2012 nisan anneleri haydi buraya...

heheheh canım benm :)))))

gecmiş olsun canm iyi düşün iyi olsunnnn .....psikolojin çok önemli bak yanındayız

Önemli değil canım burada hepimiz aynı şey için uğraş veriyoruz tabiki birbirimize destek olucaz. testleri sormuşsun aslında bir kaç nedeni var yaptırmamamın.en son gittiğimizde doktorumuz bu testleri söyledi ve eğer bebeği aldırmayı düşünmüyorsanız gerek yok dedi.Diğer bir neden ise eşimle oturup konuştuğumuzda zaten aldırmayı düşünmediğimizi ve eğer böyle bir risk çıkarsa zamanın çok daha zor geçeceğini düşündük.Ve en son olarak bu bebeğimize 6 yıl sonunda tüp bebek ile sahip olduk Allah bize ilk denememizde bu bebeği verdiyse vardır bir sebebi diye düşündük.Tabi ki bu nedenler hep bizim düşüncemiz çoğu kişi başka da düşünebilir saygı duyarım.Allah hepimizin bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip eder inşallah.

merhaba güzel anneler ve anne adaylari,

nasilsin iyimisiniz? Hafta sonunuz nasil geciyor umarim bulantisi olanlarin bulantilarida yavas yavas kaybolmustur... Allaha emanet olun, öpüyorum sizleri!!

selamlar

testin adını bilmiyorum. ama doktorum her ihtimale karşı yapılması gerektiğini söyledi.sonuç olumsuz çıksaydı bebiş doğana kadar annemde kalmak zorunda kalıcaktım.. bebek doğduğunda bebeğe bir zararı olmazmış evde evcil hayvanın ama test olumsuz çıksaydı hamilelikte zararı olabiliyormuş. ben sonucu ertesi gün aldım. allahıma şükürler olsunki hiçbir sorun çıkmadı. doktorum golden kızını istediğin gibi öpüp koklayabilirsin sanada bebişede bi zarar gözükmüyor dedi. o test yapılana kadar uyku uyuyamamıştım kızımdan ayrı nisana kadar nasıl dururum diye. bide benim köpiş bana çok düşkün. geceleri bile yatakta benim tarafımda bana sokulup yatar. sonuç olarak köpişiminde benimde bebişinde psikolojisi bozulmayacak.. inşallah sendede olumsuz birşey çıkmaz.

castafella ingilizcem yok ama latince den şu kısımlarından anladığım kadarıyla bebişin 12 hafta 1 günlükmüşş, boyu 6 cm olcak nerdeyse :) benimkide öyleydi ve NT kalınlığı 1,8 mm bu değer çok iyi (en önemli değerlerden biri bu, 3 mm den kalın olursa riskk artıo internette araştır) kan değerleri de ii görünüo down sendromu tespiti için bu ikili testir..birde 3 ü test olucak trisomy ve nöral tüp defekti için ekstradan tekrar down da olabilior bundan anladığım kadarıyla, trisomy için erken değilmi zatenn o yapılmış sende anormal ne varmışki telaş yaptın son kısımdan onu anlıorum hiç 3 lü test görmedim daha ama 16-18. haftalar arasında yapılıor yine internetten bakabilirsin

Castafella, bana özel mesaj atmışsınız, bu verilerle hiç bir problem yok görünüyor. O tabloyu çevirip daha açık hale getirirsem:

Down sendromu (trisomy 21) ve trisomy 13/18 için ortalama riskiniz (yani hiç tahlil yaptırmsaydınız yaşınız ve diğer özellikleriniz bakımından ortalama kabul edilecek riskiniz) 1:209 ve 1:376
Down sendromu (trisomy 21) ve trisomy 13/18 için sadece ultrason sonuçları dikkate alınarak bulunan riskiniz: 1:2948 ve 1:2120
Down sendromu (trisomy 21) ve trisomy 13/18 için sadece kan tahlili sonuçları dikkate alınarak bulunan riskiniz: 1:600 1:2086
Down sendromu (trisomy 21) ve trisomy 13/18 için ultrason ve kan tahlili birlikte riskiniz: 1:4172 ve 1:7512

Sizin için en önemli olan şu son satır, yani bebeğin bu sonuçlarla down sendromlu olma ihtimali 4172'de bir, bu da herhngi bir problem yok demektir. Zaten en altta da riskin negatif olduğunu, herhangi bir risk olmadığını yazmış. Doktorunuz telefonda yanlış anlamış olabilir, herhangi bir şüpheniz ya da endişeniz olmasın. Bebeğiniz çok çok çok büyük bir ihtimalle sağlıklı, amniyosentez vb. ye de ihtiyacınız yok.

2009 haziran ve 2011 mart annesi olarak hepinize sağlıklı gebelikler diliyorum :)

Çok teşekkür ederim canım, beni gerçekten rahatlattın bu cevabınla... Neden endişelendim biliyor musun yaklaşık 2 senedir yeditepe gazibeyin kontrolündeydim orada sgk geçmiyor diye 2 kez deltadan başka bir bayan doktora gittim 11-14.hft arası yapılan ikili testi de medipolde yaptırmıştım Dün Deltayı aradığımda reyhan hnm yoktu başka bir profösör drla görüştüm. Hatta bur forumda bazı anneler kendisini öneriyorlardı. Bana trisomy değerlerinden background riski 1:209 okur okumaz "Oooo çokmuş ailede sakat var mı? Bunlar telefonda görüşülmez Pazt.acil ilk randevuyu alıp geliyorsun karşılıklı görüşüp bi plan yapıyoruz kızım" dedi ve film koptu Uzunca süre kendimi üzdüm Sonra burda araştırma yaptım bir nebze olsun rahatladım ama yine de tekrar sormak istedim hakan beye, tabii onun hastası olmadığım için görüşemedim asistanına background riske mi bakılıyor biokimyasala mı adjusted mı dedim "Yaşınız, ense kalınlığı, burun kemiğii ve adjusted değerlerine bakılır" deyince biraz daha kendime geldim şükürler olsun. Pazt. prof.dr.a gideceğim sonuç raporunu inceleyince inşallah herşey yolunda gider ve güzel şeyler söyler bu sefer.. Tekrar çok teşekkür ediyorum sana arkadaşım. Allah hepimize güzel sonuşlar aldığımız kolay ve mutlu hamilelikler çocuklarımıza da sağlıklı, sıhhatli, hayırlı ömürler versin, gönül ferahlıklarımız bol olsun, inşallah, amin. Sevgilerimle...

Son düzenleme:

Sevgili Sui, dün üzgün ve mutsuz formda yazdıklarınla rahatlamşıştım bugünse net şekilde açıkladığın ve benim için çok değerli bu cevabınla Allahıma sonsuz şükürler olsun diyerek hamd ediyorum, Allah senden de bin kere razı olsun canım. Beni çok mutlu ettin, Rabbim de seni hep mutlu etsin Çocuklarını da Allah bağışlasın arkadaşım iyi ki varsın ve sesimi duydun, çok çok teşekkürler ederim sana...

Doktorda umarım telefonda tamamını göremediği için başta duyduklarını yanlış anlamıştır. Bütün anneciklere rahat hamilelikler geçirip, daha sakin olmalarını ve kendilerini üzmemelerini önermem şart oldu sanırım Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün, sağlıklı sıhhatli, bütün azaları tam, eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah, amin.

Amin, amin.. Allah razı olsun arkadaşım. Ve çok haklısın, düşüncelerine son derece saygı duyuyorum; Rabbim neylerse güzel eyler, hayırlısı için dua edelim, sağsalim kucağına alırsın, mutlulukla büyütürsün inşallah yavrunuzu. Allah esirgeyen ve bağışlayandır; sağlıkla sıhhatle tamamına erdirsin hamileliklerimizi, bebişlerimizi korusun ve bizlere bağışlasın, hayırlı bir evlat olmalarını nasip etsin inşallah, amin. Sağlıkla ve sevgiyle kalın

merhaba kızlar,
geçmek bilmeyen baş ağrımla son izin günüm.
bir taraftan yarın olsada gidip bebeğimi görsem istiyorum bir taraftanda nasıl işe başlicam iyi olmadım ki beennn...
ama şu son günler geçmek bilmedi iyice huysuzlandım bebişimi göörmek istiyorum görmek istiyorum...
şöle uygun bir ultrasyon cihazı bulup alsamda sabah akşam baksam kızıma keşke.

kızımı özlediimmm

merhablarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

sağol canım teşekkür ederim. bu aralıkta kızcem küçük oluyor bir sonraki sezona artık çalışmalar:))
bu arada birinciyi doğurdum hakkından geldimde ikinciyi hesap ediyordum dimi:))

:)) rica ederimm..herseyin hayırlısı dıelım:)

Sizin de tahmin ettiğiniz gibi çok büyük bir ihtimalle doktorunuz o ilk standart risk oranını duyunca endişelenmiştir, o sizin tahlil sonuçları çerçevesindeki riskiniz değil dediğim gibi, sizin yaşınız ve özelliklerinizde herhangi bir gebeyi aldığınızda ortalama beklenen risk oranıdır, zaten tahlil de o riskten ne kadar uzaklaştığınızı görmek için yapılıyor, yani kan-ultrason değerleriniz birlikte göz önünde bulundurulduğunda o standart riske göre ne kadar iyi durumdasınız. Standart risk 40 yaşındaki bir gebede 40'ta birdir mesela.

iyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim, Allah hepimizin evlatlarını bize bağışlasın ve hepsine uzun sağlıklı ömürler nasip etsin.

Son düzenleme:
g.olsun canım..
ama soyle dusun 2010 da tamamladılar en son arkadas 2011 de hamıle kaldı esı son tamamladı ve erkek oluo anladınmı tatlım?

benim 2009 da bitiyor yenilenme,eşimin 2011 de,onun doğumgünü mart olduğu için ve martta henüz bebek olmadığı için,eşimin en son yenilenmesi oluyor ve erkek oluyor değil mi?Doğru anlamış mıyım?Bakalım ultrasonda ne çıkıcak??? :26:

kızlar bir de makas bıçak testi var,duyanınız var mı bilmem.annem bugüne kadar kime yaptıysam tuttu diyor,bana da yaptı,erkek çıktı,bakalım görcez.Hamile kadının haberi olmadan 2 tane minder kanepenin üstüne yanyana konur (mutfakta sandalyenizde minder varsa onların altına da koyabilirsiniz) ve birinin altına bıçak,birinin altına makas konur.hamileden çok düşünmeden minderlerden birinin üstüne oturması istenir.Oturduktan sonra minderin altına bakılır,bıçağın üstüne oturduysa erkek makasın üstüne oturduysa kız demektir.Annem bütün hamilelere uygular bunu,herkesde tuttu diyor,bakalım bende de tutacak mı?Siz de annenize ya da eşinize söyleyin,5 dk da hazırlasın minderleri,deneyin bakalım ne çıkacak...

Gerçekten bu teknikler cinsiyeti öğrenene kadar bizi epey bir oyalıyorlar.Banada arkadaşlarım yaptı kız çıktı.Bi tane daha bunun gibi bir oyun yaptılar onda da kız çıktı(anlatırsam ne olduğunu size yapılırsa bilinçli olarak yaparsınız diye anlatmadım ne olduğunu ama ısrar ederseniz anlatırım canım) Bakalım 2 hafta daha bekleyeceğim doktor randevusu için o zaman belli olur bizim oyunların doğru olup olmadığı.

merhaba arkadaşlar..NE ÇİN FALI NE RUS FALI ,NE ALTINCI HİSLERİMİZ NE RÜYALARIMIZ, NE EKŞİ YEMEK BENDE NE YAZIKKİ HİÇ BİRİ TUTMADI TÜM durumlar KIZIM OLACAGINI GÖSTERİRKEN DÜN DOKTORUMUZ ERKEK OLACAGINI SÖYLEDİ.. HAFTALARDIR KIZIIIIIIM PRENSESİM DİYE KARNIMI SEVİP BU FİKRE İYİCE ALIŞMIŞTIM :) şimdi kendimi erkeğe alıştırmak zaman alacak :) ..

öncelikle hayırlısı olsun cnm doktor bana da erkek olacak dedi ve ben rüyalarımda hep erkek bebek gördüm erkek olduğuna inandım ama acaba kız olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…