2012 nisan anneleri haydi buraya...

merhaba arkadaşlar,
bir gün girip bir gün giremeyince kocamaan sayfa cevap yazıyorum böyle.

ben evdeyim işe gitmedim rapor verdi doktor.faranjit oldum bu seferde hay Allah. doktor yat dinlen dedi ama şansa akşamada misafirimiz var uzaktan mecbur birşeyler yapmam lazım bilemiyorum napcam. bide ilaç verdi rovamycine diye.elimde bekliyorum içsem mii içmesem mi. içindede hiç hamilelikte kullanımla ilgili bişi yok .
birde kızlar lütfen benim gibi olan varsa cevap versin çok tedirginim.karnımın içi acıyor alt kısım özellikle,sağlık ocağına gidince kalp atışını duyabilirmiyiz dedim denesin hemşire dedi doktor.hemşire kalp atışını duyamadı gitti doktora söyledi doktor bebek küçük olduğundan duyulmama ihtimali var zaten, bişi olmaz demiş ama içime bir kurt düştü hiç rahat değilim.randevum pazartesiydi ama yarın gideceğim doktoruma of bi yarın olsa kızımı bir görsem.
bu arada iyiki bu doktora geçmişim öbürü 40güne bi çağıracaktı bu 15günde diyo anladım ki ben 40gün bebeğimi görmeden yapamam.şimdi bile öyle özledim ki sanki haftalardır görmedim huysuzlandım
.

çok geçmiş olsun cnm dikkat et kendine bebişe de bişey olmamıştır güzel şeyler düşün pozitif ol

Kızlaaaarrr bende doktordan geldim. 2 li testimin sonucunu öğrendim. Allah' a şükür değerin çok iyi olduğunu söyledi, süper dedi hiç kokulacak birşey yok gözün aydın dedi. Çok sevindik. Allah tüm bebiş bekleyenlere nasip etsin inşallah hayırlısıyla alırız bebişlerimzii kucağımıza. Tek sorunum kan değerlerime şok oldu bu ne böyle diye bu kadar düşük diye 6 kutu kan ilacı yazdı. Birde elevite başladık hemen aklıma siz geldiniz.:) Soracağım soracağım hep unutuyordum doktor yazınca hatırladım. Herhese sağlıklı günler diliyorum hasta olan arkadaşlarımız inşallah en kısa zamanda toparlarsınız. Öpüyorum sizleri.......

Beralku......Erkek
Tgull.........Kız
Ceylan_z....Kız
Fsuzel........Kız
znrcnk.......Kız
Haticecan..Erkek
burcu_daisy. Erkek
butterfly05..Erkek
eylul83.......Erkek
kadifegül...Kız

kızlar selam bugün hiç iyi değilim bende hapşurmaktan bir hal oldum içim dışıma çıktı. bebeğim içerde bungee jumping yaptı valla bütün gün. gözlerim kızarık uykum var üşüyorum off yaa... bademciğimde elime geliyor dışardan şimiş bu sefer tamam galiba napcam bilmiyorummm...

bende bbeğimi çok özledim dada çok var görememe 17 haftada 3lü taramaya gidicez ama inanılmaz merak ediyorum naapıyor acaba..

merhaba canim,

listemiz cok güzel oldu yaaa, devami gelir insallah...sagolasin canim...

gecmis olsun canim ya, dikkat et kendine.. asiriya kacmamak sartiyla icebilirsin canim sanirim...

çok geçmiş olsun cnm dikkat et kendine bebişe de bişey olmamıştır güzel şeyler düşün pozitif ol
sağol arkadaşım öyle yapmaya çalışıyorum.

gözün aydın.elevit vitamin mi? bende decavit kullanıyorum ayrıca kan problemi bendede var doktor hap verdi hatta daha önce vitamin kullanmakta düzensizlik yaptığım kullanmadığım için tehdit etti bak içmezsen yükselmezse iğne ile bunu yaparım dedi. ismi ne senin kan hapının?

Beralku......Erkek
Tgull.........Kız
Ceylan_z....Kız
Fsuzel........Kız
znrcnk.......Kız
Haticecan..Erkek
burcu_daisy. Erkek
butterfly05..Erkek
eylul83.......Erkek
kadifegül...Kız
birde derler kız kısmı hemen göstermez daha geç belli olur bizim kızlar erken davrandı ama sonuç olarak dünya dengesi bakın eşitlendi bebiciklerimiz...

hapşurmak çok kötü yaa karnım nasıl acıyor hapşururken.yolda bile hapşuracakken eğilip göğsümü dizime yanaştırıp karnımı tutuyorum yoksa acayip acıyor korkuyorum çıkacak diye...ablamda dalga geçiyor o kadar kolay değil onu çıkartmak merak etme diyo öyle olsa doğum zamanı az karabiberi koklar bir hapşurukta doğururduk ne güzel...

Çok geçmiş olsun tatlım, bu arada faranjit olduğunu söylerken doktor boğaz kültürü almış mıydı? ben de geçenlerde sen gibiydim demiştim hatta. doktor boğaz kültürü yaptı. çıkana kadar antibiyotiği kullanmaddım. eğer bakteri çıkarsa kullanacaktım ama. çok şükür temiz çıktı. yani viral bir anjinmiş. o yüzden içseydim bşuna içecektim. sonuç çıkana kadar doğal yollarla baktım kendime arada parol içtim. doktorum günde 3- 4 içebilirsin dedi. ama genede kötü hissettiğimde içtim. o yüzden kültür yaptırmanı tavsiye ederim öncelikle. ayrıca benim doktorum da ayda bir çağırıyor, merak etme. çok özlersen de arada bi şeyi bahane et gidip görüver ben mesela 2 li testi göstermeye gittiğimde bi bakalım mı, özlerim ben bebeğimi deyip rica ettim. sağolsun kırmadı baktık ufaklığa. o yüzden gönlünü ferah tut, önce kendine iyi bak. moral çok önemli çünkü. çoooookk gemiş olsun.

Kızlar okuyabildiğim kadarıyla çoğunluk boğazlardan, gripten, üşütmekten müzdarip. çünkü havalar inanılmaz hasta edici. hepinize geçmiş olsun. sürekli ılık su, arada ıhlamur, bal, meyve, c vitami tüketmeye çalışalım. özellikle ayaklarınızı gün içinde sıcak tutun. valla ben babetleri kaldırdım. ince tabanlı çizmelerimi giyiyorum. inanın ayaklarım sıcacık gün içinde. ceryanda da kalmamaya özen gösterdik mi kendimize de iyi bakarsak Rabbim korur bizi. tedbirimizi alalım takdir Allah'tan. Rabbim inşallah hep yanımızda olur.
GüZel annelerimiz sizler de hoş geldiniz, sağlıklı ve hayırlı,güzel bir hamilelik geçirelim inşallah burada.

Uzuuun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaslar. Oncelikle bu arada rahatsizlik geciren veya gecirmekte olan herkese gecmis olsun, tez zamanda sifa bulmanizi dilerim.

Zor bir 3 ay gecirdim, ne yemek yiyecek ne de kelimenin tam anlamiyla parmagimi bile oynatacak gucum yoktu. Mide bulantisi ve kusma cok az olmasina ragmen cok gucsuz dusmustum ve cok istahsizdim. Cok sukur son 2-3 gundur kendimi cok daha iyi hissediyorum.

Ayin 1'inde ikili testimizi yaptik. Once doktorumuz ultrasound'daki muayenesi sonucu herseyin yolunda oldugunu yine de ikili test icin kan testini yapalim dedi. Birkac gun icinde testin sonucunu bildirmek icin aradilar, cok sukur testimizin sonucu da iyi cikti. Allah herkese boyle guzel haberler almalarini nasip etsin insallah. Bir sonraki kontrolumuz 1 Kasim'da, Allah'in izniyle bebisimizin cinsiyetini o gun ogrenebilecegimizi soyledi doktor. Artik ayda 1 kez muayeneye gidiyoruz. Vitamin olarak Elevit'e devam ediyorum, baska herhangi bir vitamin veya ilac kullanmiyorum.

Aklima takilan ise doktorumun ikili test haricinde benden henuz hic kan ya da idrar testi istememis olmasi.
Acaba henuz erken mi? Bir sonraki kontrolde mi isteyecektir bilmiyorum. Sizler benim haftalarimda iken ikili test haricinde genel muayene anlaminda baska test istemis miydi doktorunuz sizden?

sağol canım :) önceki sayfalarda birileri yazmıştı,rahim kasılması yapıyormuş nar diye,ben de burada okudum.Ama 1 tane narın zarar vereceğine inanmıyorum ben,o nedenle yiyorum,ben de severim narı.Çok riskli bir hamilelik geçirmiyorsa ,her şeyden yiyebilir diye düşünüyorum.Ben mesela salataya maydonoz da koyuyyorum,o kadarcık maydonoz da zararlı olmaz bence,çok kasmamak gerek.

Artık iyi olmana çok sevindim. İnşallah daha da iyi olacak her şey. Tam kan sayımı ve diğer testleri, idrar testlerini ilk ayda yaptırdım. onun sonucuna göre değerlendirdi doktorum. hatta o testlerde troid hastası olduğum çıktı.ve sonraki aylarda düzenli olarak 15 günde 1 yaptırmak zorunda kaldım ve hala her 15 te bir yaptırıyorum. o yüzden ben de şu an kan hapı başlamadım. çünkü o değerlerim iyiydi. kısacası hiç yaptırmadıysan çoktan yapılmalıydı. hamilelik öncesi yaptırdıysa da yaptırmalısın. çünkü hamilelikle bazı değerler değişebiliyor. tıpkı ben de olduğu gibi. umarım yardımcı olabilmişimdir. sevgiler...

selam kızlar,bugün ikili test günümüzdü,ense kalınlığı çok güzel çıktı,1.4 mm,kan verdim haftaya alıcam sonucu,inşallah o da güzel çıkar,12 hafta 6 günlük olmuş bebiş,6.5 cm olmuş boyu,hareketlenmiş,hatta ağzını açıp kapadı ultrasonla bakarken.Doktor sonraki muayenede ağırlık da ölçücem dedi,tahmini 100 gr civarı falan olcak ağırlığı dedi Bu arada grip oldum kızlar ben de, sürekli meyve,ıhlamur vs tedavi etmeye çalışıyorum kendimi.Öğretmenim,derste konuşmak çok zor oluyor,boğazıma gıcık geliyor,artık öksürmekten bir hal oluyorum.doktoruma bugün pastili sordum,pastil kullanabilirsin bir de tanfleks mi ne bi sprey var ya,ondan da kullanabilirsin,onun dışındaki grip ilaçlarını gebeliğin bu ilk dönemlerinde önermiyorum dedi.Artık pastil aldım 1 kutu,okulda derste çok zorlarsa beni kullanıcam.Evde doğal şeyler yapabiliyoruz da okulda gargara falan nasıl yapayım,artık pastil alırım 1 tane,Cinsiyetle ilgili doktorum bişi demedi,ben de sormayı unuttum :) Sanırım biz artık 16 haftayı beklicez paşa paşa:44: Cinsiyetini öğrenenleri tebrik ediyorum,darısı başımıza,grip olan bütün hamiş arkadaşlara da geçmiş olsun

herkese slm ben 13+5 hamileyim ve hamileliğimi daha yeni anlıyorum ikili test riskli çıktı onun psikolojisi mahvetti beni sonra cvs denen işlem yapıldı onun sonuçlarını bekledim şükür normal çıktı ama 1 aydır ne çektiğimi ben bilirim cinsiyeti ne zaman öğreneceğiz bilen varmı

salgın var herhalde bende gribim ıhlamur falan idare etmeye çalışıyorm çok geçmiş olsun

cnm geçmiş olsun, inşallah bir daha canını sıkacak birşey olmaz.
biz cinsiyetini 11+5de öğrendik, başka bir arkadaşım da 12+1de öğrendi. yani sen de ilk doktora gittiğinde öğrenebilirsin bence hazırlıklı ol :)

ay inşallah bakalım :) sağlığıyla uğraşırken cinsiyeti sormak aklıma gelmedi hiç. sağlıklı olsunda farketmez dedim hep ama şimdi merak etmiyo deilim :)

Hem gözün aydın hm de geçmiş olsun migicim. maşallah bebeklere. tosuncuklar. ben de 16. haftayı bekliyorum artık. hayırlısı olsun hepimize.

Son düzenleme:

Hem gözün aydın hm de geçmiş olsun migicim. ben de öğretmenim. okulda her şey sıkıntı. tebeşir toz hijyen... seni çok iyi anlıyorum ama doktor bana dinlenmeden geçiremezsin diye rapor vermişti. gerçekten doğal yöntemler ancak dinlenmeyle gerçek anlamda iyi geliyor. hele de bizim işte.neyse inşallah bu da geçecektir. ılık su iç sık sık

Son düzenleme:

Gözün aydın tatlım, maşallah bebeğine o zaman. zaten olasılık tetstleri bunlar ama insan üzülmez mi anlayabiliyor insan. çok şükür en net işlemlerden biriyle yapılmış tetstin. Allah her zaman korusun yavrularımızı. gelmiş geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…