2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

ben yaptırdım aşıyı zehirli ishal tehlıkelı bı hastalık 2 tane çocuk doktoruna sordum yaptırmadan bıde aile hekımıne hepsı sen bılırsın dedı ve yaptırdım çok şükür bi sorun olmadı 2 ay sonra tekrar var

Arkadaş merhaba,

benim kızımda da memeyi reddetme sorunu başladı..vermeye çalıştığımda güçlü bi şekilde kendi gere çekiyor ve delicesine ağlıyor.. ya yarı uyur vaziyette veriyorum ya da bi şekilde kandırmaya çalışıyorum.. bir haftadır böyle memeye çok düşkündü.. neden böyle oldu anlamıyorum
çok üzülüyorum bırakacak beni diye (

aynı problemi yaşayan arkadaşlar şu an ne durumdasınız? bunun için neler yaptınız? lütfen cevap verebilir misiniz?

benim durumum da aynı. ben de 90 veriyodum ama artık bu hafta 120 ye çıkardım. öğlen 12.30 gibi veriyorum böylelikle öğlen uykusunu birkaç saat rahatça uyuyor,bir de akşam 10.30 da veriyorum sonra da uyutuyorum saat 4e kadar uyuyor sonra emzirip yatırıyorum 6-7 gibi bi daha emip uyuyo sonra en geç 8.30-9.00 da uykusu bitiyor. maşallah baya düzene girdi artık bir rutinimiz oluştu (allahım dilimi ısırıp yazıyorum sen nazarlardan sakla) biz ilk baştan beri gece uykusu konusunda pek sıkıntı yaşamadık ama gündüz uykusu çok düzensizdi. ben banyosunu öğlen 12 gibi yaptırıyorum sonra da mamasını veriyorum uyuyor. işe başlayınca gündüz uyuyup anneme dinlenme fırsatı versin diye özellikle banyo fazlını öğlene aldık bu şekilde gün aşırı yıkıyoruz ama o alıştı artık aynı saatte beslenip uyuyo. bu arada benim çocuk dr um ilk ay bana çocuğun günde en az kilosunun 10 da 1i kadar süt alması lazım demişti. yani diyelim çocuğun 5500 gr en az 550 ml süte ihtiyacı var. 60 ml ile en az 10 defa süt vermen lazım ki yetsin. benim malesef yetmediği için ve dediğin gibi bugünlerde emmeyi reddettiği için mamayı arttırdım. mama kutusuna bakarsan 150 ml suya 5 ölçek verin günde 5 defa diyor, yani anne sütü hiç almıyorsa. bakalım yarın kontrole götürücem dr ne diycek.

kızlar aranızda regl olan var mı? benim olmadı daha ama sanki bugün yumurtalıklarda bi faliyet var gibi, ne zaman olucaz ki acaba?

Ben de henüz olmadım Sanırım 4 ile 6 aya kadar olamama durumu olabiliyor...

Biz 90 ml yapıyoruz genelde onu geçmedik şimdiye kadar. Çoğunlukla 60 ml'lerde kalıyor. Mamayı akşam uyku saatinden önce verirsen karnı doyduğu için rahat rahat uyur.

Bayanlar bebeğinizin tırnaklarını kesiyor musunuz? Ne zaman kesmeye başladınız? Benim oğlum 2 aylık tırnakları çok uzamıştı neredeyse eldiveni delecekti ve ellerini hiç hareket ettiremiyordu eldivenin içinde. Dün uyurken kesmek istedim yalnız tırnakları ete çok yapışık o yüzden çok kısaltamıyorum alttan eti keserim diye korktum bu kadar dikkat etmeme rağmen yandan küçük bir yer kesildi, tam keserken hareket ettirdi elini ve en korktuğum şey başıma geldi beynimden kaynar sular boşaldı o sırada. Enfeksiyon filan kapar mı acaba? Tırnaklarını kesmeme rağmen sabah uyandığında yüzünde çizikler vardı daha fazla kısaltırsam eti kesilip kanayacak, eldivenle bıraksam ellerinin içi soyuluyor havasızlıktan ve elleri devamlı sıkı yumruk şeklinde. Siz neler yapıyorsunuz tırnaklar için

ben daha 40ı çıkmadan kesmeye başladım. şimdi de uzun gördükçe kesiyorum. şu ana kadar bi kaza olmamıştı ama geçen gün etini de azıcık kesmişim onun çok canı yanmadı ama onun yerine ben çok ağladım öle olunca eldiven taktım, elini ağzına falan sokmasın diye, iki gün sonra tamamen kapanmıştı. yani korkma hiç bişey olmaz, onların eti çok çabuk kaynıyo. ben de bundan sonra ucundan kesicem sadece çok dipten almamaya çalışıcam.

aman dikkat canım süt korur emzirirken hamile kalmazsın lafları pek geçerli değilmiş, benim doktorum öle demişti. mutlaka korunun, adet olmadan da hamile kalabilirsin...

battaniye seriyorum içine mutlaka sırtı acımasın diye ama bilmiyorum ki

ben arçeliğinkini aldım hem çok ucuz, hem de ufak. bi seferde iki biberon alıyo ama 10 dkda falan steril ediyo zaten. tavsiye ederim

ben doğdu doğalı 7-8 sefer oldu kesiyorum.etine kadar olan yeri kes bence ve eldiven kullanmıyorm yaklaşık 1.5 ayından beri.artık ellerini tanıması lazım.evet yüzünü çiziyor bazen ama tırnaklarını kesince sorun olmuyor.böyle daha iyi ellerini tutuyorum uyurken ,o ellerini kavuşturuyor,ellerinew bakıyor.

canım emziği her yere düştüğünde kaynatmana gerek yok bence.kaynar sı-uyla yıka yeter için rahat etmicekse.ben ilk başta kaynattım birdaha da kaynatmadım,sadece yıkıyorum normal içme suyuyla.biberonu steril et mama alıyorsa da.

hanımlar birde park yatağı olup dönence kullanan varmı.hangisinden aldınız ben bulamıyorm da.kurmalı aldım mecbur ada pek güzel değil.sürekli kurmak gerekio.

Doktorlar 2 haftadan sonra eldiveni kesinlikle yasaklıyor. Kendini tanıması ve gelişimi için çok zararlı olduğunu söylüyorlar. Biz de 2. haftadan sonra çıkardık eldivenleri. Şimdiye kadar iki kere kesmeye çalıştım, ilkinde hafiften etini keser gibi oldum. Kanadı azıcık çok üzüldüm. Anneme verdim al sen kes ben beceremedim diye. İkincisi ise geçen gün kestim, uyurken. Hiç bir sorun olmadı, kanamadı. Yavaş yavaş öğreneceğiz sanırım. Eğer çok kısa ve hala çizebiliyorsa kendini kesmek yerine törpüleyebilirsin. Bebekler için tırnak bakım setleri oluyor,, onların içinde bebeklere uygun törpüler var.

hanımlar birde park yatağı olup dönence kullanan varmı.hangisinden aldınız ben bulamıyorm da.kurmalı aldım mecbur ada pek güzel değil.sürekli kurmak gerekio.

Biz beşik kullanıyoruz, onda kurmalı dönencemiz var. Bir de kendisi sallanan beşiğimiz var taşınabilen. Onun da kendi müziği ve renkli yanıp sönen led lambası var. Genelde taşınabileni kullanıyoruz hem salonda hem yatak odasında. Park yataklara uygun bir tane dönence buldum az önce. Bir bak istersen.
Tiny Love Park Yatak Dönencesi - Anne / Bebek / Çocuk - Hepsiburada.com

hmm evet bende gördüm onu birtek o var.başkaseçenek yok.biraz kısa ve küçük gibi.kurmalıyı aldım ama pek sevmedi gibi biraz daha hareketli birşey olsun istiyorum ve pilli tabiii.bakalım bu kurmalıyı severse alırım olmadı.

bugün kızımı 3. ay kontrolüne götürdüm. 59cm 5860gr çıktı. dr iyi böyle devam et dedi (günde 2 kere mama verdiğim için). rota aşısını yaptırmadım. dr da çok ısrar etmedi sadece eğer yaptırmaya karar verirsen 4. ay dolana kadar 1 ay vaktin var dedi. bir de kukusunun içinde beyaz kremsi şeyler vardı, fizyolojik akıntı diye çok da detaylı silmiyordum onu sordum, baktı mutlaka çok iyi sil dedi, eve geldim ilk iş altını açıp silmeye çalıştım ama kolay çıkmıyorki acıtıcam diye de korkuyorum nazik bölge ne de olsa(( ek gıda konusunda da gelişimine göre 4. aydan sonra başlatabilioruz bazen önümüzdeki ay bakarız duruma dedi. yani illa 6 ay sırf süt demedi. hoş eşim 2-3 günddür akşamları kavun karpuz kayısı şeftali falan tattırıyo, kızım ilk başta bi irkiliyo sonra yalamaya başlıyo:))

kadın doğumcuma da gittim regl meselesini sordum kişiden kişiye çok değişiyor kimisi 40ından sonra hemen olur kimi emzirdiği sürece hiç olmaz dedi. bir de süt korur meselesi kazalara sebep olabiliyor siz tedbirinizi alın dedi.

canım biz Kraft 504 Dönenceli Park Yatak 70*110 Kırmızı Gri bunu kullanıyoruz kendi dönencesi var ayrıca müzil ışık ve titreşimide mevcut piile çalışıyor ama piller çauk bitiyor.

maşallah şimdiden doğum kilosunun 2 katı olmuş.anne sütümü sadece.

ilk haftalarda sarılıktan dolayı günde 4-5 kez 30 cc mama takviyemiz vardı,sonra gittikçe azalttım,2. ayından itibaren günde sadece 1 kere (o da akşam saatlerinde sütüm azalıyodu,tam doymadığından ağlıyodu)60 cc vermeye başladım,neredeyse 3 haftadır da mamayı tamamen kestim sadece anne sütü alıyor şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…