Canım benim oğlum 04.05 doğumlu, nisanda doğacaktı ama 42. hafta doğdu, dediğin gibi oğlumun ağzında da bol tükürük var hatta bazen köpürtüyor bazen de boğazına kaçıyor öksürüyor yanaklarından sular akıyor
benimki ne ayakta duruyor ne ana kucağında sadece iki kişi battaniye arası sallıyoruz ağırlaştıkça tabi daha zor oldu, hazır hamak aldık ama onda da nadiren durur, bir gün eşim evde yoktu bebeğim ağlama komasına girince çaresiz kendim sallamıştım battaniyeyle ama ümit ediyorum ki bebeklerinmiz büyüdükçe her şey daha kolay olacak
erkek bebeği olan hanımlar pipisini geri çekiyormusunuz.ben arada yıkarken çekip yıkıyordum ama fazla çekmiyordum.bugün farkettimki fazla geri gitmiyor.sadece idrar çıkacak kadar delik var.sanki biraz daralmış gibi.doğduğunda öyle değildi.yani pipi derisini geri çekince fazla açılmıor.sizinki nasıl.böyle durum yaşayan varmı.yakında sünnet ettirmeyi düşünüyorum zaten.:44:
canım artık bizde battaniyenin arasında sallıyoruz başka caremiz kalmadı ne yapalım bu günlerde gececekinşallah allah başka saglık sorunu vermesin
ya arkadaşlar ben kızıma bi türlü kilo aldıramıorum günde 5 sefer mama alıo meme de emio 3 buçuk ayylık oluo hala 5 kilo da ne yapacağımı şaşırdım üzülüorum çok başka bebeklerin yanında minicik kalıo var mı benim durumumda olan :S
Vallahi tebrik ederim canım 2 çocuk nasıl yetişiyorsun. Ben 1 çocuğu idare edemiyorum bu günlerde çok huysuz uyumuyor gündüzleri ve hep yanımda olmak istiyor, az önce biraz uyumuştu fırsattan istifade banyo yapayım dedim. Banyodan nasıl çıktığımı bile anlayamadım ağlama krizi tuttu, gazı da var... Ben eve hapsolmuş, yemeğe, uyumaya ve gezmeye hasret kaldım üstelik yaşadığım şehirde hiç akrabam da yok yalnızlıkta var... Allah sabırlar versin hepimize, bebeklerimize de sağlık ve huzur versin
kızlar gaz giderici ilaç kullanıyormusunuz? kullanıyorsanız ismini yazarmısınız?
ben 1.5 aylıkken sünnet yaptırdığım için hiç öyle yıkamadım,ama sünnet derisi alınınca içerdeki o delik ortaya çıkıyor ve ucu pembe oluyor sünnetten sonra,ben genel cerraha sünnet yaptırdım,ürolog yerine cerrahı öneriyorlar,ben çok memnun kaldım,sünnetin yapıldığı gün bile çok rahat geçti bizim,ne ağlama ne uyku problemi falan yaşamadık,ertesi gün de sargısı alındı zaten,tavsiye ederim
doktora götürdünüzmü eğer sağlıklıysa üzülmeyin bence ama doktor kontrolü şart
Canım ben birkaç tane kullandım, her bebekte farklı etki gösteriyor malesef sab simplex ve nurse harveys şurup bize yaramadı, doktorum zaten ilaç önermiyor kendim alıp denemiştim ama en son gittiğimde prebiyotik damla verdi sanki o biraz rahatlattı adı biogaia damla hiçbir yan etkisi yok, prebiyotik damalkızlar gaz giderici ilaç kullanıyormusunuz? kullanıyorsanız ismini yazarmısınız?
kızlar bir de ankarada bebeğimi götürebileceğim bir doktor tavsiye edecek arkadaş var mı.hani ankarada olup bebeğini götüren ve memnun olan arkadaşlar varsa tavsiyeleriinizi bekliyorum
canım Allah kolaylık versin ilk 60 gün benim bebeğimde daha huysuzdu, şimdi de bazı günler yapıyor ama buna da şükür diyorum, bizim de ağlama nöbetimiz olurdu ve gaz sıkıntısından oğlum emerken ağlayıp memeyi bırakırdı, stresten yemeği uyumayı unuturdum. Senin dediğin gibi ben de yalnızım ailemden uzaktayım yemek yapabilmek için oğlumun keyfini bekliyorum ama herşey zaman geçtikçe daha iyi olacak inşallah. Umutsuzluğa kapılma kimi bebekler 4. ayda kimisi de 6. ayda düzeliyormuş inşallah en yakın zamanda kızın da düzelir. Bizim doktorumuzun hesaplamasına göre 18 temmuzda 3 aylık olacak bebeğin. Aynen ben de hep evdeyim dışarı çıksam ya gaz sorunu olursa ya da meme emmek isterse diye çıkamıyorum çünkü oğlum öyle keyifle meme ememiyor sürekli ağlar memeyi bırakır kavga eder. Biogaia damlayı ben de kullanıyorum diğer gaz ilaçlarına göre biraz daha iyi gibi. Zaten oğlum şurup tarzı ilaçları içmez.Sadece anne sütüyle beslenmesi daha iyi bence, gelişimi iyiyse bir sorun yok. Aynen dediğin gibi yazdığın gaz tedavi yolları ve ialçlarının hepsini kullandım işe yaramadı. 1 hafta öncesine kadar memeyi de çok az alıyordu hep kavga ağlama çok yoruldum. Ama sabrediyorum bana anne diyeceği günleri hayal ediyorum. Allah başka dert vermesin, hastalık vermesin, bu süreci yalnız atlatıyoruz ondan zorlanıyoruz benim eşim bu konuda pek yardımcı olamıyor çünkü eve geç geliyor. Yine de çok şükür az da olsa bir iyileşme var günden güne daha iyi oluruz inşallah. Bazılarının dediği gibi kolik veya gaz sorunu bir anda bitebiliyormuş bebek aniden düzeliyormuş.merhaba kızlar benim kızım da 18 nisan doğumlu.şu 3 ay hayatımın en zor 3 ayı oldu heralde.okadar zor bir hamilelik geçirdim ki sonunda her şey bitecek derken meğer her şey yeni başlıyormuş:)) yalnızım saniyordum ama görüyorum ki aynı dertten arkadaşlar var...kızım aşırı gazlıydı.10.gün ağlamalar başladı ve hala devam ediyor.bir günde 2 keere acile götürdüğüm oldu.bişeyi var sanıyordum öyle ağlıyoduki mosmor oluyodu.kolik dediler.ama bu kadar ağlama uykusuzluk nasıl oluyor anlamıyorum.sap simlex,nurse,acı elma yağı ,rezene kim ne derse denedim hiç faydası olmadı.40ından sonra düzelir,2. aydan sonra düzelir,3.aydan sonra düzelir diye moral verdiler ama hala düzelme yok.20 gündür falan biogaia kullanıyorum.eskisine nazaran biraz daha iyi ama diğer bebeklere göre hala çok huysuz.her gören böyle bebek ilk defa görüyoruz diyo.kendi kendine hiç oylanmıyo.gündüz uykumuz hiç yok.yemek falan yapmak okadar zor ki..sadece ayağımda sallarken uyuyor 10 dk falan.beşiğin sallamasını sevmiyor.kendi kendine de uyumuyor zorla ayağımda 10 dk falan dalıp uyanıyor.çok yoruluyorum.emzik ve biberon almıyor.o kadar denedim ki ....tabi biberon almayıca mama da yiyemiyor sadece anne sütü.iyi mi kötü mü bilemedim..ankaradayım.ailemden hiçkimse yok.tek başına çok zor.kafayı yemek üzereyim.evin içinde hapsoldum.bununla hiç bir yere çıkılmıyor ağlayıp duruyo herkes bakıyor.bebeklerini alıp gezmeye çıkanlara okadar özeniyorum ki...ne zaman düzelecek bunlar....(tecrübeliler varsa yardım istiyorum.işte 3. aya girdik ama her şey aynı....... bir de kızım 18 nisan doğumlu.18 temmuzda kızım 3 aylık mı olacak 3. ayı bitirip 4e mi girecek???????
canım Allah kolaylık versin ilk 60 gün benim bebeğimde daha huysuzdu, şimdi de bazı günler yapıyor ama buna da şükür diyorum, bizim de ağlama nöbetimiz olurdu ve gaz sıkıntısından oğlum emerken ağlayıp memeyi bırakırdı, stresten yemeği uyumayı unuturdum. Senin dediğin gibi ben de yalnızım ailemden uzaktayım yemek yapabilmek için oğlumun keyfini bekliyorum ama herşey zaman geçtikçe daha iyi olacak inşallah. Umutsuzluğa kapılma kimi bebekler 4. ayda kimisi de 6. ayda düzeliyormuş inşallah en yakın zamanda kızın da düzelir. Bizim doktorumuzun hesaplamasına göre 18 temmuzda 3 aylık olacak bebeğin. Aynen ben de hep evdeyim dışarı çıksam ya gaz sorunu olursa ya da meme emmek isterse diye çıkamıyorum çünkü oğlum öyle keyifle meme ememiyor sürekli ağlar memeyi bırakır kavga eder. Biogaia damlayı ben de kullanıyorum diğer gaz ilaçlarına göre biraz daha iyi gibi. Zaten oğlum şurup tarzı ilaçları içmez.Sadece anne sütüyle beslenmesi daha iyi bence, gelişimi iyiyse bir sorun yok. Aynen dediğin gibi yazdığın gaz tedavi yolları ve ialçlarının hepsini kullandım işe yaramadı. 1 hafta öncesine kadar memeyi de çok az alıyordu hep kavga ağlama çok yoruldum. Ama sabrediyorum bana anne diyeceği günleri hayal ediyorum. Allah başka dert vermesin, hastalık vermesin, bu süreci yalnız atlatıyoruz ondan zorlanıyoruz benim eşim bu konuda pek yardımcı olamıyor çünkü eve geç geliyor. Yine de çok şükür az da olsa bir iyileşme var günden güne daha iyi oluruz inşallah. Bazılarının dediği gibi kolik veya gaz sorunu bir anda bitebiliyormuş bebek aniden düzeliyormuş.
neredesin canım.hangi hastane ve doktor acaba?bende araştırma aşamasındayım da.istanbuldayım buarada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?