baktım ama ordan cvp yazamıyorum ben.benımde kafamı cok karıstırdı aynı konular,ben doktor ararken hep amnıyoyu da detaylı ultrasonu da yapan bırı olsun ıstedım.cunku detaylıyı yapan kısılerın cogu radyolog.hacettepede bı prof var,yıne ordakı baska bı prof onerdı bıze.belkı duymussundur özgür deren,bu adaamaynı zamanda rısklı gebelık uzmanı,sadece bu konu uzerıne calısıyo. az önce aradı dırek kendısıne sordum soruları,bır an önce gel cunku ertelenecek bı sey değil dedı,zaman gectıkce-eger tehlıke-varsa cocuk buyuyo.18.hafta da dusunuyorum gelmeyı amnıyodan once detaylı yaptırmak ıstıyorum,zamanlama olarak uygun mu dedım,tabıkı o haftada detaylıya bakabılırız dedı.ama detaylıda da bazı hastalıklar gorunmuyo otızm gıbı bılgın olsun.ben 2sını de yaprıcam sanırım.amnıyo+detaylı+laboratuar ucrt. 2200 tl deı
bilgiler için teşekkür ederim, almak istediğim cevabı aldım sayende.. hemen araştırmaya başlayıp randevu ayaarlıyorumm
yardımcı olduysam sevındım kader arkadaşım...
canım ben de senle aynı durumdayız hatta sana yazacaktım bugün.benımde 2 lim 1:164.ben 1 i yrd.doç.,1i prof.,1i operatör,1i uzman doktor olmak üzere 4 tane birbrinden bağımsız farklı şehirlerdeki doktorlara danıştım.hepsiniin söylediği eğer 2 li de risk cıktıysa 3 lu temız cıksa bıle bu rısk tehlıkenın gectıgı anlamına gelmez.o rısk hala devam eder,ve 2 lının gecerlılığı 3 luden fazlaymıs.bana hepsı amnıyosentez önerdı(sunu belırteyım amnıyosentez ı kendılerıne yaptırmyacagımı bılıyorlardı.)prof.bana dedıkı hıc 3 lu ıle zaman harcama gerek yok.bız esımle netlestırdık.3lu temız cıksa bıle o suphe ıcımızde kalacak sureklı,bu duyguyla yasamamak ıcın amnıyosentez yaptıracam.a.s dekı dusuk rıskı 200 de 1,2lının rıskınden kat kat dusuk.sımdı 17+4 deyım,18 den sonra dıtmeyı dusunuyorum.ankara da bı kac doktor arastırıyorum şimdi.
Elemsu birşey soracağım 1:164 demişsin riskli çıktı diye benimkinin normal olduğunu söyledi aaa çok güzel süper korkulacak birşey yok dedi ama benim anlayamadığım yani sınır değer 1:250 yazmış ve risk oranı 1:13200 ben direkt bunu 132 olarak algıladım ama 13200 olarak mı algılamam gerek ki tam çözemedim şimdi ben bu işi merak ettimde açıkçası. İnşallah herşey daha iyi olacak sonuçların kötü çıkması her bebekte kötü olacak anlamına gelmiyormuş inşallah sisinkilerde öyledir. Allah kimsenin bebişine zarar vermesin hepimizin bebişlerini korusun .
sevgiler...
slm nasılsınız.benide aranıza alırmısınız :) inşallah bende 2012 nisan annelerindenim.benim 2.ci hamileliğim 5 yaşında oğlum var.
Elbetteki Allah bilir, ondan şüphe yok..
ancak günahı olmayan bir bebeği sağlıksız dünyaya getirmek bile bile bana anlamsız geliyo..
sakın yanlış anlamayın beni, bu benim şahsi görüşüm..
Canı veren allah, ancak gözgöre göre ömür boyu o bebeği, sağlıksız görmek benden çok kendisine zarar verecek..
dünyaaya gelmek onun fikri değil nihayetinde..
çevremde kardeşi,çocuğu vs için ciddi anlamda kaygı duyan insanlar oldu, var da..
bana bişey olursa çocuğuma,kardeşime kim bakar diyen, kardeşimi kabullenecek bir eş bulmalıyım diyen..
ben bunu bile bile nasıl yaparım diyorum..ben bakarım,bi sıkıntım derdim olmaz ya onun duyguları?
tıp bu kadar ilerlemişken bu imkanlardan yararlanmak gerekli bence..
karmakarışık oldumm
günaydın hepinize......
arakdaşlar mide bulantılarınız hiç yok mu sizin. benim hala berbat devame diyor.11+5 im henüz.
nıye oyle algıladın anlamadım.benım yas rıskı ve kombıne rısk sınır degerın altında yazıyo.ıkılı test de cutf of degerının ustunde dıye yazıyo.senınkı senınle yas kılo vs gıbı aynı degerlerı tasıyan 13200 kısıden 1 ınde rısk var bu da haylı dusuk benım de164kısı de 1 rıskım var.
Ne bileyim arkadaşımın ki ile karşılaştırdım aynı yerde yaptırtmıştık sanırım o yüzden
sana da allah kolaylık versin..herkesin farklı farklı sıkıntıları var elbet
güçlü olmak bu dönemde zor oluyor oldukça, başarıcaz inşallahhhh
kızlar, içinden çıkamadığım bir konu var ve bunun için fikirlerinizi bekliyorum.
haftaya 3lü test yaptırıcaz,zamanımız geldi. 2li testimde hatırlarsanız 1:162 down riski çıkmıştı.
araştırmalara göre 2li test 3lü teste göre daha güvenilir sonuçlar veriyor..yinede ihtimalleri tarıyor bunda sorun yok.
amniyosentez yaptırıp yaptırmama konusunda çok gidip geliyorum.
birçok tanıdığım hemen hemen büyük çoğunluğa bu sonuçların çıktığını ve bu işleme yönlendirildiklerini
söylüyor ve benim içime acaba para için mi buna sevk ediyolar diye kurt düşüyor.
dr uma çaktırmadan tavsye sorucam, eğer adıyla sanıyla söylerse o kurtlar çoğalacak ben de??
siz olsanız naparsınız?? nerdeyse 1aydır huzursuzum,kuşkuluyumanlarsınız sizz
selam canım benimde ikinci hamileliğim,2012 nisan annesiyim.5 yaşında kızım var.
şimdi herkes senden kız, bendende erkek çocuk bekliyor :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?