Kızlar, benim oğlum 55 günlük gaz problemi de var ondan dolayı emmeyi önce reddedip yarıda kesiyordu. Şimdi şu son 3 gündür günde 4-5 defa meme istiyor önceden günde 10 defayı buluyordu. Acaba artık kendine göre beslenme düzeni mi oluşuyor yoksa gazdan dolayı iştahı mı azaldı anlayamadım sizin bebekleriniz günde kaç defa meme istiyor.
canım normal şeyler bu yaptıkları,her bebek yapar endişelenme :) benim bebiş 3 ayını bitirdi,nispeten azaldı bu hareketleri ama uykuya dalarken gülümsüyor bazen uykusunda çığlık atıyo,koşup bakıyorum ağlıyo diye uyumaya devam ediyo falan,bizimki de seslere karşı çok duyarlı,çok çabuk korkuyo,hatta eşim dalga geçiyo arada,yüksek sesle hapşurunca bile irkiliyo,yavaş yavaş alışacaklarepilepsi sadece bu belirtilerle anlaşılmaz bence,bildiğim kadarıyla gözleri kayıp bayılma,ağzından köpük çıkması vs gibi başka belirtiler de olması gerek,içini ferah tut
amin canım ya ben de pek endişelenmemiştim daha önce ama siz yazınca kafama takıldı sonradan, netten araştırıp da iyice pimpirik olmak da istemedim.. insan yavrusu söz konusu olunca endişeleniyo bi yandan... ama bi sorun olmadığını düşünüyorum, Allaha emanet yavrularımız...
açıkçası bunları okudukça rahatlıyorum çünkü demekki normal bunlar.bende aynen dediğin gibi epilepsiden şüphelendim internetten araştırdığım kadarıyla.aynı şeyler bizdede var hatta eşime kızdım ben sana demiştim neden götürmedik doktora diye.ama o hep içimi rahatlattı.halama gösterdim olur dedi bizim kızlardada vardı ve turp gibiler dedi.birde araştırmalarım sonucu birisi doktouna sormuş ağlıyorsa korkma demiş normaldir demiş.internetteki veriler bunlarda:)))))))))))allahım korusun bebişlerimizi.
Bebeğim gazlı olduğu için ailem hep beni suçlar ben gazlıymışım diye bebek gazlıymış ben dondurma yedim diye gaz olmuş vs...korkumdan birşey yiyemez oldum özellikle bulgur ve soğan sütü arttırdığından yemek istiyorum ama oğluma gaz yapar diye yiyemiyorum o halde senin anlattıklarına göre yediklerimiz bebeğin gazını etkilemiyor.Aslında bir ara süt ürünlerini azaltıp oğlumun gaz durumunu gözlemleyecektim ama en çok süt yapan gıdalar proteinler zaten sabah yediğim peynir ve günde bir kase yoğurt gaza neden olur mu ki? Benim oğlumunda kakası hep cıvıktır bazen acaba rezeneden ya da kullandığım gaz şurubundan mı böyle oldu diye endişeleniyordum. Verdiğin bilgilerle rahatladım biraz. Aynı şekilde 3 gün önce ben de ishal ve kusma durumu yaşadım ama emzirdim zaten o sıralarda bebeğim de gazdan dolayı emmeyi bırakmıştı.selam
2 gün önce hafif bi gıda zehirlenmesi yaşadım.mide bulantısı,karın ağrısı,ishal,üşüme oldu.
hemen kızımın doktorunu aradım bu durumda emzirmeyi keseyimmi diye
şu cevapları aldım.İNŞALLAH İŞİNİZE YARAR
*annenin üşütmesi yada soğuk içmesi bebeğe gaz yapmaz
*anne hangi hastalığı geçiriyo olursa olsun bu sütten bebeğe geçmez güvenle emzirilebilir.
*yanlızca hiv,aıds hastalığında emzirme hemen kesilmelidir
*yediğimiz hiçbişey bebeğe sütten geçip gaz yapmaz.
*süt ve süt ürünleri fazla tüketirsek (eğer bebekte sütteki laktoza karşı alerji varsa) o zaman gaz oluşumunu tetikler
*anne yada etrafındakiler sigara içiyorsa nikotin direk olarak gaz oluşumunu tetikler
*anne sütü alan bebeğin kakası hep cıvıktır
*sarı,yaşil,kahverengi olması annenin yediklerinden olur.bunlar ishal belirtisi değildir
İSHAL BELİRTİLERİ
*eğer kakanın tümünü bez emmişse
*günde 6-7 kez kaka yapıyorsa
*çiş yapımı azaldıysa
*kaka rengi beyazımsı yada kanlı ise
Bebeğim gazlı olduğu için ailem hep beni suçlar ben gazlıymışım diye bebek gazlıymış ben dondurma yedim diye gaz olmuş vs...korkumdan birşey yiyemez oldum özellikle bulgur ve soğan sütü arttırdığından yemek istiyorum ama oğluma gaz yapar diye yiyemiyorum o halde senin anlattıklarına göre yediklerimiz bebeğin gazını etkilemiyor.Aslında bir ara süt ürünlerini azaltıp oğlumun gaz durumunu gözlemleyecektim ama en çok süt yapan gıdalar proteinler zaten sabah yediğim peynir ve günde bir kase yoğurt gaza neden olur mu ki? Benim oğlumunda kakası hep cıvıktır bazen acaba rezeneden ya da kullandığım gaz şurubundan mı böyle oldu diye endişeleniyordum. Verdiğin bilgilerle rahatladım biraz. Aynı şekilde 3 gün önce ben de ishal ve kusma durumu yaşadım ama emzirdim zaten o sıralarda bebeğim de gazdan dolayı emmeyi bırakmıştı.
kızlar bebişeriniz kaç aylık ve neler yapıyor,siz onunla nasıl vakit geçiriyorsunuz,paylaşalımmı???
merhabalar;
bebeği benimkiyle yakın tarihte (04.04) doğan annelere bir sorum olacak, kızızmı gece yastıksız sırt üstü yatırıyorum, 4-5 saat sonra emzirmeye kalktığımda 90 derece saat yönüne yada tersine döndüğünü görüyorum, emzirip yine düz yatırıyorum tekrar kalktığımızdaa yine ya aynı tarafa ya da diğer tarafa 90 derece dönmüş olarak buluyorum. beşiğinde rahatça dönebeileceği kadar alan olduğundan takılıyo öyle, aralıksız 8-9 saat uyusa başı ayakucuna varacak herhalde:))) sizin bebeğinizde bu tip hareketler başladı mı?
biz 3. ayı bitirdik,agular başladı bizde artık,bize cvp yetişriyo,onunla konuşuyorum sürekli,dönencesi var yatağında ,ona bayılıyo,onlara laf atıyo falan,bol bol mıncıklayıo öpüyorum,henüz çıngıraklardan falan pek bişi anlamıyoi,sadece bakıyo ilginç geliyo,şimdilik bunları yapıyoz oğluşumla
merhabalar;
bebeği benimkiyle yakın tarihte (04.04) doğan annelere bir sorum olacak, kızızmı gece yastıksız sırt üstü yatırıyorum, 4-5 saat sonra emzirmeye kalktığımda 90 derece saat yönüne yada tersine döndüğünü görüyorum, emzirip yine düz yatırıyorum tekrar kalktığımızdaa yine ya aynı tarafa ya da diğer tarafa 90 derece dönmüş olarak buluyorum. beşiğinde rahatça dönebeileceği kadar alan olduğundan takılıyo öyle, aralıksız 8-9 saat uyusa başı ayakucuna varacak herhalde:))) sizin bebeğinizde bu tip hareketler başladı mı?
hanımlar bebekleriniz nekadarlık oldu ve boy kilo durumları nasıl
merhabalar;
benm bebeğimde öyle oluyor.doğum tarihleri aynı bu arada.ben yastıkla yatırıyorum ama yastık bi tarafta o bi tarafta oluyor.benmde bi sorum olacaktı bebeğim beni emmek istemiyor emdiği zamanda 5 dkyı geçmiyor. bugun kaşıkla verdim 60 ml ancak içti.doktor sıcaklardan olabilir diyor.bu ay sadece 400 gr almışidarar tahlili yaptırdık p.tesi çıkacak sonuçlar.bide kakasını yaparken sesli yapıyor.isalmi değilmi anlayamdım.jel kıvamında.isalse ne yapmalıyım.ilaç kullanmak istemiyorum çünkü çok ilaç kullandık.yardımcı olursanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?