:)) şuan grupta en karacanın bebeğinin cinsiyetini merak ediyorum bakalım doktor ne diyecek.ben bunu yeni bu formda duydum bilmiyordum senin dediğin doğrudur benimki tahmin. bak bide aklıma ne geldi cinsiyetleri farklı olan ikizler nasıl oluyooo?
gecmiş olsun canm iyi düşün iyi olsunnnn .....psikolojin çok önemli bak yanındayızMerhaba güzel anneler, aramıza katılan yeni arkadaşlarımız da hoşgeldiniz.. Yazamadığım süreçte mide bulantıları halsizlikler yorgunluklar devam edince doktorum 2 gün rapor verdi azıcık evde dinlendim. İşe dönüşte artık söylemek durumunda kaldım işyerine.. ilk tepki ücretsiz izine sıcak bakılmayacağı hatta 16 hft değilde 2 ay izin kullanıp dönmemin daha iyi olabileceği yönündeydi bu bayağı canımı sıkmıştı. 10 Ekimde medipole ikili test için gittik eşimle usg'de 12 hft 1 günlük gözüküyor cinsiyeti henüz söyleyemem dedi dr Bebişimiz hareket ediyordu dr usg sonuçlarının iyi olduğunu söyleyerek Allah tamamına erdirsin dedi çok şükür.. Hemen sonra laboratuarda kan verdim. Cuma günü sonuçlarını alacaktım ama perş-cumadan beri anormal bir başağrısı ve halsizlik mide yanması vs vardı ki gidemedim. Dün öğleden sonra hapşırık tıksırık bir boğaz ağrısı burun akıntısı başladı ki sormayın. Bugünse yine halim yok hiç durmadan burnum akıyor sarı sarı, sürekli de hapşırıyorum, sanırım silmekten burnumu yara yaptım şifayı iyice kaptım falan derken hastaneyi arayıp ikili test sonucumun maille gönderilmesini istedim. Birkaç saat önce yolladılar ve şu an çok üzgünüm. Dr bu sonuçlar telefonda konuşulmaz pazt.acil görüşelim bi plan yapalım falan dedi aradığımda..... Biraz araştırdığımda hem çok üzüldüm ağladım hem ümitlendim, hayırlısı olsun. Rabbim tüm grip annişlere şifalar versin, bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah, amin. İkili test sonucumu aynen paylaşıyorum değerlerin hepsini anlayamadım. Hem anlayan arkadaşların yorumlarına hem dualarınıza ihtiyacım var dostlar, Allaha emanet olun, amin.
DOB 16.08.1975
EDD by ultrasound: 22.04.2012.
Gestational age: 12 weeks + 1 day
First Trimester Ultrasound:
Crown-rump length (CRL) 58,0 mm -
Nuchal translucency (NT) 1,80 mm
Nasal bone present. Length 1,7 mm
Maternal Serum Biochemistry:
Sample number 161608 taken on 10.10.2011.
No. of fetuses: 1. Maternal weight: 73,0 kg. Non-smoker. Ethnic origin: White. Parity > 0. Manufacturer:
Kryptor.
Free beta hCG: 30,450 IU/l, equivalent to 0,8481 MoM.
PAPP-A: 1,859 IU/l, equivalent to 0,7227 MoM.
Estimated risk for chromosomal abnormalities:
Trisomy 21 Trisomy 13/18
Background risk: 1 : 209 1 : 376
Ultrasound risk: 1 : 2948 1 : 2120
Biochemistry risk: 1 : 600 1 : 2086
Adjusted risk: 1 : 4172 1 : 7512
The estimated risk is calculated by the FMF-2009 software and is based on findings from extensive research coordinated by the Fetal
Medicine Foundation. The risk is only valid if the ultrasound scan was performed by a sonographer who has been accredited by the
Fetal Medicine Foundation and has submitted results for regular audit. The adjusted risk is the risk at the time of screening. Nasal bone
included.
Trisomy 21 : negatif.
Trisomy 13/18 : negatif.
Teşekkür ederim canım, inşallah bundan sonra herşey yolunda gider güzel sonuçlar alırız. Pozitif olmaya çalışacağım mümkün olduğunca, çok sağol.. Allah hepimizin yavrularını korusun, sağlıkla dünyaya gelip büyümelerini nasip etsin. Peki sen neden yaptırmayacaksın testleri? Sadece detaylı ulrtrason yeterli mi? Benim 2.çocuğum ve 36 yaş olduğu için dr istemişti. Umarım test yaptıran arkadaşların da sonuçları çok iyi olur ve paylaşrlar bilgilerini.. Beni düşündüğün ve güzel önerilerde bulunduğun için tekrar teşekkürler, sevgilerimle..
canım benımde evde kopegım var 1 senedır onunla yasıyoruM:)
senın bahsettıgın test toksoplazma testı sAnırım bende salı gunu gıdıp yaptırcam suan 12+4 haftayız..
arastırdıgımda bu hastalık kedılerden bulasıyor seklınde bılgılere ulastım..
dr un kesınlıkle yapılması gerekır dıye bısey solemısmıydı??
sonucunu ehmen aldınmı..
bılgı verırsen sevınırım canım
Merhaba güzel anneler, aramıza katılan yeni arkadaşlarımız da hoşgeldiniz.. Yazamadığım süreçte mide bulantıları halsizlikler yorgunluklar devam edince doktorum 2 gün rapor verdi azıcık evde dinlendim. İşe dönüşte artık söylemek durumunda kaldım işyerine.. ilk tepki ücretsiz izine sıcak bakılmayacağı hatta 16 hft değilde 2 ay izin kullanıp dönmemin daha iyi olabileceği yönündeydi bu bayağı canımı sıkmıştı. 10 Ekimde medipole ikili test için gittik eşimle usg'de 12 hft 1 günlük gözüküyor cinsiyeti henüz söyleyemem dedi dr Bebişimiz hareket ediyordu dr usg sonuçlarının iyi olduğunu söyleyerek Allah tamamına erdirsin dedi çok şükür.. Hemen sonra laboratuarda kan verdim. Cuma günü sonuçlarını alacaktım ama perş-cumadan beri anormal bir başağrısı ve halsizlik mide yanması vs vardı ki gidemedim. Dün öğleden sonra hapşırık tıksırık bir boğaz ağrısı burun akıntısı başladı ki sormayın. Bugünse yine halim yok hiç durmadan burnum akıyor sarı sarı, sürekli de hapşırıyorum, sanırım silmekten burnumu yara yaptım şifayı iyice kaptım falan derken hastaneyi arayıp ikili test sonucumun maille gönderilmesini istedim. Birkaç saat önce yolladılar ve şu an çok üzgünüm. Dr bu sonuçlar telefonda konuşulmaz pazt.acil görüşelim bi plan yapalım falan dedi aradığımda..... Biraz araştırdığımda hem çok üzüldüm ağladım hem ümitlendim, hayırlısı olsun. Rabbim tüm grip annişlere şifalar versin, bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah, amin. İkili test sonucumu aynen paylaşıyorum değerlerin hepsini anlayamadım. Hem anlayan arkadaşların yorumlarına hem dualarınıza ihtiyacım var dostlar, Allaha emanet olun, amin.
DOB 16.08.1975
No. of fetuses: 1. Maternal weight: 73,0 kg. Non-smoker. Ethnic origin: White. Parity > 0. Manufacturer:
Kryptor.
Trisomy 21 Trisomy 13/18
The estimated risk is calculated by the FMF-2009 software and is based on findings from extensive research coordinated by the Fetal
Medicine Foundation. The risk is only valid if the ultrasound scan was performed by a sonographer who has been accredited by the
Fetal Medicine Foundation and has submitted results for regular audit. The adjusted risk is the risk at the time of screening. Nasal bone
included.
Merhaba güzel anneler, aramıza katılan yeni arkadaşlarımız da hoşgeldiniz.. Yazamadığım süreçte mide bulantıları halsizlikler yorgunluklar devam edince doktorum 2 gün rapor verdi azıcık evde dinlendim. İşe dönüşte artık söylemek durumunda kaldım işyerine.. ilk tepki ücretsiz izine sıcak bakılmayacağı hatta 16 hft değilde 2 ay izin kullanıp dönmemin daha iyi olabileceği yönündeydi bu bayağı canımı sıkmıştı. 10 Ekimde medipole ikili test için gittik eşimle usg'de 12 hft 1 günlük gözüküyor cinsiyeti henüz söyleyemem dedi dr Bebişimiz hareket ediyordu dr usg sonuçlarının iyi olduğunu söyleyerek Allah tamamına erdirsin dedi çok şükür.. Hemen sonra laboratuarda kan verdim. Cuma günü sonuçlarını alacaktım ama perş-cumadan beri anormal bir başağrısı ve halsizlik mide yanması vs vardı ki gidemedim. Dün öğleden sonra hapşırık tıksırık bir boğaz ağrısı burun akıntısı başladı ki sormayın. Bugünse yine halim yok hiç durmadan burnum akıyor sarı sarı, sürekli de hapşırıyorum, sanırım silmekten burnumu yara yaptım şifayı iyice kaptım falan derken hastaneyi arayıp ikili test sonucumun maille gönderilmesini istedim. Birkaç saat önce yolladılar ve şu an çok üzgünüm. Dr bu sonuçlar telefonda konuşulmaz pazt.acil görüşelim bi plan yapalım falan dedi aradığımda..... Biraz araştırdığımda hem çok üzüldüm ağladım hem ümitlendim, hayırlısı olsun. Rabbim tüm grip annişlere şifalar versin, bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah, amin. İkili test sonucumu aynen paylaşıyorum değerlerin hepsini anlayamadım. Hem anlayan arkadaşların yorumlarına hem dualarınıza ihtiyacım var dostlar, Allaha emanet olun, amin.
DOB 16.08.1975
Kryptor.
Trisomy 21 Trisomy 13/18
included.
castafella ingilizcem yok ama latince den şu kısımlarından anladığım kadarıyla bebişin 12 hafta 1 günlükmüşş, boyu 6 cm olcak nerdeyse :) benimkide öyleydi ve NT kalınlığı 1,8 mm bu değer çok iyi (en önemli değerlerden biri bu, 3 mm den kalın olursa riskk artıo internette araştır) kan değerleri de ii görünüo down sendromu tespiti için bu ikili testir..birde 3 ü test olucak trisomy ve nöral tüp defekti için ekstradan tekrar down da olabilior bundan anladığım kadarıyla, trisomy için erken değilmi zatenn o yapılmış sende anormal ne varmışki telaş yaptın son kısımdan onu anlıorum hiç 3 lü test görmedim daha ama 16-18. haftalar arasında yapılıor yine internetten bakabilirsin
Castafella, bana özel mesaj atmışsınız, bu verilerle hiç bir problem yok görünüyor. O tabloyu çevirip daha açık hale getirirsem:
Down sendromu (trisomy 21) ve trisomy 13/18 için ortalama riskiniz (yani hiç tahlil yaptırmsaydınız yaşınız ve diğer özellikleriniz bakımından ortalama kabul edilecek riskiniz) 1:209 ve 1:376
Down sendromu (trisomy 21) ve trisomy 13/18 için sadece ultrason sonuçları dikkate alınarak bulunan riskiniz: 1:2948 ve 1:2120
Down sendromu (trisomy 21) ve trisomy 13/18 için sadece kan tahlili sonuçları dikkate alınarak bulunan riskiniz: 1:600 1:2086
Down sendromu (trisomy 21) ve trisomy 13/18 için ultrason ve kan tahlili birlikte riskiniz: 1:4172 ve 1:7512
Sizin için en önemli olan şu son satır, yani bebeğin bu sonuçlarla down sendromlu olma ihtimali 4172'de bir, bu da herhngi bir problem yok demektir. Zaten en altta da riskin negatif olduğunu, herhangi bir risk olmadığını yazmış. Doktorunuz telefonda yanlış anlamış olabilir, herhangi bir şüpheniz ya da endişeniz olmasın. Bebeğiniz çok çok çok büyük bir ihtimalle sağlıklı, amniyosentez vb. ye de ihtiyacınız yok.
2009 haziran ve 2011 mart annesi olarak hepinize sağlıklı gebelikler diliyorum :)
gecmiş olsun canm iyi düşün iyi olsunnnn .....psikolojin çok önemli bak yanındayız
Önemli değil canım burada hepimiz aynı şey için uğraş veriyoruz tabiki birbirimize destek olucaz. testleri sormuşsun aslında bir kaç nedeni var yaptırmamamın.en son gittiğimizde doktorumuz bu testleri söyledi ve eğer bebeği aldırmayı düşünmüyorsanız gerek yok dedi.Diğer bir neden ise eşimle oturup konuştuğumuzda zaten aldırmayı düşünmediğimizi ve eğer böyle bir risk çıkarsa zamanın çok daha zor geçeceğini düşündük.Ve en son olarak bu bebeğimize 6 yıl sonunda tüp bebek ile sahip olduk Allah bize ilk denememizde bu bebeği verdiyse vardır bir sebebi diye düşündük.Tabi ki bu nedenler hep bizim düşüncemiz çoğu kişi başka da düşünebilir saygı duyarım.Allah hepimizin bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip eder inşallah.
sağol canım teşekkür ederim. bu aralıkta kızcem küçük oluyor bir sonraki sezona artık çalışmalar:))
bu arada birinciyi doğurdum hakkından geldimde ikinciyi hesap ediyordum dimi:))
Sevgili Sui, dün üzgün ve mutsuz formda yazdıklarınla rahatlamşıştım bugünse net şekilde açıkladığın ve benim için çok değerli bu cevabınla Allahıma sonsuz şükürler olsun diyerek hamd ediyorum, Allah senden de bin kere razı olsun canım. Beni çok mutlu ettin, Rabbim de seni hep mutlu etsin Çocuklarını da Allah bağışlasın arkadaşımiyi ki varsın ve sesimi duydun, çok çok teşekkürler ederim sana...
Doktorda umarım telefonda tamamını göremediği için başta duyduklarını yanlış anlamıştır. Bütün anneciklere rahat hamilelikler geçirip, daha sakin olmalarını ve kendilerini üzmemelerini önermem şart oldu sanırımRabbim hepimizin yüzünü güldürsün, sağlıklı sıhhatli, bütün azaları tam, eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah, amin.
g.olsun canım..
ama soyle dusun 2010 da tamamladılar en son arkadas 2011 de hamıle kaldı esı son tamamladı ve erkek oluo anladınmı tatlım?
kızlar bir de makas bıçak testi var,duyanınız var mı bilmem.annem bugüne kadar kime yaptıysam tuttu diyor,bana da yaptı,erkek çıktı,bakalım görcez.Hamile kadının haberi olmadan 2 tane minder kanepenin üstüne yanyana konur (mutfakta sandalyenizde minder varsa onların altına da koyabilirsiniz) ve birinin altına bıçak,birinin altına makas konur.hamileden çok düşünmeden minderlerden birinin üstüne oturması istenir.Oturduktan sonra minderin altına bakılır,bıçağın üstüne oturduysa erkek makasın üstüne oturduysa kız demektir.Annem bütün hamilelere uygular bunu,herkesde tuttu diyor,bakalım bende de tutacak mı?Siz de annenize ya da eşinize söyleyin,5 dk da hazırlasın minderleri,deneyin bakalım ne çıkacak...
merhaba arkadaşlar..NE ÇİN FALI NE RUS FALI ,NE ALTINCI HİSLERİMİZ NE RÜYALARIMIZ, NE EKŞİ YEMEK BENDE NE YAZIKKİ HİÇ BİRİ TUTMADI TÜM durumlar KIZIM OLACAGINI GÖSTERİRKEN DÜN DOKTORUMUZ ERKEK OLACAGINI SÖYLEDİ..HAFTALARDIR KIZIIIIIIM PRENSESİM DİYE KARNIMI SEVİP BU FİKRE İYİCE ALIŞMIŞTIM :) şimdi kendimi erkeğe alıştırmak zaman alacak :) ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?