- 29 Haziran 2011
- 234
- 18
- 318
hanımlar bugün kızımın 2.ay aşılarını yaptırdık. kaç gündür bunun stresini yaşıyordum geçti çok şükür. öncesinde ağrı kesici veya ateş düşürücü vermedim. bir tane sol kolundan, iki tane bacaklarından toplam 3 iğne(( baya ağladı yavrum ama hemen kucağıma aldım kulağına kısık sesle kulağına birşeyler söyleyip teselli ettim sonra da emzirme odasına götürüp emzirdim, memede uyudu hala da uyuyo. hemşire eve gider gitmez calpol ver 1 çay kaşığı dedi ama baktım yavrum uyuyo vermedim. huysuzlanırsa önce calpol ver eğer işe yaramazsa paranox s fitilden yarım ver dedi. ateşi çıkmaz umarım sırf bu yüzden teş ölçer emzik bile aldım gece rahat ölçeyim diye. 04.04 doğumlu kızım boyu 56 cm kilosu 5200 gr çıktı. hemşire güzel dedi ki benim biraz tereddütüm vardı çünkü sadece sağ göğsümden süt geliyor, soldan anca 10 cc geliyor. tek memeyle idare ediyoruz bazen de hipp mama veriyorum 90 cc. inşallah bir sorun olmadan atlaırız.
Selam canım,
dün 2 göğüsten bol bol emzirdim 1 saatliğine dışarı çıktım annem telden arayınca telaşla dönmek zorunda kaldım bizimki uyanmış ve acıkmış emmeden hiçbir şekilde sakinleşmiyor, ben anlayamadım sütüm yetmiyor mu diye doktora sormuştum gelişimi normal demişti. Sütüm olsun diye her öğün düzenli yemek yiyorum bol su içiyorum şu süt arttıran çayları içiyorum. Doktorum sütün gelişimine yeterli ama bebek iştahlı diyor, nasıl bu iştahını kontrol edecem bilemiyorum. Memeyle kavga ediyor çekiştiriyor yumrukluyor bir asabi görsen... Kan ter içinde kalıyoruz. Ben sık emzirmekten şikayetçi değilim iştahlı olsun yesin büyüsün ama böyle memeyle kavga edince telaşlanıyorum süt mü az diye... Artık bir ay daha gözlemleyeceğiz gelecek ay bakalım doktor nasıl bulacak. Uyanır uyanmaz çığlığı basıyor hemen emmek istiyor çok sabırsız, oğlum diyorum peki nasıl sabrettin 42 hafta karnımdan çıkmaya niyetin yoktu... Bizimki 3200 doğdu hastaneden çıkınca 3100 e düştü, şimdi 4200 olmuş doktorumuz iyi dedi. Ama doğduğu ilk iki hafta neredeyse saat başı emmek istedi maşallah. İştahlı olsun emzireyim ama bu huysuzluk biter inşallah. Nurse harveys nasıl kullanıyorsunuz, kaç ölçek kaç defa kullanıyorsun, sen bir süre kullandıktan sonra izlenimlerini belirtir misin, olmazsa ben de onu kullanırım. Sen giysi olarak ne giydiriyorsun acaba biz çok mu kalın giydiriyoruz. Altında çıtçıtlı uzun kol body, üzerine pamuklu alt üst uzun kol takım giydiriyorum. Bu arada kızına geçmiş olsun inşallah çabuk geçer mantar
hanımlar bugün kızımın 2.ay aşılarını yaptırdık. kaç gündür bunun stresini yaşıyordum geçti çok şükür. öncesinde ağrı kesici veya ateş düşürücü vermedim. bir tane sol kolundan, iki tane bacaklarından toplam 3 iğne(( baya ağladı yavrum ama hemen kucağıma aldım kulağına kısık sesle kulağına birşeyler söyleyip teselli ettim sonra da emzirme odasına götürüp emzirdim, memede uyudu hala da uyuyo. hemşire eve gider gitmez calpol ver 1 çay kaşığı dedi ama baktım yavrum uyuyo vermedim. huysuzlanırsa önce calpol ver eğer işe yaramazsa paranox s fitilden yarım ver dedi. ateşi çıkmaz umarım sırf bu yüzden teş ölçer emzik bile aldım gece rahat ölçeyim diye. 04.04 doğumlu kızım boyu 56 cm kilosu 5200 gr çıktı. hemşire güzel dedi ki benim biraz tereddütüm vardı çünkü sadece sağ göğsümden süt geliyor, soldan anca 10 cc geliyor. tek memeyle idare ediyoruz bazen de hipp mama veriyorum 90 cc. inşallah bir sorun olmadan atlaırız.
bende bugün 2 aylık aşılarını yaptırdım bizimde doğumumuz 04.04:))valla bende stres oldum ama korktuğum gibi olmadıda bundan sonrası nasıl olacak bakalım ben calpol verdim ama sanki diğer günlere göre daha huzursuz.emerken memede hep ıkınır sıkınır memeyle kavga eder memeyi çeker ara ara ağlar ve kan ter içinde kalırız.bu aşıdan sonra daha da arttı sanırım ağlamalar daha çok.uyuyunca bir problem yok ama.şimdilik ateş te yok.bakalım bu geceyi nasıl atlatacağız.
bizde 04.04 doğumluyuz aşılarımızı olduk verem aşısını dün diğer 2 sini bugun iyiyiz çok şükür şimdiikhanımlar bugün kızımın 2.ay aşılarını yaptırdık. kaç gündür bunun stresini yaşıyordum geçti çok şükür. öncesinde ağrı kesici veya ateş düşürücü vermedim. bir tane sol kolundan, iki tane bacaklarından toplam 3 iğne(( baya ağladı yavrum ama hemen kucağıma aldım kulağına kısık sesle kulağına birşeyler söyleyip teselli ettim sonra da emzirme odasına götürüp emzirdim, memede uyudu hala da uyuyo. hemşire eve gider gitmez calpol ver 1 çay kaşığı dedi ama baktım yavrum uyuyo vermedim. huysuzlanırsa önce calpol ver eğer işe yaramazsa paranox s fitilden yarım ver dedi. ateşi çıkmaz umarım sırf bu yüzden teş ölçer emzik bile aldım gece rahat ölçeyim diye. 04.04 doğumlu kızım boyu 56 cm kilosu 5200 gr çıktı. hemşire güzel dedi ki benim biraz tereddütüm vardı çünkü sadece sağ göğsümden süt geliyor, soldan anca 10 cc geliyor. tek memeyle idare ediyoruz bazen de hipp mama veriyorum 90 cc. inşallah bir sorun olmadan atlaırız.
oo hep aynı gün doğurmuşuz ::::::::::::::)bende bugün 2 aylık aşılarını yaptırdım bizimde doğumumuz 04.04:))valla bende stres oldum ama korktuğum gibi olmadıda bundan sonrası nasıl olacak bakalım ben calpol verdim ama sanki diğer günlere göre daha huzursuz.emerken memede hep ıkınır sıkınır memeyle kavga eder memeyi çeker ara ara ağlar ve kan ter içinde kalırız.bu aşıdan sonra daha da arttı sanırım ağlamalar daha çok.uyuyunca bir problem yok ama.şimdilik ateş te yok.bakalım bu geceyi nasıl atlatacağız.
geçmiş olsun canım yaBizde dün yaptırdık aşılarımızı yavrucum çok ağladı içim parçalandı bizimde doğum tarihimiz 02.04 büyüğüz sizden:):):) sabah olmuştuk aşımızı 9:30da akşam 7de ateşimiz 37.6 olunca verdik calpolu sonra bide saat gece 1de verdim bitti ateşimiz ama huzursuzluğumuz var artık ağlamıyoruz resmen çığlık atıyoruz sadece memede susuyoruz emzik bile istemiyor susturamadığım zaman aayağımda salladım öyle biraz sakinleşti gazımız hala devam ediyor her emmeden sonra illa kusuyoruz sizdede varmı kusma birde artık nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi
normal canım geç yapması sütün yaradığını gösteririmişşşkızlar normalde her gün kakasını yapıyodu oğlum ama 4 gündür yapmadı,ıkınıyor falan ama kabız oldu galiba,mama da yemiyor han,i kabızlık yapar falan deniyo da mama için,su veriyorum ,1 çay kaşığı doğal zeytinyağı içirdim dün ve bugün,akşam bir kaç kaşık ıhlamur verdim bağırsakları yumuşasın diye ama hala yapmadı,bekliyorum bakalım...
ben rota aşısı için çok ikilemde kaldım,çok araştırdım,okuduğum ve duyduğum bazı şeyler hoşuma gitmedi bir de daha 3-4 yıllık bir aşı ve yeni yaygınlaşmaya başlamış bir aşı,uzun vadede yan etkisi ne olur bilinmiyor,bir de doktorların bir kısmı vurdurma ya da çok gerekli değil diyolar,ilk çıktığında toplatılmış bağırsak düğümlenmesi sebebiyle sonra yeniden roratek ve rotarix diye 2 marka piyasaya çıkmış falan,ben vurdurmadım,bir de rota virüsünün sadece 2 türüne karşı bağışıklık sağlıyormuş ama 11 türü varmış yani aşıyı vurulunca hastalığı geçirmicek diyemiyo kimse,bir de bazı bebeklerde aşı sonrası uzun süre geçmeyen ishal ya da bağırsak düzeninde ciddi değişiklikler okudum forumlarda,mesela günde 3-4 kez kakasını yapan bebek kabız olmuş,gaz sancısı artan olmuş,haftalaca ishal olan olmuş vs,o nedenle vurdurmadım ben rotayı.Biraz ticari gibi de geldi bana araştırınca,çünkü aşıyı alıyosun yarısını kullanıylar diğeri çöpe atılıyo 2 ay sonra tekrar alıyosun onun da yarısı veriliyo kalanı çöpe,o zaman bebeklerin alacağı doz belliyken niye ona uygun doz da üretilmiyo diye düşündüm açıkçası,hastanede çalışan arkadaşım çocuğu olan doktorlara falan da sormuş,kend çocuklarına yaptırmamışlar,arkadaşım da yaptırmadı ki çok titizdir,onları da duyunca vazgeçtim
hepimiizn öyle canım daha erkenmerhaba...
bende nisan annesyim arkadaşlar..kızım başını sabit tutamıyor yani en fazla 5-10 saniye sonra düşüyor başı sizlerin bebekleri nasıl bu konuda.. cevaplar için teşekkür ederim şimdiden...
aynen benim ki ama bir gezmelere gidelim uyuyoGünlerdir giremiyorum umarım hepiniz iisinizir.
Bizim gaz sorunumuz tamamen bitti diyebilirim bu sayede göbek fıtığıda indi ama uyku sorunumuz var
Uyuyo memede yatryorum arkamdan başlıyo ...bu hep böyle gün içinde enfazla 20 dk uyuyo uyanıyo...Uyumak istiyo ama dalamıyo derin uykuya .sürekli hareket halinde uyurken...Napçam bilmiyorum...Gün içinde bişi yapamıyorum...Anason çayı vercem heralde istemesem de...
vAR MI böyle uyumayan bebişe çözümmm
merhaba bayanlar
geçmiş olsun canım ya
sen nasılsın bebeğin nasıl
merhaba bayanlar
bizde 04.04 doğumluyuz aşılarımızı olduk verem aşısını dün diğer 2 sini bugun iyiyiz çok şükür şimdiik
calpol verdim ama
doğum kilosu ne kadardı bebiinizin
oo hep aynı gün doğurmuşuz ::::::::::::::)
benim kızımın doğum tarihinin 29 mart olması bekleniyordu aslında ama küçük hanım 41.haftanın sonunda da hala doğmayınca ve bende de en ufak bir açılma veya sancı olmayınca 04.04 te sezaryenle alındı. 50 cm ve 3650gr olarak doğdu. bu arada benim kızım son 1 aydır 3-4 günde bir kakasını yaparken aşıdan sonra dün tam 4 kere yaptı, daha önce başkalarından aşıdan sonra 10 kadar kakalarını yapmadıkları durumlar oluyor diye ama bizimki tam tersi oldu, sizlerde böyle değişiklikler oldu mu??? bu arada çok şükür geceyi rahat geçirdik ateşi çıkmadı rahat uyudu
Selam canım,
dün 2 göğüsten bol bol emzirdim 1 saatliğine dışarı çıktım annem telden arayınca telaşla dönmek zorunda kaldım bizimki uyanmış ve acıkmış emmeden hiçbir şekilde sakinleşmiyor, ben anlayamadım sütüm yetmiyor mu diye doktora sormuştum gelişimi normal demişti. Sütüm olsun diye her öğün düzenli yemek yiyorum bol su içiyorum şu süt arttıran çayları içiyorum. Doktorum sütün gelişimine yeterli ama bebek iştahlı diyor, nasıl bu iştahını kontrol edecem bilemiyorum. Memeyle kavga ediyor çekiştiriyor yumrukluyor bir asabi görsen... Kan ter içinde kalıyoruz. Ben sık emzirmekten şikayetçi değilim iştahlı olsun yesin büyüsün ama böyle memeyle kavga edince telaşlanıyorum süt mü az diye... Artık bir ay daha gözlemleyeceğiz gelecek ay bakalım doktor nasıl bulacak. Uyanır uyanmaz çığlığı basıyor hemen emmek istiyor çok sabırsız, oğlum diyorum peki nasıl sabrettin 42 hafta karnımdan çıkmaya niyetin yoktu... Bizimki 3200 doğdu hastaneden çıkınca 3100 e düştü, şimdi 4200 olmuş doktorumuz iyi dedi. Ama doğduğu ilk iki hafta neredeyse saat başı emmek istedi maşallah. İştahlı olsun emzireyim ama bu huysuzluk biter inşallah. Nurse harveys nasıl kullanıyorsunuz, kaç ölçek kaç defa kullanıyorsun, sen bir süre kullandıktan sonra izlenimlerini belirtir misin, olmazsa ben de onu kullanırım. Sen giysi olarak ne giydiriyorsun acaba biz çok mu kalın giydiriyoruz. Altında çıtçıtlı uzun kol body, üzerine pamuklu alt üst uzun kol takım giydiriyorum. Bu arada kızına geçmiş olsun inşallah çabuk geçer mantar
Aynen dediğin gibi canım bende ne zaman altını temizlesem hapşırıyor ve hıçkırık tutuyor, hapşırmasına iyi diyorlar bebek burnunu temizliyormuş ama bizimki çok hıçkırıyor. Oğlumun bugün yine krizi tuttu bütün gün ancak 1-2 saat uyudu o da parça parça... Sürekli emmek istedi emerken kavga ediyor yumruklar tekmeler havada uçuşuyor sonra kıvranıyor, doymuyor mu ya da gazdan mı böyle anlamıyorum ayakta biraz susuyor oturduğumda ağlamaya devam ediyor annem de haftaya gidecek nasıl idare edeceğim. Senin sütün nasıl geliyor doktor bebeğine yetiyor diyor ama hiçbir zaman göğsümden kendiliğinden akmıyor bebek çektikçe geliyor. Emzirirken 2 göğsünden veriyor musun toplam kaç dak emziriyorsun. Nurse harveysin olumlu bir etkisi oldu mu? Bu sebepsiz ağlama krizleri olmasa idare edecem ama böyle günlerde çok fazla yoruluyorum arada uyusa uyansa emzirsem ama bizimkinin düzenli ve uzun bir uykusu yok ve her emzirmede savaşıyoruz. 40ımızın çıkmasına az kaldı inşallah hafifler sıkıntılarımızhakikaten dediğin gibi okadar hafta beklediler ama şimdi çok sabırsızlar bizimki emzirmeye hazırlamak için bile beklemiyor bu bıdıklar çok sabırsız :)
seninki yine iyi kilo almış bizimki sana bakarak az
nurse harveysi ben günde 3 defa 1 tatlı kaşığı veriyorum yani günde 3 tatlı kaşığı oluyo bide daha bu kadarcıkken antibiyotik şurup veriyorumkulağındaki iltihap için oda, bi ara boğazları kötüydü ya ondan dolayı olmuş dedi yada emerken uyuya kalıyor sütte ağzında kalıyo sonra boğazına kaçıyo o esnada kulağınada kaçmış oluyo, hep uyuyor emerken ondna doymadan mı uyuyor acaba sizdede öyle olmasın ondan sık sık emmek istiyo olabilirmi
kıyafet konusunda bizde çok takığız bende senin gibi giydiriyorum ama ekstra bide penye battaniyeyede sarıyorum ev bizim dışarı göre serin çünkü gerçi o battaniye kucaktayken durmuyo bile, ama babamız gerek yok falan diyor bi anlaşamıyoruz, altını temizlemek için açıyorum hemen ya hapşırıyor ya hıçkırık başlıyor bazende öksürüyor ondan uzun tutmak istemiyorum sen değiştirirken de oluyormu bazen düşünüyorum normal hapşırabilir diye ama her seferindemi öff hasta etmesek bari zor zanaat çocuk bakmak :) saol canım mantar baya geçti gibi kızarıklık azaldı sanki bu hafta gittiğimizde idrar tahlili yapacak umarım bişey çıkmaz, 17 sindede mevlit yapıcam sorunsuzda bi geçse de rahatlasak :)
benimki de her gün hatta günde 2 defa falan yapıodu kakasını. ama 2 haftadır 4 günde bir yapıo. hatta bi sefer 6.günde yaptı. doktoruna yarın gidicez bakalım ne dicek. bende nurse harveyse başlamıştım gaz için işe de yaramıştı gazı azaldı hatta bitti gibi. acaba onun mu etkisi var die düşünüorum
kızlar sizin bebişleriniz de gözleri tavanda ,hep yukarılara bakıyor mu?Annem çok yukarıya bakmaya alıştırma,göz kasları alışırsa gözleri kayar falan diyo,bi de benim bebiş boynunu genelde sola çevirip bakınıyo,sağa daha az çeviriyo,sizde de böyle mi,yani bir tarafa daha çok mu döndürüyo başını sırtüstü yatarken,bakınırken falan?
canim bebekler tavani izlemeyi severler benim kiz hem saga hem sola esit siklikla bakiyo benim dikkatimi ceken yogunluk olmadi bir tarafa dogru ama endise edilecek bi durum degil bir yone daha fazla bakmasi egr o yone dogru daha fazla yatirmissan ondan oyle bakiyodur ... yalniz bas ucuna durupta bakitma kendine hem gozlerinde agri olur hemde annenin dedigi gibi kayma olabilir bebisinin bakisinda...
Allah kolaylık versin canım, gerçekten çok küçükler, kim bakacak bebeğine?. Annem bile olsa bazı konularda güvenemiyorum, bir de gaz sorunumuz olduğu için yanından ayrılamıyorum. Bu yorgunlukla çalışmak benim için gerçekten çok zor olurdu o yüzden bir süre evdeyim. Zaten annem de gidince tek başıma bakacağım, çalışma fırsatım da yok.Neyseki normal doğum yaptım ve Allaha şükür hiçbir ağrım kalmadı ama sezeryan olanlarda bu tip sıkıntıları çok duyuyorum ya da hamilelikten kaynaklanan baskı ve ağırlıktan dolayı bel bacak ağrıları bir süre devam edebiliyor.04.04 te genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım, belim ve bacaklarım çok ağrıyo. oturduğum yerden zor kalkıyorum yada eğilmişsem belimi zor doğrultuyorum. sizlerde de bu tip sıkıntılar var mı???
bir de iş başı tarihleri geldi 21 inde işe başlamam lazım ama çok küçükler nasıl bırakıcaz??? şu iş stresinden uykularım kaçıyo((
Bu uyku düzeni inşallah zaman içinde düzene girecek, ben de çok yoruluyorum, gündüz hiç uyuyamam gece de oğlum 3 defa uyanır her uyandığında ağlama krizi altını değiştir, emzir gazını çıkar her bir seansımız 2 saate yakın ancak sabah 5-6 gibi uyuyorum 7-8 gibi uyanıyoruz. Bizim gaz problemimiz de var, en azından gaz sancısı olmasa uyanık kalıp bana gülücük atsa ona da razıyım inşallah 3aydan sonra geçecek bunlar sabretmekten başka çarem yok. Benim annem yanımdaydı ama onu bebekle tek bırakamıyordum hep birşeylere karışıyordum elimde değil, şöyle tutma böyle yapma diye diye kadını sinir ettim bakalım 3 gün sonra gidecek ne yapacam ben. Allah hepimize kolaylık versin. Bu arada sen mama mı veriyorsun, gaz sorununuz var mı canım, bebeğin kaç günlük oldumerhaba kızlar şu an evim temizleniyor oğlum da mışıl mışıl uyuyor
ben o uyumadığı için iş yapamadığımdan temizlikçi tuttum inadına uyuyor kerata =)
temmuz sonunda işe dönmem gerekiyor benim de, içim içimi yiyor hiç gelmesin istiyorum temmuz =(
muhtemelen ücretsiz izin ve rapor fln ayarlamaya çalışacağım daha minnacık benim oğlum
annem bakacak ama yine de zor, dün biberonu ısıtırken doğrudan ateşin üstündeki cezveye oturttu defalarca tarif etmeme rağmen
büyükleri üzmemek için çok karışamıyor da insan
en azından 6 aylık olsa da gözüm daha az arkada kalsa
bu arada artık her akşam 6-7 arası, her sabah 8buçuk 9çeyrek arası ve her öğken 12-1 arası uykuyu sabitledi.
gece 1e kadar oturup 4e kadar uyuyor başka da uyku yok zaten =)
gözümden uyku akıyor bazen ağlayasım geliyor ama napiim bi gülücük atıyor unutuveriyrum yorgunluğu
Merhaba bayanlar, benim gibi aşırı gaz sorunu yaşayan var mı, dün sadece 2 saat uyuyabildim çok stresliyim, elimde olmadan bebeğimle de bağırarak konuşmaya başladım sonrada vicdanım sızladı, çok üzüldüm, ağladım, çok yorgun ve üzgünüm. Sab simplex damla kullanıyordum hiç işe yaramadı. Şimdi nurse harveys kullanmayı düşünüyorum. Kaç aylık olduğunda ne kadar doz kullanıyorsunuz, aranızda kullanan varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum, ya da başka etkili ne kullanabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?