2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

dün tekrar dr.a gittik gazının çok fazla olmadığını söyledi geçen haftada öyle söylemişti nurse harveysi yinede verdi ama hiç anlamadım ben yinede kullanıyorum arada bir normalde günde 3 defa 1 tatlı kaşığı kullanılacak olarak yazmış,uyurken bile çok ıkınıyor anlamadım neden dr.a da söyledim ama anlamadım ben bişey, istersen sen yinede bi nurseyi dene kimine yarar kimine yaramazmış kaç kişiden duydum iyi bi şurup zaten bitkisel bir şurup sen yinede dene
dediğin gibi benimde sütüm öyle akmaa falan olmuyor ben sıkarsam geliyor bide emince,emzirirken iki göğsümden veremiyorum çünkü uyuya kalıyor saatimiz hiç belli olmuyor çünkü uyumasına rağmen bırakmıyo tutuyor ağzında çıkaramıyorumda ama ellerimin uyuştuğunu bile biliyorum yarım saat 45 dk bile oluyor yani genelde epey uzun yatıyoruz
bende anneme çok kızıyorum bazen ama gece annem ilgileniyor ben uyuyorum onun için annemin olması iyi oluyor arada gönderiyorum eve dinlensin diye ama gece elifle ilgilendiğim zaman heleki uyumazsa çok zor oluyor
inşallah şu 40 lardan sonra rahatlarız canım ya

slm canım elif nasıl pek sıkıntınız yok sanırım iyisinizdir inşallah :)

kızlar ben gece 12 de altını değiştirdikten sonra sabaha kadar değiştirmiyorum,annem bebeğin vücudu gece uykusunda sıcacıkken altını açarsan gaz yapar demişti ilk doğduğunda hatta ben gece 3 te falan açmak istiyodum ,sabah aç diye açtırmıyodu,hala da gece açmıyorum altını,kaka vs hariç tabi,hem uykusu bölünmüyo hem de gaz sorunumuz olmadı pek,bi deneyin isterseniz,sonuçta bezler 12 saate kadar kuru kalma özelliğine sahip,gece yatarken değiştirip sabah 6-7 gibi de değiştirebilirsiniz,henüz pişik falan da olmadı,bir de ben her açtığımda ılık suyla yıkıyorum altını

Selam canım, ben sab simplex kullanıyorum ama pek yaradığını söyleyemem sürekli ıkınıyor, meme emerken bile ıkınıp huysuzlaşıyor önce acaba doymuyorda mı böyle yapıyor diye düşünüyordum şimdi anladım ki gaz sancısından kıvranıyor karnından bağırsaklarının sesi geliyor. Nurse harveysi bir deneyecem inşallah faydası olur, erkek bebekler kızlara göre gazlı oluyormuş. Bazı doktorlar hiç ilaç vermezken bazıları da şikayet olmasa bile veriyorlar benim doktorum hiçbir ilaç çözüm olmaz deyip ilaç vermedi ama ben dayanamadım başka doktora götürdüm o da sab simplexi verdi ama bize yaramadı. Bazen o kadar gazı oluyor ki ne yapsam geçmiyor ancak kucağımda gezdiriyorum 2 gün önce 5-6 saat ayaktaydım sinirlerim bozuldu resmen sonra da pişman oluyorum, o küçücük bebek isteyerek ağlamıyor ağrısı var, annelik böyle birşey o kadar karışık duygular yaşıyorum ki bazen bebeğimin suratına bakınca bile ağlayabiliyorum. Pazar günü annem dönüyor ve malesef tekrar gelemeyecek başka şehirde yaşıyor. Artık oğlumla başbaşa kalacağız, aslında kayınvalidem gelebilir ama ben onunla rahat edemem, kimse insanın annesinin yerini tutamaz zaten. Ne söylesem alınır cevap verir ya da arkamdan başkalarına söylenir. Bugün bizim kırkımız çıkıyor beyfendinin uyanmasını bekliyoruz, banyo yapacağız belki sonra dışarı çıkacağız. Darısı sizin de başınıza

Merhaba almayı düşündügüm pusetle ilgili arama yaparken mesajınızı gördüm.mamas & papas markasının urbo modelini almayı düşündügünüzü söylemişsiniz kullanan birinden fikir almak istiyorum.eger aldıysanız kullanıyorsanız tavisye eder misiniz?

Merhaba güzel anneler uzun zamandır aranızda yoktum.
annelik ne zor zahmetli bi o kadar da güzel birşeymiş.. bugün 46 günlük olduk.. herkes gibi gaz ve uykusuzluk baş sorunumuzken sütümün bebeğime az gelmesinden yakınıyorum son 1 haftadır. tek memeden 60 cc geliyor. ama 2-3 saat bekletebilirsem. ama bizim obur saatte bir bazen 45 dakikada bir içtiği için sütüm bi süre sonra damla damla gelmeye başlıyor bazen hiç gelmiyor. o zamanlarda ağlama krizlerini nasıl atlatacağımızı şaşırıyoruz. bugün yine akşama kadar memeyi sömürüp bitirince açlık krizine girdi ve mecburen milupa aptamil 1 numara devam sütü vermeye çalıştım. son kullanma tarihi geçmemesine rağmen berbat bir kokusu var. ben bile dayanamazken bebek nasıl içsin .. ki aynen öyle oldu zorla ağzına verdiğim milupa devam sütünü son damlasına kadar tükürdü . şimdi zoraki uykuya daldı.. aranızda devam sütü takviyesine başlayan oldu mu?? lütfen acil yardımmm

ben de mama takviyesi yapıyorum ilk günden beri hipp 1 numara kullanıyorum, yavrum lıkır lıkr içiyor maşallah

benim kızım aşırı derecede tükürmeye başladı, sürekli elimde bez ağzını siliyorum, önü ıslanıyo yoksa, sizde de böyle bir durum var mı?

mrb ben sütüm yetmediğinden dolayı en başından beridir aptamil 1 takviyesiyle büyütüyorum bebeğimi lıkır lıkr içiyor valla..senin bebeğin alışkın olmadığı için sevmemiştir eeee anne sütünden başak bişey tatmamışki yavrucuk:)) bana da başta kokusu kötü gibi geliyordu ama ben de alıştım artık kokusuna kötü gelmiyor..

benim kızım aşırı derecede tükürmeye başladı, sürekli elimde bez ağzını siliyorum, önü ıslanıyo yoksa, sizde de böyle bir durum var mı?

Merhaba benim kızımda bir ara tükürük çıkarıyordu pamukcuk olmuştu . Ona baglımıydı bilmiyorum ama bi kontrol et istersen .biz her emmeden sonra bi cay kasigi su vererek 2günde kurtulduk pamukçuktan tükurukte zamanla gecti .

kızlar hepinize merhaba bizde 51 günlük olduk ...ama benimde sütüm yetmiyor aptamil veriyorum .fazlalaşmaz bundan sonrada galiba sütüm ...ilk günler iyidik ama bu sıra çok ağlıyor derdini anlayamıyoruz ?sıcaktan olabilir mi acaba ?birazda kucağa alıştı gibi yatağına yatırınca ağlıyo ..napıcaz bilmiyorum ?:44:

niye artmasın sütün, artar tabi. biraz dikkat, et moralini yüksek tut, sütüm azalıyor deme. ah ben de neler çekmiştim.

sıcaktan olabilir, 2 gün önce çok ağlıyodu kızım, baktım terliyor, vucudu da cok sıcaktı üstünü hafiflettim biraz kucağımda salladım, sakinleşti uyudu. bazı çocuklar sıcağa hiç gelemezmiş.
kucağa alışsın biraz büyüyünce kucağımıza mı alabilicez sanki? tadını çıkarın :) iyice emzir kucağında uyut, sonra yatağına yatır. uykuya dalmadan yatırma. uyumuyorsa da seni görebileceği şekilde yatır. çocuklar annelerini görmek, kokularını duymak ister ya da dokunmak isterler. hangisini isterse :)

ben de devam sütü verdim. illa devam sütün o marka olacak değil, bebeğin sevmedi demek ki başka mamaları deneyebilirsin. ben de milupa verdim, kustu sevmedi. bebelac kullandım gaz yaptı, sonra kabız oldu. hero baby iyi geldi kızıma,seviyor. her bebek her mamayı sevmeyebiliyor. onun damağına göre moralinizi bozmayın.
bir de bebekler annesinin göğsünü emmeyi seviyor, bazen onu özlediği için de huzursuz olabilir, sütünüz az olsa bile emzirmeyi deneyin. bebekler annelerinin göğüslerinde uyumayı çok severler. kokunuzu aldığında sakinleştiğini göreceksiniz :)

merhaba.benim oğlum 2 ay 10 günlük.benimde başlarda senin gibiydi.45 dk kada bir emmek isterdi.bende acaba doymuyormu diye düşünürdüm.meğer öyle değilmiş.45 dkkdada bir emdiği için süt birikmiyor ama bebek alacağını alıyor.çişini kakasını yapıyorsa düzenli sakın korkma.şimdi 2 saate anca çıkarabildim.yani bir memeyi 4 saat sonra alıyor yaklaşık.öyle olunca da baya yetiyor.bazen yetmiyor gibi oluyor ama kilosuda baya yerinde.kiloda problem yoksa korkma.1 ayda en fazla 1 kilo en az 500 gr alması gerekiyor canım.

canım sütün yetmediğini nrereden anladın?

slm canım elif nasıl pek sıkıntınız yok sanırım iyisinizdir inşallah :)

saol canım iyiyiz allaha şükür.Elif'im gebelikte olduğu gibi pek sıkıntı vermiyor annesine.O kendi düzenine ben de az uyumaya alıştık..Ama forumda yazılanları okuyunca maşallah diyorum. 20 günlüktü kızım annem gittiğinde..O zamandan beri başbaşayız :) Sende durumlar nasıl,Elif'in iyi mi?

Son düzenleme:

ben 40 günlükken başlamıştım nurse harveyse şimdi 2.5 aylık oldu ve hala devam ediyoruz. doktoruna sordum o da günde 3 tatlı kaşığı ver iyi gelir dedi. ben cok faydasını gördüm. tabi her bebeğin susturucusu ayrı :)
çok şey duydum gazla ilgili. bir çorba kaşığı anne sütünün içine bir çay kaşığı harnup pekmezi koyup onu azar azar bebeğine yediren var mesela ona da o iyi gelmiş. yada eskiden eczanelerde satılan küçük hindistan cevizi varmış(marketlerdeki büyüklerden değil), şimdi heralde aktarda satılıyodur. onu yine anne sütüyle karıştırıp bebeğine veren var, bunu bikaç kişiden duydum.. pekmezi bende denedim ama faydasını pek görmedim. bizim ilacımız nurse harveys oldu..

nurse harveysi günde kaç kez ne kadar veriyosunuz

ben başlarda hemen her memeden sonra veriyodum. günde altı defayı geçirmeyin yazıyo üstünde. sora düzelince sabah akşam vermeye başladım. ama gaz sancıları başladı biraz yine. doktorunun da tavsiyesiyle günde 3 tatlı kaşığına çıkardım. şimdi iyiyiz maşallah!

ben de ilk baştan beri mama takviyesi yapıyorum,ilkm haftalarda sarılıktan dolayı başladık,şu anda sadece gece 1 kere 60 cc veriyorum,sütüm azalıyor doymuyor çünkü,ben de aptamil 1 kullanıyorum ama sorun yaşamadım,severek içiyor bebeğim,tabi ki anne sütü gibi kokusuz değil ama bence bebeğin alışmadığı için içmemiştir,ya da mamada bi şey vardır (çok soğuk ya da çok sıcak suyla falan mı yaptın acaba?) doktoprumuz bize aptamil ya da sma önerdi,biz aptamile başladık,öyle gidiyo şimdilik

slm cnm dene bakalım nurse harveysi belki sende de işe yarayabilir bnada dr. günde 3 tatlı kaşığı dedi, uykusuzluk zor uykusuz olunca canın ne yemek yemek istiyor bide sinirli oluyosun ister istemez,geçen gün yanımda kimse yoktu gece uyumadık gündüzde 12 ye kadar uyuduk sonrada ağla dıemzirdik derken kahvaltıyı 4 te yaptım bu böyle olurmu hiç napıcaz bilmem çok param olsun yardımcı tutmak istiyorum :))
kayınvalideler olmuyo kadının her yaptığı ona bırak bana batıyo canım sıkılıyo bu sefer. zamanla alışacaz yalnız kalmaya da o da zaman alacak napalım
hayırlısı olsun inşallah bundan sonra huyu suyu değişirde uykusu gazı düzene girer canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…