yalnız olmadımı anlıyorum.
kızlar ne güzel sonuçlar alıyosunuz ikil testlerde. benimde bu hafta ikili testim var inşallah güzel sonuçlar alırım.ayrıca 3 hafta oldu bebetoyu görmeyeli,özledim hani...ileri yaş gebeliklerinde down sendrom riski yüksek diyorlar ama ben fazla takmamaya çalışıyorum .
kafama takılan bişey var.yardımcı olursanız sevinirim.dr öz kitabında şampuan ve cilt nemlendiricilerin organik ürünler olması gerektiğinden bahsediyor.benim cildim çok kuru olduğundan mutlaka yüzüme nemlendirme kullanıyorum.ama malum çoğumuz şampuan olarakta yüz kremi olarakta hep kimyasal içeriklileri kullanıyoruz.acaba organik bitkisel hangi markalar var bildiğiniz ya da kullandığınız.şampuan ve nemlendirici olarak??
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz içindoktorumuz ense kalınlığını ve burun kemiğini iyi buldu, kan da verdik tüm parametreler ve ikili test için. ultrason çok güzeldi, kocaman olmuş bebeğimiz 6 cm. önce uyuyordu sanırım sonra doktorun ölçümünden rahatsız oldu, kıpır kıpır harekete başladı. nasıl değişik bir his, nasıl güzel.. iki kolunu havaya kaldırıyor indiriyor durmadan. ayacıklar yerini kazar gibi geriye doğru tepiniyor. doktor sonra dört boyutlu görüntü de alalım dedi, sanırım cinsiyete orada baktı. daha erken, henüz bir çıkıntı yok ya da kız gibi görünüyor dedi. inşallah sağlıklı ve hayırlı olur cinsiyeti kız olmuş erkek olmuş ne farkeder ama eşim kız olmasını çok istiyordu, ben de rüyamda hep erkek görüyordum. galiba kız olmasına çok sevinicem. inşallah ikili test sonuçları da iyi çıkar. kızlar ne dersiniz minik bir prenses geliyor olabilir mi?
Haticecim ben de progestan ı sordum bugün artık bırakabilir miyim diye, doktorum 14. hafta bitince bırakalım dedi. şuan büyük bir aktif kanama alanı görünmüyor dedi. kan inceltici derken iğne mi? ben pıhtılaşma için clexane iğne kullanıyorum ve dokuz ay devam edecekmiş. ama dozu tahlillere göre değişiyor. gönlünü ferah tut inşallah her şey yolunda gidecekyine de içine sinmiyorsa ikinci bir doktorun görüşü faydalı olabilir.
drusella merhaba canim,
ya bugün ki yasadiklarini anlatmissin ya, inan kendim yasiyormus gibi oldum, cok duygulandim.. insallah zaman cabuk gecerde bende bir an önce bebisimi tekrar görürüm... Cinsiyeti hic önemli degil, kiz erkek fark etmez yeter ki saglikli olsun.. insan cok acayip hissediyor kendini, bebisini öyle oynarken görünce...
Doktor banada 14cü haftadan sonra birakmami söyledi, bu haftada zaten 14cü hafta, elimde ki son progestan haplari yarin bitiyor. Kan inceltici dedigim hani aspirin mesela kani durultur ya, ayni o görevi gören bir ilac kullaniyorum, sanirim kan pihtilasmasini önlüyordu... hem progestan, hemde o ilaci hamile kalmaya karar verdigim andan beri kullaniyorum. Benim kan inceltici hap olarak. Igne vermedi bana. Ha birde folic asit kullaniyorum. Bu haplari birakinca bana elevit kullanacaksin dedi, yarin olmazsa eczaneden onu alicam, ona baslicam bakalim...
Insallah canim hersey yolunda gider, kontroldede hersey güzel cikar... olmazsa dedigin gibi baska bir doktora daha görüneyim, icim rahat etsin... cok sagol canim... sevgiler - kendine dikkat et - Allaha emanet ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?