2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için :) NasıL ilaç gibi geLdi bu satırLar. Kendimi artık bu konudan sıyırmaya karar verdim. Zamana bırakacağım.. Kendi kendime çok düşündüm dün gece.. Sanırım çevresel faktörler de etkili bu yaşadıklarımda.. GebeLik müjdesini aLdığım gün amcamın, bir hafta sonra eniştemin; bir ay sonra ise 21 yıLLIk arkadaşımın ve yine aynı gün çok sevdiğim komşumun ölüm haberini aldım. Morg kapılarında ağLarken, beni başkaLarı düşünüyordu. Bir de hep, bu müjdeyi tadını çıkara çıkara paylaşacağım insanlardı.. Sonra, iki aiLe birbiriyLe görüşmüyor bizde. Her iki tarafı da kırmamak için didiniyoruz. EşimLe 8 yıL bekLedik, 3 yıllık da evLiyiz. AiLeLer yüzünden, birbirimize zaman ayıramadık. Benim annem, yaLnız oLduğu için bizimLe kaLIyor. İsim konusunda, kayınvalidemLer görümcem yüzünden üzüLmüştü. biz üzmeyeLim, isim fikrini aLaLIm dedik. Annemin de aLaLIm, ikisini koyaLIm dedik. Biri Ahmet dedi, biri de Hikmet. Biz de Kürşat istemiştik bir ara; düşün yani Hikmet Ahmet Kürşat :( Of, beLki bu şeyLer de engeLLedi bizi. Bir de dediğin gibi sürekLi işin içinde oLduğumuz için. Şimdi iki yıLdır haLk eğitimi Merkezinde de çocuk bakcılIğı kursu ve anne baba eğitimi veriyorum. SürekLi aynı cümLeLer.. GebeLikte yaşananLar, hamiLelik.. Bun Ların bir hastaLIk değiL normal bir süreç oLduğunu vurguLayıp durdum.. Buna adapte oLdum.. Bir de ayrı bir mevzu daha var ki, hayvan hakLarı savunucusuyum. PisiLerim var, sokakLarda koşturuyoruz eşimLe. Bunun için veteriner teknisyenLiği okudum. Arada doğumLara gidiyorum. Bu yoğun sevgi bana anaçLığı da yaşatıyor. KediLerim, gece üç kere uyandırıp iLgi istiyor, onLardan doLayı her yere gidemiyoruz hemen, haftasonLarı memLekete onLarı da götürüyoruz arabamıza aLıp. MamaLarı, iLaçLarı, battaniyeLeri, oyuncakLarı vs. yanımıza aLıyoruz. Yani bir bebeğin fizikseL sorumLuLuğu vız gelecek, korkutmuyor. SAnırım zaman gereiyor, artık sıradanLaştı bu durumLar, ondan.. Bir de kedicimLer, hissediyor bebeği. KimiLeri diyor, bebek geLince bunLarı bu kadar sevmezsin diyorLar. Ona da üzüLüyor, kıyamıyorum kediLere. BiLiyorum insan yavrusuyLa bir değiL. Ama işte öyLe.. Tekrar teşekkür ediyorum, tekrar tekrar okuyacağım yazdıkLarını, ışık oLacak bana..
rica ederim ne demek..

slm kızlar, 2 gündür yoktum.ama geçmişi okudum.ne dedikodu,ne ahdedikodu :27: sizi gidiler.bende izmire gittim hem doktora hem alışverişe.bi sürü şey aldımmmm akşam eklerim cicilerimizi.öptük sizi

merhaba canım, ben de izmirliyim arma görev icabı konyadayız.. Doktorum izin verirse 1 haftalığına gidicez, eylülden beri gidemedik çok özledik aileleri,izmiri,... ahh..ah.. Nerlerden alışveriş yaptın, merak ediyorum, yazarsan sevinirim. Aldıkların muhakkak çok güseldir, bebişin güle güle kullansın inşallah..

bu yazdıklarımı artık hepiniz sabah okuyacaksınız muhtemelen..ama ben gündüz aranıza katılamıyorum...2,5 yaşında bi oğlum var..onunla ilgilen ev işi yap derken akşam oluyor...içim gidiyor her gece yazdıklarınız okurken..o sohbetlerde olmayı çok istesem de mümkün görünmüyor...neyse sizi hep takip ediyorum çok şey öğreniyorum..böylede devam edecek sizi takibim...daha öncede yazmıştım...2 kez erkek gibi dedikten sonra doktorum 19.haftamda kız olduğunu söyledi 2.meleğimin...yarın kontrolüm var..umarım kız olduğunu ikinci kez tesciller doktorumuz...bayansu canım kızımızın adı ZEYNEP olacak inşallah...listede varım zaten meleğimin adını da eklersen sevinirim...
ara sıra da olsa gelip bir iki kelam yazmaya çalışırım...herbirinizi tek tek öpüyorum...

Günaydın arkadaşlar nasılsınız umarım herkesler iyidir.Sabah sabah içim karardı :( Kocişim yılbaşını görevde geçirebilirmiş.Bizim ilk yılbaşımız olacaktı ama :43::43: İlk bayrama yanlız girdiğim gibi buna yılbaşına da üzgün girerim artık :( Umarım değişir. Bu psikolojiyle üzgün sıkkın bir şekilde geçiririm artık bu günümü. :43::43:

günaydın bayanlar
geçmişi okuyayım dedim epey kaynatmışınız
dün ev bakmaya gittik henüz inşaat 6 aya teslim zaten acelemiz yok 1 hatta 1.5 sene sonra taşınalım diyoruz
ev çok lüks harika ama çok pahalı 165 lira
burda 100-110 da 2. el evler var
sıfır evler 120den başlıyor
bizim birikmiş paramız yok
epey kredi çekmemiz lazım buda kredi miktarını faizini epey arttırıyor
şaşardık ne yapacağımızı

sizce ilk evi uygun alıp 2. evi lüks almak daha mı mantıklı

Günaydın arkadaşlar nasılsınız umarım herkesler iyidir.Sabah sabah içim karardı :( Kocişim yılbaşını görevde geçirebilirmiş.Bizim ilk yılbaşımız olacaktı ama :43::43: İlk bayrama yanlız girdiğim gibi buna yılbaşına da üzgün girerim artık :( Umarım değişir. Bu psikolojiyle üzgün sıkkın bir şekilde geçiririm artık bu günümü. :43::43:

günaydınlar herkese..
canım üzme kendini allah sağlık versin gerisi boş..
başka türlü ayrılıklar yaşatmasın allah.. ekmek parası bi yerde:34:

günaydınlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

günaydın bayanlar

dün ev bakmaya gittik henüz inşaat 6 aya teslim zaten acelemiz yok 1 hatta 1.5 sene sonra taşınalım diyoruz
şaşardık ne yapacağımızı

biz öyle yaptık cnm...1 sene kadar oldu evimizi alalı..60 metrekare 15 yıllık binada...
içinin tadilatıda dahil 150 i gibi bi paraya mal oldu....
şu anda krediyle ödüyoruz tam denk gidioruz çok şükür..
daha büyük ve daha luxunude alabilirdik belki ama sıkıntıya sokacaktık kendimizi..bak hiç aklımızda yokken bi bebek girio hayatımıza...onada herşeyini alabiliyoruz şükürki..
alırkende öyle dedik..bunu öderiz veya yarıya kadar öderiz sonra daha büyük eve çıkarız....bi nevi evle birikim yaparız:))
ama bu aralar faizler çok yüksek...allah yardımcınız olsun cnm..allah ödeme kolaylığı versin...

uyyy guzumm...annesi bebik için çalışyolar işte..onu düşün teselli et kendini cnm...üzme kendini

günaydın anne adayları.
bebeğinize isim düşündünüz mü? eğer varsa paylaşır mısınız.benim de kzım olacak ama çok zor bu isim konusu.
geriye 114 gün kaldı
:40:

günaydın herkese biz dün 2.aşımızı olduk çok şükür hiç ağım falan olmadı 1.acımıştı birazcık sağlık ocağında tartıldım allahım bu kilo artışı beni öldürcek hemşire de çok fazla alıyorsun dikkat et dedi yaa :43: ya elimde değil keşke önleyebilsem aşırı yemiyorum ama metobolizma yavaş çalışıyor herhalde

günaydın anne adayları.
bebeğinize isim düşündünüz mü? eğer varsa paylaşır mısınız.benim de kzım olacak ama çok zor bu isim konusu.
geriye 114 gün kaldı

valla isim konusunda bu kadar zorlanacağımıdüşünmemeiştim. biz kızımız olursa beren koyacaktık erkek olursa berk. oğlumolacakmış 1 ay öncesine kadar berk dedik sonra kimse beğenmeyince değiştirelim dedik. şuan isim arayışındayız. ömer ve emir listenin başındaki isimler bakalım ne olacak kuzumun adı. senin seçeneklerin neler

Üzülme cnm...ben de senin gibiyim ya cumartesi sabahlayacaklarmış ay sonu olduğu için eşimde aynı durumda ne yapacam tek başıma kocamdan ayrı olucam :43::43:

günaydın kızlarrr. oğluşumla biz geldik. birazdan diyet kahvaltımızı yapacağız. kilolar ne durumda kızlar
6. ayımın son günü bugün...6. ayı 6 kilo ile kapattım...kaldı 3 ay:))
günaydın anne adayları.
geriye 114 gün kaldı

yağmurrrrr

Günaydın herkese....

günaydın bayanlar
şaşardık ne yapacağımızı

bizde evi alalı 1,5 yıl oluyor... ama biz alırken aldığımız evin bize +masraf çıkarmaması üzerinden çok durduk. yeni veya kullanılabilir olmalıydı ki kredi öderken bide ev tadilatı ile uğraşmayalım. biz ttercihimizi sıfır evden yana kullandık.. ev aldığımızda mutfak dolapları takılı olmadığı için sadece onlar seçme şansım oldu. wc banyo klasik, renklerini çok beğenmedim ama idare ediyoruz.. 110 m2 alabileceğimiz en iyi evi aldık, çokda uygun bi fiyata, daha iyisini daha pahalısını alamazdık zaten...
bi süre sonra satar biraz daha rahat edeceğmiz bir eve geçeriz belki....

krediler olmasa başka türlü mal sahibi olamayacağız. allah sizinde gönlünüze göre versin... ve allah hepimize ödeme kolaylığı versin...
hemencik bitsin bu kredi borçlarıı......

günaydın herkese biz dün 2.aşımızı olduk çok şükür hiç ağım falan olmadı 1.acımıştı birazcık sağlık ocağında tartıldım allahım bu kilo artışı beni öldürcek hemşire de çok fazla alıyorsun dikkat et dedi yaa :43: ya elimde değil keşke önleyebilsem aşırı yemiyorum ama metobolizma yavaş çalışıyor herhalde

ben hamilelik öncesinde yemek yiyen ama kilo almayan biriydim. o saltanat sürer sandım ama olmadı. şimdi ne yesem yarıyor

canım ben 57 ile hamile kaldım 8 kilo almış durumdayım şu an, senin nasıl haftamız aynıymış seninle.........

bende aynı kiloda hamile kaldım 58 le şuan 66 çıkıyorum. dr um beni resmen azarlıyor her gittiğimde. kendikendime diyet yapmaya başladım. 3 haftadır iyi gidiyorum son bir haftadır hiç kilo almadım. bana kalırsa normal aldım. abartılı durmuyor kilo vücudumda. ama sayı olarak dr u korkutuyor.

bu yazdıklarımı artık hepiniz sabah okuyacaksınız muhtemelen..ama ben gündüz aranıza katılamıyorum...2,5 yaşında bi oğlum var..onunla ilgilen ev işi yap derken akşam oluyor...içim gidiyor her gece yazdıklarınız okurken..o sohbetlerde olmayı çok istesem de mümkün görünmüyor...neyse sizi hep takip ediyorum çok şey öğreniyorum..böylede devam edecek sizi takibim...daha öncede yazmıştım...2 kez erkek gibi dedikten sonra doktorum 19.haftamda kız olduğunu söyledi 2.meleğimin...yarın kontrolüm var..umarım kız olduğunu ikinci kez tesciller doktorumuz...bayansu canım kızımızın adı ZEYNEP olacak inşallah...listede varım zaten meleğimin adını da eklersen sevinirim...
ara sıra da olsa gelip bir iki kelam yazmaya çalışırım...herbirinizi tek tek öpüyorum...

canım zaten genellikle hepimiz okuyor pek katılamıyoruz. ben işte olduğum için pek yazamıyorum. yasaklı net. inşallah kızdır. rabbim gönlüne göre versin.

6. ayımın son günü bugün...6. ayı 6 kilo ile kapattım...kaldı 3 ay:))

yağmurrrrr

en fazla 12 kiloyla gidersin doğuma petunya. bu arada sana diğer sayfada bişey sordum ama görmedin snaırım. bu doğum izni için dr dan alacağım rapordan hariç gerken başka evrak varmı. parayı almaya gittiğimde bana şu eksik desinler istemiyorum:53:. muhasebecim dünyadan habersiz zaten

günaydın kızlar.
umarım herkes iyidir.
güzel bir gün diliyorum. bebişim artık geceleri uyuyor sanırım. geceleri hiç hareketini hissetmiyorum. öğlende işyerinde çok az hissediyorum.
annem kızların çok hareket etiğini, erkeklerin az hareket ettiğini söylemişti. sanırım bu tez doğru..
hareketlerini geç hissedince bebişin yada beni rahatlatmak için söylemiş olabilir.

Back
X