2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Gaz için aktarlarda satılan minik hindistan cevizleri var. Bir çay kaşığı sağdığınız süte, rendenin delikli yerinde toz haline getirip tuz gibi serpiyorsunuz. Büyüklerden duydum ben de, dün denemeye başladım. Eğer fayda etmezse Nurse Harvey's diye bir şurup varmış, onu almayı düşünüyorum.

Selam canım vallahi ben de çok yorgunum bazen yemek yiyecek halim olmuyor. Hem bebekle ilgilen hem ev işleri yemek filan zor işler...Dün biz doktora gittik tam 1 aylık olduk aşı yapıldık. Hastaneyi ayağa kaldırdık ama aşıdan değil, bizimki acıkınca çığlığı basıyor hemen emzirdim sakinleşti bir de arabaya binince susup uyuyor, aslında gece gündüz arabada gezdireceksin sancı filan kalmıyor. Doktorumuzunda 2 aylık bebeği varmış o da sancılı arabaya bindirip gezdiriyorlarmış ancak sakinleşiyormuş da biz de araba yok malesef. Ben gaz için sab simplex damla kullanıyorum. Şimdi biraz daha iyi sanki, 1-2 hafta önce çok fenaydı. İnşallah 40 ından sonra daha iyi olur, doktorun dediğine göre 2-3 ay böyle olurmuş sonra düzelirmiş. Bizimki çok acıkıyor sürekli emmek istiyor sinirleniyor memeyle kavga ediyor ben de stres oluyorum emzirirken ter içinde kalıyorum doktorun dediğine göre kilosu iyi sütüm yetiyormuş ama bebeğimiz iştahlı ondan böyle davranıyormuş, sütüm inşallah artar da mamaya başlamayız. Ama çok sık emzirmekten ve emzirirken memeyle boğuşmasından dolayı göğüs uçlarım çok kötü, krem kullanıyorum ama fayda etmiyor. Gaz için ben rezene çayı içiyorum bebeğime de humana kimyonlu rezene veriyorum 3-4 çay kaşığı biraz sakinleştiriyor

Selam canım vallahi ben de çok yorgunum bazen yemek yiyecek halim olmuyor. Hem bebekle ilgilen hem ev işleri yemek filan zor işler...Dün biz doktora gittik tam 1 aylık olduk aşı yapıldık. Hastaneyi ayağa kaldırdık ama aşıdan değil, bizimki acıkınca çığlığı basıyor hemen emzirdim sakinleşti bir de arabaya binince susup uyuyor, aslında gece gündüz arabada gezdireceksin sancı filan kalmıyor. Doktorumuzunda 2 aylık bebeği varmış o da sancılı arabaya bindirip gezdiriyorlarmış ancak sakinleşiyormuş da biz de araba yok malesef. Ben gaz için sab simplex damla kullanıyorum. Şimdi biraz daha iyi sanki, 1-2 hafta önce çok fenaydı. İnşallah 40 ından sonra daha iyi olur, doktorun dediğine göre 2-3 ay böyle olurmuş sonra düzelirmiş. Bizimki çok acıkıyor sürekli emmek istiyor sinirleniyor memeyle kavga ediyor ben de stres oluyorum emzirirken ter içinde kalıyorum doktorun dediğine göre kilosu iyi sütüm yetiyormuş ama bebeğimiz iştahlı ondan böyle davranıyormuş, sütüm inşallah artar da mamaya başlamayız. Ama çok sık emzirmekten ve emzirirken memeyle boğuşmasından dolayı göğüs uçlarım çok kötü, krem kullanıyorum ama fayda etmiyor. Gaz için ben rezene çayı içiyorum bebeğime de humana kimyonlu rezene veriyorum 3-4 çay kaşığı biraz sakinleştiriyor

canım benim oğlum 2 aylık 25.günden itibaren kaka düzeni bozuldu hatta bitti bile diyebiliri m tam 45 gündür 4 günde 5 günde hatta 7 günde bir yaptırıyoruz oda zorla poposunun deliğine ateş ölçer sokarak yaptrıryoruz yada zeytin yağıyla ovuyoruz... 3 farklı doktora gittiim hepsi fitil yada şurup veriyor..biri fitil kullanma alışkanlık yapar dedi diğeri şurup kullanma çok küçük dedi yani bu doktorların hepsi farklı konuşuyor..ortak kararları çocukta sorun yok kabızda değil yapacak bişey yokki ne yapsın dedi doktorun biri dumur oldum kaldım ne yani o kadar süt uçuyorumu madem yapacak bişey yok neden biz uğraştıgımızda yapıyor? neyse anlayacagın bu kaka problemi çok karışık bende çok çaresizim zeytin yağı kimyon rezene hç bişey fayda etmedi ..sen bir çözüm bulursan yani doktora çözümünü banada söyle lütfen

Ah yavrum sancıda çeker ya ne demek 7 gün.Doktorlarda bia lem ...
Canım eski ama etkili bi yöntemdir yaptım anında çıkarıyor.Bildiğimiz sabunu bıçakla törpüle incecik yap bebe yağına parmağını yağla ve poposundan ittiriver:))
hiçbi zararı yok .zaten çıkarınca sabunda çıkıyor.Rahatlar bebeğin...

Günlerdir giremiyorum umarım hepiniz iisinizir.
Bizim gaz sorunumuz tamamen bitti diyebilirim bu sayede göbek fıtığıda indi ama uyku sorunumuz var
Uyuyo memede yatryorum arkamdan başlıyo ...bu hep böyle gün içinde enfazla 20 dk uyuyo uyanıyo...Uyumak istiyo ama dalamıyo derin uykuya .sürekli hareket halinde uyurken...Napçam bilmiyorum...Gün içinde bişi yapamıyorum...Anason çayı vercem heralde istemesem de...
vAR MI böyle uyumayan bebişe çözümmm

benimde bebeğim böyleydi..kendi kendini elleriyle uyandırıyordu..yatağına yatırınca 15 dk.sonra uyanıyordu...istemeye istemey bir yol buldum şimdi 2 saat uyuyor her yatırdığımda...1.cisi pusetinde güzelce gömüldüğü için mışıl mışıl uyuyor...yada ayağımda sallayıp ayağımda tutuyorum...zaten yarım saat ayağımda tutunca dalınca..ayağa alıştırmak istemiyordum ama...ne yapalım böyle çok güzel uyuyor..tavsiye ederimm...çok çektim öteki türlü 15 dk uyuyordu...uykusunu alamayıncada sinirli oluyordu..eti koparılmış gibi ağlıyordu..şimdi uykusunu alınca..nasıl gülücükler atıyor:)))maşşallahhhh

canım uyusunlarda varsın ayağında salla herşey onların rahatı için

Son düzenleme:

canm ya bende aynı durumdayım sıpam gece uyumuyo emziriyorum bırakınca ağlıyo uykuya dalamıyo anasonu bende düşündüm ama zararı olur diye vermekte istemiyorum bi yandan napcam bilmiyorum

bizimki de uyumuyo öle salla böle salla nafile. uykuya dalsa bile 5 dk sonra uyanıveriyo.napıcagımı bilemedim bende. rezene çayı vermiştı doktoru günde 30ccden 3 defa. ama onlarda işe yaramıyo

göğüs uçlarından bende çok çektim. hametan pomad pişik kremi tavsiye ederim. bana cok iyi geldi..

eğer istanbuldaysan biz bahçelievlerde pediatri kliniğine götürüyoruz. yeğenimin doktoru orada çalışıyordu, bizde ona götürdük şimdilik memnunuz. 3 doktor var, erdem ve hasan beyler hakkında iyi şeyler duydum hep. yıldıray beyi bilmiorum hiç ama. tavsiye ederim.

benimki de her gün hatta günde 2 defa falan yapıodu kakasını. ama 2 haftadır 4 günde bir yapıo. hatta bi sefer 6.günde yaptı. doktoruna yarın gidicez bakalım ne dicek. bende nurse harveyse başlamıştım gaz için işe de yaramıştı gazı azaldı hatta bitti gibi. acaba onun mu etkisi var die düşünüorum

canım bugün doktor kontrolümüz vardı,ki çok iyi bir doktor,muayenesini bi görsen resman başından tırnağına kadar yavaş yavaş her yerini muayene ediyo,hatta ilk muayenesinde zor doğum yaptğımı köprücük kemiğini kontrol ederken anladı (doğumdaki doktor o değildi),yarım saatsiz çıkmıyoruz muayeneden,çok güveniyorum yani doktoruma,neyse sordum doktora kakası son günlerde her zamanki gibi yumuşak ama düzeni bozuldu,az miktarda ve bir kaç günde bir yapıyor dedim,normalde her gün yapardı dedim ,cvp olarak bu aylarda anne sütü kabızlığı diye bişi oluyo,normal,eğer yumuşaksa kakası endişe etme,10 gün bile yapmayabilir,kakası sertleşirse müdahale gerekir dedi,ben de o popoya zeytinyağını dereceye sürüp yaptırma olayını okudum ama nette bazı doktorlar önermiyolar,mecbur kalmadıkça yapma derim,fitili de bağırsakları tembelleştirir diyolar bilmiyorum,henüz hiçbirini denemedim,3-4 günde az da olsa yaptı şimdi de 2. günde yaptı biraz kakasını,kıvamı yumuşak rengi de sarı,normal yani,ben 1 çay kaşığı zeytinyağı içirdim gün aşırı,şu anda doktorum fitile gerek görmedi,bebeğinin kakası nasıl,sert mi?

canım bugün doktor kontrolümüz vardı,ki çok iyi bir doktor,muayenesini bi görsen resman başından tırnağına kadar yavaş yavaş her yerini muayene ediyo,hatta ilk muayenesinde zor doğum yaptğımı köprücük kemiğini kontrol ederken anladı (doğumdaki doktor o değildi),yarım saatsiz çıkmıyoruz muayeneden,çok güveniyorum yani doktoruma,neyse sordum doktora kakası son günlerde her zamanki gibi yumuşak ama düzeni bozuldu,az miktarda ve bir kaç günde bir yapıyor dedim,normalde her gün yapardı dedim ,cvp olarak bu aylarda anne sütü kabızlığı diye bişi oluyo,normal,eğer yumuşaksa kakası endişe etme,10 gün bile yapmayabilir,kakası sertleşirse müdahale gerekir dedi,ben de o popoya zeytinyağını dereceye sürüp yaptırma olayını okudum ama nette bazı doktorlar önermiyolar,mecbur kalmadıkça yapma derim,fitili de bağırsakları tembelleştirir diyolar bilmiyorum,henüz hiçbirini denemedim,3-4 günde az da olsa yaptı şimdi de 2. günde yaptı biraz kakasını,kıvamı yumuşak rengi de sarı,normal yani,ben 1 çay kaşığı zeytinyağı içirdim gün aşırı,şu anda doktorum fitile gerek görmedi,bebeğinin kakası nasıl,sert mi?

Biz de Nurse Harvey's e başladık 2 gündür. Gaz sorunu sanki azaldı gibi, kıvranmıyor artık eskisi kadar. Umarım tamamen geçer sorunlarımız.

hanımlar bugün kızımın 2.ay aşılarını yaptırdık. kaç gündür bunun stresini yaşıyordum geçti çok şükür. öncesinde ağrı kesici veya ateş düşürücü vermedim. bir tane sol kolundan, iki tane bacaklarından toplam 3 iğne(( baya ağladı yavrum ama hemen kucağıma aldım kulağına kısık sesle kulağına birşeyler söyleyip teselli ettim sonra da emzirme odasına götürüp emzirdim, memede uyudu hala da uyuyo. hemşire eve gider gitmez calpol ver 1 çay kaşığı dedi ama baktım yavrum uyuyo vermedim. huysuzlanırsa önce calpol ver eğer işe yaramazsa paranox s fitilden yarım ver dedi. ateşi çıkmaz umarım sırf bu yüzden teş ölçer emzik bile aldım gece rahat ölçeyim diye. 04.04 doğumlu kızım boyu 56 cm kilosu 5200 gr çıktı. hemşire güzel dedi ki benim biraz tereddütüm vardı çünkü sadece sağ göğsümden süt geliyor, soldan anca 10 cc geliyor. tek memeyle idare ediyoruz bazen de hipp mama veriyorum 90 cc. inşallah bir sorun olmadan atlaırız.

slm cnm bu sık sık emmek istemesi bizim kızı anlatıyosun sanki bizim dönem çocukları aynı sanırım hep emmek istiyor geçen gün çarşıya çıktık acıktı bastı çığlığı gezdiriyoruz yok emince susuyor dükkanların üst katlarına çıktım hep emmek için sanırım daha evden gezmeye çıkamayacağız yada alışveriş merkezlerini gezicez anca, sizin kilonuz ne kadardı doğduğunda ve şişliği indiğinde ve ne kadar almış?
dün dr.a gittik 3470 doğdu 3150 ye düştü 5 gün sonra baktıklarında şimdide 3800 lerde şimdide doğduğu kiloya bakılırsa az almış ama 3150 ye bakılınca idare eder dedi dr normalde 1kg falan alması gerekiyomuş sanırım ayda.
dr bize gaz için nurse harveys verdi daha bi defa içirdim günde 3 defa ama bizimki bi emmelik uyandı ve yine uyudu içiremedim kulağında iltihap varmış birde pişik diyorduk ama mantar olmuş meğer, antibiyotik verdi sanırım o uyutuyor ben alışık dilim bu kadar uyumasına şimdi garip geliyor uyandıramıyorumda, dün gece 3 e yakın uyudu 11 de uyandı uyusa dert uyumasa ayrı dert napıcaz bilmem dediğin gibi inş 40 ından snra normale döner

yok ben bursadayım malesef uygun dr bulmak çok zor gerçekten, bi dr olucak büyüyene kadar hep ona götürmek istiyorum çocuğu tanısın her sorununu bilsinki her defasında anlatmadan o anlasın

Selam canım,
dün 2 göğüsten bol bol emzirdim 1 saatliğine dışarı çıktım annem telden arayınca telaşla dönmek zorunda kaldım bizimki uyanmış ve acıkmış emmeden hiçbir şekilde sakinleşmiyor, ben anlayamadım sütüm yetmiyor mu diye doktora sormuştum gelişimi normal demişti. Sütüm olsun diye her öğün düzenli yemek yiyorum bol su içiyorum şu süt arttıran çayları içiyorum. Doktorum sütün gelişimine yeterli ama bebek iştahlı diyor, nasıl bu iştahını kontrol edecem bilemiyorum. Memeyle kavga ediyor çekiştiriyor yumrukluyor bir asabi görsen... Kan ter içinde kalıyoruz. Ben sık emzirmekten şikayetçi değilim iştahlı olsun yesin büyüsün ama böyle memeyle kavga edince telaşlanıyorum süt mü az diye... Artık bir ay daha gözlemleyeceğiz gelecek ay bakalım doktor nasıl bulacak. Uyanır uyanmaz çığlığı basıyor hemen emmek istiyor çok sabırsız, oğlum diyorum peki nasıl sabrettin 42 hafta karnımdan çıkmaya niyetin yoktu... Bizimki 3200 doğdu hastaneden çıkınca 3100 e düştü, şimdi 4200 olmuş doktorumuz iyi dedi. Ama doğduğu ilk iki hafta neredeyse saat başı emmek istedi maşallah. İştahlı olsun emzireyim ama bu huysuzluk biter inşallah. Nurse harveys nasıl kullanıyorsunuz, kaç ölçek kaç defa kullanıyorsun, sen bir süre kullandıktan sonra izlenimlerini belirtir misin, olmazsa ben de onu kullanırım. Sen giysi olarak ne giydiriyorsun acaba biz çok mu kalın giydiriyoruz. Altında çıtçıtlı uzun kol body, üzerine pamuklu alt üst uzun kol takım giydiriyorum. Bu arada kızına geçmiş olsun inşallah çabuk geçer mantar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…