2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

evet sıcaklardan memeyi reddetme çoğu kişide var ben almıyorsa bekliyorum acıkınca nasılsa emer diye bide akşam üzerleri sıcak iyice bunalttığında göğsüme 3-5 sn buz tutuyorum öle emziriyorum canım belki göğsünü yıkasanda olur ama bizimkini kesmedi daha soğuk bir ten istiyor yumurcak
ishalde günde 8 bezden fazlasını kabul ediyor doktorlar 7 beze kadar normalmiş..
rotayı da yaptırıcaz 2 doktorumuz da önerdi bizim kararsızdım açıkçası bide mart annelerinden birinin bebeğinde rotavirüs mikrobu çıkmış o yüzden yaptıralım dedik kreş fln düşünüyoruz çünkü

Canım aynı sorun benim oğlumda var, çok kısa emiyor 2-3 dk içinde ağlıyor tekrar alıyor bırakıyor, aç emmek istiyor ama acı çekiyor, ve dediğin gibi kakasını yaparken yüksek seste gaz çıkarıyor. Ben bütün bunları gaz sancısına bağlıyorum, sıcaktan olduğunu sanmıyorum. Yaklaşık 10 gündür bunu yaşıyoruz ben de çok yoruluyorum kan ter içinde kalıyorum emzirirken o yüzden hiçbir yere çıkamıyorum ve kimsenin gelmesini de istemiyorum. Ağlama başlayınca daha fazla hava yutmasın diye emzirmeye zorlamıyorum kalkıp gezdiriyorum sakinleştiriyorum sonra biraz daha emebiliyor ama bu kadar kısa süreli emmekle sağlıklı beslenebilir mi bilmiyorum. Doktora götürmüştüm geçen hafta bize prebiyotik damla verdi 5 gündür kullanıyoruz, şu sıkıntılı gazlı günleri bir atlatabilsem. Evin içinde boğuluyorum artık, memleketime gitmek istiyorum ama bu halde uçağa binemeyiz ki, ememiyor emse ağlıyor. Allah yardımcımız olsun

Bebeğin kaç aylık canım erken değil mi ek gıdaya

kızlar bebişeriniz kaç aylık ve neler yapıyor,siz onunla nasıl vakit geçiriyorsunuz,paylaşalımmı???

benim oğlum 02 04 doğumlu boyu 61 kılosu 5700 emmekten hiç hoşlanmıyo mama vermemede kızıyo sevgılı kaynanam ama mama destekli anca bukadar oldu yavrum gizli saklı verıyorumm kendı kenedıne sesler çıkarıyo eevde gezenlerı takip edıyo baya hareketlendı ah bide doğru düzgün emse hasta ettı bu emme durumu beni

Selam canım, oğlun acıkmıyor mu, iştahsız mı yoksa emmek istiyor ama birşey engel oluyor gibi mi merak ettim. Benim oğlum uyandığında aç ve istekli ama emmeye başlayınca 2-5 dk arasında huysuzlanıp bırakmaya başlıyor sonra istiyor tekrar bırakıyor....

sanırım emmeğe üşeniyor bi süre emiyor sonra bırakmaya başlıyor elektırklı pompa aldım bıberonlardakı en alt çizgiye kadar doldurabılıyorum 1 saatte sanırım sütüm fazla yok elimle baktığımda gelıyor ama hiç anlamadım kendımde bu durumdan yarım saat bıle emzırsem oğlumun huzursuzluğu dvm edıyo uyuyamıyo yada sureklı ağlamaklı anca mamayı verırsem sakınleşiyo yada uyuyoo

bizimki ne zaman bebek arabasına binip gezinmeye kalkışsak, en çok 10 dakika dayanıyor sonra basıyo yaygarayı. böle sıkıntısı olan varmı başka?

kızlar aranızda regl olan var mı? benim olmadı daha ama sanki bugün yumurtalıklarda bi faliyet var gibi, ne zaman olucaz ki acaba?

benim sütüm az olduğu için günde 1 veya 2 kere mama veriyorum kızıma. emziğe de alıştırdım. siz biberon ve emzikleri nasıl steril ediyorsunuz? ben her kullanımdan önce 5 dk içme suyunda kaynatıyorum biberonları, emziğini de her düşürdüğünde mutlaka kaynatıp ta veriyorum ve açıkçası artık sıkıldım bu işten. bir sterilizatör mü alsam diyorum? arada sağım da yapıyorum çünkü ordan da bir sürü parça çıkıyor. aranızda sterilizatör kullanan var mı? hangi markayı önerirsiniz? netten biraz araştırdım ama kafama yatan birşey de bulamadım açıkçası...

bizimki ne zaman bebek arabasına binip gezinmeye kalkışsak, en çok 10 dakika dayanıyor sonra basıyo yaygarayı. böle sıkıntısı olan varmı başka?

Bizimki tam tersine cok seviyor . En azından simdilik insallah hep severde arabayí bos tasimayiz. Yanliz ben arabasının iciıne sırtı agrımasın diye pamuktan minder yaptim yumusacık. Arabası rahatsız ediyor olmasın?

kızlar selam, bende bişey sorcam benimde sütüm az, 2sinide sağdığımda anca 60 ml çıkıyor, kızım zaten doğduğundan beri 5 dk emiyor ve bırakıyor o nedenle tam doymadığı için kısa sürede uyanıyordu, şimdi mama veriyorum, önceden günde 2 kezdi, bugünlerde benimde kızım emmek istemiyor ağlıyor memeyi verdiğimde bende mama veriyorum mecbur ve onu içiyor. sorum mama verenler her verişte ne kadarlık yapıyorsunuz? ben 90 ml yapıyorum bazen içiyor bazen hepsini içmiyor.. sizce 60 ml süt yeter mi? mama vermesem..

birde sizin bebişler uyanınca ne kadar süre uyanık kalıyor? kaç saat uyuyorlar? bizimki gündüz neredeyse hiç uyumuyor ve yoruyor insanı..gecede 3-4 kez uyanıyor tam doymadığı için..

oğlunuz çok sevimli maşallah benım oğlumda arabada sakinleşiyo akşamları 2 saate aykın geziyoruz hiç sesi çıkmıyo ama eğer durup dinlenmeye kalkışırsak ozaman başlıyoağlamaya

ben yaptırmayı düşünmüyorum.benm oğlumun dışkısıda kokulu.kimyon rezene içiriyorum ondanmiki diyorum.günde standart 3 kez yapıyor.artk ben oğlumu dr a götürmek istemiyorum ilk 2 ay nerdeyse her hafta bişeyler için gittik.sen dra gittiğinde ne dediğini yazarsan çok sevinirim.bide benm bebeğim herşeyden korkuyor ve irkiliyor.az önce biraz sesli hapşurdum nasıl korktu vve bastı çığlığı.sizinkilerde öylemi?

cnm incir hoşafı yapıp suyunu içmeyi denedinmi.çok iyi süt yapıyormuş diye duydum.

kızlar bizde rotavirüsü aşısını yaptırmadık, sağlık ocağındada bişey demediler, yarın doktora soracağım ama eşimin yaptırmaya niyeti yok gibi..

bende daha adet olmadım, korunmuyoruzda :) tekrar hamile kalma gibi bişey olurmu adet olmadan?

ben de yaptırmadım rota aşısını

ben de yaptırmadım,araştırdım çok ve güvenemedim aşıya açıkçası,bir de dediğin gibi doktorların bir kısmı kendi, çocukalrına yaptırmıyorlar bu aşıyı,doktporumuz da bize bıraktı,ill ede vurdurun çok önemli falan da demedi,bir de rotanın 2 türüne karşı bağışık sağlıyormuş ama 11 türü varmış virüsün,ayrıca aşı olunca hastalığı ağır geçirmeyeceğinin garantisi de yokmuş

kızlar aranızda regl olan var mı? benim olmadı daha ama sanki bugün yumurtalıklarda bi faliyet var gibi, ne zaman olucaz ki acaba?

Ben kırkım cıktıktan sonra oldum
ama bidaha olmadım bekliyorum bakalım sözde korunuyoruz insallah bi kazaya kurban gitmeyiz.

Ben yaptirmamaya karar verdim. Tekrar hamile kalma riski var dikkat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…