2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

ben de birkaç hafta vermek zorunda kalmıştım gerçekten etrafın yorumu adamı delirtiyor sanki bayıla bayıla veriyoruz keyiften

kızlar bebişeriniz kaç aylık ve neler yapıyor,siz onunla nasıl vakit geçiriyorsunuz,paylaşalımmı???

Benim oğlum 4gün sonra 3aylık olacak. çok harekletli kıpır kıpır bir bebek. ayakları elleri sürekli hareket halinde. sabahları ok enerjik oluyor gülüyor benimle konuşmak istiyor. müzik dinlemeyi çook seviyor seslere karşı çok hassas. beni artık tanıyor e içinde takip ediyor görünce de gülücükler atıyor.. allaha şükür çok iyi. allah hepimizin evlatlarını nazarlardan esirgesin, sağlık versin...

hanımlar bebekleriniz nekadarlık oldu ve boy kilo durumları nasıl

en so sağlık ocağına gittiğimde 2ay 10günlüktü boyu 60cm ve kilosu 6kg.dı.

Hoş geldin aramıza yessimm. Bizimki de öyle sabahları. Babaya bi agular bi gülücükler, cilveler kıskandırıyorlar beni. He bir de yatağımıza alıştı kızımız. Babayı tekmeliyor kolum çarpıyor sana diye, ben yatıcam orada diyor. Ada hanım yatağın ortasında yanlamasına biz kenarlarda kıvrılarak yatıyoruz. Bazen de onlar yastıkta ben ayak ucuna talim ediyorum kızımızın.

nedesiniz kızlar konulara cevap çok veremiyorum ama hergün bikere girip okuyorum biliyosunuz benim ikinçi bebiş kızım büyük ama sürekli onunla ilgilenmemi istiyo küçükte bu aralar gündüz nerdeyse hiç uyumuyo ve sürekli kucakta 5 dakika sırtı yere gelmiyo sanki kilo alımıda yavaşladı yorgunluktan sütümde azalıyo biraz uyusa yıgılacak ama eskisi kadar iştahlıda emmiyo sizde durumlar nasıl ilk kızım meme emmedi oyüzden ne yapmalıyım yetiyomu bilmiyorum 2 saate bir tek gögsümü emiyo ilk ay kilo alımı iyiydi ama ikinci ay 600 gr aldı buayda daha 13 günvar 3 aylık olmasına bakalım doktorumuz ne diyecek emzirmek kolaydır sanıyordum ama yetiyormu doydumu diye düşünmek beni öldürecek bide ben kilo almaya başladım sürekli bişeyler yemekten ama yemeye devam sonra yemedim sütüm ondan olmadı demek istemiyorum ilk kızımdada kilo aldım sonra verdim bundada veririm inşallah vermesemde çok sorun degil kızım saglıklı olsun yeter

canım sütüm yetiomu diye düşünme bence bizim düşüncelerimizde etkilior süt yapımını biliyorsun süt yapıcı hormon beyinden kontrol ediliyor.zaten bebeişlerin 1 aylık alması gereken en az kilo 500 gr.600 gr az değil yani.birde bu aylarda emiş gücü fazla olduğundan memeyi çabuk boşaltıyorlar yani 5 dkkdada emse yeter ona.idrar miktarına bakman yeterli bence yetip yetmediğini anlamak için.birde eğer tereddüt ediyorssan bi sağlık ocağına gidip tarttır bakalım ne durumda.fazla kafayada takma dediğim gibi.süt yapımında en önemli görev beynimizin.bende çok kilo aldım oğluma süt olsun diye.allahım onlara sağlık versinde elbet veririz dediğin gibi.inşallah 2 yaşlarına kadarda emziririz.bol sütlü günler dileğiyle

kızlar ya rota aşısını yaptırdınız mı çok kararsızım ben

ben yaptırmadım,nedenlerini de önceki yazdıklarımda sıraladım,pişman da değilim,her hastalığa karşı da aşı yaptırmayı düşünmüyorum,çok hayati hastalıklar dışında.

kızlar dün kontrolümüz vardı,hazır taze bilgileri yazayım dedim,benim bebiş de son zamanlarda haftada 1 yapıyor kakasını,doktoruna bir kez daha sordum dün,müdahale etme dedi,15 güne kadar bile yapmayabilr dedi,bebeklerin sindirim sistemi anne sütünü daha iyi sindirebilmek için bunu yaparmış,ilaç verilebilir her gün kakasını yapsın diye ama bu sefer de kilo alımı düşer 1000 gr alıyosa 500-600 gr alır dedi,eğer bebekte kusma,karında şişlik ya da ağlamaya sebep olmuyorsa bırak kendi haline istediği zaman yapsın dedi,kıvamı sertse kabız demektir dedi,eğer yukardaki şikayetlerden birisini yaşarsan,o zaman gliserin kansut mu ne öyle bi fitil varmış,ilaç değilmiş sadece kaka yapmayı uyarmayı sağlıyormuş,zorda kalırsan kullanabilirsin dedi.Dedim benim bebeğimde sıkıntı yok şu anda,hiç müğdalae etmiyorum dedim,iyi yapıyosun dedi.7140 gr 63 cm olmuşuz,ek gıda olayını sordum 4. ay bitince bi şeyler vermeye başlayayım mı diye,sütün şu anda fazlasıyla yetiyor,6. aya kadar kilo alımı böyle gittiği sürece gerk yok dedi,6. ayda bağırsakları yeterli olgunluğa eriştiğinden aynı anda birden fazla şey vermeye başlayabilirsin ama şimdi verirsen tek tek vermek zorunda kalırsın sindirebiliyor mu alerji yaparmı anlamak için dedi,yani biz ek gıdaya geçmiyoruz,ben 5. ayında çay kaşığıyla günde 1 kere falan elma suyu,amut suyu vs tattırırım diyorum

selam kızlar, bugün bizim bebişte çok huzursuz, emmiyor mama içmiyor doğru dürüst, çok moralim bozuldu, sanırım boğazı ağrıyor, balgamı var, benim ne yapmam lazım? biraz ıhlamur verdim ama geçirirmi bilmiyorum..çok moralim bozuk..birde bebişleri kaç saatte bir emziriyorsunuz veya mama veriyorsunuz? araştırdım ama bir türlü bulamadım bu soruma cevap..

ıhlamur geçirmez sanmıyorum canım.geçmezse doktora git mutlaka bence.moralini de bozma.bebişlerimiz bizdende etkileniyor.
ben 2 saatte bir emziriyorum bazen daha da erken istiyor,bazende 3 saati buluyor.ama genel olarak 2 saatte bir emiyor.

geçmiş olsun canım,ben ilk ay sarılık tehlikesi geçtikten sonra,eğer uyuyorsa uyandırmadım hiç,kendi acıkınca uyanmasını bekledim,bazen 4 saati bile buluyordu,şu anda da geceleri bazen 11-11.30 gibi emip sabah 5-6 ya kadar uyanmadan uyuduğu oluyor,uyandırmıyorum,eğer gece acıkırsa 3-4 gibi kendi uyanıyor zaten acıkmıyorsa uykuya devam,gündüz de ne zaman acıkırsa o zaman emziriyorum,araştırdığım kadarıyla uzmanlar eğer bir bebek mutluysa zaten güzel uyurmuş,ve emzirmek için özellikle gece uykusunu bölmek doğru değilmiş,sanırım doğru yapıyorum çünkü bebiş 7 kiloyu geçti benim ,son 3 haftadır günde 1 kere 60 cc verdiğim mama takviyesini kesmeme rağmen yine 1 kg dan fazla almış,uyusun da büyüsün lafı boşuna söylenmemiş diyor uzmanlar.Tabi bu yazdıklarım yeni doğmuş bebek için geçerli değil,ilk 1.5 aydan sonra kasma bence 2 saatte bir ille de emziricem diye,çünkü acıkınca benimki öyle bir çığlığı basıyo ki,aç olduğunu unutmasına imkan yok

kızlar saolun cevap için ama moralim bozuk, kızım hasta oldu hemde kendim ettim, erzuruma gitmiştim geçen gün, akşama kadar süt kaldı, gelince göğsümü yıkayıp sağıp içirdim ve sanırım süt bozulmuştu, midesini bozdu, gazı çok ama çok kötü kokuyordu dün, kakasını yaptı ama geçmedi daha, cuma günü tüm gün kusmuştu, bugün kusmadı ama..doktora götürmedik haftasonu diye, birde yaşadığım yerde adam gibi bir yer yok pazartesi özel bir doktor bulup artık ona götürmeyi düşünüyoruz..çok kötüyüm ya (

ben de de takıntı oldu her pazartesi sağlık ocağındayım

ben de senin gibi 41. hafta sezeryan,korkunç göğüs ucu yaraları, en ileri derecesinden mastit geçirdim, süt azlığı da cabası 30 ml gelliyordu. bence çaylardan vazgeçmemeli, ayrıca planlı yeme içme önemli ben plan yaptım kendime her yarım saatte bir birşeyler yiyip içiyorum, milletten oruçken akar ama bizimkisi de böyle, yemez içmeszem süt hak getire, ben de manken hamileliği geçirmiş 4-5 kilo almıştım ama şimdi masaallah paso kilo alıyorum napalım bugünümüze şükür, mamaya + süte devam ama moral bozmadan

bana da doktor günde 3 kez 120 mama yazdı bir süre verdim şükür rabbime sonra gerek kalmadı

Son düzenleme:

öncelikle çook geçmiş olsun. inşallah en kısa sürede iyileşir minik yavrun... ben oğluşumu en az 1saatte bir emziriyorum. ama şu aralar hava çok sıcak yavrum da 5dk. emiyor hemen bırakıyor bu yüzden de çok sık emzirmeye başladım doymuyor diye... sıcaklar da uykusu da bölünüyor beşik içinde resmen bir sağa bir sola dönüp duruyor...

selam güzel anneler..
benim bir sorum olacak bebeklerinizin kakası sulu mu yoksa katı mı? benim bebeğim hergün 1kez kakasını yapıyor ama çook sulu. birde sulu olmasına rağmende ıkınarak ve zorlanarak yapıyor. neden zorlanıyor anlamadım. bu durum sizin bebeklerinizde de var mı?

Önceden daha suluydu şimdi sanki daha katı gibi, bizimki hep ıkınarak yapar sanırım gaz sorunundan dolayı, gazını çıkartırken yapıyor

mrb arkadaşlar .
bende yeni üye oldum.bebeğim nisan 12 doğumlu.hamileyken de hep takip ettim sayfayı ama ancak üye oldum.buarada bebeğini emzirmeyi bi türlü beceremeyenlerdenim. suanda mamayla büyüyo.içimde kaldı emzirmek.1 gün boyunca 10cc 20 cc sağıp 100 cc ye tamamlayınca sütümü günde 1 öğün weriorum :-( (herkes ne uğraşıosun bırak sağmayı deyip duruyo ama son damlasına kadar ne kadar azda gelse yılmadan wericem.bakalım sütüm kaç ay daha dayanacak)bide bi sağışta 30 cc ye yaklastığında aaa sütüm artmış diorum trajikomik

benim bebiş de 18 nisan doğumlu.senın de yasadıgın gibi eger ben bebegime yenılseydım o da coktan memeyı bırakmış olurdu.sütünü sagıp vermeye devam et.ben anne sütüne hastalandıklarında verdıgımız 1 kaşık ama şifa olan antıbıyotıkler gözüyle bakıyorum .yanı haa bır damla antıbıyotık ha bır damla anne sütü.hemde doğal ve şifa kaynagı.bır damlası bıle bebişin için önemli.tebrık ederım sagmaya devam et bence canım

canım benim bebeğimin de orta halli yanı ne cıvık ne katı..ıkınma durumu da bebegımde gazı cıkaramayınca oluyor.kakasını yaparken gazı da cıkaracagı ıcın ıkınmaya baslıyor.yanı kakasının katı olmasından deıl.ama kakası hiçbi zaman cok sulu olmadı canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…