oÄlum artık 79 günlük oldu. aÅaÄı yukarı 1 aydır kakası sorunlu hep. 4-5 günde bir yapıo. kıvamında biÅey yok kakanın gayet normal ama bu kadar uzun süre yapmayınca tedirgin oluyo insan. anne sütü kabızlıÄından bahsetmiÅti bi arkadas. ne kadar sürer hiç fikri olan varmı?
kızlar size birşey soracağım.benim oğlum uyurken bazen gözleri yarı açılıyor ve bazen korkuyor gibi ağlıyor,bazen gülüyor hatta kahkahayla.ama gözleri aralık ve sağa sola bakıyor ama uyuyor gibi yani.sonra ya uyanıyor yada uyuyor o durumdan sonra.internette araştırdımda bazı şeylerden korktum.sizdede varmı böyle şeyler..ne de olsa tecrübeli diye halama sordum olur diyor.pimpirik olduk çıktık bu internet yüzünden ama annelik işte her halukarda şüpheli oluyorsun.bence olunmalı zaten ama dozunda tabikiii....
kızlar merhaba, bende kaç gündür paronayak oldum, benim kızımda gece bazen korkarak ağlıyor, sonra gülüyor, gözlerini açıyor ama uyanık değil..netten baktım Allah korusun epilepsi belirtileri olabilir diyor, birde en ufak tıkırtıda korkuyor ve kollarını sıçratıyor, 2 aylık olduk arada birde uyanıkken gözlerini bir yere sabitliyor ama çok uzun sürmüyor, baya hareketli elleri kolları, bisiklet çevirme gibi hareketlerde belirtiler arasında, sizin bebeklerinizin hareketleri nasıl? bunlar normalmi bu ay için? nolur bişiler yazın kafam çok karışık
aynı anda yazmışız aynı şeyler bizde de var hemen hemen, ama ellerini ayaklarını hareket ettirmesinin nesi anormal ki...
oğlum bir hafta sonra 3 aylık olcak aptamilidoğduğundan beri verıyorum çok azda olsa takvıye yoksa ağlama krizlerine giriyo kızıncada tamamen emmeyi bırakıyooo böyle ağlamasın dıye ne vericez bu mamalarda böleyse bebeği emzirmek ne zormuşyaaaaaaMerhabalar, bugün rota aşımızı yaptırdık. Biraz huysuzluğumuz var ama ateş vs. gözlemlemedim.
Geçen ay SMA mama almıştım, takviye için. Günde 2 kereyi geçmiyor verdiğim zaten, 1 ay gitti bana o kutu mama. Dün mamamız bitince bu sefer de Milupa Aptamil deneyeyim dedim, belki daha çok sever onu, içinde immunofortis varmış ya hani. Her aldığımın etiketini, kutusunda yazanları okumak gibi bir huyum olduğumdan, şansıma mamanın da kutusunda yazanları okudum. İçinde kanola yağı denilen bir yağ içeriyor. Ve bu yağ kolza bitki tohumlarının genetiği değiştirilerek elde ediliyor. Kanola yağı, insanda ve hayvanda amfizem solunum sıkıntıları, kansızlık, kabızlık, aşırı duyarlılık ve körlük sebebi olabiliyor.Margarinlerden bile daha zararlı. Bu kanola yağı makinelerde kullanılan yağın sözde zararları azaltılmış olanı. Bildiğiniz kanserojen madde yani. Immunofortis var diye reklam yapmasını biliyorlar, içinde kanola yağı da var niye demiyorlar? Kanola yağı piyasadaki en ucuz insan sağlığına en zararlı yağdır. Neyse ki henüz kutusunu bile açıp bebeğime vermedim. Geri vermeye götüreceğim hemen.
Kanola yağı hakkında:
KANOLA YAI VE KANSER RSK
Artık bebeğinize verip vermemek size kalmış...
milupanın açıklamasıMerhabalar, bugün rota aşımızı yaptırdık. Biraz huysuzluğumuz var ama ateş vs. gözlemlemedim.
Geçen ay SMA mama almıştım, takviye için. Günde 2 kereyi geçmiyor verdiğim zaten, 1 ay gitti bana o kutu mama. Dün mamamız bitince bu sefer de Milupa Aptamil deneyeyim dedim, belki daha çok sever onu, içinde immunofortis varmış ya hani. Her aldığımın etiketini, kutusunda yazanları okumak gibi bir huyum olduğumdan, şansıma mamanın da kutusunda yazanları okudum. İçinde kanola yağı denilen bir yağ içeriyor. Ve bu yağ kolza bitki tohumlarının genetiği değiştirilerek elde ediliyor. Kanola yağı, insanda ve hayvanda amfizem solunum sıkıntıları, kansızlık, kabızlık, aşırı duyarlılık ve körlük sebebi olabiliyor.Margarinlerden bile daha zararlı. Bu kanola yağı makinelerde kullanılan yağın sözde zararları azaltılmış olanı. Bildiğiniz kanserojen madde yani. Immunofortis var diye reklam yapmasını biliyorlar, içinde kanola yağı da var niye demiyorlar? Kanola yağı piyasadaki en ucuz insan sağlığına en zararlı yağdır. Neyse ki henüz kutusunu bile açıp bebeğime vermedim. Geri vermeye götüreceğim hemen.
Kanola yağı hakkında:
KANOLA YAI VE KANSER RSK
Artık bebeğinize verip vermemek size kalmış...
kızlar merhaba, bende kaç gündür paronayak oldum, benim kızımda gece bazen korkarak ağlıyor, sonra gülüyor, gözlerini açıyor ama uyanık değil..netten baktım Allah korusun epilepsi belirtileri olabilir diyor, birde en ufak tıkırtıda korkuyor ve kollarını sıçratıyor, 2 aylık olduk arada birde uyanıkken gözlerini bir yere sabitliyor ama çok uzun sürmüyor, baya hareketli elleri kolları, bisiklet çevirme gibi hareketlerde belirtiler arasında, sizin bebeklerinizin hareketleri nasıl? bunlar normalmi bu ay için? nolur bişiler yazın kafam çok karışık
mrb canım benim oğlum da aynen dediğin gibi garip :)) hareketler yapıyor, uykusu hafifken ya gülümsüyor ya dudağını büzüyor, göz kapakları açılıp kapanıyor, sonra da uyuyor veya uyanıyor... Ben çok endişelenmemiştim ama sen bişey bulursan bizimle de paylaşır mısın... Bi de başka böyle bişey yaşayan varsa bizimle paylaşabilirse iyi olur....
milupanın açıklaması
Milupa | Bebek Beslenmesi Uzmanı - Bebek Maması - Haberler İçeriğinde kanola yağı bulunan sıvı ürünleriniz olduğunu biliyorum. Bu yağın GDO'lu olarak üretildiğini biliyorum. Bu durumda sizin ürünlerinizde de GDO bulunması gerekmiyor mu? Öğrenmek için tıklayınız.
* GDO lu kanola genellikle Amerika ve Kanada da yetiştirilmektedir. Ancak halen doğal tohumla da kanola üretimi yapan ülkeler bulunmaktadır. Bizim ürünlerimizde bulunan kanola da doğal tohumla üretilmekte ve Polonyadan temin edilmektedir. Ayrıca Avrupa Birliği yasaları bebek mamalarında GDOya izin vermemektedir. Tüm Milupa ürünleri Avrupa Birliği kurallarına uygun üretilmektedir. Markamız, sağlıklı nesiller yetiştirme konusundaki çalışmalarını özenle sürdürmektedir.
açıkçası bunları okudukça rahatlıyorum çünkü demekki normal bunlar.bende aynen dediğin gibi epilepsiden şüphelendim internetten araştırdığım kadarıyla.aynı şeyler bizdede var hatta eşime kızdım ben sana demiştim neden götürmedik doktora diye.ama o hep içimi rahatlattı.halama gösterdim olur dedi bizim kızlardada vardı ve turp gibiler dedi.birde araştırmalarım sonucu birisi doktouna sormuş ağlıyorsa korkma demiş normaldir demiş.internetteki veriler bunlarda:)))))))))))allahım korusun bebişlerimizi.
inşAllah canım, bende artık takmayacağım, aklımıza getirdikçe daha kötü hissediyoruz kendimizi..Rabbim hayırlısını versin hepimize..ama anlamadığım ağlıyorsa korkma demişya ne zaman ağlıyorsa? birde onu açıklasan :) senin bebiş ne kadarlık? çizelgen varmıydı bakmadım yazarken :)
Kızlar, benim oğlum 55 günlük gaz problemi de var ondan dolayı emmeyi önce reddedip yarıda kesiyordu. Şimdi şu son 3 gündür günde 4-5 defa meme istiyor önceden günde 10 defayı buluyordu. Acaba artık kendine göre beslenme düzeni mi oluşuyor yoksa gazdan dolayı iştahı mı azaldı anlayamadım sizin bebekleriniz günde kaç defa meme istiyor.
canım valla bende öyle okuyunca sinirlerim iyice bozuldu bencede normal ama işte bu net insanı bazen deli ediyoreşimde bana çok kızdı artık okumayacağım, çoğu kişi normal diyor, kafamızı karıştırmayalım daha fazla ama işte insan anne olunca bunu yapamıyor malesef, Rabbim korusun meleklerimizi..
ya arkadaşında dediği gibi epilepsiden şüphelendim.bundan önceki yazımda kimseyi pimpiriklendirmeeyim diye yazmamıştım.ama eşimin,halamın telkinlerinden ve sizinde anlatışlarınızdan sonra içim rahatladı açıkçası.sağolunnn...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?