2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Günaydın kızlar geçmişi okudumda canı sıkkın olan arkadaşlarımız var takmamalarını soyleyecegım ama ınsan hamılelıkte her bokuuu takıyoo kafayaaa unutmayın ki sizin canınız sıkılınca bebekler bundan rahatsız oluyorlar deneyin canınız bişiye sıkıldıgında bebekler hic hareket etmıoo( insan ozaman cok uzuluyoo

ya hakkatten ben bu insanları anlamıyorum
benim kaynanamda ilk hamileliğimi duyduğunda
sana gerek yok sen hemen çalışabilirsin
ben onun her türlü ihtiyacını karşılarım
sana ihtiyacımız olmaz demişti

ya bu insanlarda anne
bu insanlarında evlatları var
nasıl nasıl böyle yapabiliyorlar ya

nasıl bir hak görüyorlar kendilerinde
oğlan onların
torun onların
gibi görüyorlar

Allan bana bir tane de erkek evlat verirse söz veriyorum
bunlardan hep ders alıyorum...

bide gecen gun bi arkadasım dedi ki hamilelikte az etmedigin yada sevmedigin birini bebek de sevmezmıs dogunca bu akraban olur dedı yada dısardan bırı

ooo epey bişeyler gelmiş
indiirm kuponları güzelmiş
ıslak mendiller kaçlık pakette
cd de ne var
niveanın bir egzersiz cdsi var o mu acaba
ben onunla kilo vermiştim ilk doğumumda da

5 ad. canım yaa 1 paketin içinde 5 adet ıslak havlu var soft&cream ama süper bi kokusu var nıveanın ürünleri iyimi yaa bunlardan mı alsam aceba..:44:
cd'nin içinde emzirme,anne sütü,gaz,alt değiştirme vs ilgili vtr'ler var canım

anlamaya çalış dicemde canım bu süreçte kim kimi anlamalı gerçekten karar verebilmiş değilim ben...
eşin baba olacak hayatı değişecek, bide yaşadığınız stres dolu günler bi şekilde bi dışa vurumu olacak..
annesi babanne olacak..seni rakip görmedi belki bugüne kadar kendine ama şimdi atsada satsada değiştirmeyeceği bi şocuk gerçeği var..baba her türlü onu herkesden daha çok sevecek..kıskanıolar sanırım özellikle erkek anneleri...ama tabi seni kim anlıcak onu bilmom işte

erkek annelerini bu yuzden oldum olası sevmem belkş biraz on yargı ama hep gozumuzun onun de bu tur anneler olduugu ıcın mutlaka ıyılerde var benım kayınvalıdem ben asla karıstırmam karısmak ıstese bile tersler atarım ulan doguran ben annesi ben sana ne oluyor tamam babannesi olucan ama bi yere kadar asla bebegimi kımseyle paylasmam bu bnm ılk bebegım olacak dusuncem bunlar aksıne ben de kendı annem den cekıyorum bakalım dogurunca 40 gun nasıl tahammul edicem

Çok değilmiş be canım bundan sonra dikkat edersen 1-2 kilo dışında almazsın bile son aylarda daha çok kilo alınır diyorlar ya öyle değilmiş 3. aydan itibaren nasılsa kilo alımın son aylarda da aynıymış.
Ne kadar iyi de olsa anne gibi olmuyor. Benim kayınvalidem iyi bir insan. Bana yardımcı oluyor kendince. Ama o bile beni bazen o kadar çıldırtıyor ki anlatamam. Bu zamana kadar yaşadığım tek stres onunla ilgili olandır. Çünkü her şeye karışmak istiyor ben de karıştırmayınca bozuluyor çocuk gibiler zaten yaş ilerleyince. Sonuçta eşlerimizin anneleri idare mecburen edeceğiz yalnız burada eşin tepkisi çok önemli...

canım nolur üzme kendini, hep dua et Allah senin yardımcın olcak mutlaka ama üzme kendini, bu sorunlar hepimizde var,sen sadece dua et ve sabret, her akşamın sabahı var unutma tamammı...ben bi anlatsam kayınvalidem yüzünden yaşadıklarımı ooooooo neler neler, ama sabretmeyi öğreniyosun ve Allah sana sabrının mükafatını veriyo....

benimde kızım olucak.ve kayınvalıdem tutturdu ılk ısmı annenın ısmı olacak dıye hemde esımın yanında.bende hayır koymıycam dedım.koycaksın dıye bır sure ınatlastı benımle ve esıme dondu soyle dedı eger kayınvalıdenın ısmını koymazsan eve gelme oglum...!!! bende gelmezse gelmesın anne babane dedım o benım annemın ısmı ve buna sız kara veremezsınız dedım.benım annem hıc hoslanmaz boyle seylerden ve koydurmaz dedım.koydurur dıyor hala allahım kafa yıycektım.koydurmaz dedım bende.anneme durumu anlattım.sonra bır gun esımle annemlere yemeye gıttıgımızde her zamankı gıbı ısım konusu acıldı ve esım ılk ısmı senın ısmın olsun ıstıyorum anne dedı.annemde sacmala oglum bunlar eskıden kaldı sakın oyle bır sey yapmayın.benım guncel bır ısmım yok cocuga guzel bır ısım koyun dedı.ve olay kapandı.ama kayınvalıdem sekerlıgımın ıcındekı kasıga kadar her seye karısıyor.cok zor gercekten.bızde evlenelı 7 ay oldu.ılk baslarda cok zordu sımdı artık alısmaya basladım.benım tek hatam alttan almamdı ılk basta, aman kırılmasın uzulmesın yaslı falan dıye dusundum ama yooookkk anladıkları dil o degıl.ve bu sorunlar esımde aramda da sorun oluyordu.ama dengeyı kurduk bırazcıkta olsa.sımdı cocuk olunca her seye karısmak ısteyecek.ben sımdıden cocugumu eskı yontemlerle buyutmeyecegım.bende okuyorum arastıyorum kımse bana karısmasın dedım.eger ıhtıyacım olursa soylerım dedım.cocuga annem bakacagı ıcın sanslıyım ama onların yanında aynı seyı annemede soyluyorum kı ıkı tarafada esıt mesafede oldugumu gorsunler dıye.yoksa annem hemsıre zaten herseyın en ıyısını bılıyor ona guvenım sonsuz.
artık hakkımıza hayırlısı arkadaslar.evlılık olayı cok zormus gercekten.esımı cok sevıyorum tabıkı ama annesı uzakta olunca daha cok sevıyorum

cnm boşver sen ne eşine nede kayınvalidene uyma..kayınvalideler nedense hep bir trip oluyorlar.onları anlamak inan çok güç...kendini ve bebeğini boşuna yıpratma değmez.

Anlattıklarınızdan yola çıkarak ne kadar iyi de olsa kayınvalidelerimiz bizi çıldırtacak bir şeyler buluyor arada sırada çıkan tatsızlıklar neyse de boşanmaya kadar varabilecek olması kötü... Burada eşlerin tutumu çok önemli bence. Kayınvalidem beni çıldırttığında eşim hemen destek çıkar her şeyden önce dinler ve asla yargısız infaz yapmaz. Hatta hak verdiğinde kendi aramızda konuşur kızar bazen de güleriz böyle böyle yaptı diye. Çünkü onları en iyi tanıyan oğulları yani eşlerimiz. Annesinin tavrını, olayları yanlış anlayabileceğini göz önüne alarak bence hareket etmeliydi. Daha yapıcı olabilirdi en azında bir daha olmasın boşanırız demek yerine sanırım onun da kızgın bir anıymış. İkiniz de iyice sakinleşince bence orta yol bulunacaktır.

canım ben 10 kilo 4 aya kadar almıstım ama birden aldım yanı o yuzden cok geldi bana ve doktoruma ...

canım bnm annem cok karısıyor herseye ben bekarlıgımdada anlasamazdım zaten kedi kopek gibiydik ama kayınvalidem ole deıl keske dıyorumkı o gelse kalsa dogumdan sonra yanımda o asla karısmaz zaten karısmak ıstesede ben ve eşim ızın vermez... Yani buradan sunu anlıyoruz eşim anneci degil D: bende oleyim hic anneme duskun deılım tencere kapak misalı ne o bana laf soyletır annesıne nede ben laf soyletırım kendı anneme oncelık bnm ıcın daima kocam ....onun ıcınde ben . bak gecen gun bizim evde badana boya vardı bebek gelıoo dıyee hazırlık kendı annem geldi 3 gun boyunca sınır oldm kadınla aynı evde durmaya bile tahammulum yook ve bebek 3 gun boyunca oynamadı ( o gitti hareket etmeye basladı arkadasımda bu az etmeme olayını dıyınce sanırım annemı sevmıcek benım bebek D:

kızlar kızlar gelemmi yanagızdan öpemmiiiii
yawww kuzular bugünn çok duygusal bu forum hamileliğin hassas dönemleri bizi baya bi aldı içine sanırsam...kocişler kayınvaldelerden baya bi dertliyizz sallayın gitsin yaaaa vız gelsin tırıs geçsin herşey bebişlerimize bakalım biz canımızı sıkmayalım hiçbişeye..
eşiyle bozuşan kızlarda akşama beyleri gelince yanağına bi öpücük kondurup sıkıca sarılıp kokularını içine çekip arayı düzeltsinler bırakın büyükler biz hamişlerde kalsın..onlara bi öpücük yeter bizler gibi değiller uzatmazlar
bide benim gibi kocişinden uzak olanlar napsın

canım seninle aynı kafayı yaşıyoruz sanırım...ben k. validemle 6 yıldır tanışyom...eşimlede 1,5 yıldır evliyiz.
hep diorum benim k. validem daha bir gün kalbimi kırmadı....acabamı olmadım ondan tarafda..
her konuda hep yardımcı hep destektir..çünkü kendisi hep söyler benim için önemli olan oğluma aşık olsun değer evrsin yeter der..senin gözlerindede o aşkı görüyorum der...ama eşimdende tırsar..çünkü kocam bi pat die söyler bide kendisine karışılmasını hiç istmez..hayır anneyi çok güzel der, k. validemde oğlunun huyunu ii bilir...benide tanıdı az çok..

....lakin geçen geldiğinde k. valideme olanlar olmuş...
bi sürü unutulmaz diyaloglar bıraktı bana:))) ama en güzel yanı onu uğurladık akşam eve geldik ilk eşim dedi annemde bi değişiklik farkettinmi die...uzun uzun konuştuk ve şu sonuca vardık
1- yaşlanıo
2- eşimi henüz baba olmaya hazır hissetmio, kıyamadı oğluna bu yaşta bu kadar sorumluluk altına girmesine(çok küçük değil yani 27 yaşında ama bi tane bile arkadaşı yok evli, değilki çocuk:))
3- bu kıskanıo..bugüne kadar beni kendine rakip görmüodu oğlu biliodu aradaki farkı, ama şimdi fark tanımaz biri gelio..oğlunun kızı olacak ve bilioki artık hepimizden çok onu sevecek:))
anlıcan biz dedikki bizimki babanne olmayı kaldıramadı...ama inanıyoruzki yağmur doğunca değişcek:)))) değişmezse konuyu bi daha masaya yatırcaz eşimle...yağmur doğana kadarda o ne derse desin takmıycaz...

Anladım canım ama şu ana bakarsan gayet iyi gidiyorsun biraz daha dikkatle daha da iyi olacaktır. Zaten dikkat ediyorsun anlaşılan. Maşallah eşinle fikir olarak uyuşmanız güzel... Annesiyle hiç anlaşamayan bir arkadaşım daha vardı onda da çok şaşırmıştım nasıl anlaşamazlar diye ama anlıyorum ki gayet normal bir durummuş

cnm zaten iş kocada bitior insanın eşi ezdirmiyorsa karıştırtmıyorsa kayınvalide kendınıde yırtsa bi şey yapamaz kocanı bu konuda tebrik ediyorum .... İşte olgun insan boyle davranır zaten önce karım sonra annem ... benım dusuncem bu bunca zaman boyle duusnup davrandım hiçte mutsuz olmadım cunku erkek bunu bıldııgnde 1. olarak tutuldugunu gururlanıyor ve sana aynı sekılde davranıyor

canım evet suan diyetle koruyorum ama bu 2 gundur bozdum (( yaa cok sıkıldım artık hamılelıkte diyet cok zor cnm yaa

ya ben annemle birlikte oldugumda cok ters davranıyorum kadına ve giidncede vicdan azabı cekıyorum niye bole yapıyorum aanneme diyee benımde kzıım olacak bana boyle
yapsa cok uzulurum diye ama elımde deıl yuzunu gordugum an hersey bitiyor bazen gercekten annemı sevmedıgımı dusunuyorum ama haklı sebeplerimde var tabii...
bide ben acaba diyordum birtek benmi boleyim anneme karsı arkadasında benım gibimi? gercekten merak ettım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…