2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
selamlar
bugün kızım tam 3 aylık oldu.doktor kontrolümüz vardı
ayrıca rotavirüs aşımızı olduk.kızım tadını hiççç sevmedi ama allahtan kusmadıda.
gelişimi iyiyiymiş.bu ara çok tükürük çıkarıyordu,bu çok normalmiş,tükürük bezi bu dönem çok salgılıyormuş ondan.
artık günde 4 saatte 1 emmesi normalmiş.
d vitamini 1 yaşına kadar günde 4 damla devam edilecek.

şimdilik bukadar

Vallahi tebrik ederim canım 2 çocuk nasıl yetişiyorsun. Ben 1 çocuğu idare edemiyorum bu günlerde çok huysuz uyumuyor gündüzleri ve hep yanımda olmak istiyor, az önce biraz uyumuştu fırsattan istifade banyo yapayım dedim. Banyodan nasıl çıktığımı bile anlayamadım ağlama krizi tuttu, gazı da var... Ben eve hapsolmuş, yemeğe, uyumaya ve gezmeye hasret kaldım üstelik yaşadığım şehirde hiç akrabam da yok yalnızlıkta var... Allah sabırlar versin hepimize, bebeklerimize de sağlık ve huzur versin

Gözün aydın canım, darısı bizim de başımıza 3 aylık olmamıza daha 20 gün var. Aşı ağızdan mı veriliyor? Benim oğlum da çok tükürük çıkarıyor hatta bazen boğazına kadar kaçıp öksürüyor

Bebekleriniz gündüz kaç saat uyuyor, benim oğlum 3-4 gündür ancak 1 saat uyuyor önceden 3 saat uyurdu, sıcaklardan mı acaba ev çok sıcak odasının ısısı 28 derece pencere açık kalsa da ısı aynı yapabilecek birşey yok malesef. Uyurken nasıl yatırıyorsunuz, benim ki yan yatmayı sevmiyor sırt üstü yatmak istiyor

yeni doğduğunda sağ,sol,sırtüstü dönüşümlü yatırıyordum ama artık sırt üstü yatmak istiyor hep,yan çevirmeye çalışsam da kendi tekrar dönüyor,ama kafasını sağa sola çeviriyor uyurken,şekil bozukluğu var mı hiç bakmadım,gözüme batan bişi olmadığına göre ciddi bişi yok demektir,zaten zamanla normale döner çok takma bence eğer ciddi bir şekil bozukluğu yoksa,onların kemkleri yumuşak daha,şekle girer

erkek bebeği olan hanımlar pipisini geri çekiyormusunuz.ben arada yıkarken çekip yıkıyordum ama fazla çekmiyordum.bugün farkettimki fazla geri gitmiyor.sadece idrar çıkacak kadar delik var.sanki biraz daralmış gibi.doğduğunda öyle değildi.yani pipi derisini geri çekince fazla açılmıor.sizinki nasıl.böyle durum yaşayan varmı.yakında sünnet ettirmeyi düşünüyorum zaten.:44:

böyle yıkandığını ılk defa duyuyorum ben hiç öle yıkamadım sadece normal üzerinden yıkıyorum böylemı yıkanmalı bunu doktora sorarakmı yapıyorsunuz merak ettım

benimde oğluşum var. senin dediğin gibi arada bende bu işlemi yapıyorum. bir ay kadar önce abimin oğlu sünnet oldu. sünnet eden doktor küçükken bu şekilde yapılırsa sünnetinin kolay olacağını söylemiş. bizim aile büyükleri de yapmam gerektiğini söylüyor. bende driyi çekince uyak bir şey çıkıyor bu şekilde yapışık olmaması sağlanırmış

böyle yıkandığını ılk defa duyuyorum ben hiç öle yıkamadım sadece normal üzerinden yıkıyorum böylemı yıkanmalı bunu doktora sorarakmı yapıyorsunuz merak ettım

bazı doktorlar böyle yapılmasını öneriyor.ama bazıları da önermiyor.bende sürekli yapmıyordum ara ara yapıyordum.ancak dün öyle bakarken çok az geriye gittiğini gördüm.bir doktora danışmakta fayda var.

bugun bende denedım içerdeki deri daha pembemsi yanı herkesınki öledır heerhalde aylık doktor kontrollerinde açıp bakıyo doktor bişi demedı ama pazartesi aylık kontrol vaktı geldiozaman sorucam

Merhabalar, ben de oğlumu sünnet ettirmeyi düşünüyordum bunun icin ürologa muayene ettirdim, hafif bi darlık oldugunu ama bebeklerin yarısından çoğunda böyle oldugunu, bir yaşına kadar düzeleceğini söyledi, dr yrd. doçentti. Olabilir yani oğlun zaten çişini yaparken zorlanmıyorsa bi problem yoktur...

hmmm anladım.içim rahatladı valla canım sağol.ama zaten sünnet ettirecem.sen üroloğamı ettirecen.çocuk cerrahı daha iyi diyorlar.napsakki...

bugun bende denedım içerdeki deri daha pembemsi yanı herkesınki öledır heerhalde aylık doktor kontrollerinde açıp bakıyo doktor bişi demedı ama pazartesi aylık kontrol vaktı geldiozaman sorucam

bendeki o pembe görüntü fazla yok 0.5cm den daha küçük açıklık.bakalım doktora gittiğimde soracağım.

benimki ne ayakta duruyor ne ana kucağında sadece iki kişi battaniye arası sallıyoruz ağırlaştıkça tabi daha zor oldu, hazır hamak aldık ama onda da nadiren durur, bir gün eşim evde yoktu bebeğim ağlama komasına girince çaresiz kendim sallamıştım battaniyeyle ama ümit ediyorum ki bebeklerinmiz büyüdükçe her şey daha kolay olacak

benım oğlum 02.04 doğumlu ağzının suları hiç durmuyo böle bi durumla karşılaşan başka anne varmı?

kızlar merhaba, ya geçende sordum tekrar sorayım, sizin bebekleriniz gündüz kaç saat uyuyor, bzimkide neredeyse hiç uyumuyor ya uyutmak için neler yapıyorsunuz?

kızlar merhaba, ya geçende sordum tekrar sorayım, sizin bebekleriniz gündüz kaç saat uyuyor, bzimkide neredeyse hiç uyumuyor ya uyutmak için neler yapıyorsunuz?
Benim oğlum bazı günler gündüz 2-3 saate kadar uyur bazen de dediğin gibi hiç uyumaz, uyumadığı günler yorgunluktan daha erken yatar. Uyutmak için onu biraz yoruyorum onunla oynuyorum sonra tek başına bırakıyorum kendi başına da etrafı izler sonra gözlerini ovuşturur ve esnerse uykusu geldiğini anlıyorum yatağına koyup hafif sallıyorum kendi başına hiç uykuya dalamıyor ya da emzirirken uyuyakalıyor dalana kadar bekliyorum

benım oğlum 02.04 doğumlu ağzının suları hiç durmuyo böle bi durumla karşılaşan başka anne varmı?

Canım benim oğlum 04.05 doğumlu, nisanda doğacaktı ama 42. hafta doğdu, dediğin gibi oğlumun ağzında da bol tükürük var hatta bazen köpürtüyor bazen de boğazına kaçıyor öksürüyor yanaklarından sular akıyor

yüzü karşıya bakar vazıyette tutuğumda ayaklarıma damlıyor :) yokmu bunun bu çözümü?

canım benım oglum ılk 2 ay gunduz 3-4 saat uyurdu.cok sorunlu mızmız dı.gaz problemı asırıydı.ve çıt dese gözünü acıyor bı daha da uykuyu toparlayamıyordu.diğer 2 cocugumda bebeklıgınde aynılardı.bebeğim 18 nısan dogumlu 4 gun sonra 3 aylık olacak.15-20 gundur artık uykucu olmaya basladık şükür.gunun6-7 saatı uyuyorve daha az sesten almaya basladı.size bişi diyeyımmı bu gercekten dogru.ılk zamanlarda uyumayan bebekler zaman gectıkce coook uyumaya baslıyor.bu tecrubeyle sabıttır.7 -8 aylık oldugunda ben öğle yatırırdım aksam kalkardı bebışlerım..onun ıcın bastan berı dıyorum.allahım bebegım bı 4 aylık olsaydı dıye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…