2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

ilk başlarda benim bebiş emmiyordu beni,pompa alıp sağıp biberonla veriyordum,sonra sol göğsümü emmeye başladı amabu kez de ısrarla sağ göğsümü emmek istemiyordu,ağlamaya başlıyordu sağı ağzına verince,sol ile emzirip sağı sağıp verdim,sarılık olduğu için mama takviyemiz de vardı iyi beslensin sarılığı atsın diye günde 4-5 kez 30 cc,büyüdükçe çeneleri güçleniyor sanırım ilk başta sol memeyi az da olsa emmeye başladı ben sarılık riski bittikten sonra mamayı azaltmaya başladım,günde 1 kez 60 cc ye kadar indirdim ,şu anda yaklaşık 1 ay olcak mamayı da kestik,ve ben akşam saatleri sütüm yetmiyor diye mama veriyordum mamayı kesince şimdi süt geliyor,sanırım bizim beynimizle çok alakası var,bir de eğer bebek aylık kontrollerinde normal kilo alıyorsa ve açlıktan ağlamıyosa sütün yetiyor demek demişti doktorum,bir de şunu farkettim,mesela emziriyorum 5-10 dk geçiyor,süt azalıyo,diyorum bitti galiba,bir süre hiç gelmiyor süt ama bebek emmeye devam edince (arada keyif de yapıyo bizimki emzik niyetine) tekrar süt akmaya başlıyo,demem o ki,ısrarla emzir,asla vazgeçme,yetmediği yerde de mama verirsin,mama vermek kötü bir şey değil ama çevrendekilerin boşver sağıp uğraşma demesine aldırma,anne sütünün 1 çay kaşığı bile bağışıklık için yeterliymiş,o nedenle verebildiğin kadar ver.bana da sağ ile emmeyecek bebeğin,zorlama falan dediler,sağıp biberonla verirsin dediler ama ben pes etmedim,sağ göğsümü ısrarla verdim,almak stemeyince zorlamadım bir iki saat sonra tekrar verdim,öyle öyle alıştı,şimdi valla vantuz gibi yapışığız sağ sol ayrımımız yok.Ayrıca bebeğin emmesi kadar hiç bir şey sütü çoğaltmıyor,ben de pompayla 3 saatte 1 sağdığımda ilk başlarda benim de 30 cc ya oluyordu ya olmuyordu,bebeğim aç diyordum ama kontrollerde 1 kilodan fazla almış oluyordu,yani pompada sağdığından daha çok sütün de olabilir,bebeğine memeni ver ısrarla,emzik niyetine de olsa çeksin,pompanın yapamadığını bebek yapıyor emin ol.

Son düzenleme:

ıkınmasının nedeni gaz da olabilir ,refleks olarak da çok ıkınıyorlar o aylarda,benim bebiş de 2. ayında sürekli ıkınırdı,kaka yapmasa da sanki yapıcak gibi ıkınırdı,benim oğlumun kakası genelde hardal gibi,yani ne sıvı ne katı,sarı renkte oluyor ama sulu olması ishal demek değil,bildiğim kadarıyla günde 6-7 kez kaka yaparsa ve kakanın tamamını bez emiyorsa (idrar gibi yani) ishal demekmiş,kakasının sulu olması katı olmasından iyidir,3. ayında kaka yapma sayısı azalabilir panik yapma,benimki de her gün yapıyordu sonra gün aşırı yapmaya başladı şimdi de bazen 8 günü buluyor yapması,doktorumuz normal dedi,hatta burda da anne sütü kabızlığı diye yazdım,bebeğin normal bence

öncelikle seni azminden ötürü çook tebrik ederim. çevrendeki insanların da sözlerine hiç aldırış etme. böyle durumlarda ağzı olan konuşuyor, bilende konuşuyor bilmeyende... sağdıkça çoğalacak sütün emin ol. birde psikolojik bir durum kafada bitiyor. sütünün artacağını düşün hep. bebeğin almıyor diye de pes etme ara ara bebeğinde emsin çünkü bebek emdiğinde pompadan daha çok sütü arttırıyor. inşallah sütün artar ve bebeğine kn olsun, can olsun şifa olsun...

kızlar ya akşama doğru sizinde sütünüz azalıyormu.benim baya gündüze göre fark oluyor.

ilk çocukta cahil oluo insan.doktor daha 25 günlükken falan kilo az almış mamayı artır dedi.uyumuyodu huysuzlanıodu falan.süt azlığı belirtileri war.doktor dedi die ackalmasın aman dedik werdik daha bol.ben sonra sora nete girmeye wakit buldukça okudumki aslında doktorlar 1 ay daha kilo takibi yapıp karar weriolarmış.bide hastane bizden direkt biberon istedi sütüm gelmeyince.biberona alışır die kaşıkla besleyin dien olmadı.sütüm hakkaten azdı ama çoğalma yolları bulunabilirdi.bide göğüs uçlarım yoku gectim,resmen içine çökük cinsten süt 5 gün sora damla damla akmaya başladı.silikon ucu koyuyodum hiç süt gelmiodu çocua.silikon ucla emzirmek için sütün bol olması gerek bence.çünkü sadece göğüs ucu uyarılıo kahwerengi bölge emilemediği için silikon uca akan süt olmadı.silikon uç göğüs dümdüz olduğundan en ufak seyde kayar.çocuk tutsun die şekerli su akıtırız yandan.1 gün değil 2 gün değil kaç zaman ugraştık.bebek memeyi tutmaya başlayana kadar biberona mamaya alıstı.biberona alıştığı için daha yeni tutmaya başladığı memeye kızdı süt gelmio die.kısacası emmeye başlamasıyla emmeden soğuması bir oldu.göğüs yaralarını hiç saymıyorum bile kanıodu iltihaplı.bende psikoloji sıfır.millet dayar memeyi bebekler lök lök emer ben neden beceremedim die kızarım.üzülürüm.bebeğe bile zor alışmıştım loğusalık sendromuna girdim.sora sora mama olayına beynimi alıştırdım.psikolojim düzelmeye başladı.bebek memeye kızıncada çok gücüne gidio insanın.emzirmek resmen içimde kaldı.buarada hoplatarak zıplatarak yatarak ayakta emzieme yöntemlerini de denediğim oldu.şimdi diorumki sadece 2 ay öncesine dönebilsem.aslında o kadar kısa bi zamanki ama geri dönüşü yok.öff neyse

bebeğim sağlıklı uyku düzeni yerinde gaz sorunu da olmayan bi bebek.sadece bugünkübirden çığlık atarak bikaç kere ağlamasından şüphelendim normalde hiç olmazdı.doktor tahlil yaptı taş düşürüyomuş.buarada tahlilde bilmemne kristalleri bulundu falan yazıo .taşın tanımı heralde. bu forumda sanki bezinde kristalleşme gören olmuş ihmal etmeyin derim.ki ben görmemiştim bile

gecmiş olsun canımbizimde gaz sorunumuz cok 3 ayı doldurmamıza 5 gün var ne zaman geccek yok mu tecrübesi olan ilkbebegim onu cok seviyorum ama gaz sorunu var o acı cekince bende dayanamıyorum

gecmiş olsun canımbizimde gaz sorunumuz cok 3 ayı doldurmamıza 5 gün var ne zaman geccek yok mu tecrübesi olan ilkbebegim onu cok seviyorum ama gaz sorunu var o acı cekince bende dayanamıyorum

bebekten bebege değişiyor bu gaz sorunu.cok uzun süre ceken de oldugunu duymuştum.bizimde gaz şikayetımız cok fazla.büyük oglumda 4 ayda bitmişti.inş bu da öyle olur.

canım kaşıkla mama vermek biberona göre daha zor,hem bebek de doymuyor zaten,ben ilk günler mmayı kaşıkla verdim baktım olmuyor sonra dayadım biberonu,benim bebeğim hem memeyi hem de biberonu alıyor,sıkıntı olmadı yani,hem de arka arkaya alıyordu,bir de pompa göğüs ucunu çıkarmada faydalı,silikon göğüs ucunu ben de kullanamdım,benim göğüs uçlarım iri olduğu halde,süt gelince sanırım şiştiler ve bbeğim ağzına alamdı,resmen kayboldular,sonra pompa çıkardı uçları çeke çeke

emme problemi ne çok kişide var bebek bakmanın en zor kısmı emzirmekmiş bıde benım oğlum uykuya dalma problemı yaşıyo 1 saat işkence çektiryo bana sürekli bağırıyo sallarken sonra bı andada uyuya kalıyo başka kımse böle bı problem yaşıyormu?

Benim oğlum da hiç kendi başına uyuyamaz, uykusu gelir gözlerini ovuşturur esner, ağlar ama uyumaz, annemler sallamaya alıştırmışlardı, sallamazsam uyumaz, uyuyana kadar ağlar sızlanır

Benim oğlum da hiç kendi başına uyuyamaz, uykusu gelir gözlerini ovuşturur esner, ağlar ama uyumaz, annemler sallamaya alıştırmışlardı, sallamazsam uyumaz, uyuyana kadar ağlar sızlanır

o uyuyana kadar ben cinnet geçiriyorum nasıl alıştırcaz kendı kendıne uyumaya

canım aynıı sorun bende de var daha kendi kendine hiç uymadı memede bazen uyuyo yada ayagımda salıyorum çogunluklada kucagımda gezdiriyorum öyle aglıyoki zıplata zıplata gezdirrirken yorgun düşüp uyuyyor anakucagındada kardeşi sallıyo benim işim varken bazende orda uyuyo yani yatakta hiç uyuduguyok ne yapalım bu günlerde gececek diger kızım 1 yaşına kadar çok cektirdi bakalım bu nekadar cektirecek başka saglık sorunları olmasın da daha ne yapalım sabredecez biraz kolay degil büyütmek

gazı olduğundan öyle yapıyordur
benimki 2-3 kere yapıyor 1 kere dediğin gibi ıkınarak ve gazla beraber patlama olmuşcasına =)
bir de tam bilmiyorlar demişti doktor
nasıl bırt diyecek nasıl kaka yapacak bilmiyorlar ya ondan refleks olarak ıkınıyorlar

kızlar ya akşama doğru sizinde sütünüz azalıyormu.benim baya gündüze göre fark oluyor.

maalesef azalıyor =(
abah keyfimiz iyi öğlenleyin de işler yolunda ama 3-4ten sonra oğlum başlıyor huzursuzlanmaya çünkü tam doymuyor
sağdığımda da farkediyorum akşama doğru azalıyor süt
sabahki ilk emzirmede de sütüm çok sulu oluyor mesela
milkplus diye birşey denedim ve de soğan çok işe yarıyor
soğanı salatanın içine doğruyorum kokusu arada kaynasın diye
tok karna da milkplus içiyorum baya faydası oluyor
sanırım evde tek başımayken yeterince beslenmiyorum diye düşünüyorum
3 öğün pek yetmiyo arada meyve fln atıştırmamız lazım ceviz fln da yemek lazım ama bebişle uğraşmaktan unutuyorym

o uyuyana kadar ben cinnet geçiriyorum nasıl alıştırcaz kendı kendıne uyumaya

kızlar biz projektör alıp odasına koyduk
beşiğine yatırıyoruz onu da açıyoruz bakınırken dalıyor gibi oluyor. uyuyamazsa bile mahmurlaştığı için hemen azcık meme verip kyuyorum uyuyor
odasında uyandığında da dönencesine bakıyor bir süre
böyle böyle uğraşıcaz bakalım inşallah alışacaklar

aynen canım ben yorgunluga baglıyorum sürekli ayakta koşturmaktan azalıyo bide ben günde nerdeyse 6 7 ögün yiyorum sürekli elimde bişeyler yoksa hemen sütüm azalıyo şu anda bile kase elimde yogurtlu dögme çorbası yiyiyorum süt yapar dedi annem sabah kalktım yaptım bakalım yapacakmı bide ben ince bulguru salcalı soganla yapıyorum çorbasını tereyaglı oda süt yapıyo deneyin isterseniz

ben annemin yanındayım valla o bana bakıo ve çok koşuştırmuyorum yakında işe başlayacam demek daha da azalacak.ve bende bol bol yiorum yarım dünya gibi oldum.ama napalım herşey oğlum için.allah sağlık versin de herşey olur inşallah.o kilolarda gider.

Merhaba canım...
Bende bebeğimin ilk doğduğu günler aynı senin gibiydim.Önce gün boyu 1-2 tatlı kaşığı geliyordu damla damla.Sonralarda 10 cc -20 cc sağmaya başladım 3 saatte.
Son damlasına kadar ziyan etmeden bebeğime verdim hep.Hele 30 cc geldiği günler nasıl sevinirdim sütüm arttı diye.
Ben düzenli sağmak ve bol su içmek sonucu şuan 3 saatte 100 cc sağıyorum.Günde 1 öğün mama veriyorum sadece.Gerisi hep anne sütü alıyor artık.
Tabi biberona alıştığı için memede karnını doyuramıyor ama olsun.Yeter ki anne sütü alsın..Elimden geleni yaptığım için vicdanım rahat.

Sen de sakın pes etme lütfen.Bol su iç ve düzenli olarak 2.5 saatte bir mutlaka her iki göğüsü 15 dakika sağ.Nasıl olsa gelmiyor diye makinayı kapatma çünkü süt kademe kademe geliyor.Umarım seninde sütün zamanla artar.Artmasa da üzülme...Damla damla da olsa antibiyotik niyetine ver...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…