2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar bu aralar mide yanması herkesde var anlaşılan muz elma dışında başka önerileriniz varmı sebze olarak mesela :26: birde ayrıntılı ultrasonda ne kadar ücret alıyolarr

bende mide yanması değilde yemeklerden sonra aşırı çarpıntı oluyor.detaylıyı 130'a yaptırmıştım

bende mide yanması değilde yemeklerden sonra aşırı çarpıntı oluyor.detaylıyı 130'a yaptırmıştım

ayyy bende de çarpıntı oluyo bunlar normalmi acaba salı günü kontrolüm var sorarım dr artık cevap verirse ağızlarından cımbızla laf alıyoruz zaten ayda 1 kere gidiyoruz :20:
detaylı ultrasonda dahamı net görüyosunuz herşeyine bakıyomu dr tşkler:16:

ayyy bende de çarpıntı oluyo bunlar normalmi acaba salı günü kontrolüm var sorarım dr artık cevap verirse ağızlarından cımbızla laf alıyoruz zaten ayda 1 kere gidiyoruz :20:
detaylı ultrasonda dahamı net görüyosunuz herşeyine bakıyomu dr tşkler:16:

ben sormuştum çarpıntıyı nabzını say o anda 100'ü geçerse kardiyoloji böülümüne görün dedi.detaylı ultrasonda yüz hatlarını falan ben çok net göremedim daha çok organlar organlardaki kan akımı falan gibi şeylere bakılıyor.

ben çarpıntının sebebini sordum dün acile gittim çarpıntım var diye kan başka bir kan hapını ikiye çıkar dedi.kansızlık dedi yaaa acaba su kan testini yenilemek mi gerekiyooooorrr

kızlar mide yanması bende de oluyor son zamanlarda,özellikle yatma saatime yakın,ben yatmadan 5-10 dk önce Rennie'nin tabletini emiyorum,o rahatlatıyo,şurubu da var ama ben çantamda da taşıyabileyim,çalışırken de yanma falan olursa o anda kullanabileyim diye tabletini yazdırmıştım,onu kullanıyorum.Ayrıca süt ve soda da iyi geliyor.ama bunların hepsi geçici çözüm,bir iki saat sonra tekrar başlıyor bazen.

ben çarpıntının sebebini sordum dün acile gittim çarpıntım var diye kan başka bir kan hapını ikiye çıkar dedi.kansızlık dedi yaaa acaba su kan testini yenilemek mi gerekiyooooorrr

sanmıyorum ya kansızlık olduğunu çünkü bende ilk söylediğimde hemen kana bakalım olmazsa ilacı ikiye çıkartalım demişti doktor.normal çıktı kan sonucum

kızlar size ilginç bişi anlatayım:arkadaşımın arkadaşı doğum yaptı,son kontrole kadar doktpr hep kız demiş bebeğe,her şeyini ona göre hazırlamışlar,pembe kıyafet,battaniye falan.Bebek doğunca bi bakıyolar ki,bebek erkek:52: hemşire kıyafetlerini falan istiyo,bebeği giydircekler,hepsi pespsmbe,aile şokta,hemşire diyo pembe mi giydircez falan :1: acaba bebek mi karıştı diyolar,ama o saatte başka doğum yapan hasta yok hastanede,zaten özel hastaneymiş,doğumhaneler de ayrı yani.Yani o kadar muayeneye gir,9. ayda bile ultrasonla anlaşılmasın,şaşırdım valla:53:

kızlar mide yanması bende de oluyor son zamanlarda,özellikle yatma saatime yakın,ben yatmadan 5-10 dk önce Rennie'nin tabletini emiyorum,o rahatlatıyo,şurubu da var ama ben çantamda da taşıyabileyim,çalışırken de yanma falan olursa o anda kullanabileyim diye tabletini yazdırmıştım,onu kullanıyorum.Ayrıca süt ve soda da iyi geliyor.ama bunların hepsi geçici çözüm,bir iki saat sonra tekrar başlıyor bazen.

süt iyi geliyo ama soğuk olacak ve çokkkk azzz

kızlar çok güzel bir yazı buldum:

"hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler.... "

Benim de midem yanmam var süt içiyorum ama kesmiyor renee duo içiyorum dayanamayınca zararsız olduğunu söylediler ama yine de emin değilim

bebeğinizin ismine karar verdiniz mi arkadaşlar kız olsaydı "Nisa" koyacaktık ama oğlumuz olacakmış karar veremiyoruz ne zormuş erkek bebeğe isim seçmek

ya sorma benimde 60 km evle iş. bir hafta 2 bir hafta 3 nöbet tutuyorum. sen raporlusun şimdi o zaman doğum iznine ne zaman ayrılacaksın

sağlık sektöründe mi çalışıosun? Çalışma şartlarınız gerçekten çok zor, Allah yardımcınız olsun, güç versin inşallah.. Ben 2. dönem şubatta 2 hafta çalışacağım, 32. hafta dolacak öyle ayrılacam inşallah..

kızlar size ilginç bişi anlatayım:arkadaşımın arkadaşı doğum yaptı,son kontrole kadar doktpr hep kız demiş bebeğe,her şeyini ona göre hazırlamışlar,pembe kıyafet,battaniye falan.Bebek doğunca bi bakıyolar ki,bebek erkek:52: hemşire kıyafetlerini falan istiyo,bebeği giydircekler,hepsi pespsmbe,aile şokta,hemşire diyo pembe mi giydircez falan :1: acaba bebek mi karıştı diyolar,ama o saatte başka doğum yapan hasta yok hastanede,zaten özel hastaneymiş,doğumhaneler de ayrı yani.Yani o kadar muayeneye gir,9. ayda bile ultrasonla anlaşılmasın,şaşırdım valla:53:

ay yaaaa ne degisik bir durum.benim bi tanidigimda ayni anlattigin gibi oldu canm.nasil bilememis doktor gercekten ilginc:53:

bebeğinizin ismine karar verdiniz mi arkadaşlar kız olsaydı "Nisa" koyacaktık ama oğlumuz olacakmış karar veremiyoruz ne zormuş erkek bebeğe isim seçmek

biz de kızımız olacak die düşünüoduk, ismimiz "sena" ydı :) ama oğluşumuz olcak inşallah ve bizi cezbeden, içimize sinen bi isim bulamıorz:( eşim çok rahat daha zaman var deyip duruo, doğru ama öylesine bi isim ya da isim koymak için bi isim istemiorm, inşallah içimize sinen , güsel isimler koyarız.. bu arada ben 62kg ile hamile kalmıştım şimdi 70im,24 haftada 8 kilo herhalde bi 7- 8 daha alır 15-16 kg da bitiririm:)

herkez bişeye takılıyo iste biz< dogadan gittik hep rüzgar cınar demir poyraz bi ark var oda tarikten gitmiş oguz kagan kürsat bugra :):52:

Back
X