benim bebeğime de ilk 1 ay sütüm hiç yetmedi. şimdi düşününce heralde hiç sütüm yoktu diorum. çünkü 1 bebek her memeden sonra 120 cc mama istermi?! neyseki uzun sürmedi bu durum yoksa obez olurdu heralde..
insan kendini yetersiz hissedio, bide etraftan aayyy işallah mama vermiosundur gibi şeyler duyunca daha da mahvoluyo. halbuki verdiğin zehir diil sadece mama! ve bazı bebekler doğumdan itibaren sadece mamayla beslenio hiç anne sütü alamıo. onlar da saglıklı insanlara dönüşüo çok şükür anne sütü alanlarda. o yüzden moralini hiiç bozma, senin sıkıntın bebeğine de yansır unutma.
sen pompayla sağıp vermeyi dene bi süre. bundan sonra sütünü hiç alamasa dahi, bugüne kadar aldıkları ona yeter sakın sıkma kendini...
kızlar bebişeriniz kaç aylık ve neler yapıyor,siz onunla nasıl vakit geçiriyorsunuz,paylaşalımmı???
hanımlar bebekleriniz nekadarlık oldu ve boy kilo durumları nasıl
Benim oğlum 4gün sonra 3aylık olacak. çok harekletli kıpır kıpır bir bebek. ayakları elleri sürekli hareket halinde. sabahları ok enerjik oluyor gülüyor benimle konuşmak istiyor. müzik dinlemeyi çook seviyor seslere karşı çok hassas. beni artık tanıyor e içinde takip ediyor görünce de gülücükler atıyor.. allaha şükür çok iyi. allah hepimizin evlatlarını nazarlardan esirgesin, sağlık versin...
en so sağlık ocağına gittiğimde 2ay 10günlüktü boyu 60cm ve kilosu 6kg.dı.
nedesiniz kızlar konulara cevap çok veremiyorum ama hergün bikere girip okuyorum biliyosunuz benim ikinçi bebiş kızım büyük ama sürekli onunla ilgilenmemi istiyo küçükte bu aralar gündüz nerdeyse hiç uyumuyo ve sürekli kucakta 5 dakika sırtı yere gelmiyo sanki kilo alımıda yavaşladı yorgunluktan sütümde azalıyo biraz uyusa yıgılacak ama eskisi kadar iştahlıda emmiyo sizde durumlar nasıl ilk kızım meme emmedi oyüzden ne yapmalıyım yetiyomu bilmiyorum 2 saate bir tek gögsümü emiyo ilk ay kilo alımı iyiydi ama ikinci ay 600 gr aldı buayda daha 13 günvar 3 aylık olmasına bakalım doktorumuz ne diyecekemzirmek kolaydır sanıyordum ama yetiyormu doydumu diye düşünmek beni öldürecek bide ben kilo almaya başladım sürekli bişeyler yemekten ama yemeye devam sonra yemedim sütüm ondan olmadı demek istemiyorum ilk kızımdada kilo aldım sonra verdim bundada veririm inşallah vermesemde çok sorun degil kızım saglıklı olsun yeter
kızlar ya rota aşısını yaptırdınız mı çok kararsızım ben
selam kızlar, bugün bizim bebişte çok huzursuz, emmiyor mama içmiyor doğru dürüst, çok moralim bozuldu, sanırım boğazı ağrıyor, balgamı var, benim ne yapmam lazım? biraz ıhlamur verdim ama geçirirmi bilmiyorum..çok moralim bozuk..birde bebişleri kaç saatte bir emziriyorsunuz veya mama veriyorsunuz? araştırdım ama bir türlü bulamadım bu soruma cevap..
selam kızlar, bugün bizim bebişte çok huzursuz, emmiyor mama içmiyor doğru dürüst, çok moralim bozuldu, sanırım boğazı ağrıyor, balgamı var, benim ne yapmam lazım? biraz ıhlamur verdim ama geçirirmi bilmiyorum..çok moralim bozuk..birde bebişleri kaç saatte bir emziriyorsunuz veya mama veriyorsunuz? araştırdım ama bir türlü bulamadım bu soruma cevap..
ıhlamur geçirmez sanmıyorum canım.geçmezse doktora git mutlaka bence.moralini de bozma.bebişlerimiz bizdende etkileniyor.
ben 2 saatte bir emziriyorum bazen daha da erken istiyor,bazende 3 saati buluyor.ama genel olarak 2 saatte bir emiyor.
geçmiş olsun canım,ben ilk ay sarılık tehlikesi geçtikten sonra,eğer uyuyorsa uyandırmadım hiç,kendi acıkınca uyanmasını bekledim,bazen 4 saati bile buluyordu,şu anda da geceleri bazen 11-11.30 gibi emip sabah 5-6 ya kadar uyanmadan uyuduğu oluyor,uyandırmıyorum,eğer gece acıkırsa 3-4 gibi kendi uyanıyor zaten acıkmıyorsa uykuya devam,gündüz de ne zaman acıkırsa o zaman emziriyorum,araştırdığım kadarıyla uzmanlar eğer bir bebek mutluysa zaten güzel uyurmuş,ve emzirmek için özellikle gece uykusunu bölmek doğru değilmiş,sanırım doğru yapıyorum çünkü bebiş 7 kiloyu geçti benim ,son 3 haftadır günde 1 kere 60 cc verdiğim mama takviyesini kesmeme rağmen yine 1 kg dan fazla almış,uyusun da büyüsün lafı boşuna söylenmemiş diyor uzmanlar.Tabi bu yazdıklarım yeni doğmuş bebek için geçerli değil,ilk 1.5 aydan sonra kasma bence 2 saatte bir ille de emziricem diye,çünkü acıkınca benimki öyle bir çığlığı basıyo ki,aç olduğunu unutmasına imkan yok
canım sütüm yetiomu diye düşünme bence bizim düşüncelerimizde etkilior süt yapımını biliyorsun süt yapıcı hormon beyinden kontrol ediliyor.zaten bebeişlerin 1 aylık alması gereken en az kilo 500 gr.600 gr az değil yani.birde bu aylarda emiş gücü fazla olduğundan memeyi çabuk boşaltıyorlar yani 5 dkkdada emse yeter ona.idrar miktarına bakman yeterli bence yetip yetmediğini anlamak için.birde eğer tereddüt ediyorssan bi sağlık ocağına gidip tarttır bakalım ne durumda.fazla kafayada takma dediğim gibi.süt yapımında en önemli görev beynimizin.bende çok kilo aldım oğluma süt olsun diye.allahım onlara sağlık versinde elbet veririz dediğin gibi.inşallah 2 yaşlarına kadarda emziririz.bol sütlü günler dileğiyle
ben de ilk günden beri kızımı mama destekli besliyorum. daha önce de yazmıştım benim göğüs uçlarım feci şekilde yara oldu hatta son göğsüs ucum artık kopack gibi olmuştu, mastisit teşisi koyuldu ve iyileşmesi uzun sürdü eee sarılık da cabası. benim şuanda sağ göğsümden ortalama 60ml süt gelirken solda 5 bile gelmiyor boş yani 1-2 damla anca o kadar. ben normal doğum yapmayı da çok istemiş kendimi sadece buna kanalize etmiş sezeryanı araştırmamıştım bile ama gel gör ki 41.hafta doldu bizde tık yok mecburen sezeryan oldum. kızımı emzirmeyi de aynı şiddette istiyorum ama kısmet değilmiş demek ki. beni görsen bu kadın 3 çocuğu aynı anda doyurur dersin ama fıssss yani, denemediğim şey kalmadı tüm doğum kilolarımı geri alıyorum hamileleikte çatlamayan karnım basenlerim şimdi çatladı ama olmuyor işte sütte bir artış yok. eee napıcaz yani bebeğimizi aç mı bırakıcaz. hiç de moralimi bozmuyorum hala emziriyorum sol göğsümü de ama günde 2 kere 120 ml mama veriyorum. öğlen uykusundan önce ve gece uykusundan önce. çocuğu aç bırakıp boşuna onu üzmenin stere sokmanın bi manası yok ki. annesi olmayan bebekler yetiştirme yurtlarında sırf mamayla büyüyor, fiziksel olarak gayet de sağlıklılar sonuçta. hiiiiiçççç moralini bozma bebeğini doyur o da mutlu olsun sen de. ben kasmıyorum artık sıvı tüketimime ve düzenli beslenmeme dikkat ediyorum ama artık incir suyundan da ısırgan çayından da bozadan da tahin helvasından da dereotndan da hazır süt çaylarından da diğer birsürü şeyden de hepsinden hepsinden bıktım ve tüketmeme kararı aldım. bizim ruh halimiz bebeğe de yansıyor bunu da unutmayalım. onu da kendimizi de üzmeyelim.
selam güzel anneler..
benim bir sorum olacak bebeklerinizin kakası sulu mu yoksa katı mı? benim bebeğim hergün 1kez kakasını yapıyor ama çook sulu. birde sulu olmasına rağmende ıkınarak ve zorlanarak yapıyor. neden zorlanıyor anlamadım. bu durum sizin bebeklerinizde de var mı?
selam güzel anneler..
benim bir sorum olacak bebeklerinizin kakası sulu mu yoksa katı mı? benim bebeğim hergün 1kez kakasını yapıyor ama çook sulu. birde sulu olmasına rağmende ıkınarak ve zorlanarak yapıyor. neden zorlanıyor anlamadım. bu durum sizin bebeklerinizde de var mı
benim bebeğimdede war.her sabah 5 yada 7 arası ıkınmaya başlıyo yarım saat 1 saat sürüo.bazen yapamıyo tekrar uyuyo. sabah 10 gibi yapıo.sonuç sulu sarı bi kaka.
mrb arkadaşlar .
bende yeni üye oldum.bebeğim nisan 12 doğumlu.hamileyken de hep takip ettim sayfayı ama ancak üye oldum.buarada bebeğini emzirmeyi bi türlü beceremeyenlerdenim. suanda mamayla büyüyo.içimde kaldı emzirmek.1 gün boyunca 10cc 20 cc sağıp 100 cc ye tamamlayınca sütümü günde 1 öğün weriorum :-( (herkes ne uğraşıosun bırak sağmayı deyip duruyo ama son damlasına kadar ne kadar azda gelse yılmadan wericem.bakalım sütüm kaç ay daha dayanacak)bide bi sağışta 30 cc ye yaklastığında aaa sütüm artmış diorum trajikomik
selam güzel anneler..
benim bir sorum olacak bebeklerinizin kakası sulu mu yoksa katı mı? benim bebeğim hergün 1kez kakasını yapıyor ama çook sulu. birde sulu olmasına rağmende ıkınarak ve zorlanarak yapıyor. neden zorlanıyor anlamadım. bu durum sizin bebeklerinizde de var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?