2012 nisan anneleri haydi buraya...

çok haklısın . yaptır tabiki.. riski olabilir belki ama çok düşük artık... Hayırlısı ile yaptır bakalım. ama birşey çıkmayacak inşallah

inşallah dilediğin gibi olur canım.. içimdeki histe bana öyle diyor, ama dedimya tıp bu kadar ilerlemişken neden yapılmasın değil mi??

kalbini ferah tut, bence dediğin gibi tıp imkanlar vermişken değerlendirmek gerekir. en azından biz üzerimize düşeni sonuna kadar yapalım gerisi Alalha kalsın...

inşallah dilediğin gibi olur canım.. içimdeki histe bana öyle diyor, ama dedimya tıp bu kadar ilerlemişken neden yapılmasın değil mi??

dediğim gibi gerçekten zor karar ve yaptır yada yaptırma diye etkilemek istemem kesinlikle.doktor hani 3lü testi mi beklersin amniyosentez mi demiş ya 3lüden sonra yine risk çıkarsa yaptırma şansın yokmu çok mu gecikmiş oluyosun o zaman. eğer sonra yaptırma şansın varsa önce üçlüyü yaptır eğer hiç bişi çıkmazsa bir daha amniyosenteze falan gerek kalmaz. bak ne fark ettim ikimizin bebişleri aynı 15+1 ikiside birlikte doğuracaz inşallah birlikte alacaz kucağımıza.

genel olarak 3lüden sonra amniyoya yönlendiriyolar,ama erken amniyo diye bişey varmış, o açıdan sormuştu dr bana..
3lüyü zaten yaptırıcam onda sıkıntım yok,amniyo için gidip geliyorum işte..

evet inşallah aynı zamanda alıcaz kucağımıza :)
cinsiyetlere göre belki beşik kertiği olurlar

Canım birşey soracağım 2 li testi doktorum tekrarlamadı mı? Madem sonuç olumsuz böylesi durumlarda test tekrarlanır eğer gene sıkıntı yaşanırsa amniyosentez önerilir diye biliyorum. Yani riske yakın mı riskli mi çıktı onu anlamadım ama rahat ol tabi söylemesi kolay yaşaması zordur eminim. Sakın aklına kötü şeyler getirme, kendini sıkma emin ol güzel Allah'ım bebişini sağlıkla kucaklamanı nasip edecektir. Kesinlikle 3 lü testini de yaptırmalısın bence neyse çıkmalı. Allah'ın izniyle kötü birşey çıkmayacak genelde yaştan dolayı böyle riskli çıkabiliyor diye biliyorum sonuçların.
Hiç üzülme biz her zaman yanındayız. Herşey çok daha güzel olacak bu güzel günlerini şu anda üzüntüyle geçiriyor olabilirsin ama emin ol sonrası sevinçli olacak önce inanman lazım. Kendine ve bebişini çok dikkat et.

Sevgiler...

canım ben de senle aynı durumdayız hatta sana yazacaktım bugün.benımde 2 lim 1:164.ben 1 i yrd.doç.,1i prof.,1i operatör,1i uzman doktor olmak üzere 4 tane birbrinden bağımsız farklı şehirlerdeki doktorlara danıştım.hepsiniin söylediği eğer 2 li de risk cıktıysa 3 lu temız cıksa bıle bu rısk tehlıkenın gectıgı anlamına gelmez.o rısk hala devam eder,ve 2 lının gecerlılığı 3 luden fazlaymıs.bana hepsı amnıyosentez önerdı(sunu belırteyım amnıyosentez ı kendılerıne yaptırmyacagımı bılıyorlardı.)prof.bana dedıkı hıc 3 lu ıle zaman harcama gerek yok.bız esımle netlestırdık.3lu temız cıksa bıle o suphe ıcımızde kalacak sureklı,bu duyguyla yasamamak ıcın amnıyosentez yaptıracam.a.s dekı dusuk rıskı 200 de 1,2lının rıskınden kat kat dusuk.sımdı 17+4 deyım,18 den sonra dıtmeyı dusunuyorum.ankara da bı kac doktor arastırıyorum şimdi.

2li testi daha doğrusu tarama testlerini tekrarlamanın bir faydası olmadığı görüşünü tam 4 dr dan aldım.
testi tekrarlayalım ok dediler, ama hangisi doğru nasıl emin olucaz? soru işaretini yine gidermeyecek dediler.
mantıklı geldi nihayetinde..

kimine göre 1:270-kimine göre 1:200 üzerine çıktımı (benimki 1:162) risk grubuna giriyormuş.
yaşım 28, 35üzerinde taramalara gerek duymadan amniyo yapılıyor..
kimi dr da risk çıksada çıkmasada mutlaka amniyo yapılmasını öngörüyor..
galiba çok okumak iyi değil,bunu farkettim..ama kendi kendimi kemiriyorum okumayınca da
sağolun desteğiniz için kızlaarr

ne kadar güzel yazmışsın.... insan rahatlamak huzurla bebeğini beklemek istiyor ama kolay olmuyor hiçbirşey

evet aynı şeyleri yaşıyoruz seninle cidden,aynı görüşmeleri ve fikirler ben de aldım.. ilk anda kesindi kararım, ama nedense zaman yaklaştıkça
ve herkese aynı şeyleri söyledklerini duydukça devletin bir gelir rantı oluşturduğu, ve biizm hassas duygularımızdan faydalanmaya çalıştıklarını düşünmeye başladım
b arada ben ist de araştırdım, ssk karşılamıyo amniyosentez işlemini 1500-1750tl aralığında fiyatlarıda.. iş uzman bulmaya kalıcak o andan sonra

vusii, çok okumak evet iyi değil... ama bir bakımada iyi bilmiyorum .. insana sıkışıp kalıyor.... ama hayırlı ne ise o olacak... nasıl zor durduğunu ne kadar sıkıntıda olduğunu anlayabiliyorum. Lütfen sakin ol... Dua et bol boll.
bende hamile odluğumu bilmeden tomogrofi çektirdim... iki doktora gittim bu süreler ne kadar zor geçti... gece gündüz neredeyse uyku yok. sonrasında testler sonucu hipertroid hastası olduğumu öğrendim. ilaçlara başlandı ayrıca nodüllerim çıktı bunlar hep ardı ardına oldu. ve inanılmaz zor geçiyor haftalarım, birşey yiyemiyorum sürekli çıkartıyorum. hasta gibiyim hep... 11+5 im henüz ve ikinci bebeğim olacak kısmetse. İnşallah hayırlısı ile atlatacağız bu zor günleri. inşallah hep birlikte.

sana da allah kolaylık versin..herkesin farklı farklı sıkıntıları var elbet
güçlü olmak bu dönemde zor oluyor oldukça, başarıcaz inşallahhhh

para verilecekse eğer bir kez verilecek, varsın verilsin, varsın suistimal amaçlı seni yönlendiriyor olsunlar, hayırlı haberler çıkacak inşallah...riskler artık çok az. yaptırmakta tabiki fayda var...

herkesın soyledıgıne cok bakma,çünkü bunu yasayan bılıyo sonucta,söyleyenlerde varsayımlara gore konusuyorlar.ıyı nıyetlerınden tabıkı bızı tesellı etmek ıcın.ama bu süpheyle 5 ay gecmez canım ben bunu bılıyorum.bende 28 yasındayım,basta cok rahattım,benımde esımın de hıcbı rahatsızlıgı yok nıye boyle bı sey olsun dıyodum.ama cevremde test sonucları rısklı cıkıp umursamayan ve maalesef özurlu cocuk doguran ınsanlar var.gıttıgım tum doktorlarda sonucu onemlı buldu.ustunde durulmalı dedıler.ben yaptırmayı dusunuyorum en azından ıcım rahat eder.ben erzıncandayım ankaraya gıtmeyı dusunuyorum,sen yakınsın aslında ank. orda cok ıyı doktorlar var.hatta bırıne not bıraktım bırazdan arıycak benı.

İnşallah hayırlısı ile güzle haberler alacaksınız. varsa böyle bir imkan yaptırmakta fayda var...

para verilecekse eğer bir kez verilecek, varsın verilsin, varsın suistimal amaçlı seni yönlendiriyor olsunlar, hayırlı haberler çıkacak inşallah...riskler artık çok az. yaptırmakta tabiki fayda var...

canım, çok şükür bunu karşılayabilcek durumdayız..bir problem yok
ama ciddi anlamda yapamayacaklar da var..durum gerçekten çok vahim..
burda 400tl ile aile geçindiren insanlar var biliyomusunuz?
neyse herşey yoluna girecek, bunlarda geçecek mutlaka..
sabır sabır sabır..

Allah herkesin yardımcısı olsun, sende kararını ver ve geriye bakma derim. (bu benim fikrim tabi) insan kararını verince sanki biraz dhaa rahatlıyor gibi.

Allah herkesin yardımcısı olsun, sende kararını ver ve geriye bakma derim. (bu benim fikrim tabi) insan kararını verince sanki biraz dhaa rahatlıyor gibi.

elbette canım rahatlamaz olurmu hiç...
eşimle oturup şekillendirelim de en azından buna odaklanalım..
teşekkürler tekrar

canım, özelden bi soru sordum konuyla ilgili bakabilir misin?

canım, özelden bi soru sordum konuyla ilgili bakabilir misin?

baktım ama ordan cvp yazamıyorum ben.benımde kafamı cok karıstırdı aynı konular,ben doktor ararken hep amnıyoyu da detaylı ultrasonu da yapan bırı olsun ıstedım.cunku detaylıyı yapan kısılerın cogu radyolog.hacettepede bı prof var,yıne ordakı baska bı prof onerdı bıze.belkı duymussundur özgür deren,bu adaamaynı zamanda rısklı gebelık uzmanı,sadece bu konu uzerıne calısıyo. az önce aradı dırek kendısıne sordum soruları,bır an önce gel cunku ertelenecek bı sey değil dedı,zaman gectıkce-eger tehlıke-varsa cocuk buyuyo.18.hafta da dusunuyorum gelmeyı amnıyodan once detaylı yaptırmak ıstıyorum,zamanlama olarak uygun mu dedım,tabıkı o haftada detaylıya bakabılırız dedı.ama detaylıda da bazı hastalıklar gorunmuyo otızm gıbı bılgın olsun.ben 2sını de yaprıcam sanırım.amnıyo+detaylı+laboratuar ucrt. 2200 tl deı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…