bu arada biz 16. hataya girdik ama hereket namına tık yok ya analamıyorum ya da yok yanii.ama göbeğim iyi çıktı belimde çatlaklar oldu iştahım hat safhada yani son 2 haftadır tuabilene aşk olsun.. bende bir an önce hissetsemde rahatlasam diyorum ama çok yakındır merak etme malesef o hissettiklerimiz bağırsak hareketleri zaten 16. haftadan sonra ancak diyorlar o da annenin tecrübesine bağlı senin ikinci bebeğin umarım girer girmez hisseder16.haftaya
merhaba arkadaşlar..NE ÇİN FALI NE RUS FALI ,NE ALTINCI HİSLERİMİZ NE RÜYALARIMIZ, NE EKŞİ YEMEK BENDE NE YAZIKKİ HİÇ BİRİ TUTMADI TÜM durumlar KIZIM OLACAGINI GÖSTERİRKEN DÜN DOKTORUMUZ ERKEK OLACAGINI SÖYLEDİ..HAFTALARDIR KIZIIIIIIM PRENSESİM DİYE KARNIMI SEVİP BU FİKRE İYİCE ALIŞMIŞTIM :) şimdi kendimi erkeğe alıştırmak zaman alacak :) ..
merhaba,
kızlar dün hasta yatarken sıkılıp buradaki formlarda bebek ve anne için alınması gerekenler listelerini inceledim, bir kaç listeyi örnek olarak bilgisayarıma kopyaladım.akşamda eşimin dikkatini çekmiş world dosyasının başlığı "kızımın ihtiyaç listesi".
kendi işlerini yaparken benim listeninde çıktısını aldı, sabah evden çıkıyoruz 'listeyi unuttun koymadın çantana' diyor hangi liste dedim 'ya kıza alacaklarının listesi varya çıkarttım'. ilahi dedim öyle elimde olsun diye çıkarrtım bugün hemen çıkıp alacak değilim ya yavaş yavaş alırım elimde liste olsun ne aldım ne almadım işaretlerim ama şimdi değil erken dedim.
sende niye hemen liste falan yapıp bebeği heveslendiriyorsun hemen alacak gibi demez mi... kimin asıl heveslendiği gayet açık ortada aslında dimi...
ayyy saat 4de randevu aldım gidip bi görsem güzel kızımı bu sefer nedense çok sabırsızlandım.
Babalar bizden heyecanlı ve meraklılar desene
Gör tabi için rahatlasın, yaz bize de
aslında hamile olunca şöyle dikkat edecem böyle yapacam diye çok karar almıştım ama maalesef hiç dikkat edemiyorum.tabi çok zararlılardan uzak durmaya çalışıyorum işlenmiş et gazlı içecek falan ama bulantım 3.ay itibarı ile azalsada hala normal bir insan gibi yemek yiyemiyorum neyi ağzım kabul ediyorsa onu yiyorum ilk başlarda kilo kaybım olduğu için kilo vermem devam etmesin diye neyi yiyebiliyorsam onu yiyorum.3.aydan sonra aldığımız kaloriyi 300kalori arttırmak gerekmiş ama nerdee normal zamanda olsa kendimi zor sınırlandırır durdururdum ama şimdi lokmalar öyle büyüyorki ağzımda çok yedim sanıyorum ama kilomu ancak düşürmeden koruyorum...(hatta onuda beceremedim 4gündür hastaydım 1kilo gitti yine)arkadaşlar birşey soracağım. hadi ben birşey yiyemiyorum, yesemde çıkartıyorum. peki siz yediklerinize dikkat ediyormusunuz? yani hergün şunu şunu mutlaka yiyorum dedikleriniz var mı?
o zaman ben bugün hastaneden çıkınca bir kaç zıbın çorap falan alim heyecan olsun. bi tane çorap almıştım önceden beyaz bileğinden kiraz gibi iki pempe top sallanıyo minnacık odamızda aynanın kenarında ultrasyon resminin yanında asılı...
babalar bizden heyecanlı ve meraklılar desene
gör tabi için rahatlasın, yaz bize de
ay ne güzel onlarda bizim gibi heyecanlı sabırsız. ben eşim bebekle ilgilenince çok mutlu oluyorum heyecanım iki kat artıyor.bana soruyo bazen hareket ediyomu diye hissetmiyorum diyorum o koyuyo elini göbeğime ben hissettim sanki bişi kımıldıyo diyo(büyük ihtimal bağırsak hareketliliğimi hissediyo)sorma aksam benım kı de yatkta elini gobegime koymus ne zaman tekmeleyecek bu dıyordu
daha 13. Haftaya yeni girdik
merhaba,
kızlar dün hasta yatarken sıkılıp buradaki formlarda bebek ve anne için alınması gerekenler listelerini inceledim, bir kaç listeyi örnek olarak bilgisayarıma kopyaladım.akşamda eşimin dikkatini çekmiş world dosyasının başlığı "kızımın ihtiyaç listesi".
kendi işlerini yaparken benim listeninde çıktısını aldı, sabah evden çıkıyoruz 'listeyi unuttun koymadın çantana' diyor hangi liste dedim 'ya kıza alacaklarının listesi varya çıkarttım'. ilahi dedim öyle elimde olsun diye çıkarrtım bugün hemen çıkıp alacak değilim ya yavaş yavaş alırım elimde liste olsun ne aldım ne almadım işaretlerim ama şimdi değil erken dedim.
sende niye hemen liste falan yapıp bebeği heveslendiriyorsun hemen alacak gibi demez mi... kimin asıl heveslendiği gayet açık ortada aslında dimi...
ayyy saat 4de randevu aldım gidip bi görsem güzel kızımı bu sefer nedense çok sabırsızlandım.
merhabalar
Herkeze sağlıklı ve mutlu hamilelikler dilerim.Benimde ilk hamileliğim ve 14 nisanda olucak Allah nasip ederse.
Bugun 13+7 inci gunumdeyim
ama bende soyle birsey var.Surekli karın agrısı yasıyorum.Ağrı adet ağrısına benziyor.Sizde sürekli bi ağrı yasıyormusunuz?
Canim oncelikle saat 4'deki randevundan iyi haberlerle donmeni dilerim, bizleri de habersiz birakma :)
Birkac gundur forumda bende o listeleri ariyorum, daha dogrusu bir iki hafta once bir tablo gormustum bir turlu bulamadim, burada da sormustum hatta goren varmi diye. Rica etsem sen listeni forumun hangi bolumlerinden hazirladigini yazar misin? hatta mumkunse link versen, belki ben de su saskin halimle favorilere eklemeyi unuttugum sayfayi bulmus olurum sayende
Ayin 1'inde de bizim kontrolumuz var, insallah o gun bebisimin cinsiyetini ogrenicez. Babasi cok heyecanli, o gun doktordan cikar cikmaz alisverise gidelim diyor :) Ben de alisverise cikmadan bir liste yapabilmek istiyorum. Sen de fikirlerini paylasirsan cok sevinirim. Hatta biz mustakbel Nisan anneleri olarak kendi listelerimizi paylasmaya baslasak mi acaba?
hemen linki veriyorum herhalde bu siteden bir link olduğu için problem olmaz.
http://www.kadinlarkulubu.com/doguma-hazirlik/147163-yeni-dogacak-bebisler-icin-alinmasi-gerekenler-nelerdir.html
bu gebelik bölümünde doğuma hazırlık diye bir başlık var içi bayağı renkli onun sabit konusu onun içinde bii sürü liste var ben bir kaç tanesini örnek olarak çıkarttım tabi listelered gereksiz şeylerde çok ama kendi listemizi yapmamız için bir örnek en azından dimi...
bu arada kendi listelerimizi paylaşma konusuna gelince süper fikir hemen paylaşalım sonrada kim ne almış kim ne örüyor paylaşsın resmini göstersin eee bebekler yola girdi geliyo artık yavaştan başlamalı iyi karşılayalım melekleri.
kızlar, içinden çıkamadığım bir konu var ve bunun için fikirlerinizi bekliyorum.
haftaya 3lü test yaptırıcaz,zamanımız geldi. 2li testimde hatırlarsanız 1:162 down riski çıkmıştı.
araştırmalara göre 2li test 3lü teste göre daha güvenilir sonuçlar veriyor..yinede ihtimalleri tarıyor bunda sorun yok.
amniyosentez yaptırıp yaptırmama konusunda çok gidip geliyorum.
birçok tanıdığım hemen hemen büyük çoğunluğa bu sonuçların çıktığını ve bu işleme yönlendirildiklerini
söylüyor ve benim içime acaba para için mi buna sevk ediyolar diye kurt düşüyor.
dr uma çaktırmadan tavsye sorucam, eğer adıyla sanıyla söylerse o kurtlar çoğalacak ben de??
siz olsanız naparsınız?? nerdeyse 1aydır huzursuzum,kuşkuluyumanlarsınız sizz
vusi hangi hastaneye gidiyorsun doktora... amniyosentez yaptır dedi mi doktorun?
Çorumda yaşıyorum, özel hastaneye gidiyorum takibe..
2li test yaptırdığımda 3lü testi beklermisin yoksa amniyo yaptırmak istermisin dedi?
o an riski var azda olsa diyince hiç gerek yok beklerim dedim..
araştırdıktan sonra aklım iyice karıştı.. riskini geçtim artık, güvenli olduğunu düşünüyorum..
istanbulda yaptırırım büyük ihtimalle burada yapılmıyor zaten bu işlem
açıkçası emin olmakta istiyorum.. ömür boyu pişmanlık yaşamak ve yaşatmak istemiyorum.
kızlar, içinden çıkamadığım bir konu var ve bunun için fikirlerinizi bekliyorum.
haftaya 3lü test yaptırıcaz,zamanımız geldi. 2li testimde hatırlarsanız 1:162 down riski çıkmıştı.
araştırmalara göre 2li test 3lü teste göre daha güvenilir sonuçlar veriyor..yinede ihtimalleri tarıyor bunda sorun yok.
amniyosentez yaptırıp yaptırmama konusunda çok gidip geliyorum.
birçok tanıdığım hemen hemen büyük çoğunluğa bu sonuçların çıktığını ve bu işleme yönlendirildiklerini
söylüyor ve benim içime acaba para için mi buna sevk ediyolar diye kurt düşüyor.
dr uma çaktırmadan tavsye sorucam, eğer adıyla sanıyla söylerse o kurtlar çoğalacak ben de??
siz olsanız naparsınız?? nerdeyse 1aydır huzursuzum,kuşkuluyumanlarsınız sizz
ttlım bebişlerimiz rabbime emanet ben kendımı strese sokmak ıstemıyorum onun ıcın 2 li testi de
yaptırmak istemiyorum açıkcası rısklı dedıklerı nıce hamısler saglıklı bırer bebısle geldıler evlerıne
rabbime emanet ettim saglıklı sıhhatlı olalımda gerısı bos nasılsahepınıze saglıklı gebelıkler
Harikasin kadifegul, cook tesekkur ederim canim. Ben de artik bu listelerden yararlanip bir liste hazirlicam insallah. Bahsettigim tabloyu nerede gormustum hala hatirlamiyorum ama olur da sans eseri bulursam, onu da buldugum zaman burada paylasirim. Listeleri paylasma fikrini begendin dimi? :) Madem kendi ayimiza ait kendi bolumumuz var, ve birbirimize uzak da olsak elimizen geldigince destek olmaya calisiyoruz, forumun diger sayfalarinda kendimizi mumkun mertebe kaybetmeden, her aradigimizi bu bolumde bulma fikri bana cok cazip geldi
Son 1 haftadir ilk 3 aya gore daha enerjik hissetsem de, sabahtan beri ustumde hafif bir kiriklik var, umarim grip olmuyorumdur. O yuzden bugun mumkun mertebe yemek + meyve + 1 bardak ihlamur + ve bol istirahat il egecireyim diyorum. Bu arada da listelere goz atip yavas yavas listemi hazirlarim insallah. Listemi hazirlayinca ben de hemen paylasicam canim.
Bir de hazir sen bahsetmisken, su orgu fikri de super bir fikir. Inanir misin orgu, tig vs gibi seyleri oldum olasi sevmem, sabrim yoktur cunku ama iki gundur kendi kendime "ayy orgu ormeyi ogrensem de bebisime kendi ellerimle en azindan bir yelek orebilsem" diye dusunup duruyorken sen de simdi orulenlerin resimlerini paylasma fikrini attin ortaya, supersin, kalp kalbe karsiymis heheBana bu konuda da yardimci olabilir misin acaba? Ne coksey istedim dimi?
ben olsam 3lü testi kesinlikle yaptırırdım ama amniyosentezde kararsızım birincisi düşük riski var diyorlar ama doktor tabi çok önemli ikincisi olumlu sonuç çıkıp bebeği özürlü doğan ve olumsuz sonuç çıkıp bebeği sapasağlam olan örnek var çevremde. zor ama karar senin ama biliyormusun bence sen boşunaa tasalanıyorsun hiç bişicik çıkmayacak bebişinde bana öyle geliyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?