2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

bende bugün 2 aylık aşılarını yaptırdım bizimde doğumumuz 04.04:))valla bende stres oldum ama korktuğum gibi olmadıda bundan sonrası nasıl olacak bakalım ben calpol verdim ama sanki diğer günlere göre daha huzursuz.emerken memede hep ıkınır sıkınır memeyle kavga eder memeyi çeker ara ara ağlar ve kan ter içinde kalırız.bu aşıdan sonra daha da arttı sanırım ağlamalar daha çok.uyuyunca bir problem yok ama.şimdilik ateş te yok.bakalım bu geceyi nasıl atlatacağız.

Nurse Harvey's'in üzerinde 1 tatlı kaşığı yazıyor günlük tüketim sanırım bu.Bu da 2-3 çay kaşığı falan yapıyor. Gün içinde 3 kere bir çay kaşığı versen yeter yani. Biz evin içinde sadece kısa veya uzun kollu çıtçıtlı giydiriyoruz, altına da şort ya da külot. Dışarı çıkarken alt üst uzun kollu takım veya tulum.

Bizde dün yaptırdık aşılarımızı yavrucum çok ağladı içim parçalandı bizimde doğum tarihimiz 02.04 büyüğüz sizden:):):) sabah olmuştuk aşımızı 9:30da akşam 7de ateşimiz 37.6 olunca verdik calpolu sonra bide saat gece 1de verdim bitti ateşimiz ama huzursuzluğumuz var artık ağlamıyoruz resmen çığlık atıyoruz sadece memede susuyoruz emzik bile istemiyor susturamadığım zaman aayağımda salladım öyle biraz sakinleşti gazımız hala devam ediyor her emmeden sonra illa kusuyoruz sizdede varmı kusma birde artık nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi

merhaba bayanlar
bizde 04.04 doğumluyuz aşılarımızı olduk verem aşısını dün diğer 2 sini bugun iyiyiz çok şükür şimdiik
calpol verdim ama
doğum kilosu ne kadardı bebiinizin
oo hep aynı gün doğurmuşuz ::::::::::::::)

geçmiş olsun canım ya
sen nasılsın bebeğin nasıl
normal canım geç yapması sütün yaradığını gösteririmişşş
annem öyle diyoooooooo

bugün vurulan 2 aşıdan biri pönomokok biride karma aşıymış ve karmanın içinde rota virüsde varmış canım bilgineeeee

merhaba...
bende nisan annesyim arkadaşlar..kızım başını sabit tutamıyor yani en fazla 5-10 saniye sonra düşüyor başı sizlerin bebekleri nasıl bu konuda.. cevaplar için teşekkür ederim şimdiden...
hepimiizn öyle canım daha erken

aynen benim ki ama bir gezmelere gidelim uyuyo
maşallahhhh

günaydın
kızımın 3-4 gündür öksürüğü var.gece 2-3 kez gündüzde aynı
belli boğazında balgam var onu atamıyo.ateş... yok.yarın kontrolü var bakalım
giyim konusunda bende.içine yarım kol çıtçıtlı,üstüne altüst penye takım giydiriyorum.ayağına çorap.bu kadar.uykudan kalkınca terlemişse ince penye yelek

bu ara kızımın anaokulu dolayısı ile çok dışarı çıkmam gerekti.yıl sonu gösterisi,kahvaltı bugünde karne günü
ben bu gibi zamanlarda emziriyorum.sonrada pompa ile çektiğim sütü bebekle birlikte anneme bırakıyorum çokçok huzursuzlanırsa vermesi için.gerçi hemen gidip geliyorum ama olurda işim uzarsa içim rahat oluyor.
sizde böyle yapın en azından aklınız arkada kalmaz

merhaba bayanlar

geçmiş olsun canım ya
sen nasılsın bebeğin nasıl

iyiyiz canım alıştık artık birbirimize anlaıyoruz yavaş yavaş dilimizden
tek sorun göbek fıtığımız hala devam geçerse süper olacak
uykularımız hala düzensiz bigece 10da uyursa bi gece 2de uyuyor
bazen öğlen 11e kadar uyuyor bazen 6da gözler çakmak çakmak
düzene oturtamıcam diye korkuyorum emzik veriyorum ama çok iştahlı
emmiyor hep istiyor çok emincede güzelce kusuyor ev gezmelerine
gidebiliyoruz ama dışarısı zor oluyo geçen çıktık çok sıcaktı ben zorlandım
emzirince terledim vs daha erken old anladım sen ne yapıyorsun nasıl
geçiyor ben diğer kızları merak ediyorum artık bebişleride bizim topik
baya geç toparlanacak anlaşılan
nasıl geçiyor

Arkadaşlar gazlı bebekler için faydalı olduğunu düşündüğüm bazı bilgiler buldum,paylaşıyorum.

Yeni doğum yapmış bir annenin en büyük sorunlarından biri bebeğin yaşadığı gaz sorunudur. Bu sorunun en şiddetli şekilde kendini gösterdiği 2.-4. aylar arası, bebekliğin en çileli dönemidir. Bu yüzden olmalı, tarih boyunca, bebeklerin gaz sorunuyla ilgili bir sürü faraziye ortaya atılmış, buna uygun tedavi yöntemleri tavsiye edilmiş, fakat hiç biri faydalı olamamıştır.

Bebeklerde gaz sorunu, doğumdan sonraki yirminci günde ortaya çıkar, ilk yirmi gün zayıf olan ağız içi adalelerin kuvvetlenmesi ile çocuk hava (gaz) yutmaya başlar. Bu da bazen çok şiddetli ve tüm aileyi ayağa kaldıran gaz sancılarına neden olur.
Erişkinlerde de olan bu fizyolojik hadise niçin bebeklerde böyle bir probleme neden oluyor? Bu sorunun cevabı çok basittir: Erişkinler hareket edebilmekte ama bebekler edememektedir. Meselâ, ameliyat olan erişkin hastalar, en kısa sürede ayağa kaldırılıp yürütülürler, çünkü yürü¬mezlerse korkunç gaz sancıları olacaktır. Aynı se-beplerle, bebeklerin de gaz sancıları, 4. aydan itibaren sağa sola dönmeye başlamalarıyla birlikte sona erer. Artık bebek hareket edebilmekte ve yuttuğu havayı bu esnada dışarı çıkarmaktadır.

Geçmiş dönemlerde gaz problemi daha az yaşanıyor, hatta hiç yaşanmayabiliyordu. Bunun nedeni, beşik ve salıncak gibi bebeği sürekli hareket halinde tutan yatakların kullanılmasıydı. Beşiğin ya da salıncağın sık sık sallanması, bebeğin sabit kalmasını engelliyor ve sürekli hareket halinde olmak onu rahatlatıyordu. Ancak modern çağda beşik ve salıncakların yerini sabit yatakların alması, bebeğin iyice hareketsiz kalmasına neden olduğu için gaz sorunu ortaya çıktı.
Doğumdan sonraki ilk 20 gün gaz iyi çıkarılmazsa, bebek bazı haberciler göndererek aileyi uyarır; çok hıçkırık tutar, alttan çok gaz çıkarır, emerken karnından gurultular gelir. Durum devam ederse,
Yirminci günün akşamı bebek aileyi ayağa kaldırır. Bunun üzerine genellikle annenin "üşüttüğü", yememesi gereken gıdalar yediği gibi varsayım¬larda bulunulur. Hatta bazen, annenin sütünün "gazlı" olduğu düşünülerek, bebek sütten bile kesilebilir. Oysa annenin yedikleri ve içtikleri ile bebekteki gaz arasında hiçbir ilişki yoktur. Annenin yediklerine bağlı olarak, anne bağırsağı içinde oluşan gazın, bağırsak cidarını geçerek kana karışıp, süte geçmesi, sütten de bebeğe geçmesi düşüncesi bir hayal ürünüdür. Annede bazı gıdalar gaz yapabilir, ama bu sadece annenin sorunudur, bebeği etkilemez.

Bebeğin aşırı yemesi sonucu oluşan sıkıntı hali de gaz sancılarına çok benzer ve sık sık birbirine karıştırılır. Aslında bunları birbirinden ayırt etmek çok kolaydır. Bebeğin kakası normalde altın sarısı renkte olmalıdır. Kaka sarı iken yeşile dönerse, bu onun lüzumundan fazla yediğini ve bunun da ona sıkıntı verdiğini gösterir. Yeşil kaka, seyrek olarak, ishalde ve enzim eksikliklerinde de görülebilir, ishalde izah kolaydır, enzim eksikliğinde ise, bebek ilk günden itibaren yeşil kaka yapar.
Çözüm var mı?
Bebekteki gazı ortadan kaldıracak bir ilâç yoktur. Zira hadise kimyasal değil, fizikseldir. Bazı otların ve çayların gaza iyi geldiği gibi iddiaların nedeni, bu bitkilerin, bilhassa rezenenin potasyumdan zengin olması nedeniyle bağırsak hareketlerini arttırmasıdır. Ancak bağırsak hareketlerini azaltan spazm çözücü ilâçların, sorunu büsbütün kötüleştireceği asla unutulmamalıdır.

Bazı durumlarda bebeğin kucağa alınıp gazının çıkarılması yeterli olmayabilir, bebek kucakta iken yürümek de gerekebilir. Çoğu zaman bebek arabaya bindiğinde gazı geçer, bunun nedeni, motor veya egzoz sesi değil, arabanın hareketidir. Yani bebeklerdeki gaz sorununu gidermenin tek çaresi, onları yediklerini çıkarmayacak biçimde, hareket ettirmektir.

hakikaten dediğin gibi okadar hafta beklediler ama şimdi çok sabırsızlar bizimki emzirmeye hazırlamak için bile beklemiyor bu bıdıklar çok sabırsız :)
seninki yine iyi kilo almış bizimki sana bakarak az
nurse harveysi ben günde 3 defa 1 tatlı kaşığı veriyorum yani günde 3 tatlı kaşığı oluyo bide daha bu kadarcıkken antibiyotik şurup veriyorum kulağındaki iltihap için oda, bi ara boğazları kötüydü ya ondan dolayı olmuş dedi yada emerken uyuya kalıyor sütte ağzında kalıyo sonra boğazına kaçıyo o esnada kulağınada kaçmış oluyo, hep uyuyor emerken ondna doymadan mı uyuyor acaba sizdede öyle olmasın ondan sık sık emmek istiyo olabilirmi
kıyafet konusunda bizde çok takığız bende senin gibi giydiriyorum ama ekstra bide penye battaniyeyede sarıyorum ev bizim dışarı göre serin çünkü gerçi o battaniye kucaktayken durmuyo bile, ama babamız gerek yok falan diyor bi anlaşamıyoruz, altını temizlemek için açıyorum hemen ya hapşırıyor ya hıçkırık başlıyor bazende öksürüyor ondan uzun tutmak istemiyorum sen değiştirirken de oluyormu bazen düşünüyorum normal hapşırabilir diye ama her seferindemi öff hasta etmesek bari zor zanaat çocuk bakmak :) saol canım mantar baya geçti gibi kızarıklık azaldı sanki bu hafta gittiğimizde idrar tahlili yapacak umarım bişey çıkmaz, 17 sindede mevlit yapıcam sorunsuzda bi geçse de rahatlasak :)

Aynen dediğin gibi canım bende ne zaman altını temizlesem hapşırıyor ve hıçkırık tutuyor, hapşırmasına iyi diyorlar bebek burnunu temizliyormuş ama bizimki çok hıçkırıyor. Oğlumun bugün yine krizi tuttu bütün gün ancak 1-2 saat uyudu o da parça parça... Sürekli emmek istedi emerken kavga ediyor yumruklar tekmeler havada uçuşuyor sonra kıvranıyor, doymuyor mu ya da gazdan mı böyle anlamıyorum ayakta biraz susuyor oturduğumda ağlamaya devam ediyor annem de haftaya gidecek nasıl idare edeceğim. Senin sütün nasıl geliyor doktor bebeğine yetiyor diyor ama hiçbir zaman göğsümden kendiliğinden akmıyor bebek çektikçe geliyor. Emzirirken 2 göğsünden veriyor musun toplam kaç dak emziriyorsun. Nurse harveysin olumlu bir etkisi oldu mu? Bu sebepsiz ağlama krizleri olmasa idare edecem ama böyle günlerde çok fazla yoruluyorum arada uyusa uyansa emzirsem ama bizimkinin düzenli ve uzun bir uykusu yok ve her emzirmede savaşıyoruz. 40ımızın çıkmasına az kaldı inşallah hafifler sıkıntılarımız

nurse harveysi günde kaç kez ne kadar veriyosunuz

kızlar sizin bebişleriniz de gözleri tavanda ,hep yukarılara bakıyor mu?Annem çok yukarıya bakmaya alıştırma,göz kasları alışırsa gözleri kayar falan diyo,bi de benim bebiş boynunu genelde sola çevirip bakınıyo,sağa daha az çeviriyo,sizde de böyle mi,yani bir tarafa daha çok mu döndürüyo başını sırtüstü yatarken,bakınırken falan?

canim bebekler tavani izlemeyi severler benim kiz hem saga hem sola esit siklikla bakiyo benim dikkatimi ceken yogunluk olmadi bir tarafa dogru ama endise edilecek bi durum degil bir yone daha fazla bakmasi egr o yone dogru daha fazla yatirmissan ondan oyle bakiyodur ... yalniz bas ucuna durupta bakitma kendine hem gozlerinde agri olur hemde annenin dedigi gibi kayma olabilir bebisinin bakisinda...

Dikkat ettim iki tarafına da başını çevirebiliyor,sıkıntı yok yani.tesadüfen boyun kası kısalığıyla ilgili bişi okuyunca evham yapmıştım da,ah annelik işte

Merhaba bayanlar, benim gibi aşırı gaz sorunu yaşayan var mı, dün sadece 2 saat uyuyabildim çok stresliyim, elimde olmadan bebeğimle de bağırarak konuşmaya başladım sonrada vicdanım sızladı, çok üzüldüm, ağladım, çok yorgun ve üzgünüm. Sab simplex damla kullanıyordum hiç işe yaramadı. Şimdi nurse harveys kullanmayı düşünüyorum. Kaç aylık olduğunda ne kadar doz kullanıyorsunuz, aranızda kullanan varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum, ya da başka etkili ne kullanabilirim

04.04 te genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım, belim ve bacaklarım çok ağrıyo. oturduğum yerden zor kalkıyorum yada eğilmişsem belimi zor doğrultuyorum. sizlerde de bu tip sıkıntılar var mı???

bir de iş başı tarihleri geldi 21 inde işe başlamam lazım ama çok küçükler nasıl bırakıcaz??? şu iş stresinden uykularım kaçıyo((

Allah kolaylık versin canım, gerçekten çok küçükler, kim bakacak bebeğine?. Annem bile olsa bazı konularda güvenemiyorum, bir de gaz sorunumuz olduğu için yanından ayrılamıyorum. Bu yorgunlukla çalışmak benim için gerçekten çok zor olurdu o yüzden bir süre evdeyim. Zaten annem de gidince tek başıma bakacağım, çalışma fırsatım da yok.Neyseki normal doğum yaptım ve Allaha şükür hiçbir ağrım kalmadı ama sezeryan olanlarda bu tip sıkıntıları çok duyuyorum ya da hamilelikten kaynaklanan baskı ve ağırlıktan dolayı bel bacak ağrıları bir süre devam edebiliyor.

merhaba kızlar şu an evim temizleniyor oğlum da mışıl mışıl uyuyor
ben o uyumadığı için iş yapamadığımdan temizlikçi tuttum inadına uyuyor kerata =)

temmuz sonunda işe dönmem gerekiyor benim de, içim içimi yiyor hiç gelmesin istiyorum temmuz =(
muhtemelen ücretsiz izin ve rapor fln ayarlamaya çalışacağım daha minnacık benim oğlum
annem bakacak ama yine de zor, dün biberonu ısıtırken doğrudan ateşin üstündeki cezveye oturttu defalarca tarif etmeme rağmen
büyükleri üzmemek için çok karışamıyor da insan
en azından 6 aylık olsa da gözüm daha az arkada kalsa

bu arada artık her akşam 6-7 arası, her sabah 8buçuk 9çeyrek arası ve her öğken 12-1 arası uykuyu sabitledi.
gece 1e kadar oturup 4e kadar uyuyor başka da uyku yok zaten =)
gözümden uyku akıyor bazen ağlayasım geliyor ama napiim bi gülücük atıyor unutuveriyrum yorgunluğu

Bu uyku düzeni inşallah zaman içinde düzene girecek, ben de çok yoruluyorum, gündüz hiç uyuyamam gece de oğlum 3 defa uyanır her uyandığında ağlama krizi altını değiştir, emzir gazını çıkar her bir seansımız 2 saate yakın ancak sabah 5-6 gibi uyuyorum 7-8 gibi uyanıyoruz. Bizim gaz problemimiz de var, en azından gaz sancısı olmasa uyanık kalıp bana gülücük atsa ona da razıyım inşallah 3aydan sonra geçecek bunlar sabretmekten başka çarem yok. Benim annem yanımdaydı ama onu bebekle tek bırakamıyordum hep birşeylere karışıyordum elimde değil, şöyle tutma böyle yapma diye diye kadını sinir ettim bakalım 3 gün sonra gidecek ne yapacam ben. Allah hepimize kolaylık versin. Bu arada sen mama mı veriyorsun, gaz sorununuz var mı canım, bebeğin kaç günlük oldu

Selam canım.Ben rezene anason karışımı 2-3 çay kaşığı veriyorum günde.Öyle çok gaz sorunumuz olmadı allaha şükür ama birkaç gün çok ağlamıştı.Colinox kullandım bir süre,faydası oldu mu bilmiyorum ama artık kullanmıyorum.Kendim de içiyorum 1 çay bardağı kadar..Hem süt yapıyormuş..Allah kolaylık versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…