mrb arkadaşlar .
bende yeni üye oldum.bebeğim nisan 12 doğumlu.hamileyken de hep takip ettim sayfayı ama ancak üye oldum.buarada bebeğini emzirmeyi bi türlü beceremeyenlerdenim. suanda mamayla büyüyo.içimde kaldı emzirmek.1 gün boyunca 10cc 20 cc sağıp 100 cc ye tamamlayınca sütümü günde 1 öğün weriorum :-( (herkes ne uğraşıosun bırak sağmayı deyip duruyo ama son damlasına kadar ne kadar azda gelse yılmadan wericem.bakalım sütüm kaç ay daha dayanacak)bide bi sağışta 30 cc ye yaklastığında aaa sütüm artmış diorum trajikomik
selam güzel anneler..
benim bir sorum olacak bebeklerinizin kakası sulu mu yoksa katı mı? benim bebeğim hergün 1kez kakasını yapıyor ama çook sulu. birde sulu olmasına rağmende ıkınarak ve zorlanarak yapıyor. neden zorlanıyor anlamadım. bu durum sizin bebeklerinizde de var mı?
mrb arkadaşlar .
bende yeni üye oldum.bebeğim nisan 12 doğumlu.hamileyken de hep takip ettim sayfayı ama ancak üye oldum.buarada bebeğini emzirmeyi bi türlü beceremeyenlerdenim. suanda mamayla büyüyo.içimde kaldı emzirmek.1 gün boyunca 10cc 20 cc sağıp 100 cc ye tamamlayınca sütümü günde 1 öğün weriorum :-( (herkes ne uğraşıosun bırak sağmayı deyip duruyo ama son damlasına kadar ne kadar azda gelse yılmadan wericem.bakalım sütüm kaç ay daha dayanacak)bide bi sağışta 30 cc ye yaklastığında aaa sütüm artmış diorum trajikomik
ilk başlarda benim bebiş emmiyordu beni,pompa alıp sağıp biberonla veriyordum,sonra sol göğsümü emmeye başladı amabu kez de ısrarla sağ göğsümü emmek istemiyordu,ağlamaya başlıyordu sağı ağzına verince,sol ile emzirip sağı sağıp verdim,sarılık olduğu için mama takviyemiz de vardı iyi beslensin sarılığı atsın diye günde 4-5 kez 30 cc,büyüdükçe çeneleri güçleniyor sanırım ilk başta sol memeyi az da olsa emmeye başladı ben sarılık riski bittikten sonra mamayı azaltmaya başladım,günde 1 kez 60 cc ye kadar indirdim ,şu anda yaklaşık 1 ay olcak mamayı da kestik,ve ben akşam saatleri sütüm yetmiyor diye mama veriyordum mamayı kesince şimdi süt geliyor,sanırım bizim beynimizle çok alakası var,bir de eğer bebek aylık kontrollerinde normal kilo alıyorsa ve açlıktan ağlamıyosa sütün yetiyor demek demişti doktorum,bir de şunu farkettim,mesela emziriyorum 5-10 dk geçiyor,süt azalıyo,diyorum bitti galiba,bir süre hiç gelmiyor süt ama bebek emmeye devam edince (arada keyif de yapıyo bizimki emzik niyetine) tekrar süt akmaya başlıyo,demem o ki,ısrarla emzir,asla vazgeçme,yetmediği yerde de mama verirsin,mama vermek kötü bir şey değil ama çevrendekilerin boşver sağıp uğraşma demesine aldırma,anne sütünün 1 çay kaşığı bile bağışıklık için yeterliymiş,o nedenle verebildiğin kadar ver.bana da sağ ile emmeyecek bebeğin,zorlama falan dediler,sağıp biberonla verirsin dediler ama ben pes etmedim,sağ göğsümü ısrarla verdim,almak stemeyince zorlamadım bir iki saat sonra tekrar verdim,öyle öyle alıştı,şimdi valla vantuz gibi yapışığız sağ sol ayrımımız yok.Ayrıca bebeğin emmesi kadar hiç bir şey sütü çoğaltmıyor,ben de pompayla 3 saatte 1 sağdığımda ilk başlarda benim de 30 cc ya oluyordu ya olmuyordu,bebeğim aç diyordum ama kontrollerde 1 kilodan fazla almış oluyordu,yani pompada sağdığından daha çok sütün de olabilir,bebeğine memeni ver ısrarla,emzik niyetine de olsa çeksin,pompanın yapamadığını bebek yapıyor emin ol.
bebeğim sağlıklı uyku düzeni yerinde gaz sorunu da olmayan bi bebek.sadece bugünkübirden çığlık atarak bikaç kere ağlamasından şüphelendim normalde hiç olmazdı.doktor tahlil yaptı taş düşürüyomuş.buarada tahlilde bilmemne kristalleri bulundu falan yazıo .taşın tanımı heralde. bu forumda sanki bezinde kristalleşme gören olmuş ihmal etmeyin derim.ki ben görmemiştim bile
bebeğim sağlıklı uyku düzeni yerinde gaz sorunu da olmayan bi bebek.sadece bugünkübirden çığlık atarak bikaç kere ağlamasından şüphelendim normalde hiç olmazdı.doktor tahlil yaptı taş düşürüyomuş.buarada tahlilde bilmemne kristalleri bulundu falan yazıo .taşın tanımı heralde. bu forumda sanki bezinde kristalleşme gören olmuş ihmal etmeyin derim.ki ben görmemiştim bile[/Q
valla üzüldüm şaşırdım.neden olurmuşki.bu konuda bi bilgim yok hiç.inş tez zamanda düzelir kuzun..
gecmiş olsun canımbizimde gaz sorunumuz cok 3 ayı doldurmamıza 5 gün var ne zaman geccek yok mu tecrübesi olan ilkbebegim onu cok seviyorum ama gaz sorunu var o acı cekince bende dayanamıyorum
ilk çocukta cahil oluo insan.doktor daha 25 günlükken falan kilo az almış mamayı artır dedi.uyumuyodu huysuzlanıodu falan.süt azlığı belirtileri war.doktor dedi die ackalmasın aman dedik werdik daha bol.ben sonra sora nete girmeye wakit buldukça okudumki aslında doktorlar 1 ay daha kilo takibi yapıp karar weriolarmış.bide hastane bizden direkt biberon istedi sütüm gelmeyince.biberona alışır die kaşıkla besleyin dien olmadı.sütüm hakkaten azdı ama çoğalma yolları bulunabilirdi.bide göğüs uçlarım yoku gectim,resmen içine çökük cinsten süt 5 gün sora damla damla akmaya başladı.silikon ucu koyuyodum hiç süt gelmiodu çocua.silikon ucla emzirmek için sütün bol olması gerek bence.çünkü sadece göğüs ucu uyarılıo kahwerengi bölge emilemediği için silikon uca akan süt olmadı.silikon uç göğüs dümdüz olduğundan en ufak seyde kayar.çocuk tutsun die şekerli su akıtırız yandan.1 gün değil 2 gün değil kaç zaman ugraştık.bebek memeyi tutmaya başlayana kadar biberona mamaya alıstı.biberona alıştığı için daha yeni tutmaya başladığı memeye kızdı süt gelmio die.kısacası emmeye başlamasıyla emmeden soğuması bir oldu.göğüs yaralarını hiç saymıyorum bile kanıodu iltihaplı.bende psikoloji sıfır.millet dayar memeyi bebekler lök lök emer ben neden beceremedim die kızarım.üzülürüm.bebeğe bile zor alışmıştım loğusalık sendromuna girdim.sora sora mama olayına beynimi alıştırdım.psikolojim düzelmeye başladı.bebek memeye kızıncada çok gücüne gidio insanın.emzirmek resmen içimde kaldı.buarada hoplatarak zıplatarak yatarak ayakta emzieme yöntemlerini de denediğim oldu.şimdi diorumki sadece 2 ay öncesine dönebilsem.aslında o kadar kısa bi zamanki ama geri dönüşü yok.öff neyse
Benim oğlum da hiç kendi başına uyuyamaz, uykusu gelir gözlerini ovuşturur esner, ağlar ama uyumaz, annemler sallamaya alıştırmışlardı, sallamazsam uyumaz, uyuyana kadar ağlar sızlanıremme problemi ne çok kişide var bebek bakmanın en zor kısmı emzirmekmiş bıde benım oğlum uykuya dalma problemı yaşıyo 1 saat işkence çektiryo bana sürekli bağırıyo sallarken sonra bı andada uyuya kalıyo başka kımse böle bı problem yaşıyormu?
Benim oğlum da hiç kendi başına uyuyamaz, uykusu gelir gözlerini ovuşturur esner, ağlar ama uyumaz, annemler sallamaya alıştırmışlardı, sallamazsam uyumaz, uyuyana kadar ağlar sızlanır
emme problemi ne çok kişide var bebek bakmanın en zor kısmı emzirmekmiş bıde benım oğlum uykuya dalma problemı yaşıyo 1 saat işkence çektiryo bana sürekli bağırıyo sallarken sonra bı andada uyuya kalıyo başka kımse böle bı problem yaşıyormu?
selam güzel anneler..
benim bir sorum olacak bebeklerinizin kakası sulu mu yoksa katı mı? benim bebeğim hergün 1kez kakasını yapıyor ama çook sulu. birde sulu olmasına rağmende ıkınarak ve zorlanarak yapıyor. neden zorlanıyor anlamadım. bu durum sizin bebeklerinizde de var mı?
kızlar ya akşama doğru sizinde sütünüz azalıyormu.benim baya gündüze göre fark oluyor.
o uyuyana kadar ben cinnet geçiriyorum nasıl alıştırcaz kendı kendıne uyumaya
kızlar ya akşama doğru sizinde sütünüz azalıyormu.benim baya gündüze göre fark oluyor.
aynen canım ben yorgunluga baglıyorum sürekli ayakta koşturmaktan azalıyo bide ben günde nerdeyse 6 7 ögün yiyorum sürekli elimde bişeyler yoksa hemen sütüm azalıyo şu anda bile kase elimde yogurtlu dögme çorbası yiyiyorum süt yapar dedi annem sabah kalktım yaptım bakalım yapacakmı bide ben ince bulguru salcalı soganla yapıyorum çorbasını tereyaglı oda süt yapıyo deneyin isterseniz
mrb arkadaşlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?