Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için :) NasıL ilaç gibi geLdi bu satırLar. Kendimi artık bu konudan sıyırmaya karar verdim. Zamana bırakacağım.. Kendi kendime çok düşündüm dün gece.. Sanırım çevresel faktörler de etkili bu yaşadıklarımda.. GebeLik müjdesini aLdığım gün amcamın, bir hafta sonra eniştemin; bir ay sonra ise 21 yıLLIk arkadaşımın ve yine aynı gün çok sevdiğim komşumun ölüm haberini aldım. Morg kapılarında ağLarken, beni başkaLarı düşünüyordu. Bir de hep, bu müjdeyi tadını çıkara çıkara paylaşacağım insanlardı.. Sonra, iki aiLe birbiriyLe görüşmüyor bizde. Her iki tarafı da kırmamak için didiniyoruz. EşimLe 8 yıL bekLedik, 3 yıllık da evLiyiz. AiLeLer yüzünden, birbirimize zaman ayıramadık. Benim annem, yaLnız oLduğu için bizimLe kaLIyor. İsim konusunda, kayınvalidemLer görümcem yüzünden üzüLmüştü. biz üzmeyeLim, isim fikrini aLaLIm dedik. Annemin de aLaLIm, ikisini koyaLIm dedik. Biri Ahmet dedi, biri de Hikmet. Biz de Kürşat istemiştik bir ara; düşün yani Hikmet Ahmet Kürşat

Of, beLki bu şeyLer de engeLLedi bizi. Bir de dediğin gibi sürekLi işin içinde oLduğumuz için. Şimdi iki yıLdır haLk eğitimi Merkezinde de çocuk bakcılIğı kursu ve anne baba eğitimi veriyorum. SürekLi aynı cümLeLer.. GebeLikte yaşananLar, hamiLelik.. Bun Ların bir hastaLIk değiL normal bir süreç oLduğunu vurguLayıp durdum.. Buna adapte oLdum.. Bir de ayrı bir mevzu daha var ki, hayvan hakLarı savunucusuyum. PisiLerim var, sokakLarda koşturuyoruz eşimLe. Bunun için veteriner teknisyenLiği okudum. Arada doğumLara gidiyorum. Bu yoğun sevgi bana anaçLığı da yaşatıyor. KediLerim, gece üç kere uyandırıp iLgi istiyor, onLardan doLayı her yere gidemiyoruz hemen, haftasonLarı memLekete onLarı da götürüyoruz arabamıza aLıp. MamaLarı, iLaçLarı, battaniyeLeri, oyuncakLarı vs. yanımıza aLıyoruz. Yani bir bebeğin fizikseL sorumLuLuğu vız gelecek, korkutmuyor. SAnırım zaman gereiyor, artık sıradanLaştı bu durumLar, ondan.. Bir de kedicimLer, hissediyor bebeği. KimiLeri diyor, bebek geLince bunLarı bu kadar sevmezsin diyorLar. Ona da üzüLüyor, kıyamıyorum kediLere. BiLiyorum insan yavrusuyLa bir değiL. Ama işte öyLe.. Tekrar teşekkür ediyorum, tekrar tekrar okuyacağım yazdıkLarını, ışık oLacak bana..