Vallahi tebrik ederim canım 2 çocuk nasıl yetişiyorsun. Ben 1 çocuğu idare edemiyorum bu günlerde çok huysuz uyumuyor gündüzleri ve hep yanımda olmak istiyor, az önce biraz uyumuştu fırsattan istifade banyo yapayım dedim. Banyodan nasıl çıktığımı bile anlayamadım ağlama krizi tuttu, gazı da var... Ben eve hapsolmuş, yemeğe, uyumaya ve gezmeye hasret kaldım üstelik yaşadığım şehirde hiç akrabam da yok yalnızlıkta var... Allah sabırlar versin hepimize, bebeklerimize de sağlık ve huzur versinMerhaba..bende oglumu 10 nisanda dunyaya getirdim..birde 21 aylik bir oglum var..arada takip ettim sİzleri fakat yazmaya pek vaktim olmuyordu..simdiye kismetmis :)
Oncelikle ccok gecmis olsun bizimki daha 1 aylikken abisinden kapti hastaligi burnu feci doluydu dr onerisiyle hemen otribebe aldim once serum fizyolojik damlatim
Ardindan otribebe ile cektim
Burnundakileri ve cigerlere inmeden atlattik birkac gunde..denemenizi oneririm..acil
Sifalar
Gözün aydın canım, darısı bizim de başımıza 3 aylık olmamıza daha 20 gün var. Aşı ağızdan mı veriliyor? Benim oğlum da çok tükürük çıkarıyor hatta bazen boğazına kadar kaçıp öksürüyorselamlar
bugün kızım tam 3 aylık oldu.doktor kontrolümüz vardı
ayrıca rotavirüs aşımızı olduk.kızım tadını hiççç sevmedi ama allahtan kusmadıda.
gelişimi iyiyiymiş.bu ara çok tükürük çıkarıyordu,bu çok normalmiş,tükürük bezi bu dönem çok salgılıyormuş ondan.
artık günde 4 saatte 1 emmesi normalmiş.
d vitamini 1 yaşına kadar günde 4 damla devam edilecek.
şimdilik bukadar
Bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz kızlar? Ben ilk ay yan yatırıyordum vücudu ve başı daha küçük olduğundan ve kıpırdamadığından yatabiliyordu ama şimdi el kol hareketleri fazla ve başı vücudu daha ağır olduğundan yan yatıramıyorum kendi vücudunu geriye itiyor yastık bile koysam olmuyor. Bugün biraz farkettim başının üst sağ kısmı daha çökük sol kısım daha yuvarlak ve çıkık. Genelde başını kendisi hep sola çevirmesine rağmen neden başının sağ tarafı daha çökük anlamadım. Sizler nasıl yatırıyorsunuz ya da kafasında bir şekil bozukluğu farkettiniz mi
erkek bebeği olan hanımlar pipisini geri çekiyormusunuz.ben arada yıkarken çekip yıkıyordum ama fazla çekmiyordum.bugün farkettimki fazla geri gitmiyor.sadece idrar çıkacak kadar delik var.sanki biraz daralmış gibi.doğduğunda öyle değildi.yani pipi derisini geri çekince fazla açılmıor.sizinki nasıl.böyle durum yaşayan varmı.yakında sünnet ettirmeyi düşünüyorum zaten.:44:
erkek bebeği olan hanımlar pipisini geri çekiyormusunuz.ben arada yıkarken çekip yıkıyordum ama fazla çekmiyordum.bugün farkettimki fazla geri gitmiyor.sadece idrar çıkacak kadar delik var.sanki biraz daralmış gibi.doğduğunda öyle değildi.yani pipi derisini geri çekince fazla açılmıor.sizinki nasıl.böyle durum yaşayan varmı.yakında sünnet ettirmeyi düşünüyorum zaten.:44:
böyle yıkandığını ılk defa duyuyorum ben hiç öle yıkamadım sadece normal üzerinden yıkıyorum böylemı yıkanmalı bunu doktora sorarakmı yapıyorsunuz merak ettım
bazı doktorlar böyle yapılmasını öneriyor.ama bazıları da önermiyor.bende sürekli yapmıyordum ara ara yapıyordum.ancak dün öyle bakarken çok az geriye gittiğini gördüm.bir doktora danışmakta fayda var.
erkek bebeÄi olan hanımlar pipisini geri çekiyormusunuz.ben arada yıkarken çekip yıkıyordum ama fazla çekmiyordum.bugün farkettimki fazla geri gitmiyor.sadece idrar çıkacak kadar delik var.sanki biraz daralmıŠgibi.doÄduÄunda öyle deÄildi.yani pipi derisini geri çekince fazla açılmıor.sizinki nasıl.böyle durum yaÅayan varmı.yakında sünnet ettirmeyi düÅünüyorum zaten.:44:
Merhabalar, ben de oğlumu sünnet ettirmeyi düşünüyordum bunun icin ürologa muayene ettirdim, hafif bi darlık oldugunu ama bebeklerin yarısından çoğunda böyle oldugunu, bir yaşına kadar düzeleceğini söyledi, dr yrd. doçentti. Olabilir yani oğlun zaten çişini yaparken zorlanmıyorsa bi problem yoktur...
bugun bende denedım içerdeki deri daha pembemsi yanı herkesınki öledır heerhalde aylık doktor kontrollerinde açıp bakıyo doktor bişi demedı ama pazartesi aylık kontrol vaktı geldiozaman sorucam
canım aynıı sorun bende de var daha kendi kendine hiç uymadı memede bazen uyuyo yada ayagımda salıyorum çogunluklada kucagımda gezdiriyorum öyle aglıyoki zıplata zıplata gezdirrirken yorgun düşüp uyuyyor anakucagındada kardeşi sallıyo benim işim varken bazende orda uyuyo yani yatakta hiç uyuduguyok ne yapalım bu günlerde gececek diger kızım 1 yaşına kadar çok cektirdi bakalım bu nekadar cektirecekbaşka saglık sorunları olmasın da daha ne yapalım sabredecez biraz kolay degil büyütmek
Benim oğlum bazı günler gündüz 2-3 saate kadar uyur bazen de dediğin gibi hiç uyumaz, uyumadığı günler yorgunluktan daha erken yatar. Uyutmak için onu biraz yoruyorum onunla oynuyorum sonra tek başına bırakıyorum kendi başına da etrafı izler sonra gözlerini ovuşturur ve esnerse uykusu geldiğini anlıyorum yatağına koyup hafif sallıyorum kendi başına hiç uykuya dalamıyor ya da emzirirken uyuyakalıyor dalana kadar bekliyorumkızlar merhaba, ya geçende sordum tekrar sorayım, sizin bebekleriniz gündüz kaç saat uyuyor, bzimkide neredeyse hiç uyumuyor yauyutmak için neler yapıyorsunuz?
benım oğlum 02.04 doğumlu ağzının suları hiç durmuyo böle bi durumla karşılaşan başka anne varmı?
Canım benim oğlum 04.05 doğumlu, nisanda doğacaktı ama 42. hafta doğdu, dediğin gibi oğlumun ağzında da bol tükürük var hatta bazen köpürtüyor bazen de boğazına kaçıyor öksürüyor yanaklarından sular akıyor
kızlar merhaba, ya geçende sordum tekrar sorayım, sizin bebekleriniz gündüz kaç saat uyuyor, bzimkide neredeyse hiç uyumuyor yauyutmak için neler yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?